Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СЕЗОНА 2009/2010 !!!!!!!
(12-06-2009, 05:53 PM)Eribo link Wrote:[quote author=ЦЗБГ link=topic=3621.msg73723#msg73723 date=1260121612]
[quote author=Eribo link=topic=3621.msg73719#msg73719 date=1260116647]
[quote author=ЦЗБГ link=topic=3621.msg73717#msg73717 date=1260113627]
http://www.crvenazvezdafk.com/lukic-pred...ontent.htm

Надам се да ова приче пије воду само до последње утакмице, а онда нови тренер хвала Богу.

И до када ће мо мењати тренере свака 3 месеца ???
Јесте играли смо са 4 штопера задња 3-4 минута, па шта ?! Узели смо 3 бода и то је то. Мени се чини да многи су  све не реалнији у изјавама и очекивањима !!

[/quote]
Говорим уопшетно, не само о овој утакмици. Мислим да овај тим не игра на нивоу свог квалитета и да је тренер крви за то. Видео си и на дербију, да нас стока онако лагано добије и то са играчем мање, то је срамота. Срећа само што је још једно коло па пауза иначе би продали још бодова...
[/quote]Са било којим другим тренером, ниво ове екипе би био раван нивоу ОФК-е и Војводине !
[/quote]
Чудно, ја сам одвуек мислио да је Фергусон један од најбољих светских тренера...
Како онда Пижона задржавамо овде, сад ми није јасно.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
(12-06-2009, 06:40 PM)ЦЗБГ link Wrote:[quote author=Eribo link=topic=3621.msg73725#msg73725 date=1260122022]
[quote author=ЦЗБГ link=topic=3621.msg73723#msg73723 date=1260121612]
[quote author=Eribo link=topic=3621.msg73719#msg73719 date=1260116647]
[quote author=ЦЗБГ link=topic=3621.msg73717#msg73717 date=1260113627]
http://www.crvenazvezdafk.com/lukic-pred...ontent.htm

Надам се да ова приче пије воду само до последње утакмице, а онда нови тренер хвала Богу.

И до када ће мо мењати тренере свака 3 месеца ???
Јесте играли смо са 4 штопера задња 3-4 минута, па шта ?! Узели смо 3 бода и то је то. Мени се чини да многи су  све не реалнији у изјавама и очекивањима !!

[/quote]
Говорим уопшетно, не само о овој утакмици. Мислим да овај тим не игра на нивоу свог квалитета и да је тренер крви за то. Видео си и на дербију, да нас стока онако лагано добије и то са играчем мање, то је срамота. Срећа само што је још једно коло па пауза иначе би продали још бодова...
[/quote]Са било којим другим тренером, ниво ове екипе би био раван нивоу ОФК-е и Војводине !
[/quote]
Чудно, ја сам одвуек мислио да је Фергусон један од најбољих светских тренера...
Како онда Пижона задржавамо овде, сад ми није јасно.
[/quote]Очигледно се овде нисмо размели, тј. ја нисам био довољно прецизан. "Било који тренер", значи: "Који би радио сада у Србији, за паре које ради Жомпи, са тимом какав и јесте у лиги каква је (али опет наша је) !
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !
Само би да додам своје скромно мишљење о причи око тренера... Још кад је доведен Пижон, иако легенда клуба и велики Звездаш, нисам био пресрећан нити имам високо мишљење о његовим тренерским квалитетима... Али на основу ранијег рада и ове полусезоне, може се укратко описати његов рад - начин рада... Пре свега, одличан је човек за стварање младих играча (мада му се и ту може приговорити, јер је он отерао Мисимовића у Босну), и међу бољим играчима давао је шансу младима... Што се тиче игре на резултат, тј. за бодове, и ту је у овој полусезони био доста добар... Тактика, па у већини случајева је доносила резултате...

Е сад, да се вратимо на почетак сезоне... Лукић је најавио борбу за један трофеј (куп, наравно) и друго место у првенству... Сви смо се смејали квалитетима играча и рекли да се од гована пита не прави... А онда једна историјска утакамица на Маракани и преокрет који нас одводи пред врата групног такмичења Уефа купа... Па опет гомила тесних победа и не баш претерано лепе игре... Па онда и по која за око лепа утакмица и убедљива победа... А игра, па у најмању руку препознатљива, нападачка, онако како би Звезда морала да игра... Не можеш увек да даш противнику3,4 комада...

