Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Космет српска земља
08.12.2006.

Diverzija na pruzi Kosovo-Polje - Zvecan
U vazduh dignuta pruga kod sela Mijalic

Nepoznati napadaci digli su u petak u 17.30 u vazduh sine na zeleznickoj pruzi kod sela Mijalic*, u opstini Vucitrn, samo nekoliko minuta pre nego sto je tom deonicom trebalo da prodje voz kojim se prevoze Srbi iz sela Priluzje i Plementina.

Zeleznickom linijom od Zvecana prema Kosovu Polju uglavnom se prevoze Srbi sa Kosova i Metohije, saopstio je Pres-centar Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Voz u kome se, kako se navodi u saopstenju, nalazilo nekoliko desetina Srba, zaustavljen je posle eksplozije u Vucitrnu, odakle su se putnici do Priluzja i Plemetine odvezli autobusima.

-----------------------------------------
*Srbi koji su zivelu u ovom selu proterani su, tako da je Mijalic od 1999. godine albansko selo (KIM Info)
[Image: pobednik.jpg]
Reply
Dana 16. decembra u Filoloskoj Gimnaziji Kamenicka 2, kod pijace na Zelenom Vencu, bice odrzana humanitarna akcija ucenika Filoloske gimanzije radi prikupljanje humanitarne pomoci za srpske enklave na Kosovu i Metohiji. Pomoc ce se prikupljati u periodu od 10:00 do 15:00, ali ce pomoc primati i do 16:00, jer ce organizatori otpremati pomoc u podrum skole sat vremena poi zavrsetku akcije. Pozivaju se svi ljudi dobre volje da dodju i pomognu kako bi ova humanitarna akcija dobila na masovnosti i dozivela uspeh. Prikupljaju se i dalje u dobrom stanju komadi obuce i odece, a koje ljudi vise ili ne nose ili mi ne trebaju, kao i skolski pribor - sveske, olovke, bojice, tempere, blokovi za crtanje, skolske lektire i knjige, rancevi (ranac je stvar koja vise kosta, pa neka se vece grupe pojedinaca skupe i neka kupe jedna ranac i u njega stave drugi skoslki pribor). Ova pomoc ce vise simbolicno znaciti Srbima iz Gracanice, Koretista, Velike Hoce, Vidanja, Strpca, Pristinskih i Prizrenskih okolin, kao i manastirima SPC - Devic, Decani i Gracanica, jer ce znati da mi iz Beograda, koji imamo svu slobodu zivota, i dalje mislimo na njih i njihove probleme. Takodje se mole svi ljudi koje zele da pomognu u ovoj akciji i donesu pomoc, da ne politiziraju ovu akciju sto ne radi i nece raditi nijedan od organizatora ove akcije. Clanovi koji dobiju ovu vest ili se ona nalazi na nekom od foruma kojima oni pripadaju, mole se da vest sire medju svim organizaijama kojima pripadaju - politickim partijama, nevladinim organizacijama, simpatizerima i navijacima sportskih klubova, udruzenjima studenata, sindikatima, na treningu, u skoli, medju drugovima, porodicom i prijateljima, kao i da ovo obavestenje i ovaj poziv nakace na svaki sajt ili na neki drugi forum na kom imaju tu mogucnost.

Svima zahvalni Ucenici Filoloske Gimnazije!]

