Threads: 1
11-29-2009, 02:16 PM
(This post was last modified: 11-29-2009, 02:20 PM by Ђенерал.)
Е овако... бројност стварно врхунска. Било је сигурно 14000 људи на Северу, можда није било до краја попуњено по ћошковима, али много људи је стајало између редова у копу. Што се тиче навијања, веома добро, али може боље. Почетак утакмице феноменалан, кореографија, уз ону против ОФК-е, најбоља ове сезоне. Њихов гол као да је још више запалио атмосферу тако да од тад почиње лудница. Иако сам стајао у средини копа, имам утисак да су током целог првог полувремена у навијању активно учествовали исток и запад трибине. После изједначујућег гола општи транс, песма се наставља и на одмору, који је испратила и шеталица пужа, уз поруку за Уроша. Друго полувреме много лошије, као да су људи изгубили снаге и гласа... почиње веома траљаво, али се после црвеног картона за њих поправља ситуације, међутим само до другог примљеног гола. Тада многи људи само немо гледају утакмицу. Сви су ишчекивали тај гол, који би сигурно подигао навијање, али ништа од тога... што се утакмица ближила крају мало се поправљао утисак из другог дела, а после последњег судијског звиждука само показали зашто смо то што јесмо. Гробари се нису чили иако су славили победу. Иначе, стварно ме је изненадило њихово онолико лоше издање. За кореографију и визуелни део нисам ни очекивао ништа посебно, али сам мислио да ће бити бар мало гласнији. Све у свему, убедљива навијачка победа у свим елементима.
И мора се поменути ''Добро Знај'' која је на крају отпевана са пуно емоција, најбоље у последње време.
И такође нисам могао да се начудим када само после на СОС-у гледао вести на којима су рекли да је било око 25000 гледалаца, а после онај новинар у Тотал Сокеру каже око 20-ак хиљада??! Стварно не знам чему толико обарање бројке. Па само нас и Гробара је било преко 20000... А све укупно око 30-35000.
ДЕЛИЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈА! СВИ НА СТАДИОН!
Threads: 19
(11-29-2009, 12:04 AM)ЦЗБГ link Wrote:[quote author=дрвосеча link=topic=3721.msg73343#msg73343 date=1259451686]
Не знам заправо колико сте стигли приметити да смо имали залутале ликове.. људе који долазе само на овакве утакмице.. који нису нашли за згодно да дођу против Спартака, или ОФКе.. једноставно њих само занимају резултати, а не идеологија трибине!?! Хоће да певају ПТЛН.. али неће "але але але о ајде Звездо сад на гол".. А јеси ли ти можда приметио да ти такви ликови долазе на сваки дерби, на сваку европску утакмицу и да та појава тзв "дерби" навијача траје већ годинама и није ништа ново ни чудно на нашој трибини? Јеси ли ти приметио да је пре две-три године однос био 2000 редовних на 9000-10000 "индијанаца"? Можеш ли ми рећи колики је сад однос? Сећаш ли се тих "великих" утакмица од пре пар година и проблема са дебилима који су скрнавили кореографију, који су пишали по трибини, који су се ваљали мртви пијани обучени као кловнови, који су правили глупости због којих су чак избијале и туче на нашој трибини? А како је сад? Мислиш ли да има места критикама или да су се ствари драстично промениле за врло кратко време?[/quote]
Свега се сећам, и ја сам говорио о вокалном делу, а не о кловновима, тучама, пишањима и сл.
Знаш о чему се ради.. ту је помало лична нота присутна. Ја сам код неки ствари перфекциониста, када нешто или неког волим, онда ту нема равнодушности и попуштања.. мора све под конац да буде!
Нама се дешава последњих 1-2 година мобилизација, и све више људи долази у КОП, али то је још увек недовољно, по мом личном мишљењу. Тачније, немам тај осећај грмљавине у сваком моменут када сам на дербију био. Рецимо на велике евро утакмице долазе фенсери и онда увек килаво иде.. за разлику рецимо од 2007. године када смо дочекивали Ренџерс на Маракани, када смо се сви чудили како је вокални део био добар у односу на остале евро утакмице.. типа Милано 2006. године.
Гужва је била велика, ја сам рецимо на степеницама био, једни други на главама. Тешко се у таквим условима лепо и пева.. али онај ко хоће, тај ће да пева без обзира на дешавања на терену... јел тако?
Однос о коме причаш је сада 4.000 према 10.000.. Значи опет су они већина.. а још неповољнија ствар за нас је ако је песма спора! Што и остали учесници ове дискусије кажу, МОООРА бити неке брже песме у дербију.. поготово ако нам резултат није по вољи.
Увек се грозим телефониста на Северу.. али јбш ми све, ако следећи дерби не будем снимао све те ликове који блену у терен,а неће да навијају!
Да.. ја сам у претходном посту заборавио рећи, то што сте напоменули.. када је већ био крај, и када је велика већина Севера остала да пева.. знам да то играчи својом игром нису заслужили.. али то је више био наш знак поштовања вољеном клубу, него њима.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
Threads: 3
извињавам се унапријед свима на овој констатацији,нека надлежни и обришу ако је потребно, али КАКО на темама за Јавор,Чукарички,Борац има по једна или максимално 2 странице о томе а када је дерби у питању или нека европска текма по 3,4 или више страница о тим утакмицама?
зар не би свугдје требало бити подједнако уписа?!
а можда је боље да се неки суздржавају од писања на тим темама,као неки људи на форуму...или да се некако уведе да само појединци могу писати....
некако ми је глупо читати тему гдје само неколико људи зна шта пише,а остали то ураде ради реда...
Једноставно сви ви који цепате грло, а око вас ликови који блеје у терен, померите се пар корака. Станите у централна два сектора и то је то. Заиста јучерашње прво полувреме је за памћење! Ја не знам да ли смо икада овако добро звучали на неком дербију. Почетак другог полувремена исто јако добар до њиховог другог гола. Тада је све опало. Није био транс као почетком текме. Морате разумети људе. Не може се очекивати да свих 90. и кусур минута пева на врхунском и истом нивоу. Па нисмо машине бре, као што већ неко рече. Оно јуче је по мени био кључ како треба да се навија. Нису се вртеле дуго исте песме. Још једна победа и титула, која је мало сморила људе није била толико фосирана. Пратили су се догађаји на терену и сходно томе су се бирале песме, што је велики плус! Кореографије сам давно престала да коментаришем јер заиста су врхунске! С обзиром на стокину бројност ове сезоне, ја сам очекивала да ће их бити око 4. хиљаде, ал изненадише ме  Она корео са оним словима, заиста је јадно и бедно изгледала. Нису боље ни вокално звучали, можда су у пар наврата били гласнији али то је то. Немој некоме случајно да овај пораз буде изговор да не дође на Карабурму! Мислим да је време да већ једном напунимо Омладински стадион ! ! !
Threads: 0
(11-29-2009, 03:17 PM)Kaja link Wrote:Заиста јучерашње прво полувреме је за памћење! Ја не знам да ли смо икада овако добро звучали на неком дербију. јесте сигурно у купу (2-3) али је и синоћ било одлично...... јутрос сам одгледао снимак утакмице на фоксу само 2. полувреме које је било са наше стране слабије........стока се није чула! само радовање када су дали гол и одма потом зашто ћутите и онда креће поново север да урла.... много болје него они
ДЕЛИЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈА! СВИ НА СТАДИОН!
Threads: 164
Макни бре то, ово је права ствар!
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Threads: 0
(11-29-2009, 03:10 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote:извињавам се унапријед свима на овој констатацији,нека надлежни и обришу ако је потребно, али КАКО на темама за Јавор,Чукарички,Борац има по једна или максимално 2 странице о томе а када је дерби у питању или нека европска текма по 3,4 или више страница о тим утакмицама?
зар не би свугдје требало бити подједнако уписа?!
а можда је боље да се неки суздржавају од писања на тим темама,као неки људи на форуму...или да се некако уведе да само појединци могу писати....
некако ми је глупо читати тему гдје само неколико људи зна шта пише,а остали то ураде ради реда...
На протеклим темама углавном су констатације биле сличне, док овде има доста попречних мишљења око дербија па је зато дошло до расправе отуда и оволико страна.
Надам се да се већина сада сложила око тога како је протекао дерби, тј. да смо се показали у веома добром издању што показује и видео изнад. Играчи су можда заказали али ми не.
Мислим, дакле не верујем медијима.
Таман кад помислим да кореографија неможе боље зајебем се.Ово синоћ је непревазиђено и домаћи задатак за целу Европу.Навијање од редовних екстра ал увек ће мо имати индијанце.Почиње корео и машемо заставицама кад лик изнад мене спусти заставицу невидим ништа и шта да му радиш а што се драо и целу утакмицу псово и коментарисо е то је требало доживети.Ковин за таквим плаче.Мишевима смо по козна који пут показали како се бодри свој клуб а песма се у пар наврата чула до Вождовца и Б.Јерковића (по причи комшија )a како је било мишевима могу да замислим.гробари,јел на чујете...ДОБРО ЗНАЈ је на крају био врхунац наше победе у навијању.
Threads: 83
11-29-2009, 09:23 PM
(This post was last modified: 11-29-2009, 09:30 PM by Red Star Forever.)
Нема превише места ишчуђавању о броју страница на овој теми и поређења са темама са "мањих" утакмица... Тако је било увек и овде а и на званичном сајту... Сви би да се похвале да су били, да дају и они свој коментар... Али добро је да је то констатованио, па имам једну личну поруку за све њих: Стало нам је да ваш коментар видимо и после утакмице против бск-а, али не ради коментара него да потврдите да сте били учесници! Само тако ће све ово имати смисла и мобилизација постићи свој циљ... А и ваши коментари са дербија добити сатисфакцију и оправданост, у супротном они нису валидни и нема потребе да се појављују уопште! Ако се ви интересујете само за дерби и неку европску текму јебем ти ја ту вашу љубав према Звезди!
И још једном понављам, који курац пишемо о "индијанском" понашању појединаца... Ови нису певали, ови су превремено дизали заставице, овима је сметао барјак да гледају утакмицу итд. ... Ајд нешто урадите по том питању више... Ако се иоле осећате делом Севера и представљате се редовнима, онда имате права и да скренете пажњу онима за које сматрате да се не понашају како треба и како се диригује са шипке... Читам нека оправдања појединаца на званичном сајту, типа није се чуо микрофон... Па све и да се није чуо, ако нико поред шипке не диже заставице, значи ли вам то нешто???! Јебем вас глупе, све вас који сте дигли заставице пре договореног времена... Човек је десет пута поновио са шипке, молио људе да се испоштује договорено, и то у моментима када је Север био скоро па попуњен и онда се десило да дрипци збрзају ствар... Кад би сви реаговали као група људи око мене, који су десетине заставица "оборили", не би имало потребе причати о овом проблему... Стога вас молим да више никада не причамо о томе, него радите да се такве ствари не понављају!!!
И уосталом, ако смо утврдили већ да је и поред свега ово било одлично издање Севера, подсећајмо се свих тих лепих момената...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
|