И сад кад треба да освојимо јесењу титулу, кад смо остварили све оно чему се ни у сну нисмо надали (сетите се где смо били летос), пљујемо Пижона што је победио бск са одбрамбеном тактиком у последњих десет минута... Па шта би ми људи? Хоћете да играмо ко Барса? Па не може, немамо такве играче, зар не констатовасмо још на почетку да су сви везаре, сад одједном сви су звезде а Пижон нема појма... Мислим да пренагљујемо... Нама фали још добрих играча, а ако тада буде несупеха, е то ће бити моменат када треба да терамо тренера, ко год он био, па макар и четврта Звездина звезда!!!

Што се тиче увођења Туторића, па и ја сам попиздео као и сви ви, али кад сам сео и мало проанализирао, закључујем следеће,  сетите се тог играча од пре пар година, многи од данашњих су могли само копачке да му чисте... Сигуран сам да оне грешке против Славије не могу да му се понове, а и Пижон га је вероватно убацио са том идејом, и наравно да својим искуством помогне клинцима на терену да задрже предност од једног гола... Јер реално и да смо кренули у напад, по оном терену, Лекић и Перовић још два дана не би дали гол (само су падали и клизали се, Перке је и промашио зицер), а на контру би нам бск сигурно и увалио гол или два...

Тако да не треба пренагљивати... Само се сетите свега, премотајте филм, схватићете да ако победимо у суботу, да ћемо остварити невиђен и непланиран успех за ову екипу и руководство... Премашићемо све што смо планирали и зацртали за ову (полу)сезону...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
РСФ слажем се са тобом, али ми смо једва извлачили та 3. бода ове сезоне. Игра се није ништа променила у односу на прошлу сезону. Јесте, битно се променио тим и остало, али не може Пижон да учи играче да играју фудбал. Он је ту да постави тактику. Истина је да је велика срамота за наш клуб да против БСК-а играмо 6-3-1. На почетку сезоне су нападачи цветали, голови су се ређали као на траци, а сада једва један дамо и одмах у одбрану. Тако смо примили голове против Напретка и стоке! Са 3. , по мени, квалитетна нападача ми смо срећни са резултатом 1-0? Па то не иде тако. Звезда тренутно не може да игра као Барса, јер игра мнооого спор фудбал, баш као и цела наша лига. Рајко Митић је у своје време играо бржи фудбал. Још једна текма је остала до краја полусезоне, следе прелазни рок и припреме. Има времена да се ова екипа уигра још боље, да се доведу бољи играчи и да не останемо само на прослављању јесење титуле. 
Понавља се да се после сваке лоше утакмице прозива Пижон, а после добре хвали. Када Богдановић и Нинков играју добро то је његова заслуга, а реално и јесте, а када изгубимо због једног доброг потеза Клеа, који нема везе са њиховом тактиком, онда је опет Пижон крив. Треба се подсетити писања пре почетка сезоне када би свако од нас прихватио оберучке садашњу ситуацију на табели, и поред пораза у дербију и испадања од Славије у купу уефа. Не знам који би тренер боље прошао са овим тимом, где смо танки на неколико позиција, а играчи скупљени како су скупљени. Скоро комплетно нов тим. Једино што му ја замерам је тврдоглавост приликом форсирања Туторића и Павловића на почетку сезоне. Да није то радио можда би и прошли Славију. Вероватно би лоше прошли у Европи, али би напунили стадион три пута, имали већих шанси да нађемо спонзора, брже се дигли из коме у коју смо упали прошле сезоне. Плус што је човек Звездина легенда, која цени праве вредности, а и да попије отказ не би се цимао око исплате остатка по уговору. Ја нисам задовољан када играмо 6-3-1, али нисмо ни ми више она Звезда од пре неколико година. Уосталом, видећемо да ли ће и како клуб да се појача на зиму, јер тешко можемо са овим фондом играча да е надамо титули.
Наши играчи се труде и играју поштено и храбро.У току ове  полусезоне су "избачена" неколицина играча, до прије пар мјесеци мртви анонимуси и у најмању руку непровјерених квалитета.Моје мишљење је да је тренер извукао максимум од ове екипе јер знамо сви кад се она комплетирала, а и на нашу материјалну ситуацију не треба подсјећати.
Треба имати повјерење и у Пижонов избор тактике јер ипак он најбоље зна чиме располаже.Е сад, и ја се надам да ће након зимских припрема и уз које појачање бити друга прича..
(12-07-2009, 07:51 AM)нешо link Wrote:Наши играчи се труде и играју поштено и храбро.У току ове  полусезоне су "избачена" неколицина играча, до прије пар мјесеци мртви анонимуси и у најмању руку непровјерених квалитета.Моје мишљење је да је тренер извукао максимум од ове екипе јер знамо сви кад се она комплетирала, а и на нашу материјалну ситуацију не треба подсјећати.
Треба имати повјерење и у Пижонов избор тактике јер ипак он најбоље зна чиме располаже.Е сад, и ја се надам да ће након зимских припрема и уз које појачање бити друга прича..

