06-17-2005, 10:10 AM
Quote:Kakve veze ove pesme imaju sa jugonostalgijom? Oni su za mene pre svega jedna odlichna rok grupa a ako zapevaju sluchajno "Jugoslavijo na noge pjevaj nek te chuju" ja cu ostati ravnodushan nishta vishe...Prvo ima veze sto su potpuno u YU fazonu. I nakon svega je strasno ostati ravnodusan na "Jugoslaviju". Medjutim ako se vec neko odluci da ide tamo jer mu se svidja muzika, onda normalno treba da iskulira. Meni jednostavno nisu dovoljno dobri, cak sta vise meni su uzasni, da bi ih iskulirao - kao recimo sto bih Lajbah uvek odgledao.
Moj najveci problem s tim bendom je sto je dziberski. Ne mogu da kazem da je folk-pop sav dziberski, ali oni jesu. Oni su bend koji je vukao na tu lalala ojsa ojsa varijantu, za razliku od veoma kvalitetnih bendova sirom te zemlje koji su imali i neki gotivan fazon. Konkretno iz tog dela zemlje iz kog je i BD su za mene postojala 2 benda koje sam mogao da slusam - Pusenje i Bombaj Stampa, a sve ostalo je bilo kao grobarkse grupe - strah, uzas, jeza,...
Normalno mora da postoji neki kvalitet jer je to bio definitivno najpoznatiji bend u bivsoj YU, ali je i "Armagedon" bio najgledaniji film i Milic od Macve je najpoznatiji slikar.
Po svojoj mas-popularnosti, jugoslovenstvu, plitkoci i pateticnosti Bijelo Dugme stoji na vrhu rame uz rame sa Balasevicem.
Sa druge strane i Balas i BD sigurno da imaju par pesama koje su vredne i koje cu uvek rado cuti, ali mi se u sustini povraca.