Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Da li Srbija treba u EU?
Mislim da ovako realno necemo uci u EU, mozda tek 2015. ali cisto sumnjam. Previse smo spori u reformama. Mada realno ja ne bih voleo da udjemo u EU. A zasto? Jer u EU necemo imati sta da prodamo, necemo imati sta da plasiramo, dok ce nama svasta da uvaljuju...

Eto Janezi iako su u EU, slabo sta izvoze u EU, vise na Balkan. Tako nama i Hrvatima i Bosancima svasta uvaljuju, cak i pivo im je za istocno trziste, mislim da je neki Slovenac skoro bio u Bosni u kaficu narucuje mislim pivo Union ili Lasko, posle prvog gutljaja pita on jel ovo pivo pokvareno, na sta mu lokalni Srbi odgovorise to vi nama uvaljujete. Posle toga Janez vise nije hteo da pije.

Jebem vam mater slovenacku.

http://www.srbija.sr.gov.yu/vesti/2004-0...45998.html
[Image: kupujmo_domace.jpg]
Reply
Alo Kizo, mojne da vredjas pljuga !
A sto se tice topika. Srbija najpre mora steci ovakve, onakve uslove (kao recimo SLO ili Slovacka, Poljska) a potom da se bavi pitanjima da li treba u EU ili ne. Sto se tice ove kampanje ja smatram da je to jeftina demagogija i neko vracanje u doba komunizma, Inace marketinski je sve super odradjeno. Sta bre ovi kukaju, nije proslo ni pune 4 godine od poslednjeg ukidanja sankcija i sad tu neke akcije. I nije korektno da sad generalizujes stvar, kao uvaljuju nam ovo,ono na bazi neke price kako je neko tamo u Bosni popio pivo u ko zna kojoj kafani gde i niko verovatno ne pije to pivo. Inace ima vise vrsta Uniona a i slabo se izvozi u juzne krajeve za razliku od Laskog kojeg ima svugde.Ne verujem da sad tu neko nekog tera da kupuje ovo ono, a to za istocno trziste verovatno zavisi i od standarda tog trzista gde se izvozi. Jebiga i Zastava je pravila Yugo za Americko trziste kao sto i oruzje, a za domace drugacije iskreno receno losije,jel tako Smile . Ne tvrdim ja, da tog uvaljivanja nema ali generalno mislim da je to u malo slucajeva i svako ima pravo da sam odluci da li i sta ce da uvozi i da kupuje.

EU je stvorena u cilju da se stvori jedinstveno trziste i da Evropa postane jedna velika zajednica, recimo neka sila koja bi mogla da parira Americi, da deluje kao jedno. Sad tu ima i dobrih i naravno losih strana. A mislim da je to oko plasiranja i uvaljivanja neadekvatan razlog. I ovde u Sloveniji bice problema oko plasiranja robe...itd. Ali sta je poenta, ako nemas kvalitet i cenu kojom mozes da konkurises dzaba ti i to da nisi u EU, znaci isto tako neces moci da izvozis.

Uzmimo Grcku za primer, sve osim turizma i mozda voca, povrca nije bas mnogo vredno pomena pa su u EU i nije im lose. I recimo Turska na sve jade pokusava da udje u EU, najduze se sa njima vode razgovori... a ne vidim da su oni mnogo konkurentni, jedino je dobro za EU da predstavljaju jedno novo veliko trziste a sta Turci dobijaju ne znam. Sigurno bi bilo par puta vise gastosa nego sto ih sad ima. Big Grin

Uglavnom zanimljiv topic.Inace ni sam nisam za EU po svaku cenu. Treba dobro razmisliti, a za tih 10 godina mnogo ce se stvari izmeniti, tako da videcemo Smile .
Reply
Treba.

poz,
budimir
lavoljub Muslin! Jedan je Slavoljub Muslin!!!
Reply
??? ???? ????? ?? ?? ??????? ? ?? ???????? ???? "????????" ? ??? ??? ?? ?? ??? ?????? ?? ?? ????? ????.??????, ??? ?????? ??????? ?????? ?? ?????? ?????? ? ?? ?????? ?????? ??? ?? ?? ? ????? ???????? ?? ?????? ?????.?? ???? ?? ? ?????? ?? ??? ? ???? ????....?? ?? ?????????? ??????.
??? ?? ???? ??????-??????...???? ?? ?? ???? ??? ? ???? ? ??????? ??????? ????? (? ?????)?????????,? ??' ??? ??? ????? ???? ???? ?? ???? "??????" ?? ?? ??????? ????????? ?? ?????????.
? ?? ????...??-?? (???????? ?? ???? ????,? ????????? ????? ???????).
Reply
Mi kad postignemo standard koji nam treba da bi usli u EU, bice nam svejedno da li smo u EU. Na podizanju standarda treba raditi, a ulazak u EU bi nam po meni bio stetan jer bi se utopili u istoj. Dosta stvari koje se promovisu na zapadu, npr. prava pedera na brak ili da usvajaju su posuvraceni idiotluci koji ce na kraju da dovedu do posrnuca tih drustava. Tako nesto nam ne treba, a da bi usli u EU morali bi da izmedju ostalog prihvatimo i takve stvari. Taj ulazak u EU bi takodje znacio da budemo u istoj drzavi sa slovencima i verovatno usrasama sto nam nikad nista dobro nije donelo. Svabe i Francuzi tu vode glavnu rec a i jedni i drugi nam nista dobro ne misle.
Reply
Jos da dodam(nemam vise edit opciju, ne znam zasto?) da stvarno treba izbegavati slovenacke i usraske proizvode, stomak mi se okrenuo kad sam video slike otvaranja merkatora i kako je narod pohrlio da da prilog slovenackoj provredi. Mi kao narod nemamo pamcenje.
Reply
Kao jos jedan NE-EU razlog treba imati u vidu i BinLadena i kompaniju :finger i to sto cemo i mi morati da idemo u nama dobro poznate "mirovne" akcije :bes . Doduse, to bi moglo da bude i u topiku treba li uci u NATO (ne!).
,Устаните људи и подигните чела, јер битка свих битака је давно почела, боримо се за, планете наше спас, против јебене Америке подигнимо глас! Устаните људи са вером у Бога, да ослободимо Земљу од смрада њиховога!"
Reply
Quote:Jos da dodam(nemam vise edit opciju, ne znam zasto?) da stvarno treba izbegavati slovenacke i usraske proizvode, stomak mi se okrenuo kad sam video slike otvaranja merkatora i kako je narod pohrlio da da prilog slovenackoj provredi. Mi kao narod nemamo pamcenje.

