Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СЕЗОНА 2009/2010 !!!!!!!
На питање новинара у вези атмосфере на утакмици Пижон одговара:

”Ма изванредна, наша публика нас прати и она има највише поверења у нас, она има највише поверења.”

Све је рекао кратко и сажето. Да се испалио за тактику у Прагу и одабир играча то јесте међутим добро је да није твдоглав и да му его није повређен него је реаговао одмах одрекавши се Павловића и Туторића. Мени искрено Стамени није никада био сјајан голман али не сумњиво је да је бољи од Павловића. Са враћањем Стојкета ствари би се ту много промениле јер бољег голмана од Стојковића давно нисмо имали.

Одбрана је и даље тешка рупетина а позиција штопера изгледа да не постоји. Спољни одбрамбени су одлични али шта то вреди када Нинков не може да игра сам у одбрани и да покрива 30 и нешто метара простора у ширини. Нинков иначе у стилу Роберта Карлоса некада ;D, не премостив у одбрани, убацује се у напад и има одличне центаршутеве који иду на Лекића или Перовића преко кога смо јуче иначе и дали гол из такве варијанте.

Лекићев учинак, жеља и борбеност су стварно за сваку похвалу међутим 1000 пута до сада је морао да игра сидраша а лопте које треба да му шаље средњи ред углавном затаје али то је већ проблем средине терена. Мислим да ће Славија поставити 2 играча на Лекићу што нам аутоматски прави вишак играча на терену.
Једина ствар која ми није баш јасна је зашто Каду није улазио у игру? То је тип играча који има добре продоре и који може одлично да пробије по страни. А то што је Рад на Маракани нападао у задњих десетак минута а ми играли полу-бункерицу и чували 1:0 је блам.

Немам ја фрку да ли ми можемо да угурамо 3 комада у четвртак Славији јер мислим да је то у некој варијанти изводљиво ако се неке ствари буду поклопиле.... али оно што је исто тако реално је да са оваквом одбраном нећемо бити у стању да сачувамо наш гол.
(08-24-2009, 04:20 PM)CEBEP link Wrote:А то што је Рад на Маракани нападао у задњих десетак минута а ми играли полу-бункерицу и чували 1:0 је блам.
А што је ово блам? Битна су она три бода што се пишу. Јел би неком било драже да смо насатвили да нападамо и да смо примили гол?
Ми смо у четвртак играли психички тешку утакмицу. Рад уопште није наивна екипа, поготово јер Николићева филозофија је да се не затварају против јачих противника. Сети се Јагодине која је створила 2-3 стопостотне шансе, Динама који нам је завукао два комада док смо играли отворено...
Волео би и ја да играмо нападачки фудбал, али то је мало теже док нам одбрана не буде сигурнија и уигранија. Не треба заборавити да имамо битан меч у четвртак и да је Пижон опет мало измешао састав. Одмарао је неке играче, испробавао неке комбинаце...
(08-24-2009, 04:20 PM)CEBEP link Wrote:Немам ја фрку да ли ми можемо да угурамо 3 комада у четвртак Славији јер мислим да је то у некој варијанти изводљиво ако се неке ствари буду поклопиле.... али оно што је исто тако реално је да са оваквом одбраном нећемо бити у стању да сачувамо наш гол.
Е баш тако, а да и овима дамо 5 комада, чини ми се јако јако тешко...
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Против Рада смо играли добро све укупно једно 15 минута. Читам ове претходне поруке и питам се, бре људи јесмо ли ми гледали исту утакмицу...? Мало почетак солидан, а од 15. минута до уласка Лекића тотална анархија на терену. Онда опет 3 минута добре игре и после тога паника....

Немамо бре никакав систем, Пижон у 7 дана не може 2 пута да се сврти у истој памети.
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
(08-24-2009, 04:54 PM)rukometas_bg link Wrote:[quote author=CEBEP link=topic=3621.msg69903#msg69903 date=1251130833]
А то што је Рад на Маракани нападао у задњих десетак минута а ми играли полу-бункерицу и чували 1:0 је блам.
А што је ово блам? Битна су она три бода што се пишу. Јел би неком било драже да смо насатвили да нападамо и да смо примили гол?
[/quote]

Из простог разлога јер се у модерном фудбалу не чува резултат 1:0 тако што играш полу-бункерицу на свом стадиону, пред својим навијачима а нарочито ако ти је са друге стране противник екипа Рада. Такву игру и одбрану резултата од 1:0 могу себи да приуште Италијани који знају да играју ”Катаначо,” који имају феноменалне одбрамбене играче и којима је то у менталитету. Зенга, да те потсетим, је хтео да игра на пар утакмица ”Катаначо” у време када је Звезда била бар 3 пута јача од данашње а када је тадашња одбрана била бар 10 пута јача од ове наше сада. Зенга је изјавио убрзо да нису Срби за ”Катаначо” јасно алудирајући више на наш менталитет него на Звездин тим у том тренутку.

