Threads: 2
Što se tiče bugara,njih mogu da razumem,pošto smo im zakrkali nož u balkanskim ratovima-oni nastaviše da gone turke do Carigrada,a mi se ukopasmo u Makedoniji-tako da od dogovorene podele teritorije ne bi ništa.Onda nam vratiše krvavo i zverski u WWI,pa onda opet u WWII...
A mađari su po količini i "tonalitetu" zverstava nad nama egal sa bugarima,pogotovo za vreme WWII.Danas kada nekom mađaru srednjih godina pomenete Mikloša Hortija,oči mu se zacakle,a usta iskrive u kez-moje lično iskustvo iz vojske,zbog kojeg sam dobio 7 dana pritvora,a magyar-prekomandu u kuhinju i rascepanu usnu.
Naš jedini "svetski priznati" fašista je bio Dimitrije Ljotić-smederevac,komandant letećeg odreda koji je bio u sastavu (jebi ga ne mogu da setim tacno) petsto i neke ss brigade...Ostali su bili pozeri i politički profiteri.
Mada sam svojevremeno čuo od par ljudi da je masakr u Kragujevcu (šumarice) izvršio on sa svojim ljudima,a ne nemci kao što su nas učili u školi.
E da,Ljotić je verovali ili ne pobio najviše Srba,a o romima,jevrejima i ostalima nije stigao da razmišlja...
Threads: 15
Što se tiče bugara,njih mogu da razumem,pošto smo im zakrkali nož u balkanskim ratovima-oni nastaviše da gone turke do Carigrada,a mi se ukopasmo u Makedoniji-tako da od dogovorene podele teritorije ne bi ništa.Onda nam vratiše krvavo i zverski u WWI,pa onda opet u WWII...
A zasto bi mi gonili turke do Carigrada?
Ko je njih gonio iz Srbije 500 godina?
Ko je nama pomogao kad su oni dosli?
Zasto je svaki put moralo da se prelomi preko Srbije?
Preko najmanje zemlje najvise sranja vecito?
Zanima me ko je lozio ljude na onim demonstracijama(bolje rat nego pakt!bolje rob nego grob!)
kad se znalo da Srbija posle I sv.rata nije sposobna za jos jedan pogotovo ne za onaj gde je ratna tehnika kod svih napredovala osim kod nas...
Da je narod tada ispostovao kraljevu odluku i da su svabe usle u zemlju bez borbe:
Srbija ne bi bila sravnjena sa zamljom u toku jedne noci,ne bi izgubila velik deo populacije,NE BI BILO SFRJ!
Ratnu odstetu ne bi placali jer bi bili zemlja okupirana(ne saveznik svaba) bez otpora.
Da budem kratak;
Da gonimo turke do carigrada se nisam obavezao ja,nego KP I,a sve to u vezi Soluna,koji smo dobili posle WWI-doduše kao neku vrstu carinske zone.
27.marta su izašli ljudi naloženi od strane jednog dela vojnog vrha (Gen Simović JKV) (INSTRUIRANOG ENGLESKOM OBAVEŠTAJNOM SLUŽBOM),kojima su se priključili komunisti (OPET INSTRUIRANI ,ALI NKVD-om) u cilju da miting prevedu na svoju vodenicu...,aka Sloba VS Vuk,a stoka nek se mlati.
Kralj-tj Perica,se tada ništa nije pitao,pitali su se drugi,ustvari,nisu se pitali,već su izvršavali naređenja spolja,za sitnu lovu,kao i što sada rade...
I za kraj,apropo "bez borbe"...Nismo mi hrvati pa da dočekujemo nemce cvećem i bez borbe,za mene je heroj svaki onaj Srbin koji je za vreme rata koknuo nemca bez obzira da li je nosio kokardu ili petokraku,mada ove sa kokardama cenim,a petokrakaše samo ako su okravavili ruke nemačkom krvlju.
Ende
Threads: 1
Threads: 18
Quote:To su imbecili koji su se zamaskirali u Srpstvo, a zapravo su nacisticke picke. Kakve veze imaju obrijani nacisti i Ratko Mladic srpski heroj?!
Ma koji bre srpski heroj. Ni njega ni Karadzica nikada necu priznati za heroje. Slobine produzene ruke...
Jedini pravi srpski heroj novijeg doba je Dragoljub Mihailovic.
Threads: 0
"Ma koji bre srpski heroj. Ni njega ni Karadzica nikada necu priznati za heroje. Slobine produzene ruke...
Jedini pravi srpski heroj novijeg doba je Dragoljub Mihailovic."
Zaboravio si kapetana Dragana, ispravan covjek i vojnicina.Nije Ratko bio Slobina produzena ruka, cak ima prica da mu Slobo nije dao da roka balije u Srebrenici nego je on to na svoju ruku, da nije bilo njega Srbi u Bosni bi gore prosli, on je od rulje napravio vojsku, ali realno sve vaznije poteze u ratu je vukao Milosevic.
Skoro je u V. Britaniji otvorena arhiva po kojoj se vidi da su demonstracije 27og marta bile donekle rezirane sa njihove strane. Englezima je trebao jos jedan front, a u nama su videli idealnu priliku...
Demonstracije uopste nisu vodili komunisti niti su u startu imali bilo kakvog udela u tome... Ne mogu se tacno setiti ko je poveo celu tu pricu, ali znam da su komunisti to kasnije iskoristili kao svoju propagandu.
Nacisti su ovde nacinili mnogo zla i nece mi nikada biti jasno da se u Srbiji neko definise kao nacista. Poginulo je mnogo Srba tokom II svetskog rata, ali nisu stradali samo od ruke nacista vec i u bratoubilackom ratu...
Da je ostao mir sa Nemcima pitanje je koliko bi tacno rat trajao i kakve bi naknadne posledice bile... Zna se da je napad na Rusiju odlozen zbog napada na Kraljevinu Jugoslaviju. Zna se i da su Rusiju napali 22. juna i nisu uspeli da zavrse ratna dejstva do zime, a to je za Nemce bilo samoubistvo...
Gledajuci sve ove cinjenice nikako mi ti momci ne mogu biti jasni...
Threads: 12