Threads: 8
Ал' што се наводи разлог - освета Партизану за Клеа и Стојковића?! ???
Па пали би никад ниже да се водимо таквим нагонима. Кога брига за једног белопутог бразилца кога смо нашли у 3. португалској лиги или једног Стојковић Владимира. Није у том тренутку вероватно никоме било свеједно. Први пут јер смо били у великом расулу и то је била још једна од ствари које су стварале неспокој, други пут јер је потез био имбецилан па се родио природан бес. Та времена су иза нас.
Threads: 3
(07-12-2013, 12:22 PM)Red Star Forever link Wrote:Eво још интересантних текстова погодних за ову тему... Без обзира на моје мишљење о куриру, овај тексте ме је натерао да се добро замислим:
http://www.kurir-info.rs/bomba-dzajic-do...nak-887853
Без обзира што је он добар играч и можда нам баш такав треба, тешко да ће бити прихваћен без проблема, чак и ако наседнемо на ту причу његовог "рата" са навијачима и управом партизана...
Када може он: http://www.kkcrvenazvezda.rs/index.php/player/156 , да игра у КК, када могу ватерполисти у ВК (сви ће рећи није тамо исти ривалитет, ал` мени је однос Звезда-Партизан исти и када "играмо у боћању")...
На једној од претходних тема рекох - "Звезда звездашима - напоље са осталима", другари са форума на то моје, лијепо објаснише да је такав модерни спорт, и вјероватно су у праву. Ја бих волио када би Звезда стварно припадала ЗВЕЗДАШИМА, када би они поред трибина били и на терену, али данас, баш у свијету модерног фудбала, то је скоро па немогуће, сем ако нисте Атлетик Билбао ;D
У вези са словеначким, хрватским и осталим играчима... не бих хтио коментарисати, зарад добрих односа са остатком форумаша ;D ...
...Али, ја и даље живим у романтичарском увјерењу (не ОФК-овом ;D) да ЗВЕЗДА заиста може бити само ЗВЕЗДАШКА...
Threads: 38
(07-11-2013, 10:43 AM)Red Star Forever link Wrote:А кад већ желимо да доведемо "таленте", нико ме неће убедити на на нашем тржишту нема истих, па чак и бољих и јефтинијих играча... На крају крајева, ја сам присталица рада на јачању домаће економије уз помоћ крилатице "купујмо домаће"!
И ја сам присталица исте крилатице, међутим неке ствари треба сагледати објективно. А ако тако сагледамо, доћи ћемо до поражавајуће чињенице да се у српском фудбалу најслабије ради од свих екс-ју република. А резултати репрезентација су најбоље огледало тога. Босни је ово трећи сјајан квалификациони циклус. Прва два пута су имали несрећу на жребу да оба пута наиђу на Португал у баражу, а овога пута бараж по свему судећи неће ни играти. Црногорци од осамостаљења приказује изненађујуће добре партије и чини ми се да Дејо ради одличан посао с обзиром на капацитет. Хрвати су увек присутни на великој сцени. Македонци су нас победили у Скопљу без да смо им шутнули на гол. Словенце у прошлим квалификацијама нисмо успели да победимо и директно су нас избацили из баража.
Талената дефинитивно има свуда, али таленти се брусе. А код нас се то очигледно најлошије ради. Доказ за то су и примери Настасића, Симића, Филипа Јанковића који су отишли преко практично без играња за први тим својих клубова. Такође и Марковић и Митровић из Партизана, беже из ове жабокречине после једне поштено одигране сезоне. Са друге стране имамо Динамо као одличан пример како развијати младе играче и утопити их у правом моменту за одличне паре.
Threads: 164
07-19-2013, 08:03 PM
(This post was last modified: 07-19-2013, 08:12 PM by KizaLion.)
Босна је покрадена у прошлим квалификацијама с Француском у Паризу, односно у двомечу с Португалцима. Ко је гледао све три утакмице, знају шта причам. Нажалост, нама већ пар година фале фудбалери у споју срце-глава-муда, а и не само таленат.