A to sto je taj Mercator izvalio oko 15 miliona DEM za zemljiste, kad jos uvek nisu imali neke tvrde garancije od nove vlasti i kad niko drugi nije hteo direktno da investira, od toga ti se ne okrece stomak.Plus to u samu izgradnju je ulozeno oko 40 mio EURA a gradile su ga domace firme. I to sto je stvoreno 150 novih radnih mesta to isto ne vredi nista. Ako nisi znao covek koji je stvorio taj novi mercator se zove Zoran Jankovic i dolazi iz Smedereva! A Mercator Srbija je pravno gledano srpska firma, u stranom vlastnistvu i koliko ja znam samo direktor dolazi iz Slovenije. I u novoj kampanji vlade se naglasuje cinjenica da je u sortimentu ponude srpskog Mercatora ima 70% domacih proizvoda a 30% stranih!

A sto se tice onog otvaranja i guzve i meni je bilo muka Sad . Ali nije to bilo zato sto su to Slovenci, nego zato sto je napaceni narod bio gladan svega novog :bes ,prosto receno Hleba i igara. Isto bi bilo da su neki Nemci ili Francuzi prvi dosli, a zasto nisu dosli, a? Zato sto ih boli tuki za nas i dok im ne bude 100% sve osigurano, pravna drzava i te fore, nece dolaziti da ulazu svoju kintu. A ovi su rizikovali i naravno isplatilo im se.Toliko o tim demagoskim fazonima kao dosli da nas iskoristavaju i to. Jebiga pa to je biznis i treba imati muda.Mozda bi se nekom vise svidelo da su dosli Svabi ili neko drugi, ali ja mislim da je svejedno lakse i bolje sa Slovencima nego sa Svabom ili nekim drugim koji stvarno gleda samo na profit.Ipak su ovi Slovenci dali vise od 100 hiljada Eura za obnovu obliznjeg vrtica, naravno i to je deo biznisa ali ipak su nesto uradili.

Izgleda da je najbolje da ponovo sklapamo neke veze i paktove sa Belorusijom, Ukarjinom i Irakom... Sad

Ja bi voleo da Srbija negde otvara svoje centre i fabrike ali to trenutno nije realno, osim par firmi koje su izuzetak. namigivanje.

ps. I kod nas u LJ si skoro kroz citav taj period 90-ih osim onih najtezih godina mogao da nadjes srpske proizvode poput Jaffe i Soko Starkovih Smokija i ako je bilo konkuretnijih proizvoda i jos uvek ih ima. Toliko o tome.
Reply
??

?? ??????? ??? ??? ???? ???? ?? ?????? ????? ?? ????, ? ?? ?????? ???? ???? ?? ????? ?? ???? ?????
?? ??????? ??? ?? ?? ????? ???? ???? ?? ?????????(??? ?? ??????)
???? ???? ? ?? ? ?? ??????? ?????????? ?????? ????????, ??? ?? "????????" ?????? ? ????? ? ??????
?????? ? ?? ??? ?? ???? ?? ??? ???? "?????????" ?????????, ? ???? ?? ??? ??? ??? ?? ?? ?????
???? ?????? ?? ?????????, ? ??? ??? ????? ???? ?????
?? ? ?????? ????, ??? ? ? ???, ? ??????, ?? ?? ??????
Reply
Eh, braco moja! Pravi odgovor sa moje strane bi bio tipa; zeleo bih da nas evropa pozove, a mi da je isqliramo kao i norvezani ako dobro pamtim...
Pitate se sta to znaci?
Pa to znaci da smo dostigli neki normalan standard (pravni/ekonomski/politicki), ali nam bas puca qrac za njih i euro, jer nam je i tako dobro...

U ostalom, u svakom slucaju mi puca qrac za evropu, pravo da kazem radim i dajem svoj zivot za bolju buducnost (Kraljevine) Srbije, gde god ona bude bila i za 10,15,20 god. znam, ostace ovde i u mom srcu!

Aj' ziveli! ;pivo
raljevina Srbija u srcima sija!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: