Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KK Црвена звезда 09/10
Ма ја мислим да нема ништа од фузије са фмп-ом! Најбоље би било да се вратимо и да помогнемо клубу !
Баш ми је драго што сви имате тако добре идеје и мишљења, толико добре да више нема потребе овде било шта да се пише.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Пошто већ постоји тема о КК одлучио сам да додам овај прилично тужан али изгледа и неминован моменат за кошаркашки део нашег спортског друштва.

Наш кошаркашки клуб за пар дана, тачније од 1. Јула иде под стечај. Цео управни одбор подноси оставке у немогућности налажења финансијског решења. Следећи корак је долазак такозваног стечајног управника који ће водити клуб до даљег.

Решио сам да откључам тему на неко време да видим како ће се коментари одвијати као и због саме информације у вези последњих дешавања јер кад год помислим да смо дотакли дно у кошарци схватим да и од горег има горе. У сваком случају битан моменат у историји КК-а. Буде ли било нерезонских коментара модератори ће поново ставити ову тему под кључ.
Шта рећи, а не заплакати кад је реч о овој секцији нашег спортског друштва...

Године недомаћинског пословања коначно су узеле свој данак...Реал и Барса могу себи да приуште да сваке сезоне доводе по неколико одлично плаћених играча, без да продају и избацују играче из омладинске школе, ми не...Знамо сви имена људи који су нас довели до стечаја и њима то нек иде на част, ако је уопште и имају,  пошто од преузимања одговорности и кривице као по обичају неће бити ништа, трагично је да се појединци из те гарнитуре ангажују око фк-а...

Шта даље? Видим поједини играчи траже раскид уговора, добра ствар је та што је међу њима муслија, а лоша и што су међу њима два изданка наше школе Недовић и Радосављевић( не би ме чудило да их крмкови наследници као по обичају преотму и направе одличне играче). Полако ће за њима и остали који теже да имају пристојну и редовну плату, пошто ми нешто тако у овом стању никако не можемо да испунимо. По мени треба ресетовати целу ствар, тј. кренути од нуле. Иступити из јадранске лиге, јер је она веома финансијски захтевна, а и познато је да је све то једна фарса. Узети рецепт из фк-а, довести играче који ће знати да цене грб на грудима, и који ће играти за мале паре, таквих без проблема можемо да нађемо у нашој земљи.

Једноставно кренути из почетка искрено, скоро па аматерски, без болесних и нереалних амбиција који су нас секли у корену пред сваку сезону....па где догурамо.
Нема шта стечај нам је пред вратима, до тога је морало доћи. Толико година недомаћинског пословања, толико неуспешних година на спортском плану, толико сумњивих радњи унутар клуба једностaвно морало је све једном да пукне. То се сада десило. Како која управа је одлазила остављала је све већи хаос иза себе, наравно без икакве одговорности. Али, шта рећи ово је Србија

Ево и Лалетовог последњег саопштења
Лучић о оставци и плану за стабилизацију
Сада већ бивши председник Црвене звезде издао опширно саопштење у којем говори о ситуацији у клубу и предстојећем стечају

Сада већ бивши председник Црвене звезде Владислав Лучић у саопштењу је објаснио разлоге своје оставке:

"Овим саопштењем обавештавам чланове КК Црвена Звезда, Спортско друштво Цвена Звезда, бројну армију навијача и симпатизера КК Црвена Звезда, надлежне државне структуре, као и најширу спортску јавност да сам на дан 29.06.2010. године на седници Управног Одбора КК Црвена Звезда поднео неопозиву оставку на место Председника КК Црвена Звезда.

На овој седници оставку на чланство у Управном Одбору КК Црвена Звезда поднели су и моји најближи сарадници Божидар Маљковић, Братислав Дјордјевић, Милорад Белић,Предраг Николић.

Управни Одбор је наведене оставке прихватио, а функцију Предсеника Клуба до његовог избора у складу са статутом вршиће најстарији члан Управног Одбора.

Оставке су поднете са циљем да КК Црвена Звезда у наредном периоду нађе путеве изласка из тешке и хроничне кризе и предстечајног поступка и да у српском спорту и кошарци поново заузме место које јој припада у складу са њеном славном традицијом и резултатима које је клуб до сада постизао.

Моја оставка и оставке мојих сарадника су поднете само због тога што смо свесни да не можемо да благовремено обезбедимо значајна финансијска средства неопходна клубу за следећу такмичарску сезону као и зато што нисмо у могућности да надјемо начин да клуб измири енормно дуговање и све своје обавезе према пре свега играчима, тренерима, стручном штабу као и другим повериоцима, а које су настале пре нашег доласка у клуб.

