Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GOSTOVANJA PO BIVSOJ YU-veteranske price
Sezona 1986/87 (prolece) Osijek-C.Zvezda 2-1 pred 12.000 gledalaca na stadionu u “Gradskom vrtu” 14.6.1987 sa pocetkom u 17,00 casova…

Ovo je bilo zadnje kolo u ovoj sezoni. C.Zvezda je imala neke sanse da bude prvak, pa smo put Osijeka krenuli u velikom broju, u nadi da se mozemo dokopati titule. Posli smo rano ujutro ka Vinkovcima gde smo izasli I sacekali da se ukrcamo u neke sinobuse. Dok smo cekali sinobus od Vinkovcana nije bilo ni misa, sto nas je malo iznenadilo. Usli smo u sinobuse I krenuli smo ka Osijeku. Kakvi su to pilicari bili to je cudo jedno. Toliko je sporo isao, a ispred svakog drveta je stajao. Mi smo sve to nadomestili sa velikim zezanjem, pesmom I prognozama vezanim za tu I ostale utakmice zadnjeg kola. Stigli smo u Osijek I odmah smo posli na stadion, ali smo se predomislili pa smo krenuli na plazu na reci Dravi, jer je vec fino upeklo. Planirali smo da se na plazi svi skinemo goli I da se tako kupamo pred ostalim kupacima I naravno kupacicama. Presli smo preko viseceg mosta Dravu I dosli na plazu, gde smo podrpisali neke stvari, a neke delove od motora koje smo pocupali, bacili smo u Dravu. Onda je Peca Panker predlozio da ipak krenemo ka stadionu ili gradu, jer ako se budemo kupali, necemo posle moci dobro da navijamo. Slozili smo se da tako I uradimo, pa smo krenuli natrag. Na sredini mosta naletesmo na neke devojke ispred nas u tesnim sortcevima I suknjicama. Peca poceo onu jednu da pipka svuda po malo, a njoj sve to dosadi pa se naglo orenu I noktima pokusa da ogrebe Pecu. Peca se izmaknu I opali je nogom u kanticu. Nastavismo dalje I tu odmah blizu u nasu kolonu udjose dve cice koje su posle na plazu. Odmah je tu pala masovna hvatacina pa cak I za cicu-picu. Uzeli smo im neke stvari, a one su pocele da placu, pa smo im sve vratili osim parica. Posle jedno desetak minuta dolaze zandari na njihov poziv ili poziv ovih sa plaze koji su ostali bez stvari. Kada su panduri dosli mi smo lezali u nekoj ladovini ne bi li se malo odmorili od pesacenja. Panduri su bili okolo nas, tako da smo do stadiona dobili pratnju. Bili smo gladni I zedni pa smo u centru Osijeka zastali po kaficima, poslasticarnicama I drugim objektima, gde smo pili I jeli do mile volje. Neko je placao, a neko ne. U principu, bio nam je plan da se nekako otarasimo murije, ali posto smo fino hasali I pili u ladovini Osijeckih lokala, nismo ih ni primecivali (pandure). Celo vreme se naravno orila I pesma centrom Osijeka. Posto se polako priblizavao pocetak utakmice, a mi smo fino popunili stomacine, krenuli smo ka stadionu. Ja I jos neki momci iz Beograda nismo imali pare za kartu pa smo stali ispred blagajni da zicamo od Osijecana. Trazili smo od ljudi po 10-set hiljada. Neko da ,neko neda a ja ti izicka 400-sto hiljada I jos kupio kartu za utakmicu. Slicno su prosli I ovi drugi momci sto su zickali. Posto je utakmica bila pri samom pocetku, usli smo I pridruzili smo se nasoj ostaloj Braci na severnoj tribini stadiona u Osijeku. C.Zvezda je utakmicu izgubila sa 2-1 I plasirala se u Kup Uefa, sto je ipak bilo realno. Na utakmici smo odlico navijali, a tokom meca smo zapalili velike crne dimove, tako da smo pola stadiona zacadjili (u ponedeljak je to sve u onoj emisiji Indirekt bilo I prikazano). Kada smo posle utakmice izasli napolje negde tu u blizini stadiona ispred nas idu neki momci, a neka dvijica su imali po ranac na ramenima. Malo ubrzamo korak, dok se oni u opste nisu osvrtali. Sustignemo ih, a ja ugleda da se iz jednog ranca nesto malo plavi. Tu bila posadjena neka boranija, pa ti se mi docepasmo onih stapova sto su bili pobijeni u zemlju , pa po ledjima. Poce njihova bezanija preko onih prekopanih basta. Uzeli smo im jednu manju plavo-belu zastavu bez ikakvog natpisa dok je onaj sa velikim rancem bio preterano brz. Steta sto ga nismo uhvatili. Posle toga bez bilo akvih problema stizemo do stajge gde se ukrcavamo u sinobuse pa pravac Vinkovci, gde opet nije bilo nista, I onda uz kuntanje I salu ka nasem Beogradu.
Reply

Messages In This Thread
GOSTOVANJA PO BIVSOJ YU-veteranske price - by ciricdejancira - 11-05-2005, 05:01 AM
GOSTOVANJA PO BIVSOJ YU-veteranske price - by Anonymous - 11-09-2005, 10:22 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: