Славија Праг - Црвена Звезда 3:0
Стадион Еден: 17.000 људи
4. коло купа УЕФА 2009/10
Креће се из Београда у касним вечерњим сатима. Било је 5 бусева, резервисало се данима раније, и јуриле су се визе. Све похвале за организатора овог пута.
Већ нам је на почетку поменуто, да су то наши бусеви, и да не треба да се уништавају, јер ћемо их опет користити, а јако тешко их је добити.. чим се чује Н од навијача... одмах власници одустају.
Ја сам био у овом првом што је кренио, а последњи стигао, јер смо добили нови бус, стари се већ код НС био покварио, и послали нам нови, а прешли смо у њега код мађарске границе.
Додуше 1 бус је враћен, јер су биле крађе на пумпама у Мађарској?! Такве ствари не оправдавам нити разумем!? Чему то ??? навлачиш ризик да се цимаш са муријом, и да те врате (као што се са тим 1 бусом напрaвљeно), угрожаваш циљ навијачке групе, за рад неке јефтине и безобразне "забаве". Ликови или су ћорави или брзо заборављају шта је речено у Информатору Севера бр. 1, када је реч о гостовањима и крађама: ЗАБОРАВИТЕ КРАЂЕ!!! Не заборавите да овакве ствари медији једва чекају, да нам спакују, па ако имате 2гр мозга, онда немојте им давати адуте у руке!
Атмосфера је била у бусу стварно добра.. чак је и возач - Мишко, погдревао атмосферу са хитовима из 90-их попут "Педра", "Краља кокаина", "Бунда", "Снегови долазе".. пошто смо их чули већ 300 пута, само у нашем поласку, онда нам синула идеја за нову песму.. Јер смо прошли Мађарску, Словачку, Чешку (као Руси 1945.), и већ када смо ушли у чешку престоницу заорило се из нашег буса обрада:
Делије долазе, 3 бода односе
нова је победа, још 1 титула.
Већ у Чешкој смо ставили на горњу шоферку грчку и српску заставу - Православна браћа. Смештамо се и остављамо ствари, и креће се до града, да се проба чувено чешко пиво. Конобарице врло симпатичне.. а још ако им на узмршеном енглеско-српском језику кажете "Ју ар вери свит"

.. то сте већ пола посла завршили.. Мана оваквих страих гостовања је непознавање језика.. али до краја пута, можете да га усавршите

Циркало се до дубоко у ноћ, а није било никаквих инцидената, са жандарима или локалним грађанима.
Дан касније устајемо, и онда правац бус станица не би ли дочекали гсп бус. Како га није било, то нас 150 упућује се пешке ка трамвајима доле. Доста нас је било са навијачким обележијима. Поделили смо се у мање групице, и тако већ постали лака мета за патроле мурије.
Одлазимо ка граду, јер смо требали се у 15ч (тако је био први договор) наћи на главном тргу одакле се прави кортео, и онда на стадион. Како је утакмица почињала у 20ч, онда се кортео на тргу, помера на 17ч. На том главном тргу са 2 велике катедрале и неким посебним сатом, и пре договореног времена бива крцато са Делијама. Певају се наше песме о Звезди, Космету, Србији.
Нешто пре 17ч, ту креће нека мања фрка са жандарима (све је брзо и решено), где су они видели, да нас је много, велики и отворен простор, и да им терен не одговара, па да се требају пребацити на други. Тако је и било.
Прави се кортео, и велики барјак је на почетку, пале се бакље за кортео, и креће се ка стадиону. Но, невоља наша је у томе, што нам се одмах лепе жандари, и већ нам праве клопку, где јефтино наседамо. А то су те је*ене уске уличице, када они праве буквално инцидент, и не дозвољавају Делијама да уђу у метро (мада је по мени и то била лоша идеја, као и одлазак са тим уским улицама), и већ нападају вођу и остале Делије скачу, и креће та фамозна фрка, када су и пре тога заправо кренули да затварају улицу. Прича чешке полиције је та, како су наводно Делије нападале обичне турусте и како су са бакљом хтеле ући у метро ??? што наравно није тачно, али њима је добар изговор. Ово нам је рекла дан касније госпођа из нашег конзулата. Њој хвала, јер нам је изашла у сусрет, и помогла да се наши другари изваде из ћорке.. Није могла против њих директно, јер они имају своје законе.. а успут преседавају тренутно ЕУ, па онда сила бога не моли, и може им се.. Углавном ту су похапсили преко 200 Делија, а успут и неке туристе пребили, јер су тукли све живо. Ко је успео, тај се извукао и отишао таксијем или метроом до стадиона Славије.
Навијачи прашке Славије уопште нису у хоол фазону. Стадион им је нов, и прелеп је.. акустичан. Пресабирамо се и улазимо уз карте и пасоше у наш кавез. До нас је био и са сином дошао Александар Вучић (некада активан члан наше навијачке групације), али је био на Истоку. Било је питање да ли ће Делије да уопште уђу, и навијају.. и докле. Тако да се ипак улази, каче се заставе, бубњеви, и креће навијање.. С обзиром на стање на терену, и како су изабраници Пижона играли, тачније забушавали, 2 гола срамотно примљена, то смо ми још и супер навијали.. а кажу да смо се преко ТВ добро чули. Мада нас нису никако приказали.. Слависти су имали 1 кореографију. Али када смо грмели, без обзира на љихов број - надгласавали смо их!?!
Певало се "Тамо далеко", "Ти играш на облацима славе", "Од рођења мог", "Ој Косово, Косово", "Ми певамо сада сви", "Сваке ноћи сањам ја", певало се још и Урошу Мишићу, позвали смо их на енглеском да дођу на реванш у БГ.
Крај утакмице, и велики смор.. прво јер смо мањакали за 230 људи, а друго, очајна игра наших играча.
Прва верзија је била та да ћемо до 01ч кренути, али онда је речено тек сутрадан у подне. Током ноћи пустили су наших 150 другара.. остали су сутрадан пуштени, уз ангажовање конзула, и она је дошла до нас, да нас обиђе, и каже те информације, и развој догађаја. Целу ту ноћ смо преблејали око стадиона, и ту наших бусева, тржног центра, и сачекали јутро. Изненађује ме заправо како ова плава наша из конзулата савршено капира неке ствари.. много боље него РТС, У92, и сл. Помогла је колико је могла. тако да већ око 15:30 креће се за БГ бусевима, тек пошто су сви наши другари пуштени. А док смо тамо били.. то су долазили ТВ екипе стално да нас снимају!? Па и када смо кренули ка Словачној.. стално су нас ТВ екипе снимале. Чеси, по обичају пуни себе, само се нешто пуранишу.. Словаци мало мекши.. а Мађари заиста фини.. нити су нас давили, нити су насели пропагнди. Долазимо пред свитање на Хоргош ту се чека више од сат времена, и онда настављамо за БГ. Цело време, од поласка, из Прага, па до Београда и Маракане, имали смо пратњу.
У повратку опет добра атмосфера.. и причају другари како им је било у бувари.
Ја сам овде ишао, а да никог нисам знао.. Није ми то била препрека.. Једоснотавно сам имао велику жељу да идем на евро гостовање. Идите и ви, јер онаква екипа је стварно супер..
п.с.
Не треба реванш да вас забрињава.. ни за Динамо ТБ нико није веровао, па су добили петарду од нас.. И овима треба пакао спремити у четвртак 27.августа!