Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Из угла Владе Маузера
Зашто правиш пресек са 2012. годином? Зашто не правиш до данас? А да, зато што те ВК лично не занима, па тераш мак на конац!

Што се ФК-а тиче, сви у тренутној Управи су криви, укључујући и Џајића за ово што си ти рекао и Човића што као потпредседник ФК-а ЗАДУЖЕН ЗА ФИНАНСИЈЕ није унео ћорав динар у ФК. Значи није задужен да он нама објасни како је Џаја излапео и како су Тончев и Кокеза лопине, он је задужен да донесе паре. Са друге стране је у свој ПРИВАТНИ КК унео вишемилионски буџет. Али то нису његове приватне паре као што је био случај док му је клуб носио име ФМП, већ су то паре које су му обезбеђене са више инстанце. Самим тим те паре нису морале баш све да се слију у КК, већ су могле да се распореде по потребама СД-а. Такође, слаткоречиви политичар Човић је једном изјавио да ФК МОРА да буде носилац препорода Црвене звезде, а остали клубови по угледу на Бајерн и Барселону да буду његови сателити. И онда, након тога, у фудбал унесе 0 динара, а у КК пар милиона евра.

Баш да видим што ће КК да се одмрзне 2016. године по плану Небојше Човића...
Reply
Па добро, може и до 2011. године, јер је те године кренуо оправак и једног и другог клуба. Не знам зашто је то битно. Уосталом сам си кренуо да поредиш КК И ВК. А то баш и није за порођење, јер у ватерполу са 100 сома евра можеш да ''освојиш све''. По твојим речима, а оно што је Север напоменуо, испада да је ККЦЗ најнездравији део СД, а поента моја и његова је да то није тачно. И да тачно је да ме ВК не занима, само не видим зашто си га ти убацио у причу око свега. Можда зато што си један од ретких међ' звездашком полуацијом, а вероватно и једини на форуму, који га интезивно прати и кад нису ове фенси утакмице на које се сјати и курта и мурта. На томе ти свака част, али мени је то задња рупа на свирали и све њихове трофеје из прошле сезоне бих мењао за титулу у фудбалу. И опет понављам какве то везе има са ККЦЗ на који си се без разлога острвио само зато што те исти не интересује.

Друго, бити задужен за финансије пре свега значи како ће се паре трошити, као и одредити рационализацију трошкова у клубу. Човић је урадио пресек стања до '96, занима ме само што не од '91. Вероватно то по налогу са врха - читај пичкоустог, да се не би откриле махинације ''аболираног'' које није захватила оптужница из 2008. године, којем је овај потребан као параван у клубу. Мада наравно да не верујем да је Џаја ту једини крив, као и за период после '96 године. Елем, након тога Човић излази са планом реорганизације, која између осталог предвиђа смањење запослених, а Џаја иде по клубу и прича како неће бити отпушптања, а као шлаг на торту је довођење за генералног секретара свог шурака Зечевића, позиција коју је некад имао Цвеле, који је у Звезди имао задатаК да НАБАВЉА ПАРЕ, а који при том ништа живо не ради у клубу и на крају као епилог имамо ону свађу, тучу и шта већ.

Дакле кад у клубу имаш милион струја и опструкцију на сваком ћошку,  што би се Човић бактао са повериоцима и цимао око смањења дугова и скидање блокаде прошле године у јануару први пут после ''милион'' година, да би те неспособни око тебе зајебавали на сваком кораку. Наравно, по мени је ту водећа одговорност пичкоустог који све људе у клубу изузев Тончева директно контролише, а не горе наведених, што наравно не аболира ни остале одговорности за катастрофално стање у клубу.

А што се тиче КК-а, па Човић је осим инфраструктуре какву већина клубова у Европи може да сања, унео и милион евра кеша у цео пројекат, и не, то нису његове ''слатке'' речи него чињенице. Занима ме са о колико је Џаја својих пара икад унео у ФК. О о изношењу истих из клуба нећу, довољно сам о томе говорио.

А што се тиче 2016. године, живи били па видели.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
Слажем се са Севером и 100%анти црнобели.

Мало ме запрепашћује да се и једна титула, било која у СД омаловажва тиме што се пореди и вреднује по томе колико треба кинте да би се створио конкурентан тим и та титула освојила. Без обзира колико кинте неко требо или добијао опет мораш да засукнеш рукаве и да се добрано ознојиш да би прошо први кроз циљ!

Што се тиче Шилба, он није више наш играч и самим тиме мене абсоулутно више не занима!
Окренимо се онима који су ту!
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !
Reply
АЦБ, јебем му интернет где свако може да исконструише оно што је написано онако како му одговара. СЕВЕР је питао зашто се за КК каже да је убедљиво најнеуспешнији у СД-у. Ја сам му поређењем са свим другим клубовима у дуууугом периоду од кад је без титуле јасно насликао зашто је то тако. Онда у причу улазиш ти и поредиш искључиво КК и ВК, што касније мени пребацујеш.