У праву си Нешо, али ипак морамо да признамо мало је чудно да малог Лазовића никако не убацује, и да форсира Блажића( дечко је стварно лош).
Ипак и ја се надам неком квалитетном појачању на средини терена.
У сваком случају ми ћемо и даље долазити и подржавати наш вољени клуб.
Читам ове последње коментаре па сам мало изненађен начином размишљања појединаца.

Нико не оспорава да је игра против БСК-а била лоша. Оно што је најбитније је да су узета 3 бода. Пижон је јасно и врло кратко то и поновио после утакмице што је очигледно и био циљ. Причати о игри, формацији, и осталим стварима на овој утакмици по мени не држе воду. Што се мене тиче, немам ништа против да до краја првенства побеђујемо са 1:0 и формацијом 9-1-0.
Међутим овде се ради о пар можда битнијих ствари....

Невероватна апатија и песимизам је почео да се увлачи међу људе. Играчи који су млади и који су пре само 6 месеци играли по највећим забитима где су терени код мене у улици бољи заједно су резултатима (играчи), организацијом и маркетингом (управа), тренером који да није заслепљен Звездом и љубави према њој не би ни у бунилу преузео клуб у распаду са тоталним анонимусима где је у 90% случајева такав потез тренера осуђен унапред на пропаст, и навијачима са феноменалним издањима на свакој текми и великом бројности довела клуб ту где јесте.
А где је тренутно?
Тренутно смо први на табели, играмо куп, нисмо се обрукали у Европи и кад већ помену ту Европу мислим да је ова генерација уцртала утакмицу са Динамом из Тбилисија у анале која стоји раме уз раме са оном против Динама из Берлина из генерације Савића и Пижона.

Да ли је могло и боље? То је више него сигурно. Међутим горе је сигурно могло и били смо сви спремни на много горе ствари почетком сезоне. Примера ради, прелистајте мало почетне странице овог топика па проанализирајте ваше коментаре од пре 4-5 месеци. Али наравно...... са успесима расту и апетити..... и то би све било нормално и ОК да се има мера у одређеним коментарима после игара које нису биле блиставе.

Почело је негде половином ове сезоне да се подвлачи, додуше бојажљиво, како je ето Лукић када је долазио на чело Звезде обећао да ће да нађе јаког генералног спонзора па није ништа урадио по том питању. Мене занима какве људи јаке спонзоре имају у глави? Где те компаније и спонзори да дођу? У Србију? У наш фудбал у коме се не зна ни чији су стадиони, ни чији су клубови? У Србији у коме и даље постоје врло јаки лобији да се још ништа не приватизује јер је тако лакше мешетарити под паролом све је то наше а у ствари ништа није ничије.....
Па ја да сам мулти-милионер, ја први не би уложио ни евро у такву државу као ни у једну њену институцију. Да не причам о томе да је улагање пара у фудбал чиста перверзија изузетно богатих који буквално не знају шта ће са парама. Абрамович је тотално свестан да паре које је уложио у Челзи му се никада неће вратити а у питању су десетине да не кажем стотине милиона евра. И шта је урадио... купује све што хоће а није успео још ни да освоји Лигу Шампиона....

Хајдемо сада мало о Пижону....

Твдоглав... убацио инвалида Туторића у игру..... игра против Борче са лошом формацијом.... изгубио дерби.....

Тврдоглав... хвала богу што је такав јер такав је био и његов ментор покојни Бранко Станковић. Мора да се зна ко коси а ко воду носи. Пили су и Пижон и Дуле Савић дисциплинске код Станета. Е зато нема места нити ће икада бити за једног Бурзановића и таквих сличних њему.

Туторић.... зато што нас је масакрирао против Чеха најбоље да га дезавуишемо као личност и спалимо га сада на ломачи. Површно размишљање које не приличи нашем клубу...

О формацији против Борче не бих да се понављам. Свестан је Пижон као и многи да је прва текма после дербија а нарочито изгубљеног и нарочито са младим играчима увек најтежа. Оно што њему као тренеру јако добро иде је усађивање играчима одговорности према дресу који носе. Мислим да су ови клинци заједно са странцима надмашили многе претходне генерације играча у клубу са жељом и изгарањем на терену.

