Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Актуелности из домаћег спорта
(11-25-2013, 09:56 AM)Пијанац link Wrote:[quote author=Звездаш link=topic=4232.msg106288#msg106288 date=1385335870]
Сумњам да Џајић зове њих. Зову јер им треба о нечему да се пише, није им занимљиво кад је мирно.

Мало ћу одлутати од теме, али и ово треба да се истакне. Ако је овако како кажеш, а и мени делује некако најлогичније, онда новинари треба да знају да је њихова улога изузетно велика у ширењу мржње која касније прераста у насиље на трибинама, а чега се гистро сви грозе. Ако они вуку за рукав људе да дају запаљиве изјаве, за рад попуњавања страница и ексклузиве, онда је њихова одговорност и за паљење столица и за туче и за ножеве изузетно велика. Навијачи нису цвећке, али када су инциденти у питању навијачи ипак стреме неким кодексима. Фаворизовањем текстова у којима функционери клубова са разлогом или не пљују друге клубове се навијачи буквално одвлаче од тих кодекса. Навијачка емоција је јако сложена ствар, на танкој линији између љубави и мржње и ако се њом манипулише то је јако опасно.
[/quote]
Част изузецима у новинарском послу, али зар мислиш да их брига за њихову улогу, као и њихове уреднике.
Конкуренција је све већа. Раније си имао пар дневних новина, понеки недељник и то је то. Данас новине, портали, разни назови спортски сајтови... И онда се тежи сензационализму.

Тако неки сајт без икакве провере објави да је навијач Партизана погинуо у навијачком обрачуну. Вест се проширила за пола сата и ко зна шта је могла да изазове, срећом неко од новинара на другим медијима се сетио да окрене ургентни.
Па се онда као што кажеш наводно грозе од насиља, а сами доприносе поприлично.

Скоро годину дана је требало да један новинар провали прошле године ко у ствари из АБА лиге иде у ЕЛ, односно да није онако како нам сервирају од почетка сезоне. Док су се други бавили извлачењем што сочнијих наслова у рату између Вујошевића и Човића.
Reply
Quote:Kada se napravi bilans do sada, vidi se da je najviše sudija „palo“ na Partizanu. Miodrag Gogić će biti peti. Pored pomenutih Nedeljkovića i Gogića, dva meča odmora dobio je i Danilo Grujić, jer nije dodelio crveni karton igraču crno-belih na meču sa Radom (3:1).

[Image: sp-penal-vozd-NA-600.jpg]

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.ht...lje-sudije

Quote:- Slušam već dva dana priče kako je sudija pogrešio i kako su greške moguće. Ne želim da slušam te priče, jer su nebulozne. Jednostavno, istina je sledeća: Gogić je imao nameru i tendenciju od prvog minuta. Uradio je sve svesno i zato to treba nazvati pravim imenom. To je krađa. Ovaj bod će nam možda značiti život u borbi za opstanak - direktan je sportski direktor „zmajeva“ Zoran Perić, koji je kao predstavnik kluba meč na Vračaru pratio sa klupe.

http://www.novosti.rs/vesti/sport.294.ht...ego-kradja
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Reply
Кад се извлаче овакви цитати, да су судије 5 пута пале на тумбасима, треба рећи да су ваљда 3 пута помогле, а 2 пута одмогле. Да не буде да смо необјективни.

Морају да се разграниче неке ствари. Судије свуда греше, па тако и код нас. Мора да се прави граница између тешких ситуација и тенденције.
Нпр дигла се фрка за наш гол против Јагодине, како је Оњило био у офсајду. Када се погледа снимак гол је нерегуларан, међутим то је једна од тешких ситуација, јер су и играчи у пуном трку, лопта ни не долази у посед Оњила, али је утицао на игру.
Јебига, некад и ми гледамо снимак по 5 пута да би били сигурни, а судија треба да одлучи у секунди. И за то је сулудо кажњавати судије великим казнама. Па нама је у другом полувремену против Слободе, судија махао 3 непостојећа офсајда, дешава се.

Али овде смрди на намеру судије, ова слика је доказ. Стоји врло близу, нико га не заклања, не мора да јури линију као помоћни, није напуцана лопта, није брза ни лопта ни акција, играч мења положај руке и подиже је у страну...Значи не постоји никаква дилема, ни препрека да види ово.
Reply
Слажем се Звездаш,са уписом,тешко је бити судија.Рецимо ја сам био судија у једном другом спорту.Правио сам грешке.Постоји јасна разлика између намере и ненамерне грешке.

Мене више занима ово то су сада маске више него икада пале.Прошли пут је покушан раскол издвајањем Џаје,сада је ово директно удар на њега,али још више на клуб чији је Џаја симбол.Лично не верујем у било какву акцију клуба.Дај Боже да се варам,али барем у овој сезони смо имали прилику 1 кроз 1 да завршимо причу с ФСС и Толетом,направило смо притисак и онда смо из ко зна ког разлога спустили лопту.

Играмо очајно,али и овакви сакати и без игре би били први да није било тих закулисних радњи.Руку на срце мене највише боли Ивањица и Доњи Срем,да смо узели барем бод у Ивњици или 3 против Пећинаца,били би први и поред свих ових махинација.Све у свему титула је императив не због титуле него због реалне шансе да играмо Лигу Шампиона што би нам донело финансијску стабилност.
Reply
http://www.zurnal.rs/2013/11/25/dragan-d...index.html

Најбоље да им се извиниш што су оплели по теби у саопштењу ...  >Sad
Reply
Суштина ствари је да се судијама ”дешава” превид у случају тумбаса увек када се ломи утакмица. Мислим да је ово битна ствар и да је просто немогуће а да се не помисли да су неке ствари дириговане када при тим превидима резултат и минут током утакмице поспешују ову чињеницу. Да су тумбаси којим случајем водили 3:0 у тим моментима, друга би се песма сада певала. Овако на жалост, изгубљена утакмица против Пазара је добијена а реално нерешен резултат против Вождовца је преуначен у победу...
Reply
На конто оне приче о појединим "новинарима" у Србији

http://www.redstarbelgrade.info/rsb/kliz...video.html
Reply
http://www.tvarenasport.com/vesti/164499...-karadzica

Шта очекујете од оваквог евентуалног исхода? Шминку или корените промене?
Reply
Веома тешко рећи дали ће бити једно или друго, из више разлога.
С једне стране Деки је легенда и дуго већ живи у Италији тако да би се могло рећи да није дотакнут "муљем" које влада у српском фудбалу. Опет, он је у добрим односима са Михајловићем. Можда дле иста размишљања и ставове, а то значи исто као и Караџић.

Још на све ово треба додати да "државне главашине" или онај наш "навијач" ведре и облаче у свим сверама живота.

Неможе човек бити паметан.

Како год, иако се показало на Звезди да увек може горе, само нека робијаш из 61. одлази!
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !
Reply
Много боље него Терза рецимо. Ово нама одговара, а никако Гробарима.
ВАШЕ ЈЕ ДА ДОЂЕТЕ А ЗА ОСТАЛО ЋЕМО СЕ МИ ПОБРИНУТИ
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)