Threads: 38
Ми смо народ склон томе да нам расположење варира од велике еуфорије, до великог разочарења и то по могућству у што краћем периоду. С' тога су и очекивани коментари који играче називају манекенима, тренера неспособњаковићем, управу још горе... Међутим треба се сетити једне ствари, на крају прошле сезоне смо готово једноглано рекли да хоћемо овакву, здраву рехабилитацију клуба, а не финансијску ињекцију која ће преко ноћи од нас направити одличан тим. Е па, ако смо то рекли, онда треба и да разумемо да ће у овом начину опоравка оваквих пораза бити. Треба се сетити да кад су Џаја и Цвеле стварали Бари, да су морали да истрпе и Милан и Келн и Војводину за шампиона, али нису посустајали него су радили и створили највећи успех који српски фудбал познаје. Мало је фалило да овако прођемо и у Велењу, али смо имали много среће и на крају је резултат био нереално висок у нашу корист. Е па пошто нисмо платили на мосту, данак смо платили на ћуприји. Само уз максималну подршку ће сви мостови бити пређени и сви можемо на крају бити задовољни. Ово је једна сасвим нова екипа и мало људи уопште зна њен домет. Зато немојмо одмах пљувати, већ сачекајмо, па нека време покаже да ли ће од овог пројекта нешто бити. Ако су чекали наши очеви, сачекајмо и ми.
Што се пак Пижона тиче, он је један од ретких преосталих клупских великана који је вољан да ради у клубу и то треба поштовати. Мени је једино криво што га памтим као тренера који је љубитељ офанзивне тактике. Памтим како смо 180 минута као осице нападали тада најскупљи и најбољи тим света, Барселону, а од пролаза даље су нас делиле срамне судијске грешке. И млада репрезентација СЦГ је играла офанзивни фудбал под његовим надзором и дошла до сјајног резултата. Није ми јасно зашто се сада толико зента и прилагођава противницима, уместо да опусти момке и тражи од њих да се боре као што и раде и да играју за гол више.
Видим да се по форумима воде полемике око тога колико ће овај резултат привући људи следећег четвртка на Маракану. Резултат свакако није обећавајући, али ја верујем у Звездашку свест. Морам да кажем да ми је срце пуно кад ме позову другари, Звездаши, који су јако далеко од наше приче и који кажу да мора да се иде на утакмице јер је лоше стање у клубу. А таквих позива сам задњих месеци добијао доста. Буди се Зведашка јавност и зато немојте одустајати него зовите људе да дођу у четвртак, да се помогне Звезди да избаци Динамо.
Threads: 20
Мислим да због оваквог резултата само може да дође више људи на Маракану. А што се тиче игре, сетите се само какви играчи су против Барселоне играли за Звезду. После победе над словенцима на једној тв је Пижон изјавио да га не хвале превише, јер зна да ће бити и лоших игара. На добро попуњеној Маракани пролазимо Грузијце и ово није лажно ширење оптимизма. Нису бољи од словенаца.
Threads: 5
(07-31-2009, 05:26 PM)Пијанац link Wrote:Што се пак Пижона тиче, он је један од ретких преосталих клупских великана који је вољан да ради у клубу и то треба поштовати. Мени је једино криво што га памтим као тренера који је љубитељ офанзивне тактике. Памтим како смо 180 минута као осице нападали тада најскупљи и најбољи тим света, Барселону, а од пролаза даље су нас делиле срамне судијске грешке. И млада репрезентација СЦГ је играла офанзивни фудбал под његовим надзором и дошла до сјајног резултата. Није ми јасно зашто се сада толико зента и прилагођава противницима, уместо да опусти момке и тражи од њих да се боре као што и раде и да играју за гол више.
ето му већ у четвртак,да опусти момке...у четвртак нема никаквих калкулација нападамо свих 90 минута ма какав резултат био,ако крене како треба пунимо их до краја!
Друге варијанте нема!
