Threads: 29
Помоћник је за ову одлуку кажњен.
Питање је једино у ком тренутку је сигнализирао, да ли приликом шута Грбића или раније.
Ако је ово прво, онда је чист криминал у питању.
Threads: 38
(03-04-2015, 04:25 PM)Антиполитика link Wrote:Свакако, понављам, да је у питању изразито комплексна одлука помоћног судије који је морао да реагује у секунди, тако да о неком намерном сигнализирању офсајда нема говора...
Не мислим да је постојала намера у овом конкретном случају, већ се надам да ће се захваљујући ''превеликом'' утицају дотичних функционера у фудбалским круговима свака ситуација коју ти називаш комплексном судити за њиховог противника.
Threads: 0
У прва два кола једном је тас код спорне ситуације превагнуо на њихову страну, једном против њих... Ако буде једна спорнија ситуација одлучивала првака, свакако се надамо да ће одлука бити донета у корист наше потенцијалне титуле...
Threads: 29
За онај први гол, да се десио нама, неком би ископали очи. Огроман превид помоћника.
Међутим не сме све да се свали на њега, јер и први и пети судија су морали ово да виде, помоћник је можда мислио да је Катаи шутирао. Мени и даље није јасна улога судије иза гола који се по ко зна који пут не пита ништа. Они су ту у нашем фудбалу да статирају и узму дневницу. Боље те паре у спреј за слободњаке да су уложили
Не знам дал нас је некад оштетио Гробари Чокот, чак је увек било у нашу корист нешто.
Threads: 38
Данило Гробари Чокот Грујић увек на висини задатка.
Што се тиче утакмице у Новом Саду, мислим да није било неких спорних ситуација... Издвојио бих само први гол гостујуће екипе, где бих истакао да ипак није било офсајд положаја код дубинске лопте упућене нападачу (0:43 на снимку), тако да је све регуларно. Ништа друго не бих имао да издвојим.
На утакмици на стадиону "Рајко Митић", виђене су две спорне ситуације, и то приликом постиизања првог и другог гола наше екипе. Код првог гола, помоћни судија је испрва одлично реаговао и дозволио да се игра настави -0:06, и ако су 3 играча Звезде била у офсајд положају-у народу често коришћен израз "пасивни офсајд" који правила фудбалске игре не познају). После те добре одлуке уследио је превид и не сигнализација очигледног офсајда-0:10, обзиром да се Паркер налазио у офсајд положају(1м ближе противничкој попречној линији од Катаија, у моменту одигравања лопте). Код другог гола мислим да је Паркер био у линији са одбрамбеним играчем гостујуће екипе и да је гол регуларан(0:54).
Што се тиче судије који је делио правду, мислим да Звезда никада није била оштећена његовом арбитражом, и да је сваки пут имала коректно суђење(да не кажем да ми је дефинитивно најбоља варијанта кад видим његово име у рубрици судије који ће водити арбитражу на Звездиној утакмици).
Eво и снимка детаља са Звездине утакмице.
Наши голови су регуларни. Што се сланинара тиче у првих 15-20 минута судија није свирао за њих пар прекршаја око 16ерца и била је она једна ситуација када је њихова десетка пала у 16. Прилично дискутабилан моменат.
Први гол би био регуларан, да је лопту ка голу упутио Катаи, овако због свега горе наведеног, морамо да констатујемо да је био офсајд. За прекршаје си добро приметио, обзиром да је заиста било пар ситуација када нису свирани прекршаји на 18,19м испред нашег казненог простора(зато и констатовах у анализи да увек имамо најблаже речено коректно суђење кад суди овај судија). Што се тиче те евентуалне спорне ситуације у нашем казненом простору, није ми запала за око, ал ако неко нађе снимак, нека постави.