Слична је и ситуација као у Србији, већ пар година Жељо хара њиховим фудбалом, моћни конгломерат који држи судије, менаџере и још неке мале клубове-филијале. Али опет имају добру репрезентацију, а други клубови им често пуцају. Жељо је рецимо 7-8 година редовно поражаван у Европи, што је скандалозно.. Широки, Зрињски, Борац одмах испадају, с изузетком Сарајева, којем фали степеник-два до група ЛЕ. Избацили су Генк пре пар година у двомечу
О хрватима знамо, само Динамо их вади и то зато што Мамић потписује робовласничке уговоре, присвојио је клуб себи, од 2001. је ту и нико га не омета осим прве екипе ббб, има град Загреб иза себе, иако је човек примитивац, али је стрпљив, и зна како се продају играчи за велике паре
Македонска и црногорска лига - то је исувише смешно и јадно да би се коментарисало..
Изгледа да у Србији нема довољно формираних играча, једноставно се лоше ради са њима, застарела школа.
Шта рећи када нама Бајко и даље брани, већ пар година Срђан Максимовић нам је тренер голмана и никакве вајде немамо, нит имамо добре голмане нит улазе у репрезентацију. Шта не ваља, треба мењати, а не по систему "пријатељи, браћо, кумови", осим ако Управа мисли да је ово боксерски клуб где се учи како докрајчити грогираног ривала ;D
Немам ништа против као кад би довели по два словенца, македонца, црногорца, једног босанца типа Шабанаџовић или Мусемић, јесте да нису Срби али имају то што многи Срби немају - ГМС (глава муда срце).
Знам да ће ме Пијанац мрзети, али Михаел Ренсинг би нам био одличан голман. Има искуство, бранио је дуго у првој немачкој лиги, кева му није из Чачка, ал из Србије јесте ;D имао би да кунта код бабе у Београду, то нам је и кирија мање, а њему срце пуно
http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Rensing
Мало је бранио задњих годину и по, ал је имао целу сезону у Келну док нису испали у Цвајту.
На десној страни бих вратио Лазетића који је слободан агент већ годину и по, уз то иако има 35 година, вероватно би могао да одигра целу сезону и није толико склон повредама. Ако може Занети може и он.
Што се тиче не-срба, мени би легао Седин Торлак, бивши играч Сарајева, врло јак и поуздан, али окружен пацерима, још су га из клуба зајебавали с платом па је отишао у Иран. И врло је јефтин.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sedin_Torlak
И наравно Филип Сендерос у одбрани, каква животиња.  ал немамо паре за њега, нема пас ионако за шта да нас уједе..
Што се тиче Звезде и модернизације, требало би да постоји неки портал или мејл адреса где би искрени Звездаши могли слати своје предлоге око играча, а без уградње ко Анђус ;D
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Threads: 18
(07-19-2013, 08:03 PM)KizaLion link Wrote:Шта рећи када нама Бајко и даље брани
То није голман то је дебил!
Threads: 2
не треба толико чудити због чега хрвати, Црногорци, Македонци...имају успехе, а ми не. Једноставно је. Тамо савезе воде фудбалски људи, бивши фудбалери, људи који су из те бранше. Црногорце води Дејо, хрвате Шукер...Босну и Македонију исто неки њима знани људи из њиховог фудбала...А ко нас води??
Човек који није видео стадион до своје 60те године (ваљда градио зграде, откуд знам). И, сигурно је да нам неће бити боље док је он на челу тог јебеног савеза! Још јебеније је што он припада оној старој комунистичкој школи која, када се дочепа неке руководеће позиције, исту не испишта до смрти. Тако да, биће зајебано, али говно се мора отерати-што пре!! Јер, док год га не отерамо, Звезда не може бити прва.
И, још нешто...Наш је Бајко бољи од Буфона!!
Мислим да је време да ова тема постане једна од врелијих на форуму!
http://www.zurnal.rs/2013/09/10/zvezda-i...index.html
За почетак ћу рећи само следеће. Бајке о Манчестеру, Челзију и осталим приватизованим клубовима на западу нису изводљиве у Србији. Ако треба да се поредимо са неким, то је онда комшилук. А у комшилуку имамо Румуне, Стеауу, Динамо и Рапид, као и Бугаре Левски и ЦСКА. Свима је било боље док су клубови били друштвена својина. Знам да је ЦСКА летос био пред гашењем, а даље нисам пратио шта се на крају десило.
(07-02-2013, 05:10 PM)Пијанац link Wrote:Ја лично нисам релевантан фактор да причам на ову тему јер ту културу познајем, језик познајем и то није нешто што ми је страно. Али знам да људе овде арапски језик асоцира на радикални Ислам, џихад, муџахедине, сечење српских глава и остало што вуче репове из ратова деведесетих. Зато ћу опет друге питати. Како би прихватили да на Истоку уместо ''Гаспром'' пише на пример ''Ел Куфра'' (лупио сам фабрику воде) на арапском језику?
http://www.zurnal.rs/2013/09/14/arapi-ku...index.html
АКО СЕ ЗА ЈЕДНОГ ЧОВЕКА (бејла) ПЛАЋА 100 МИЛИОНА ( и то за 4 или 5 година колико је потписао,за следећи клуб ће исто искеширати много пара) А ЗА НАШУ ЗВЕЗДУ СВЕГА 60 МИЛИОНА....ОНДА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ НОРМАЛАН !!! Нисам за приватизацију,јер то може да траје 10-15 година,да буде занимљиво,да се улаже,а шта ћемо после? сви смо ми за ових година дали Звезди више од Арапина или Руса! Нећу да Звезда буде предмет за прање новца неком милијардеру, ипак она има и душу и образа ,уосталом,због тога траје !
СЕВЕРНИ ОДРЕД-ДЕЛИЈЕ СА КОСОВА-ЛИПЉАН
09-17-2013, 05:26 PM
(This post was last modified: 09-17-2013, 06:57 PM by херцеговац.)
На брзину пар ријечи о овој важној теми.
Звезда је национална институција.
Звезда не смије да буде приватизована у класичном смислу. Не можеш продати вјеру, нацију, војску... ако желиш бити Србин, ако си конвертит онда ти ништа није свето.
Никакви арапи, никаквих 11 обојених играча да трчи мојом, нашом Мараканом.
Управљачки систем треба мјењати, ова прича Звезда је свију нас је ништа друго до покриће за извлачење пара. Створити јак спонзорски пул који ће добити могућност управљачког удјела што се тиче спортског сектора у висини финансија које издваја. Величина страног капитала не смије да пређе 49 процената.
Ово што је у најави је припремање народа на пљачку и даље срозавање српске нације.
Мило Ломпар говори када је Маспок кренуо да хара хрватском Срби да би се одупрли неоусташтву су почели са организовањем контраскупова.
Услијед недостатка српских застава, ону са петокраком нико није желио да носи, Срби су носили заставе Црвене Звезде.
Друга ствар коју не могу да заборавим је деведесет и друга и пад долине Неретве. Људи купе из својих кућа све за шта мисле да ће им помоћи негдје тамо ни сами не знају гдје... очекује се упад усташа... јна се повукла, Милошевић наредио, остао народ...
Налазим у ђедовој кући блокчић са признаницама да је ујак уплаћивао клубу донације за рефлекторе, онда још старије признанице када је покојни ујак студирао и када је уплаћивао клубу од онога што су му слали одоздо да преживи мјесец студија у Београду. То сам видио тренутак, сада ми се чини један једини секунд што сам прелиставао, а жао ми је што то није понесено.
Шта је поента ове горе писаније?
Црвену Звезду су дизале генерације прије нас, наши најмилији! Очеви, стричеви, ујаци, дједови... Они су угардили себе у тај клуб. Црвена Звезда је наша очевина и само због тога није патетика када се каже да је национална институција.
Колико је вас у породичним успоменама налазило ствари везаних за почетке клуба? Сигурно деведесет посто.
И сада једна џукела као што је Вучић каже да је то на продају!? Да то има цијену!?
Ма да је милијарду, ОБРАЗ и ОТАЏБИНА и оно што њу чине нема цијену, на страну то што би те паре завршиле на Вучићевим рачунима по иностранству.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
|