Надам се да ћемо у четврат видети,агресивну,нападачку..праву Црвену звезду!
Threads: 17
Не треба улазити у било какве еуфорије када се побеђује а ни у депресивне делиријуме када се губи. Са младим тимом то није ништа ново. Биће ту још много успона и падова и то је нешто што је саставни део сваког младог тима. Са овом првом текмом, изгубљена је битка али не и рат. После текме у Београду видећемо где смо и шта смо, а до тада треба пустити играче и тренера да раде посао.
Гледајте да свако од вас не закаже у четвртак у безрезервној подршци и надајмо се да успех неће изостати. Звезда није личила на себе, али Динамо ми је, са друге стране, далеко од неког тима против кога не може да се игра.
У овој ситуацији треба бити реалан и паметан и добро спремити играче за различите опције у четвртак. Ја верујем да Пижон зна шта му ваља чинити као и играчи.
Приметио сам исто тако да смо коначно добили председника клуба који даје одмерене и бистре изјаве као што је била Лукићева после утакмице. Ово је дефинитивно први пут после дуго времена да ме није срамота од председника вољеног ми клуба.
Нема ту пуно паламуђења више, све је јасно и све се зна. Сви знају, од играча до навијача, шта требају да раде...
стадион и навијаче као што смо ми,
Звездо љубави.
Threads: 0
Није уопште проблем резултат, нити се у питање доводи наша подршка, реч је о томе да ја једноставно не верујем да си овим тренером можемо направити ни солидну базу тима за неке наредне сезоне. Човек је тренирао једну од најталентованијих генерација Звезде после Барија и од резултата има финале купа са прецењеним гробљем (3-0, 3-1), једну утакмицу против Кајзера и једну против Барсе, обе у Бг. Све мечеви где "тренер ни не треба". Осим тога били смо благи очај, добро се сећам тог периода, и у првенству смо били глатко други..
Тренирао је олимпијску репку 2004. и прославио се тиме што смо примили мислим 14 голова на три утакмице. Тренирао је Вошу, исто су били кршина.. Толико о раду с младима и осталим урбаним митовима везаним за Пижона.
Видимо се у четвртак.
Threads: 17
08-01-2009, 02:31 PM
(This post was last modified: 08-01-2009, 04:46 PM by CEBEP.)
(08-01-2009, 11:33 AM)Вербал Кинт link Wrote:Није уопште проблем резултат, нити се у питање доводи наша подршка, реч је о томе да ја једноставно не верујем да си овим тренером можемо направити ни солидну базу тима за неке наредне сезоне. Човек је тренирао једну од најталентованијих генерација Звезде после Барија и од резултата има финале купа са прецењеним гробљем (3-0, 3-1), једну утакмицу против Кајзера и једну против Барсе, обе у Бг. Све мечеви где "тренер ни не треба". Осим тога били смо благи очај, добро се сећам тог периода, и у првенству смо били глатко други..
Тренирао је олимпијску репку 2004. и прославио се тиме што смо примили мислим 14 голова на три утакмице. Тренирао је Вошу, исто су били кршина.. Толико о раду с младима и осталим урбаним митовима везаним за Пижона.
Видимо се у четвртак.
Па пошто ћемо да имамо неке текме ”где тренер ни не треба” хајде онда да запослимо Пижона само с’времена на време када нам треба. Не разумем онда шта је Барси требало да плаћа Пепе Гвардиолу када Меси и компанија у главном играју утакмице ”где тренер ни не треба.” Или она чувена крилатица ”па и ја да сам био на Љупковoм месту и ја би освојио ЛШ јер са онаквим играчима то није било тешко остварити.”
Посматраш ствар из једног јако уског угла а помињање урбаних митова везаних за Пижона не држе воду. Или можда имаш неки бољи предлог кога смо требали да доведемо за тренера који нема ореол изнад главе везане за урбане митове?