Изгубио дерби.... Изгубили су га играчи наивношћу и не искуством. Сагорели су у великој жељи да се докажу. Остали су без Лазетића који зна да их покрене и да им буде ментор на терену. И шта је Пижон могао да уради? Па да обуче дрес и копачке улети на терен и дели лопте као руком као што је то радио Дулету Савићу.... .
И лепо је Пижон рекао у једном моменту после утакмице са Динамом из Тбилисија.... ”Сада док еуфорија траје много је лепо бити у Звезди, оно што ме брине је како ће све да изгледа када ствари не буду ишле сјајно.”

И ево како изгледају.... новинари су једва дочекали да се нешто деси па да крену преко новина да смењују тренера.... Лукић сада мора да излази пред медије и негира све те глупости око смене тренера. На форуму расте не задовољство.... Немојте да упаднемо поново у замку и настављамо да мењамо тренере, председнике и управе као на траци. Нема стабилности у клубу ако сваки пут када крене лоше почнемо да правимо лицитације за нове тренере и управу. То је одлика сељоберских клубова, имамо лоша искуства из прошлости са разним бизнисменима, маторим педофиличарима, ”успешним привредницима” из Свилајнца и да не набрајам више.
Хтели смо праве и доказане Звездаше у управи. Добили смо их у виду Лукића-Пижона-Aџића. Пустимо их да раде свој посао... Џајићу је требало 20-30 година да направи нешто од клуба.... Мислите мало о томе. Нико ништа није обећао од ове тројке када су долазили летос. Прихваћени су били од већине у клубу... вратили су махом наше клинце из разних трећелигашких клубова широм Србије..... подигли су маркетинг на виши ниво..... отворили су кафић на стадиону... вратили добрим делом публику на Маракану..... отворили су врата клуба свим бившим асовима.... спречили су финансијски колапс клуба...први су на табели и налазе се надомак освајања јесење титуле...
Мало ли је за 6 месеци?
Стрпљење  :Smile то није само наш проблем већ целе нације ...

”Сада док еуфорија траје много је лепо бити у Звезди, оно што ме брине је како ће све да изгледа када ствари не буду ишле сјајно.”

Надамо се да неће бити много оваквих тренутака. Свима нам је мука због изгубљеног дербија и лое игре против БСК, али то је неминовно за неискусан тим. Надајмо се да ће Лукић и екипа довести неко појачање. Сетимо се оне: ''Звездино је пролеће ...'' Имам поверења у њих и надам се да нас неће изневерити.
Срце на терен ...
Ево да и ја кажем реч-две...

Након пораза у вечитом дербију одмах су кренули коментари у новинама како се Звезда обрукала,како нас је Партизан понизио и како су доказали да су бољи.Наравно,једва су чекали и да напишу како су силни скаути великих клубова отишли са нашег стадиона разочарани оним што су видели,а сад и како је Пижон остварио разочаравајуће резултате и како му прети отказ.Е сад ви мени реците,како би сте се осећали у таквој ситуацији?Ставите се на место Пижона или било ког играча.Како се осећате кад након 11 победа у 12 утакмица прочитате у новинама да је све то узалуд и да сте разочарали,да је све пало у воду за само 90 минута?Није лако,зар не?А како се тек осећате кад одете на сајт б92 или спортал.рс и прочитате коментаре на вести таквог садржаја.Гомила гробара која је једва чекала прилику да нас испрозива,прљави новинари који ионако хоће само да нашкоде и као шлаг на торту Звездаши који пљују играче,тренера,управу....Не знам за вас,али ја бих се на њиховом месту осетио као најобичније говно(извињавам се на простом говору).
И како се осећате кад на вама постоји притисак да победите БСК на рупчастом,попуцалом,блатњавом терену,са гомилом новинара,гробара и "разочараних Звездаша" који вам дишу за вратом и чекају да направите најситнију грешку која Звезду може да кошта победе и целе сезоне.Погледајте поново снимак Јевтићевог гола и његово радовање.Покушајте да доживите те емоције као он.Као и већини нас са Севера,и њему је пао огроман камен са срца.Е,ал ту је онда семафор да вас подсети да је остало још 20 минута до краја и да не смете да примите гол.Да сте ви на терену,да ли би нападали нон-стоп,играли "лепо за око,нападачки,допадљиво"(као што већина вас кука) или бисте гинули у казненом простору за сваку лопту дрхтајући од страха да једна случајно не заврши у нашој мрежи?Када се запитате да ли су играчи,тренер и управа нормални,ставите се у њихов положај,све ће вам бити јасније.

Толико од мене.
НЕКА БУДЕ БОРБА НЕПРЕСТАНА - НЕКА БУДЕ ШТО БИТИ НЕ МОЖЕ!

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)