Мене у целој причи излуђује то што на пример СЕВЕР овде пропагира, а верујем да је у сличном фазону и Киза, а у стварном животу забрињавајуће велики број људи који фрустрирани због фудбала праве култ од КК-а и неко језгро окупљања. Шатро препознају праву причу, а заборављају да су нас сличне финансијске мегаломанске приче у прошлој деценији довеле до тога да тај клуб оде у лед. Три пута смо се баханалисали финансијски, са Змагом две сезоне (Пен, Обина, Фримен, Ракочевић и екипа), Шакотом (Гуровић, Хендерсон, О Бенон, Антић, Раичевић) и Пешићевим првим мандатом (Бесна нека два црнца, Кешељ, Штимац), сваки пут повећавали дуговања и на крају је свиња ипак истресао ону ствар на нама. Е па докле год у фудбалу постојимо, нема да се прави култ око било чега другог.

Даље, ако Човић даје милион евра својих пара за свој приватни клуб, онда би тај милион плус паре које он лично нађе од спонзора требао да буде буџет тог приватног клуба. А не да му горе поменути ППВ обезбеђује вишемилионски буџет док у ФК-у осим Гаспромове сиће нема ћорав динар да се закотрља. У ФК-у све функционише на ''дођем ти'', што јелте даље повећава дуг и продубљује агонију. Такође замерка ППВ-у је та што је у Човићев приватни КК ставио човека од највећег поверења, рођеног брата, да контролише проток тог новца, док је у ФК као страначку личност поставио аутолимара гладног пара, Славишу Кокезу. А опет питам. Чиме је КК заслужио такав третман? Којим резултатима? Зашто да се КК баханалише док ФК не може да дише?

Што се Генсека тиче, мислим да је јасно да у овом сазиву Управног одбора ФК-а да је та функција обезвређена. Са друге стране је измишљена нова, потпредседник клуба задужен за финансије да би радио управо тај посао. Јер чепркања по папирима и пресек стања смо могли да одрадимо СЕВЕР, ти и ја. Није нам требао човек за кога смо стварно у датом тренутку сви веровали да ће као искусан спортски радник, вешт са финансијама донети заокрет у пословању ФК-а. Тај човек је Небојша Човић. Човек који зна да каже шта народ воли да чује, а онда када треба то да се испуни, као сваком политичару иде му мало теже.

Reply
Вратите се на тему  ;D
Тема је, да је Маузер био у праву и да Човић често вуче пилићарске потезе. Ако мисли да направи озбиљан, стабилан клуб, мораће да смири своју сујету и спортски део препусти озбиљним људима.
Reply
(01-29-2014, 01:07 PM)Пијанац link Wrote: Мене у целој причи излуђује то што на пример СЕВЕР овде пропагира, а верујем да је у сличном фазону и Киза, а у стварном животу забрињавајуће велики број људи који фрустрирани због фудбала праве култ од КК-а и неко језгро окупљања.

Лакше мало бураз, не стављај ме у тај кош. То што сам ја разочаран у ФК није од Весића, већ од Зенита, а то је пре 10 година било.

Даље, мој мозак није пилићарски, већ доследан и веран, нисам као неки млађи цигани који су се сликали с Човићем на Калишу кад се узео куп, већ припадам оној старој групи која је пичкарала Човића и жену му, те 2006. године мислим, када смо једва ушли у халу у Железнику. А како смо ушли у халу? Чекали смо пола сата испред хале, па нам је речено уз доста натезања да нема места и да се вратимо. Вратило се нас 100 или 200 на станицу да чека бус, ту остали 5 минута у бусу и таман да кренемо назад у град, трчећи стиже један од вођа и каже нам да се вратимо, пустиће нас.

То памтим као да је јуче било, Човића схватам као нужно зло, ал га не пичкарам га, нит га дижем у небеса. Ако бих викао "Човићу мајсторе" то би се покосило с мојим скандирањем у Железнику пре 7-8 година..
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply
Чуј сад ово култ КК-а, какав црни култ. После 100 година, коначно је кренула да се прави колико - толико здрава прича, плус повратак навијача, плус играње Евролиге, па наравно да ће да се створи еуфорија. Приде што је од оснивања Звезда кошаркашка секција вазда била друга по популарности међ' звездаштвом. Мислим, није то неки Ш спорт, као нпр. ватерполо  ;D.

Наравно да је сваком правом навијачу на првом месту фудбал, али чињеница је да је многима пун курац јавашлука и одуства било каквог плана и стратегије за извлачење клуба из кризе. Зато се и смањила посета на Маракани, мада ће неки рећи да су ти који су престали да долазе или долазе ређе, размажени, ја те људе, иако не спадам у њих, разумем. Једноставно неће да их нико прави будалом.