Threads: 38
(08-01-2009, 11:33 AM)Вербал Кинт link Wrote:Тренирао је олимпијску репку 2004. и прославио се тиме што смо примили мислим 14 голова на три утакмице.
Твоја је ствар да ли си на неког огорчен или не али не можеш баратати нереалним информација и представљати их као веродостојне. Ухватио си се те олимпијске репрезентације к'о пијан плота, а сам знаш када падају Олимпијске игре. Ако си заборавио подсетићу те да падају кад су већ увелико почела клупска надметања и да сви клубови махом користе право да задрже своје играче. Сећам се да смо ми конкретно пред ту Атину пиздели на Пижона и Пиксија, тада председника ФССЦГ-а, зато што хоће да нам отимају играче. Екипа коју је Пижон повео у Атину је била скрпљена с' конца и конопца и везе није имала са оном екипом која је само који месец раније била вицешампион Европе.
Понављам да смо сви рекли да желимо да се Звездаши врате у клуб и у тој варијанти је Пижон тренутно једини слободан лик који се бави тренерским послом. Уз то се не може занемарити да је Звездина Звезда, а то је највеће могуће одликовање које је постојало у клупској историји. Зато само кажем да нам треба мало реалности и стрпљења, а не да се троши енергија у непотребним расправама.
П.С. Гробље је и сад прецењено, не би било лоше да се понове горе наведени резултати. ;D
Threads: 83
Што се тиче овог уписа Вербал Кинта, ок ајде и да се сложимо у потпуности са твојом констатацијом и дефинитивно је већина ствари тачна, али...
Имамо ли други избор? Јел познајеш бољег тренера који хоће у Звезду у овом моменту? И за ове паре? Наравно да су сва три одговора НЕ!
И шта нам онда преостаје? Па да га не саплићемо при прављењу првих корака, сад смо и њему и момцима који носе омиљен нам дрес више него потребни као подршка и наш једини и највећи задатак у четвртак ће бити: песма, грмљавина, подршка без задршке и ако Бог да да се на крају радујемо проласку у следеће коло!
п.с. Зна и Пижон да немамо више шта да изгубимо и искрено се надам офанзивнијој игри, јер као што кажу браћа Тротери: Ко рескира - добија! А моја жеља је да чешће рескирамо, тј. да играмо бре офанзивно, да се надигравамо, да дамо гол више, да играчи уживају у игри, а кад они уживају онда ужива и публика и куд ћеш бољи позив за долазак на стадион... Сви наши апели и плакати били би непотребни у том моменту јер би маса долазила да ужива гледајући ФУДБАЛ!!!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Threads: 15
Ово је велики процес који је тек на свом почетку. Дакле, стрпљења! Као што је и сам жонПи рекао, биће и побједа и пораза.
Threads: 3
08-02-2009, 01:40 PM
(This post was last modified: 08-02-2009, 01:42 PM by Skrimo.)
Оно што мене никако не може да смири је пижонова тактика где су му чак 7орица играча дефанзивно настројени,4 одбрамбена плус 3 задња везна(Богдановић,Савио,Исах),такође то што на клупи држи Кадуа који је без сумње у ова 270 минута у сезони највише показао од свих осталих у оних 20 минута против словенаца,даље шта је са Лазовићем?јел повређен или шта? много ми је чудно што га нема у тиму па макар да уђе са клупе,а и за њега су причали све најбоље на припремама,онда Обрић по мени сигурно неспреман доста,али опет не видим што га је толико на припремама форсирао кад сад не игра ни минут а све припремне утакмице је одиграо целе и био је сигуран пик за прву поставу...Не заборавимо да је кад је постављен Пижон причао је о офанзивној Звезди која ће играти фудбал,помињала се тактика 4-3-3 али ето..
О томе да му треба дати подршку,наравно,па макар решио да игра са 3 играча мање на терену нема полемике ту,али ако то значи да не треба дискутовати о ономе што гледамо и видимо онда јбг,подршка сигурно неће и ни не сме изостати.
|