Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!!
(08-02-2010, 01:20 PM)CEBEP link Wrote:[quote author=zestone link=topic=3829.msg81753#msg81753 date=1280751084]
што нам рамбо не препоручи некога? немогуће је да нема некога на тржишту ко би одмах био појачање, а да звезда може да га плати. само га треба наћи, а за то треба упослити праве људе.

А пре него што се упосле ти прави људи треба имати доста пара и плаћати озбиљне скауте које ће клуб свакодневно издржавати а они бити присутни у неколико земаља Јужне Америке, па онда у Азији и Африци.
За такве услове треба да се има платежно јак клуб као и једна озбиљна скаутска служба коју би пре свега клуб направио а тренер према својим потребама обликовао. Један од врхунских примера оваквог начина рада је Арсенал и Арсен Венгер. Дакле поред пара, мораш да имаш и стабилно руководство клуба као и тренера који неће да се мења сваких 6 месеци него ће да постоји један континуитет рада на том пољу. Као што видиш, далеко смо ми за сада од тога у оба аспекта.
А што се тиче препорука таквих врста, Рамбо није скаут и тотално је неозбиљна прича да наши бивши играчи препоручују неког играча за Звезду.
[/quote]

већина ствари које си рекао је на месту, тачније све су на месту али је погрешно прављење пралеле између арсенала и звезде. ...бар у овом тренутку. арсенал, са венгером, претежно тражи неафирмисане младе играче високог потенцијала које ће јачина премијер лиге избрусити и од њих направити светске играче. звезда тренутно тражи играче који ће доносити разлику у нашој лиги и европским дуелима са другоразредним екипама. а када будемо успешно играли у нашој лиги и као победници излазили из европских утакмица са поменутим екипама доћи ће и новац. затим ће део од тог новца моћи да се уложи и у скаутску службу. то је што се тиче поређења звезде и арсенала.

е сад што се тиче правих скаута. с обзиром да немамо новац за њих требало би да искористимо оно што имамо. а то су звездаши раштркани широм света. нико од њих није прави скаут, вероватно не знају да намиришу светски потенцијал, али нама то ни не треба. и тебе да баце у замбију, после 2-3 сезоне игранња тамо, скапираћеш ко је какав играч, па ћеш моћи некога да препоручиш. а звезда неће, наравно, одмах потписати уговор него ће играч прво на позајмицу. па ће 1-2 од 10 сигурно задовољити. тај неко ће ти рећи за неког играча јер је звездаш и стало му је до звезде, а опет није морао ни да се помучи да би га открио нити је открио неког вундеркинда на основу чега битражио неки кеш. е сад ако се испостави да је играч добар, наравно да ћеш дојављивача наградити некако. чисто да покажеш да цениш то. а у бразилу имамо рамба, имали смо и оног ђорђевића што је играо пар година тамо па је могао некога да препоручи. косан нам је био 2 пута тренер, жарио је и палио по кини па никога није препоручио, а невероватно ми је да у целој кини нема нјиедног играца који би нам одговарао, а да моѕемо да га платимо. куле аћимовић је радио у босни неколико сезона па нам нико ние препоручен. достанић и љупко су у пар наврата радили у звеѕди, али нам нису препоручили никога из бугарске. пикси је у јапану бог и да не набрајам више. значи суштина је у томе да су љубитељи звезде познају играче у лигама у којима раде, а не би наплатили препоруке јер 1. воле звезду, 2. немају неку скаутску биографију и ми не потписујемо одмах уговоре са њима, већ прво морају да прођу пробу.
што се тиче управе, надам се да смо ту нашли решење бар за неких 4-5 сезона, бар у виду председника. нисам баш задовољан радом аџића, као ни достанића. уз рецимо сашу јанковића или радована ћурчића би решили и питање тренера на дуже стазе. ...мислим. за спортског директора немам предлог, али сигуран сам да има неко ко би боље радио посао од аџића, а није скупљи од њега.
Зестоне,

Звезда увек тежи ка нечем већем и бољем. Узор треба да нам буде Арсенал или било који клуб такве класе и успеха. Поређење баш зато и треба да се прави са најуспешнијим светским клубовима по разно-разним питањима и то треба да буде узор и звезда водиља како и шта даље. Све је могуће само треба имати људе са калибром, идејом и знањем којима ће бити дозвољено да испливају на површину и покажу колико и шта могу. Звезда је увек била нека нова фора и алтернатива за наш народ. Звезда је много више од фудбалског клуба тако да само може да се пореди са најбољима јер јој је реално ту и место.

И хајде само мало обрати пажњу на тачку и зарез јер је тотално конфузно читати твој пост без знакова интерпункције. Још када би се негде ставило и велико слово где би нам био крај......
(08-02-2010, 07:23 PM)CEBEP link Wrote:Зестоне,

Звезда увек тежи ка нечем већем и бољем. Узор треба да нам буде Арсенал или било који клуб такве класе и успеха. Поређење баш зато и треба да се прави са најуспешнијим светским клубовима по разно-разним питањима и то треба да буде узор и звезда водиља како и шта даље. Све је могуће само треба имати људе са калибром, идејом и знањем којима ће бити дозвољено да испливају на површину и покажу колико и шта могу. Звезда је увек била нека нова фора и алтернатива за наш народ. Звезда је много више од фудбалског клуба тако да само може да се пореди са најбољима јер јој је реално ту и место.

