Threads: 3
!
Шансе и голови са утакмице.
Неђе Србин сакривен у гори,
Страшно чудо измисли и створи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Threads: 5
Копар - Црвена звезда 0:2
Стадион: “Бонифика”
Судија: Антић (Копар), Помоћници: Видали, Пиштолац.
Гледалаца: 800
Стрелци: Касалица у 30. и Димитријевић у 79. минуту.
КОПАР: Хасић, Блажић, Губерац, Лотрић, Маврић-Рожић, Багарић, Ђукић, Мајцен, Човило, Пучко, Бубало.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Максимовић, Крнета, Младеновић, Миливојевић, Димитријевић, Евандро, Лазовић, Милуновић, Касалица.
Резерве: Кировски, Ненадић, Перовић, Каду, Мирић, Савићевић.
Фудбалери Црвене звезде одиграли су и четврту припремну утакмицу у Словенији. Противник је била екипа Копра, а црвено-бели су славили резултатом 2:0.
Црвена звезда је за разлику од претходних утакмица, ову добро отворила. Већ у уводним минутима, преко Дарка Лазовића, Звезда је изборила два корнера. Пети минут меча донео је и прву велику прилику за нашу екипу. Наиме, након грешке фудбалера Копра на средини терена, Касалица се “стуштио” ка голу домаћина, изашао сам испред голмана, покушао да га предрибла, али га је сустигао дефанзивац Копра који је том приликом покупио и њега и лопту, али је судија само показао ка корнер заставици. Након ударца из угла, Милуновић је шутирао ногом са седам метара, али је лопта пролетела близу стативе.
Десетак минута касније, након дуге лопе ка Микићу коју је он успео да стигне клизећим стартом, и упути центаршут, до лопте је први стигао Касалица кога обара штопер Копра, а судија овог пута показује на белу тачку. Најстрожу казну извео је Дарко Лазовић, али је голман Хасић успео да га прочита, и сачува своју мрежу. Звезду промашени пенал није уздрмао, па је наставила са теренском иницијативом. У 19. минуту, Евандро је 25 метара упутио одличан ударац, лопта је летела ка углу где се спајају статива и пречка, али је голман Копра парадом поново сјајно интервенисао. Домаћин није успевао да дође до нашег гола, и чинило се да је само питање тренутка када ће Звезда успети да затресе мрежу свог противника. То се и догодило. Играо се 30. минут, када је Микић након доброг центаршута изборио нови корнер за своју екипу. Ударац из угла извео је Лазовић, лопта је пала у срце казненог простора, а први до ње стигао је Касалица, и са неколико метара успео да погоди мрежу.
То није био крај узбуђењима. Шест минута након гола, наши фудбалери истрчали су добру контру у којој су имали “четири на два” Лазовић је у завршници напада додао лопту Милуновићу који је ушао у казнени процтор, и уместо да шутира, покушао је да асистира, али су добро реаговали дефанзивци Копра. Била је то и последња озбиљна прилика у првом полувремену. Храбри податак да су фудбалери Црвене звезде знатно боље ушли у ову утакмицу, него на претходне, и за очекивати је да се и у другом полувремену настави теренска иницијатива нашег тима.
Друго полувреме је почело нешто мирније. Тек десет минута након поласка са центра, Црвена звезда је имала нову добру прилику. У шанси се нашао Лука Милуновић, али је са пет метара главом шутирао преко гола. Три минута касније, домаћин је имао прву прилику на утакмици, и то велику. Слободан ударац са 20 метара извео је Пагарић, и том приликом је погодио пречку. Роберт Просинечки је након тога извршио прву измену: уместо Микића, у игру је ушао Каду. То је био знак за Миливојевића да се пресели на позицију штопера, док је Крнета заиграо на десном беку. У 60. минуту, Лазовић, који је након изласка Микића понео и капитенску таку, центрирао је на другу стативу, на лопту је натрчао Евандро, шутирао је из прве али је погодио само спољни део мреже.
Друга измена у нашој екипи догодила се у 66. минуту, овога пута на голу – Кировски је заменио Бајковића. Недуго потом, Лука Милуновић је са 16 метара упутио добар ударац “под пречку”, али се још једном истакао голман Копра. МИилуновић се и два минута касније нашао у феноменалној прилици, када је након асистенције Евандра изашао сам испред голмана, али је упутио јако лош ударац, те је голман успео да одбрани и пошаље лопту у корнер.
