Threads: 38
(08-08-2009, 06:35 PM)Eribo link Wrote:Дали је "пропусница" исто што и "сезонска улазница" ?
Постоји навијачка пропусница за Север која се купује у Ревији почетком календарске године. Она важи за СВЕ утакмице у тој календарској години, а приход иде у организацију навијачке групе Делије Север. Продају сезонских карата организује клуб, а продају се за Север, Исток и Запад. Оне важе за све првенствене и Куп утакмице у једној фудбалској сезони. За европске утакмице власници тих карата имају првенство куповине улазница, дакле у просторијама клуба, без гужвања по редовима од пола 4 ујутру.  Понекад, као против Рудара и Динама, клуб направи преседан и дозволи да ове карте важе и за евро утакмице. Наравно, приход од ових карата иде клубу.
Threads: 1
08-09-2009, 08:32 AM
(This post was last modified: 08-09-2009, 08:34 AM by Војник_севера.)
Ево мало математике што се тиче финансија....
За пролаз у ова 2 кола зарадили смо 180.000 еура(2х по 90 хиљада).
Оквирни приходи од продатих улазница(ово је нека моја процена),узео сам да је просечна цена карата 200 динара и да је укупна посета 20.000 гледалаца,то испадне негде између 80.000-90.000 еура.
Када се додају ТВ права,мислим да нисмо зарадили мање од 30.000 еура.
Такође сезонске карте,према званичном сајту продато их је око 5000 до сада,да узмемо да је њихова просечна цена 1.500 динара можда више,приход од њих је око 75.000 еура до сада.Такође и прва три члана друштва малих спонзора,су дали укупно 15000 еура(3х 5 хиљада).Непознати су ми спонзорски уговори,са Књаз Милошем,Пресом,Нивеом...
Е сад да саберемо све укупно то је неких 250000 еура.Како је Лукић рекао на плате играча клуб троши 1,3 милиона еура,а да кажемо да су идвојили око 700.000 еура на појачња,мада мислим да је ова цифра мања.Долазимо до тога да тим за ову сезону кошта неких 2 милиона еура,већ у августу смо испалтили преко 10% трошкова,што се тиче играког кадра за ову сезону.
Ако би на утакмици против Славије био пун стадион,55.000,са просечном ценом карата,од 400 динара(мислим да је ово минимум минимума),зарадили би 220.000 еура,плус приход од ТВ права.Зарадили би 500.000 еура,за само 3 меча,што је 1/4 укупних трошкова целокупног играчког кадра,БЕЗ продаје играча
Наравно клуб има трошкове,рефлектори,путовања,хотели,припреме...
Евентуалним играњем у Лиги Европе,испалтили би тим,и још нешто би зарадили.
Мало сам ово обрађивао,једноствно желим да имам неку своју евиденцију,због свих дешавања раније у клубу....
За сад иде све онако како су Делије и износиле на конфернецијама за штампу....Надам се да је точак почео да се окреће...
Threads: 17
Једна од ствари које Звезди највише фали у овом моменту по мени је један јачи, па што и не рећи, генерални спонзор. То би нас дефинитивно довело до пловидбе по мирним лукама што би купило и неко време док Лукић и управа не расчисте са сенкама прошлости задње 2-3 управе и нерешеним статусима бивших играча. Због финансијског добитка у случају уласка у групне фазе ЛЕ као и због веће вероватноће да у том случају неко ”загризе” од јачих спонзора, ова утакмица са Славијом постаје битна.
Са горе поменутим, остаје онда и да се види да ли овај тим може да игра добро у ЛЕ а у исто време и да пика фудбал по пашњацима Србије. То ће бити чупава варијанта јер мислим да у овом тренутку имамо танку клупу за оба такмичења без домаћег купа.
Threads: 0
(08-09-2009, 08:32 AM)Војник_севера link Wrote:Ево мало математике што се тиче финансија....
За пролаз у ова 2 кола зарадили смо 180.000 еура(2х по 90 хиљада).