И хајде само мало обрати пажњу на тачку и зарез јер је тотално конфузно читати твој пост без знакова интерпункције. Још када би се негде ставило и велико слово где би нам био крај......

Наравно да треба да се угледамо на највеће клубове, али морамо да поставимо основу за то, а да притом имамо и неке резултате. Много смо ми удаљени од водећих клубова, да би већ сада могли по свачему да се угледамо на њих. Корак по корак уз резултате.

Ево, велика слова сам убацио, а што се тиче интерпункцијских знакова стављао сам их и раније. ...али да не гушим, нисмо на форуму "Граматика српског језика".
(08-02-2010, 09:16 PM)zestone link Wrote:Ево, велика слова сам убацио, а што се тиче интерпункцијских знакова стављао сам их и раније. ...али да не гушим, нисмо на форуму "Граматика српског језика".

Не ради се о граматици српског језика него о основном правопису. Тема је прелазни рок па настављамо даље....
Шваба Ђурђевић из ОФК-е је такође солидан тренер. Али, сваки пут се поставља питање, да ли би неки тренер хтео да ради у Звезди а тешко да ће имати одрешене руке (проблем са менаџерима и криминалцима). Да ли би Гроф Божовић хтео да ради у Звезди знајући да мора да се злопати са менаџерима?!
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
(08-03-2010, 06:22 AM)KizaLion link Wrote:Шваба Ђурђевић из ОФК-е је такође солидан тренер. Али, сваки пут се поставља питање, да ли би неки тренер хтео да ради у Звезди а тешко да ће имати одрешене руке (проблем са менаџерима и криминалцима). Да ли би Гроф Божовић хтео да ради у Звезди знајући да мора да се злопати са менаџерима?!

Јесте. Добар је. Али, ја бих некако пре њега ипак да видим Јанковића или Божовића, па Степија, па Ћурчића, па тек онда Швабу. С тим да су они за Достанића измислили фудбал. Али да не лицитирамо сада када још увек имамо тренера. Прво Слован, па све остало!
Сале Јанковић је добар као човек, али недовољно доказан као тренер. У Белгији ништа није урадио. Нама треба неко ко има резултате, искуство.. а не да гради каријеру кроз Звезду. Немамо ми времена неког да "истрпимо".

Успут, и Салета "држе".
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
(08-03-2010, 09:14 AM)KizaLion link Wrote:Сале Јанковић је добар као човек, али недовољно доказан као тренер. У Белгији ништа није урадио. Нама треба неко ко има резултате, искуство.. а не да гради каријеру кроз Звезду. Немамо ми времена неког да "истрпимо".

Успут, и Салета "држе".

То стоји да ништа није урадио у Локерену, али није ништа урадио ни онај после њега у Локерену, што може да значи да није до тренера. Ако ћемо по резултатима тражити тренера, онда у обзир долази само Гроф. Што се тиче "држања", мислим ће бити "држан" ко год дође, само неко више, а неко мање.
Ајде кад већ говоримо о "шта би било кад би било"...Мислим да је много битније да руководство направи неки план, дугорочан, па на основу тога да се бира и тренер који то може изнијети, па он да доводи појачања и остало, а не овако да лицитирамо...
Мени се Јанковић баш свиђа као тренер али и као веома одмјерен човјек и прије свега добар тренер и велики навијач.И ја сам и чуо и читао те приче о њему, није самосталан, неко га гура, не одлучује итдитд али не мора то бити баш тако...Можда је вријеме поставити младог тренера и "истрпјети" га пар година без обзира на резултате али све то у случају да постоји озбиљна дугогодишња стратегија базирана на реалности..Јер није страшно изгубити од Слована или Славије ако имаш игру и систем па стицајем околности изгубиш због недостатка среће исл.Горе је бити немоћан и након сваке изгубљене лопте код њихових 16 м плашити се контре и гола, а видиш да у нападу не можеш ништа...Ако успоставимо (коначно) систем, не би пет дана прије прве и веома важне утакмице доводили појачања на брзину и очекивали куле и градове од њих, играча које смо пар година прије потешко продали.Мјеста у тиму би се попуњавала плански и сваки прелазни рок спремно би дочекивали у смислу да знамо гдје нам шта треба и да раније остваримо контакт и доведемо играче..
Без обзира на све, ипак је ова сезона корак напријед у односу на неколико последњих година..
(08-03-2010, 01:21 PM)нешо link Wrote:Мени се Јанковић баш свиђа као тренер али и као веома одмјерен човјек и прије свега добар тренер и велики навијач.И ја сам и чуо и читао те приче о њему, није самосталан, неко га гура, не одлучује итдитд али не мора то бити баш тако...

Свидело се то теби или не, Јанковић је Бамбалићев пулен, а при том човек се који се одрекне Молине зарад тантуса као што је Рашковић или медиокритета какав је Миловановић, мислим да нема шта да тражи у Звезди.

А слажем се да нам треба неки млађи тренер модерних схватања који Бата Ђора - Алкосан фудбалску филозофију не јебе ни 2 %. Такође, треба му дати одрешене руке у раду и омогућити несметан рад, а ту пре свега мислим заштити га од било каквих утицаја менаЂера и менаџера.

Е сад, ко би то могао бити, ја не знам. И мени као и вама овде пада на памет Шваба Ђурђевић, а с друге стране мислим  да би се могло наћи још кандидата и то ван граница Србије, али о томе треба да размишља СД којег ми тренутно немамо, пошто је Аџић све, само не СД.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)