Даље.... постојало је море опција како је могло да се игра од 80. до 90. минута. Једна од тих је чување лопте у ногама или рецимо нападати и пребацивати тежиште игре на њихову половину јер је свима добро позната она да је напад најбоља одбрана а нарочито када цео наш стручни штаб заједно са Лукићем добро зна да нам је одбрана рупетина. Сада је упалило али други пут можда неће...
Да ли ти је можда пало на памет шта би се десило да је онај Радовац када је, ја мислим у 85. минуту, изашао очи у очи са Стаменим и дао гол уместо што је онако шутирао а Савио вадио лопту са линије гола. Видиш, сада би се друга песма певала....

(08-24-2009, 04:54 PM)rukometas_bg link Wrote:Ми смо у четвртак играли психички тешку утакмицу. Рад уопште није наивна екипа, поготово јер Николићева филозофија је да се не затварају против јачих противника. Сети се Јагодине која је створила 2-3 стопостотне шансе, Динама који нам је завукао два комада док смо играли отворено...
Волео би и ја да играмо нападачки фудбал, али то је мало теже док нам одбрана не буде сигурнија и уигранија.

Само се сети шта се десило у Прагу када смо играли ЗАТВОРЕНО.

(08-24-2009, 04:54 PM)rukometas_bg link Wrote:Не треба заборавити да имамо битан меч у четвртак и да је Пижон опет мало измешао састав. Одмарао је неке играче, испробавао неке комбинаце...

Не видим чему мешање састава у овом моменту када је познато да овим играчима треба што више утакмица у континуитету. Направимо чврсту и стабилну окосницу тима а онда је лако мењати једног или два играча. Када немаш још формиран тим као ми у овом тренутку, времена за експериментисање нема а испробавање разних комбинација постаје апсурд.
Па ако се Пижон и одлучио да меша играче шта се дешава онда са Кадуом који се није појављивао на терену ни јуче а ну у Прагу.

И још један разлог зашто је блам играти на начин на који се играло у задњих 10 минута утакмице.

Ауторитет се стиче победама али богами и резултатом. Радовци су дошли на Маракану а пре тога се глупирали по новинама претећи и обећавајући повољан резултат. Звезди се једноставно НЕ ПРЕТИ када играш против ње а нарочито не на Маракани. А то што Раду седи на клупи као што кажеш Николић или неки курта то мене лично као и Звезду апсолутно не треба да занима јер ми смо Звезда а они су Рад. Ко је разумео схватиће....
Сви се ватају за Праг и шта се десило тамо. Десила су се два играча Туторић и Павловић. Да су уместо њих били нпр Ђорђевић и Стамени, било би максимум 1:0. Ми смо два гола примили на грешке које не праве ни аматери, а за то није крива формација. Формација може да буде крива једино за то што нисмо уболи неки гол а могли смо јер Славија по ономе што сам видео није ништа квалитетнија од Тбилисија.

Ја видим да ми имамо неки квалитет, али да нисмо ни 50% уиграни. То се видело у Јагодини где да њихови шпицеви знају нешто ми би примили најмање два комада. Зато схватам што се Пижон некад повлачи. Ко не би волео да само нападамо, али то се неће десити док задња линија не буде сигурнија.
Није крива кукавичка формација...
Брате слушаш ли ти себе?
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Нас Славија није надиграла.
Ко може да предвиди да Туторићу коме су целог живота замерали да не мисли него само испуцава, може да падне на памет да прима лопту на два метра од гола. Тај Павловић је прошле сезоне био најбољи голман у Македонији сад лопту не може да ухвати.
Опет кажем такве киксеве на праве ни аматери, то не може нико да предвиди. А кад играмо отворено видели смо у Јагодини како пролазимо. Па она Славија би нам дркнула 5 комада да смо се отворили. Нађе се неко паметан па каже не би ми било жао да смо играли фудбал па изгубили 5:0.
Јел се неко жали што смо финале КЕШ-а узели играјући као пичке? Јел се неко жали како је играла Пижонова генерација која је играла финале купа уефа?
Много је танка линија између успеха и неуспеха
Променио је формацију са тимом који није уигран ни на првобитну, убацио је играча који је 7 дана у клубу, 7 од 11 играча су били класични дефанзивци...
Па са таквом поставком ни онај тим из 91-е не би добио утакмицу.
(08-24-2009, 09:51 PM)rukometas_bg link Wrote:Сви се ватају за Праг и шта се десило тамо.
Па рецимо да знам за боље а пошто Звезду пратим од малих ногу онда знам да може и мора другачије. Ја ћу радије да уђем у циљну групу у којој су ”сви” они који се хватају утакмице са Славијом јер је мени Славија као и Звездина игра у Европи једино мерило. Шта се дешавало по Јагодинама или са Радом не може и не сме да буде мерило клубу какав смо ми. Када одиграш утакмицу у Прагу како одиграш, јасно препознаш грешке, а онда кроз 3 дана одиграш слично у задњих десет минута утакмице која нас све потсети на 90 минута хорора из Прага, онда не може ником нормалном да буде све у реду.

Не сумњиво је да је овај тим талентован и перспективан али је исто тако и не сумњиво да ће требати свима нама још тоне потрошених живаца док све то не почне да личи на нешто конкретније.
Према Пижону као Звездиној Звезди респект...

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)