*Preuzeto sa foruma filoloshke gimnazije...
Косово и Метохија - срце Србије!
СМРТ ДИКТАТУРИ!
[Image: psihodelijaoy2.gif]
Reply
Evo sad cu ja da navedem neke od "razloga" koje sam ja licno dobio kao odgovor kada sam cimao neke ljude da posete skup.Pod jedan:"Ma sta da idem kad je to vec sve gotovo,i kad smo izgubili Kosovo",pod dva:"Ima trenutno bitnijih stvari od skupa i Kosova",pod tri:"Izgubicu ceo dan tamo i nemam vremena",pod cetiri:"To radikali organizuju necu da idem",pod pet:"Ma bice hiljadu ljudi niko nece ni da primeti da smo se okupili",pod sest:"Nisam ni imao pojma da se organizuje skup"....sa ovakvim problemima u glavama,ni ne zasluzujemo jedan pedalj Kosova da zadrzimo a kamoli celu pokrajinu.Najvise sto me nervira je strancarenje u ovakvoj situaciji,i izgovori da necu da budem pored nekog ko nosi zastavu radikala,bedz sps-a i slicno.Ako ti je stalo da Kosova,pa ja bih prvi otisao da organizuje ceda narkos i U92 nesto ZA ocuvanje Kosova,iako ih mrzim ko najgore siptare i nista mi to ne bi smetalo,al ljudi su ocigledno zaslepljeni svojim stranackim ideologijama,druge stvarno i zabole za Kosovo a treci su samo Srbi u Guci i kad igra reprezentacija.Sramota stvarno.

Izvinjenje za latinicu.
Не даје онај који има паре,већ онај који има душу."

www.srbizasrbe.org
Reply
Citat:
Ova bitka za Kosovo nije blic krig. Ova bitka za Kosovo predodredena je da bude Staljingradska bitka. Duga i iscrpljujuca. Neizvesna, do samog kraja. Bitka u kojoj pobediti mo
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
21.02.2008. ???????? ?????????

[Image: 0126238350085.jpg]

[Image: 0126242650085.jpg]

[Image: 0126243950085.jpg]

[Image: 0126245350085.jpg]

[Image: 0126249050085.jpg]
[Image: pobednik.jpg]
Reply
[Image: 104239.gif]

Međunarodna zajednica nije ispunila obećanja, pa su izgledi za "de fakto" podelu Kosova po etničkim linijama sve veći, ocenila Međunarodna krizna grupa (KKG).

U izveštaju "Krhka tranzicija Kosova", MKG navodi da bi EU trebalo da završi razmeštanje svoje misije na Kosovu do kraja godine i da iskoristi svoj uticaj kako bi vlasti u Beogradu, koje žele članstvo u EU, privolela na pragmatičniji pristup novom statusu Kosova.
EU bi trebalo da iskoristi razgovore o kandidaturi Beograda za članstvo kako bi obezbedila razmeštanje svoje misije na Kosovu", navodi MKG, kao i da se Euleks mora razmestiti do 1. decembra, do kada sve strane moraju da pristanu na prelazne aranzmane koji će biti ponovo razmatrani početkom 2010. godine.
U izveštaju objavljenom na internet strani MKG ta nevladina organizacija ocenjuje da se međunarodna zajednica nije snašla nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost koja je trebalo da bude "nadgledana", na osnovu plana specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija. Oni koji su to podržavali nisu održali obećanje zbog protivljenja Srbije i Rusije, nedostatka političke volje i slabe koordinacije, navodi MKG.

Direktor Kosovskog projekta u MKG Aleksandar Anderson rekao je da je na Kosovu "veće nasilje izbegnuto, ali je mir prividan". Dodao je da su podele među Albancima i Srbima narasle i da će "ako se nastavi 'de fakto' podela Kosova, Srbi južno od Ibra biti ugroženi, pritisak za prekrajanje granica po etničkim linijima širom bivše Jugoslavije postati sve jači, a izgledi tih zemalja da postanu članice EU sve manji".

Reply
Исповест Саше Пејановића, кога су тукли после протеста у Подгорици.
http://www.istinaosasi.blip.tv/#1459418
Reply
(11-15-2008, 11:21 PM)KizaLion link Wrote: Исповест Саше Пејановића, кога су тукли после протеста у Подгорици.
http://www.istinaosasi.blip.tv/#1459418

:o :o Који ужас...Мајку им ебем изродску!
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!
Reply
Шиптарски хакери на сајту рашко-призренске епархије .. >Sad
http://www.eparhija-prizren.com/default.asp

едит:Срећом уклоњено је...
Reply
Еулекс долази на Косово и Метохију, уз наводне услове Србије. Шта то значи уствари, колико штети а колико користи, прије свега људима доле?
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)