Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ПРЕЛАЗНИ РОК - ЛЕТО 2010!!!
(08-17-2010, 09:35 PM)Горгонзола link Wrote:Јел зна неко нешто о овом Василијевић,шта је он у клубу?
Потпуно антипатичан лик.

Људи, немојте да се бламирате... Све може да се сазна на интернету, ако не знате, али питање ко је Василијевић, је равно питању ко је Савићевић, Југовић, Стојковић.... Не у смислу играчке величине, али у смислу тога колико је утакмица одиграо за наш клуб, колико је сезона играо и у ком периоду...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
http://www.zurnal.rs/2010/08/18/subasic-...index.html

Путуј, игумане!
[Image: 35c0qqq.gif]
(08-18-2010, 09:53 AM)Red Star Forever link Wrote:Овако, можда га очврсне та позајмица па га вратимо, ил толико напредује да више немамо шансе да га вратимо

Мене интересује како правно функционише та клаузула у уговору ''позајмица са могућношћу откупа уговора уколико задовољи критеријуме''. Рецимо да се такав уговор потпише, он оде тамо и експлодира. Ко после годину дана по том уговору има првенство доношења одлуке где ће даље играти, Звезда или Грасхоперс? Јел та ''могућност откупа'' нека врста предуговора? Нека одговори само онај ко зна тачно да објасни, без нагађања молим!
Ако постоји клаузула о откупу, клуб који га је позајмио има право куповине под условима наведеним у уговору. Ако у уговору о позајмици пише да, у овом случају, Грасхоперс може да га откупи за те и те паре(под тим и тим условима отплате), Швајцарци до рока наведеног у уговору могу да искористе то право и малтене тиме одраде трансфер играча. Нека слична прича је била са нама и клеом, ако се сећате - довели смо га на позајмицу, па смо имали форе до 1. априла да видимо да ли ћемо искористити опцију у уговору и довести га за стално.

Кад се та клаузула убаци, клуб који позајмљује свог играча је немоћан уколико клуб који га позајмљује одлучи да искористи своје право. Након истека позајмице, односно права куповине, уколико није откупљен - играч се враћа у своје јато.
(08-18-2010, 04:20 PM)Пијанац link Wrote:Мене интересује како правно функционише та клаузула у уговору ''позајмица са могућношћу откупа уговора уколико задовољи критеријуме''. Рецимо да се такав уговор потпише, он оде тамо и експлодира. Ко после годину дана по том уговору има првенство доношења одлуке где ће даље играти, Звезда или Грасхоперс? Јел та ''могућност откупа'' нека врста предуговора? Нека одговори само онај ко зна тачно да објасни, без нагађања молим!

Цифра у уговору по којој би тај играч био откупљен се наводи сада, пре него што је и почео да игра за Грасхоперс. Ако би они проценили после одигране сезоне да је добар и да вреди пара које су наведене у уговору они би могли да активирају тај део уговора и откупе играча од нас. Као што је Вајти написао, слично као у нашем случају са Клеом. Могли смо да га откупимо за 800.000 и да вишеструко зарадимо на њему јер је та цифра била наведена у уговору о позајмици. Међутим, то је више изузетак него правило, да се деси да неки играч толико добро одигра на позајмици а да истовремено услови за откуп буду смешно мали у односу на приказану игру.
(08-18-2010, 05:16 PM)Woodoo link Wrote:[quote author=Пијанац link=topic=3829.msg82304#msg82304 date=1282148428]
Мене интересује како правно функционише та клаузула у уговору ''позајмица са могућношћу откупа уговора уколико задовољи критеријуме''. Рецимо да се такав уговор потпише, он оде тамо и експлодира. Ко после годину дана по том уговору има првенство доношења одлуке где ће даље играти, Звезда или Грасхоперс? Јел та ''могућност откупа'' нека врста предуговора? Нека одговори само онај ко зна тачно да објасни, без нагађања молим!

Цифра у уговору по којој би тај играч био откупљен се наводи сада, пре него што је и почео да игра за Грасхоперс. Ако би они проценили после одигране сезоне да је добар и да вреди пара које су наведене у уговору они би могли да активирају тај део уговора и откупе играча од нас. Као што је Вајти написао, слично као у нашем случају са Клеом. Могли смо да га откупимо за 800.000 и да вишеструко зарадимо на њему јер је та цифра била наведена у уговору о позајмици. Међутим, то је више изузетак него правило, да се деси да неки играч толико добро одигра на позајмици а да истовремено услови за откуп буду смешно мали у односу на приказану игру.
[/quote]

Иста ситуација је била и са Пантелићем, када је отлазио у Херту. Ми смо га Херти позајмили, пошто је одиграо добро Херта је платила 1,5 еура и то је то. Ми никако нисмо имали могућност да одбијемо ту понуду. Е сад, честа је појава код оваквих договора да онај ко позајмљује играча плати 10-15% од договореног износа за саму позајмицу и плус договорени износ уколико жели да задржи играча.
http://www.zurnal.rs/2010/08/21/mihajlov...index.html

Да ли неко зна квалитете овог момка? Сигуран сам да ће појачати конкуренцију и рад на тренинзима, али колико може да допринесе екипи на терену, тј. ако је дрво као Ђорђевић не знам који ће нам, али ако има потенцијале као Вилотић онда је то већ прихватљиво. Искрено више сам за довођење Стефана Савића из БСК - а, млађи је, био је на проби у Арсеналу и није мала ствар да величина као што је Арсен Венгер прича у суперлативу за таквог играча. Немојте да ме схватите погрешно, немам ја ништа против Михајловића, али нисам баш нешто упућен у његове квалитете. Надам се да ће показати да вреди и да ће донети неопходно ЗНАЊЕ нашој одбрани.

И још нешто, што се тиче ГАЊАНИНА, надам се да ће све оно што смо изгубили не довођењем Паласиоса и Принца Тагое да нам се врати. Да ће имати бар део оног односа према клубу какав је имао Ибрахим Гај и да има квалитете борца као што то има сада Исах.
Искључите ТВ, укључите мозак
(08-21-2010, 12:11 AM)Darko link Wrote:Ли Ади долази на Маракану!
[Image: adi.jpg]

Црвена звезда ће ангажовати наредних дана два штопера. На Маракану ће стићи и Данијел Михајловић и Ли Ади!
Руководство Бекем Челзија, клуба репрезентативца Гане, потписало је дозволу за трансфер. Папири су факсом послати и Ли Адију, ускоро се 20-годишњи дефанзивац очекује у Београду.
Ади има добре препоруке селектора Гане Милована Рајевца, а што није раније постао члан Звезде криви су и савети Хамина Драмана.
Бивши играч црвено-белих и Адијев репрезентативни колега рекао му је да на Маракани касне плате, а навијачи врше огроман притисак на играче.
Н. Ст.
http://www.zurnal.rs/2010/08/21/li-adi-d...index.html
Обратио сам пажњу на овог Михајловића прошле сезоне против гробља и ове против Воше, јер је напоменуто да је наш бивши играч.
Игра одлично за нашу лигу, али је питање како ће код нас да се снађе. Он је у Јагодини био тај чија је екипа углавном играла бункер против јачих екипа, сад ће да буде део екипе која пробија бункере. Добро затвара прекиде, видећемо како затвара полуконтре, контре.
Михајловић потписује  у понедељак!

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)