Оквирни приходи од продатих улазница(ово је нека моја процена),узео сам да је просечна цена карата 200 динара и да је укупна посета 20.000 гледалаца,то испадне негде између 80.000-90.000 еура.
Ево рођаче званичан податак објављен у листу "Политика" 08.августа 2009.године
Приход од улазница 6.182.000 динара
Шеф благајне ФК Црвена звезда Зоран Мијовић, изјавио је да је утакмици Црвена звезда – Динамо (Тбилиси) присуствовало око 25.000 гледалаца.
– За саму утакмицу је продато 18.758 карата и по том основу је остварен приход од 6.182.800 динара. Пре тога смо продали и 3.400 годишњих карата, које су такође биле важеће за меч против Динама – прецизирао је Мијовић.
е сад то лепо ажурирај у књизи прихода
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
Threads: 9
Север то да имамо танку клупу је тачно, али не заборави да ми не играмо бундес лигу, већ јелен супер лигу Србије. Ако се момци буду бар упола борили на овим нашим пашњацима, као против Динама ја се не бринем за трофеје(осим у случају да нас судије не сакате као што је био случај у претходним сезонама).
Владан Лукић је лично мене једном одушевио, а то је било на једном дербију против гробља у Пиониру пре неколико година, када је отпевао химну онако из срца са подигнутим шалом.Заиста тиме ме је купио. А што се тиче његовог вођења Звезде веома сам критичан јер неке ствари што је обећао није испунио, али да не ширим тему . . .
Threads: 17
08-09-2009, 06:08 PM
(This post was last modified: 08-09-2009, 09:30 PM by CEBEP.)
(08-09-2009, 04:16 PM)Darko link Wrote:Север то да имамо танку клупу је тачно, али не заборави да ми не играмо бундес лигу, већ јелен супер лигу Србије. Ако се момци буду бар упола борили на овим нашим пашњацима, као против Динама ја се не бринем за трофеје(осим у случају да нас судије не сакате као што је био случај у претходним сезонама).
Поента је да поред тога играмо неку лигу па нека је и најгора на свету..... међутим......
онда кроз пар гостовања (у нашем случају већ у првом колу) дођеш у Јагодину где те дочекају бесни пси на крв и на нож под палицом Палме не образованог неандерталца или одеш код Џомбе чобана где схватиш да се Дарвинова теорија еволуције ту није примила а његови играчи играју као да су пре текме јели живо месо. Сјебати Звезду и изломити бар једно 2 њена играча је ту највећи приоритет а успех на том пољу је равно освајању Лиге Шампиона јер шта би се после по паланкама причало наредних година.
Видиш, зато када Барса игра у Америци тренинг утакмицу против неког Сијетла или шта ти ја знам, Меси одигра 20 минута и изађе напоље па после тога лагано резервна клупа регулише резултат. Ми такву клупу немамо.
(08-09-2009, 04:16 PM)Darko link Wrote:Владан Лукић је лично мене једном одушевио, а то је било на једном дербију против гробља у Пиониру пре неколико година, када је отпевао химну онако из срца са подигнутим шалом.Заиста тиме ме је купио. А што се тиче његовог вођења Звезде веома сам критичан јер неке ствари што је обећао није испунио, али да не ширим тему . . .
А о Лукићу и о његовом вођењу Звезде не бих дискутовао, а и није тема за те ствари. Бољег тренутно не видим али зато горих од њега има на тоне.....
Threads: 8
(08-08-2009, 03:01 PM)CEBEP link Wrote:Ђорђевић је попасао црвени картон сасвим оправдано јер је стартовао са обе ноге, дивљачки, на њиховог играча. Изгледа да му се смркло у тим тренутцима и питам се шта је са његовим мозгом.
Ево одговора,хтео је да дигне екипу,али је подигао мученог грузијца
http://www.crvenazvezdafk.com/src/ninkov...-video.htm
Не знам,мени је он баш готиван, прави је психо ;D
08-10-2009, 03:55 AM
(This post was last modified: 08-10-2009, 03:57 AM by Војник_севера.)
Одлично,Север,убачено....
Такође бих се сложио са тобом око спонзора,срамота је да Звезда,нема генералног спонзора,опет гледано са економског аспекта,да сам ја неки инвеститор,који није навијачки обојен сачекао бих још мало.Пре свега,због тога ма колико ми били Звезда,немамо резултате,последњих сезона.Да би неко хтео да инвестира у клуб као спонзор потребне су јаке утакмице да би та реклама спонзора била виђена.Ја лично мислим да спонори чекају наш евентуални пролаз у Еуропа Лигу да би се одлучили на такав корак.Ако прођемо имамо још 6 мечева у Европи.Истина немамо јаку лигу,тако да је за то такмичење мање интересовање.Али опет игре по Европи ће донети приход.
Ево једног примера,иако смо добили тешку групу Бајерн,Болтон,Брага...та сезона је била изузетно успешна по питању финансија,на та 2 меча на Маракани против Бајерна смо зарадили 1,5 милиона еура(карте плус ТВ-права),од Болтона(1 милион),ТВ права доносе значајне приходе,поготов од ове сезоне у реформисаној Лиги Уефа.
Мени су момци напунили срце,у овом мечу против грузина,до сада је сезона успешна,свака част за Пижона и момке.Играње у Европа Лиги је приоритет,мада и да не уђемо,не бих им ништа замерио,уколико се боре.Ипак флеке прошлих управа се не могу вадити преко ноћи.Лукић за сада има моју подршку,и било би неправедно судити после 3-4 месеца,више сам присталица,рока од рецимо годину дана,када може у неку руку да се подвуче црта.
Мене интересује у овом тренутку,а то је можда најважнији,да ли извршена рационализација трошкова и смањење броја запосених,да ли се и у том смислу послује домаћински.Јел џаба јако добри приходи када постоје високи трошкови.
Лукића држим за реч,да ће изнети ревизију пословања,и на томе морамо да инсистирамо,да видимо где,коме,како,када су се давале паре.
Што се тиче домаће лиге,ту ће се тешко нешто променити док не дође до комплетне реформе лиге и саме организације.
По мени овај тим има перспективу,имамо доста талентованих играча.Перовић,Савић па и Каду,који има само 22 године.
И још не треба заборавити да смо од трансфера зарадили Милијаш(3 милиона еура(2,6 милиона фунти),Томовић(1,5 милиона еура),Бурзановић(1,5 милиона еура),рате за Кастиља,Жигића,као и још пола милиона еура од трансфера Миловановића,с обзиром да је Ленс ушао у прву лигу,што је била клаузула уговора.Ово уопште није мало,можда има још рата од прошлих трансфера.Тако да смо у овој сезони имали приход од минумум 8 милиона еура.Дуг је како је Лукић рекао 25.06. био 22 милиона еура.Значи,сада је око 14 милиона....можда више....свеједно ово јесте велика пара,али није проблем за један озбиљан клуб,који има план....
Threads: 0
http://www.crvenazvezdafk.com/pizon-slav...ontent.htm
Ради се о одличној екипи и глуп је онај кога хвата еуфорија зато што играмо са Чесима а не, на пример, Валенсијом. .... – каже Петровић.
Замолио бих тренера Црвене звезде да следећи пут замоли неког да му састави изјаву коју ће прочитати пред новинарима. Сећам се оног финала купа између Звезде и Динама (Загреб), мислим да је завршено 4:2, давне 82.године када Пижон, као капитен, чита некакав говор који су му саставили и којим се обраћа покојном председнику и обећава му да неће скренути са његовог пута. Требало му је једно 20 минута да уз надљудске напоре прочита 1 страну куцаног текста. Поента: неписменост се може искоренити, али будалаштина - тешко.
Пижон, убудуће избегавај овакве квалификације....заправо избегавај и новинаре јер изгледа да боље од овог не можеш
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
|