06-25-2010, 04:13 PM
Лекић у Осасуни
Дејан Лекић није више фудбалер Црвене звезде. Ценатрфор који је пре годину дана стигао из трећелигаша Земуна каријеру наставља у шпанској Примери и носиће дрес Осасуне. Лекић је са новим клубом потписао уговор на пет година и за седам дана ће почети припреме са клубом чије су боје „црвено-плаве“.
Лекић је у среду 23. јуна одрадио последњи тренинг у Звезди и у четвртак ујутру одлетео из Љубљане за Београд одакле је наставио пут ка Барселони у друштву спортског директора Ивана Аџића, који за сајт нашег клуба објашњава како је дошло до преокрета и одласка Лекића у Осасуну уместо у најављивани и очекивани Расинг.
- Имали смо проблема са банковним гаранцијама Расинга. Данима смо чекали тај један папир који је требало да потврди да неће бити проблема у исплати обештећења. Без тог папира трансфер није могао да се реализује. Чекање се одужило и у тих неколико дана стигла је брза и конкретна понуда Осасуне, која је чак и за нијансу издашнија од Расингове. Како нисмо ништа потписали са Расингом одлучили смо се за договор са конкретнијом Осасуном – каже Иван Аџић.
Чак ни Лекић није знао за појаву новог клуба.
- Рекли смо му тек кад је слетео у Београд. Разлика између квалитета два клуба је мала, али у корист Осасуне и зато код њега није било проблема око промене.
Дејан Лекић је после последњег тренинга у Звездиној опреми за клупски сајт изјавио:
- Одлазим после годину дана које ћу памтити док сам жив. Стигао сам из треће Лиге Србије а сада ћу играти у Примери. Надам се да сам се макар мало одужио клубу за који навијам и који волим. Најдражи меч ми је свакако онај против Динама (Тбилиси), то су ми били и први голови у Звездином дресу. Сада се поново враћам у само навијачку функцију и бићу уз моје другове док се буду борили у новој сезони – казао је Лекић.
Дејан Лекић је у петак 25. јуна имао лекрске тестове у Осасуни и након тога је представљен тамошњим навијачима. Поледњи гол у дресу Црвене звезде постигао је у последњем колу шампионата на гостовању у Суботици, за победу вољеног клуба 1:0 над Спартаком.
Срећно Лека!
http://www.crvenazvezdafk.com/src/lekic-...ontent.htm