У ФК-у нема пара, јер га воде неспособни људи, а те људе је мање више делегирао пичкоусти, а наравно да нико нормалан који дође са стране неће да улаже у бунар без дна, да би се Џаја, Кокеза, Тончеви остала жгадија уграђивала у трансфере Ш играча, које после ни мотком не можеш отерати, а камо ли неком продати.

Уосталом, ако ћемо да поредимо статистику успешности, зашто да гледамо последњих 20 година, дај да гледамо цео период од оснивања, ко је шта освојио и на основу тога заслужио да му се помогне? По том критеријуму ВК ЦЗ не би требало ни да постоји. Или ти постојање ВК рачунаш од 2010. или које већ године кад је настао ВКЦЗ вет  ;D
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
Уватио си се ватерпола, па не пушташ. Не знам што ти толико смета тај клуб? Или тераш мени неки инат!? Ја сам изнео тачан статистички податак да је тај клуб за једну годину освојио више трофеја него КК за 15. Јел то није тачан податак? И сам сам рекао да пре тога има две титуле, а до 90-их ништа. Али када си се већ уватио да дрвиш, ево ти још један податак. За твог и мог младог Big Grin живота КК има 3 титуле и 3 Купа, ВК 3 титуле, 2 Купа и 2 европска трофеја.

Све што си рекао за фудбал стоји и ја о томе овде годинама пишем, иако сам често био оспораван што сам инсистирао да се увек прво чисти своје двориште. И ја разумем људе, али не могу да се помирим и да кажем: ''Јесте, ви сте у праву што фудбал не гледате, али сте зато први у Пиониру''. Поготово се не мирим са таквим ставом, јер он није испраћен адекватним резултатима и трофејима. Правити еуфорију око нечег што је донело 6 трофеја за јаче од 30 година ми делује као сиљење.
Reply
Добро, освојили су више трофеја од ККЦЗ у последњих 30 година и шта сад? Освојио је и Кикс бокс клуб више трофеја у последњих 10 година више трофеја више него сви колетивни спортови заједно. И? Који је твој предлог?

Ако је еуфорија ово што ми радимо око ККЦЗ, како назвати твоје ложење на ВК последње две-три године? Јеси ли уопште знао иједног играча у ВКЦЗ пре но што га је Јеленић преузео или пре настанка овог дрим тима 2012. године, колико пута си уопште био на ватерполу пре ове ренесанса?

Када смо имали расправу око СТтанковића, рекао си да му не опрашташ (или тако нешто, немој да ми цепидлачиш око формулације  ;D) зато што се у некој кафани на Палама после текме са Босном сликао са гробарским шалом. Кад сам ти реплицирао да је пола садашњег ватерполо тима некад играло или имало неке везе са партизаном, ти си рекао ''није то исто''. Е па нису ни баскет и ватерполо исто. У ватерполу можеш да се оснујеш данас и да сутра играш ЛШ (Раднички КГ) или да будеш просечан тим, а затим са 100 сома евра буџета и то не све за плате, направиш тим који ће да освоји све. У баскету је потребно много више времена и пара за дизање из мртвих, могао ти то да прихватиш или не.

Reply
(01-29-2014, 01:07 PM)Пијанац link Wrote: Мене у целој причи излуђује то што на пример СЕВЕР овде пропагира, а верујем да је у сличном фазону и Киза, а у стварном животу забрињавајуће велики број људи који фрустрирани због фудбала праве култ од КК-а и неко језгро окупљања. Шатро препознају праву причу, а заборављају да су нас сличне финансијске мегаломанске приче у прошлој деценији довеле до тога да тај клуб оде у лед. Три пута смо се баханалисали финансијски, са Змагом две сезоне (Пен, Обина, Фримен, Ракочевић и екипа), Шакотом (Гуровић, Хендерсон, О Бенон, Антић, Раичевић) и Пешићевим првим мандатом (Бесна нека два црнца, Кешељ, Штимац), сваки пут повећавали дуговања и на крају је свиња ипак истресао ону ствар на нама. Е па докле год у фудбалу постојимо, нема да се прави култ око било чега другог.

Боже Пијанац просто је невероватно колико ти смета КК. Сваки лик на Северу који има 5 грама мозга после 7 година мобилизација, лажних обећања, јавашлука, нерада, брукањем нечега што је некада била светиња, не може више да гледа овакав начин силовања ФК-а. Људи су све мање у фазону да толеришу садо-мазо иживљавања. Не ради се овде о никаквој еуфорији нити СЕВЕР то покушава да пропагира. Људи су жељни добре клупске организације а сити су од крађа и малверзација. Ништа ту нема чудно.
Не може СЕВЕР нити жели да предлаже ново језгро окупљања као што си рекао. Свако ће сам за себе да направи такву одлуку а како ствари стоје мислим да постаје јасно за шта и како ће се људи одлучити. На крају не кажу без везе: ”Свакоме по заслузи”. Доста са лажима и издркавањима по навијачима који живе за клуб. Можда је и боље тако па нека им тончеви и кокезе играју фудбал….
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)