Морам да подсетим јавност да сам са мојим сарадницима дошао у клуб, почетком ове године.

У клубу смо затекли катастрофалну финансијску ситуацију, пре свега, због тога што су клуб у најтеже време, усред протеклог шампионата, прво напустили његови челни људи и финансијери, а потом по правом домино ефекту и неки еминентни пословни људи и јавни радници који су били на кључним позицијама у клубу, што се негативно одразило на читав клуб и нарочито на његове спортске резултате.

Због огромног дуга и неизмирених уговорних обавеза према играчима, тренерима и другим повериоцима наш клуб је био у финансијском колапсу и правој агонији.

Прве хитне мере које сам предузео са сарадницима биле су усмерене на сагледавање финансијске ситуације и у том циљу је без одлагања ангажована ревизорска кућа КПМГ која је извршила преглед пословања клуба и на основу чијег налаза су предузете мере рестрикције у вези свих издатака осим оних најнужнијих што је омогућило клубу да ипак задржи како тако тим на окупу и часно заврши домаћи шампионат.

Једино захваљујући натчовечанским напорима правих звездаша, играчима, тренерима, стручном штабу првог тима, адмистрацији, особљу и спортским радницима, свима који су остали у клубу када му је било најтеже, успели смо да на крају шампионата за 2009/2010 годину изборимо четврто место и право да се такмичимо у Јадранској Лиги.

Овај резултат који само на први поглед испуњава минимум спортских амбиција клуба какав је КК Црвена Звезда, је наш заједнички, велики успех, који нам даје за право да уздигнуте главе одемо са наших функција.

Дајући оставке у интересу клуба ми кормило клуба предајемо нашим следбеницима у правом тренутку, сада када је нова сезона на прагу, када КК Црвена Звезда треба да консолидује своје редове у сваком погледу, како у спортском тако и финансијском, и припреми стратегију на основу које ће моћи да оствари највише циљеве, онако како нашем клубу једино и доликује.

Наш клуб такође припрема план реорганизације у предстечајном поступку који у односу на КК Црвена Звезда тече по сили закона због њене инсолвентности и дуга који је настао у ранијем периоду и нема никакве везе са мојим радом и радом мојих сарадника.

Овај план треба уз помоћ свих звездаша, поверилаца и државе да доведе наш клуб до потпуног оздрављења.

Основни циљ овог пројекта је стабилизација клуба која ће се одвијати у више фаза у периоду од 5 година.

Повериоци клуба треба да сведу своја потраживања на минимум и да их реализују тек пошто у фази граце периода КК Црвеној Звезди омогуће да нормално функционише и створи тим који ће бити способан да постиже врхунске резултате.

На тај начин спонзори и донатори би у граце периоду, уз сагласност поверилаца, својом финансијком помоћи могли да омогуће несметан нормалан рад и функционисање клуба до његове потпуне санације.

На крају, надам се да ће наше оставке свим звездашима и државним структурама указати поново на алармантну и драматичну ситуацију у којој се наш клуб сада налази и која моће да се реши једино ургентним заједничким координираним напором свих оних чинилаца којима на срцу лежи судбина нашег вољеног клуба.

Наравно и поред поднетих оставки како ја тако и моји сарадници и даље остајемо на располагању нашем клубу и учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо новом руководству клуба да превазидје кризу и изведе наш клуб на пут нових победа и титула".

Председник КК Црвена Звезда,

Владислав Лучић

Чланови Управног Одбора КК Црвена Звезда:

Ранко Жеравица,
Божидар Маљковић,
Братислав Дјордјевић,
Милорад Белић,
Др Предраг Николић
Проф Ац Владимир Костић
Проф Инг Никола Марјановић

http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=3920
Само фузија са ФМПом и Човић
(06-30-2010, 10:48 AM)MACAK link Wrote: ... и Човић

И Човић је политичар исто као што су Анђелковић&Co.
Политичари су нам упропастили клуб.
Шта смо се ухватили за њих.
КК треба да воде спортисти и звездаши.
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

http://www.youtube.com/user/IstinaZaUrosa
Па водили су и... Ништа, побегоше пред стечај! Далеко од тога да подржавам политичаре, све би их протерао, али ја не видим никог сем тешко ми је да му и име споменем - Човића - да спасе КК...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Иначе одласком ове управе први човек клуба постао је дотични Мирко Павловић(скроз антипатичан лик), иначе интересантно је да нема имена Бранка Ковачевића међу управом која одлази. Дакле и он остаје ту у клубу  >Sad Круже приче да се припрема терен за поновни долазак Игора Жежеља. Звездо нека ти је Бог у помоћи !!!!!!!!!!!!
Тај "дотични" је наш бивши играч и капитен клуба.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)