Наставак утакмице донео је још измена у нашем тиму. Мирић је заменио Лазовића, а Вукан Савићевић је ушао уместо Филипа Касалице. Тек након што је ушао у игру, Вукан Савићевић је изнудио пенал. Дефанзивац Копра је послао преслабу лопту ка свом саиграчу, Вукан је био у доброј прилици да је пресече, али је био повучен за дрес, и судија је сасвим оправдано досудио једанаестерац. Најстрожу казну извео је носилац капитенске траке након изласка Лазовића, Милош Димитријевић, и дуплирао предност Црвене звезде у 79. минуту.
Три минута касније, Савићевић је могао и да се упише у стрелце. Био је то напад по левој страни, лопта је дошла до младог Савићевића који је добро прихватио, али је шутирао близу леве стативе гола. Била је то и последња прилика на утакмици, првој утакмици коју су фудбалери Црвене звезде решили у своју корист на припремама у Словенији. Било је евидентно током читавог сусрета да су наши фудбалери знатно озбиљније приступили утакмици, што је резултирало победом, и мноштвом пропуштених шанси, па је победа могла да буде и убедљивија.
Фудбалери Црвене звезде ће у уторак 3. јула у јутарњим часовима кренути пут Београда.
Threads: 2
Је@би Звездо коњушарску багру !!! ;D ;D ;D
Да ли зна неко јел имамо ми за нову сезону црвено-белу гарнитуру дресова или само ове једнобојне црвене и плаве?
Кокеза лопове !!!
Овај Копар није нешто слабији од Олимпије.
Мени су ови црвени дресови крш, али контам да је ово 'радна' верзија, Б комплет ЈНА униформи.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Threads: 29
(07-02-2012, 08:37 PM)Кука link Wrote:Да ли зна неко јел имамо ми за нову сезону црвено-белу гарнитуру дресова или само ове једнобојне црвене и плаве? Биће црвено-бела.
Threads: 0
Савићевић опасан играч
07-06-2012, 03:15 PM
(This post was last modified: 07-06-2012, 03:59 PM by херцеговац.)
Дај Боже да се ово са Марком Перовићем не одрази на екипу, сада када почињу квалификације. Још је свјеж у сјећању 'тихи' бојкот и штрајк на терену примадона током квалификација против Земана.
Не може се оставити један играч неисплаћен, ако Роби њих 26 држи на припремама, то не да није коректно, него се чак може подвести и под намјерно урађено.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
Threads: 29
Неће да се одрази на екипу јер су они добили паре, па су сад мирни.
Роби није рачунао на Перовића, а клуб је нашао најпедерскији могући начин да га се отараси.
07-06-2012, 05:23 PM
(This post was last modified: 07-06-2012, 07:24 PM by херцеговац.)
Ниси ме, јаране, сконтао. Имаш ситуацију да ти касни кинта, сигурно неће почети од данас са редовним исплаћивањем, а ти не смијеш поставити питање онога што си не/заслужено зарадио, једино како можеш да искажеш бунт је да те боли туки на терену. Примјер ти је од неких много хваљени Евандро.
Да ли је јајарење достојан начин вођења једног клуба као што је Ц. Звезда?
Читам ономад књигу гдје човјек одмах на почетку наводи неки скуп Срба у забити онда СФРЈ, данас Републике Српске Крајине, шездесетих година гдје су људи на челу колоне носили заставу Црвене Звезде!!! Српских застава тада није било.
Поента:
Звезда је била и остала СИНОНИМ српства, српска институција. Они су ту заставу Црвене Звезде понијели као барјак бунта, као српску тробојку са орлом и оцилима.
Ако неко конта да такаво нешто може да се води фазонима који су покупљени по пијацама као што је Зелењак и Бајлони, а да то не урушава углед, јеби га, зајебао се.
Увијек смо били господа, јајарење, крађа играча и остало је била одлика југословенског спортског друштва. И још једном - малограђанштина је увијек била одлика стоке преко пута.
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
07-09-2012, 02:19 PM
(This post was last modified: 07-09-2012, 02:25 PM by херцеговац.)
Quote:"Veoma mi je žao što sam napustio Crvenu zvezdu. Brzo sam zavoleo klub, navijače i saigrače, bilo mi je zaista lepo. Međutim, problem su bile finansije, žao mi je što sam zbog toga morao da napustim klub, ali ne mogu tako da igram. Dugo sam trpeo loš tretman uprave samo zbog navijača koji su nam uvek pružali maksimalnu podršku. Ne sviđa mi se kako se rade neke stvari jer se mnogo toga svodi na obećanja, a realizacija je slaba. Nisam mogao to više da podnesem jer imam dvoje dece u Kolumbiji koje moram da izdržavam", objasnio je Borha
Идемо даље...
Научи га Сила са Небеса,
Јаворово дрво те отеса!
|