Threads: 164
Lider na tabeli, koji je na ovom meču bio bez Branka Lazića, je dosta opušteno ušao u meč koji za njega nije imao preveliki značaj, ali jeste za Zadrane koji se grčevito bore za opstanak. Dejan Radonjić je rešio da od prvog minuta ravnomerno raspodeli minutažu na sve igrače pa su dosta prostora dobili Tejić, Lipovij i Rebić.
U prvom poluvremenu nijedna od ekipa nije u potpunosti uspela da stekne neku iole osetniju prednost. Zvezda nije uspela da iskoristi nadmoć na centarskim pozicijama pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.
Serijom 8:0 je lider na tabeli otvorio drugo poluvreme i nagovestio trijumf na "vrućem" gostovanju. Mnogo bolje su delovali u odbrani Beograđani potpuno isključivši Šutala, a u napadu su relativno lako postizali poene premda ih šut za tri poena nije služio (1/9).
Ipak, prerano su se opustili gosti pa su Zadrani iskoristili ukazanu šansu da smanje zaostatak na svega tri poena. To je malo trglo igrače Zvezde koji na nešto manje od tri minuta pre kraja dolaze do dvocifrene prednosti i otklanjaju dilemu oko ishoda.
Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Katić sa 12 i Marjanović sa 11 poena, dok su kod Zadrana najbolji bili Sobin sa 17 i Kraljević sa 12 poena.
Нисам стигао да одгледам пренос због фудбала, ал радује да смо преслишали и Задар, без проблема и са пола снаге. Почели смо да уигравамо Липовија који је постигао 8 поена за 17 минута. Паметно је што смо снагу распоредили на играче који иначе имају мању минутажу, обзиром на битан меч у уторак у Каунасу
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Threads: 17
(03-15-2014, 09:06 PM)KizaLion link Wrote: Нисам стигао да одгледам пренос због фудбала, ал радује да смо преслишали и Задар, без проблема и са пола снаге. Почели смо да уигравамо Липовија који је постигао 8 поена за 17 минута. Паметно је што смо снагу распоредили на играче који иначе имају мању минутажу, обзиром на битан меч у уторак у Каунасу
Ово је данас било са четвртином снаге. Занимало ме ко ће да одигра а највише то како ће Радоња да постави игру. Видим да је све плански одрађивао распоредивши паметно минутажу на све играче са акцентом на Липовија, Тејића и Ребића. Прилично плански постављена игра због Будивељника у Уторак...
Threads: 9
Интересантно гостовање Небојше Човића на Радију С ...
Time Out Nebojsa Covic
Расплет на табели Јадранске.. сточари добили Будућност у ПГ. Данас сам и потврдио да је Бојан Суботић тежак ретард, хвала богу да смо га отерали.
Како ствари стоје, идемо на Цибону у полуфиналу, а Сточари на Цедевиту
Threads: 29
На Цибону идемо, ако их бијемо у Загребу или ако Партизан бије Цедевиту.
Тако да ништа није извесно.
Али дај Боже да идемо на Цибону, јер су најслабији од понуђених.
Много муке, али очекивано.
Дошли смо у позицију да у утакмицу 1/4 финала ЕК, против евролигашке екипе улазимо као фаворити. Да људи очекују како ћемо да их отресемо, без већих проблема Тотално непотребан притисак, а мислим да нико осим Катића није ни играо од ових играча у таквим околностима.
Много тврда утакмица, много невероватних грешака и промашених зицера.
Екипа треба да се опусти и главни фокус да буде на полуфинални меч јадранске, за ту утакмицу мора да се темпира форма. Све преко тога је бонус.
За крај шлаг на торту
Crvena Zvezda Telekom's sets new European attendance record
http://www.eurocupbasketball.com/eurocup/news/i/134631
Нисмо научили да играмо с притиском. Друго је што се очекивало ако је Партизан добио ове преко 30 разлике у овој истој арени, да ћемо им ми дати бар упола од тога. А могли смо, да смо имали неку своју игру, више форсирали неке акције, него очајан шут за 3 поена.
Видело се да Рашко не може да се носи с поштеним центром типа Лавринович (само Варда је ту у АБА, а Лијетвос Ритас нема центра), и стално се жали кад изгуби лопту ил му се не свира фаул. Па се наша игра ослањала само на шут и контранапад
У полуфиналу идемо на Уникс, који није изгубио 20 и кусур утакмица заредом.. шансе су нам мале, ал и ово је велики успех
И наравно, Ђенка је дефинитивно играч на чија јаја ћемо се ослонити у финалима аба и клс.
Hисмо ни имали кад да научимо, то се стиче годинама. Још ће доста сезона морати да прође, да би овакве утакмице добијали лакше.
Ја не знам шта ти Кизо очекујеш, Дивац и Онил да нам играју центре да би био задовољан?
Рашко не може да се носи са Лавриновичем?
Тај Лавринович је у евролиги имао просек од 63.1% за 2 и 40.6% за 3.
У групи еврокупа на 6 утакмица имао просек 60,9% за два и 41,2% за три. Против Нантера је имао 66,7% за 2 и 75% за три.
Против нас је имао 46,7% за 2 и 33,3% за 3.
Па још једном размисли дал Рашко може да се носи са њим. А имао би он и још мање проценте да је могао да га чува Боби. Али једноставно Боби не може да парира таквим центрима, који могу да се извуку и шутирају за 3.
Threads: 17
Још сам под утиском али ајде....
Рашко је овом тиму преко потребан и то је сада постало врло јасно. Сваком тиму треба један Рашко да удара данге другим центрима и да успоставља ред и мир. Она два гробара су то најбоље осетила на прошлом дербију.... Рекао сам већ једном и опет ћу поновити. Бобија треба закључати у теретану и давати му само воду и храну јер џаба висина ако га одувају као канаринца мало јачи центри...
Све у свему, ово ништа није ваљало вечерас. Играчи су се паралисали и вола нису могли да убоду. Убеђен сам сада да би нам много лакше било да играмо са Униксом у Пиониру. Кошеви у арени су другачији него у Пиониру и то ми је сада постало јасно. Некако не амортизују лопту него ако шут није савршено прецизан, лопта се одбија о кош као каменицом да си га гађао...
Threads: 3
Боби са том висином мора да доминира.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
|