Два месеца затвора за поломљену столицу :finger
Хулиган који буде на сутрашњем дербију између Црвене звезде и Партизана у оквиру полуфинала Купа СЦГ поломио столицу на „Маракани“ може да рачуна на шездесет дана затвора, а онај који се буде дрзнуо да се побије на трибинама или ван стадиона или евентуално нападне службено лице рескира затворску казну од шест месеци до пет година у зависности од тежине учињеног прекршаја.
ФССЦГ јуче је добио и званичну подршку Министарства за просвету и спорт, Министарства правде и Министарства унутрашњих послова када је у питању примена Закона о спречавању нереда на спортским борилиштима, па ће хулигани, како тврди Драган Стојковић, председник ФССЦГ, у будућности добро размислити пре него што учине нешто што не приличи спортској приредби.
- Министар Вуксановић је најавио фудбал без ограда на трибинама и ја сам се обрадовао томе. Последњи дерби је превршио сваку меру, а ми само тражимо апсолутну примену закона који већ постоји и за најмањи инцидент. Ко је неком дао право да ломи столицу на стадиону? - пита се Стојковић. - Па, то је неко платио. Нама су потребни навијачи,
али да направе спектакл као на мечу са Шпанијом. :lol: Свима се обраћамо, апелујемо и молимо их. А, ако је цена једне поломљене столице да неко оде у затвор два месеца, ја немам томе шта да додам - рекао је између осталог Драган Стојковић.
Слободан Вуксановић, министар просвете и спорта, још једном је нагласио одлучност да се коначно стане на пут хулиганима.
- На време обавештавамо све оне који имају жељу да праве нереде - нека је оставе код куће! Имамо одличан закон, по европским стандардима, који само треба да се спроведе у дело. Нисам олако рекао пре неки дан да ће се за годину дана
код нас играти фудбал као у Енглеској. После овог састанка тврдим да ће то бити и раније. Дошло је време када ћемо бити део цивилизованог света,
гледати утакмице са уживањем, а не са страхом.
Хулигани су постали државно питање и проблем, и гарантујем да ћемо га решити.
На констатацију Јована Ћосића, представника Министарства правде, да сви имају обавезу да се понашају по закону, али да они немају ингеренције да се мешају у судство, Вуксановић је рекао:
- Ја ћу се мешати. Без обзира какве последице буду имале ове моје речи, гарантујем сваком судији који не буде примењивао закон и пуштао хулигане на слободу после 48 сати
да ћу му загорчати живот. Не треба да наглашавам да имам петљу и да постоје начини да се реши овај проблем. Овом приликом пријатељски саветујем сваког судију да примењује закон, јер нема више
ни милиметар толеранције за хулигане.
Ovo za stolice u redu. Ali vidi se da Stojkovic i Vuksanovic nemaju veze sta znace reci "spektakl" i "uzivanje u fudbalskoj igri".
Btw, u kojim merama Vuksa Fuksa, izracunava toleranciju prema nindza kornjacama koje pucaju u decu?
Neka derbi protekne u miru i veselju. :ruke

ampion
A posle cemo jedni drugima zagorcavati zivote. (pravo kaze Fuksa).