Prvo o World Cup-u...
Mislim da su realne sanse reprezentacije SCG da se kao drugoplasirana bori u barazu za put u Germaniju... Cisto sumnjam da mi mozemo da "uzmemo skalp" "Crvenoj furiji". E, sad, problem moze da nam predstavlja i Belgija, a ostali protivnici su ispod nivoa... Mada, imamo lose iskustvo sa Azerbejdzanom, ali mislim da ne moze da nam se ponovi...
Malo o protivnicima "plavih" u grupi 7...
Sa spancima je nasa repka igrala ukupno 19 puta. Od toga su Spanci 9 puta bili bolji, 5 puta smo mi slavili, a 5 puta smo remizirali, uz gol razliku 23:18 za Spaniju.
Protiv Belgijanaca smo igrali 11 meceva. Pet puta smo ih pobedili, cetiri puta izgubili, a dva puta remizirali. Dodushe, sve je to bilo "pre Hrista", s' obzirom da smo se sa selekciom Belgije poslednji put sastali u prijateljskom mechu sada vec dalekog 27. maja 1989. godine i porazeni smo sa 0:1.
Bosna moze da bude jako neugodna poshto su u usponu, ali mislim da je realno da ih dobijemo, Litvanci bi trebali da budu "lak plen", a San Marino bi trebalo da moze da pobedi i reprezentacija "Delije-Caffe".

Ako uzmete u obzir da San Marino broji samo 28000 stanovnika, i to da igrachi ove reprezentacije nisu profesionalci, nego amateri i fudbal im nije jedino zanimanje, mislim da ce njihova reprezentacija u Grupi 7 sluziti za "nabijanje" gol-razlike...
Dve utakmice su upisane 'zlatnim slovima' u kalendar fudbalskog saveza San Marina, i to mech protiv Turske kada su remizirali (0:0) i remi protiv najbolje selekcije Letonije (1:1)
Mi se sa San Marinom nikada nismo sastajali u fudbalu do sada, a San Marino se nalazi na 158. rang-liste FIFA.
Dakle, u svojoj istoriji San Marino nikada nije slavio u fudbalu u zvanicnim mechevima, a tesko da ce i posle ovih kvalifikacija najbolja selekcija ove male drzave osetiti slast pobede.
Neko organizovanije navijanje za reprezentaciju SCG mislim da nije blizu. Pa cak i kad bi se ispunili svi preduslovi za tako nesto ( Srpska trobojka, Srpski Kraljevski Grb, Himna "Boze Pravde", "Vostani Serbije", "Mars na Drinu"... ), mislim da se ne bi odmah krenulo sa nesto organizovanijim navijanjem repke.
Ja, licno pratim reprezentaciju od skora, ali mislim da necu ici na kvalifikacione tekme, nego cu pratiti putem TV, novina...
Zasto?
Smatram da je stadion mesto na koji se ide da se navija, bodri svoj tim, gorila... E, sad, posto idalje ne navijam za reprezentaciju, nego samo pratim, zbog toga ne idem na tekme. Eventualno mozda odem na tekmu sa Spanijom jer moze da se vidi dobar fudbal.
Zatim, Kospicar, svakako da nije isto dal' igramo u Banja Luci ili Sarajevu, ali to poredjenje svakako nije isto sa onim da igramo u NP.
Jer NP nije Sarajevo, iako ima dosta bosnjaka... NP je SRPSKI grad, a ne muslimanski!!!
To da ce pre ili kasnije RS biti srpska drzava...
Republika Srpska jeste srpska drzava, ali se iskreno nadam da ce u najskorije vreme uci u sastav Srbije, jer je to nasa teritorija.
Pazarac ( Sandokan ), da li ono sto si napisao znaci da ustvari volis Srbe i Srbiju???
Drugo, zasto se ne bi ujedinila Srbija i Srpska???
To si se sine ti zajebo! Nikad se nece ujediniti Kosovo i Albanija, niti Sandzak i Bosnia!!!
Pozdrav!
Velja