Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Ја се само сећам Ђука да си био у некој врсти еуфорије кад је Роби дошао као и сви ми.
Сад причаш како је он дошао да учи овде,како није нигде радио,како нема лиценцу и како је све то неозбиљно,а то си све знао (иако има пoнешто што и није тачно) али си то све знао и у тренутку његовог доласка на маракану а тад ниси био тако негативно настројен према тим стварима.

И друго разлика између Просинечког је то што има велику харизму и што има велику подршку изузев тебе и још пар људи,ја стварно нисам чуо некога ко је за то да он оде,чак штавише многи су у фазону да се он истрпи још много више и дуже и да се њему дају потпуно одрешене руке.Дакле ја мислим да њега 95% звездашке јавности подржава,подржавају га играчи и подржава га управа према томе не знам на који начин био он испао исправан и учинио исправан потез ако би отишао из клуба у таквој атмосфери подршке коју има.

(12-16-2011, 11:56 PM)Djuka_zivi_za_Zvezdu link Wrote:Нисам рекао да је Дујковић добро решење. Само кажем да је боље од Просинечког.
Није сигурно боље решење, чак напротив.
(12-16-2011, 11:25 PM)Djuka_zivi_za_Zvezdu link Wrote:Нашу је добио и то му је чак Дуле Савић средио преко везе.

Чини ми се да ти се постови своде на чаршијске приче, не веруј у све што чујеш! Рекао си да си на северу активан од `92 год. што значи да би требало да имаш око 4 банке... Извини али твоји постови су ми деловали као да си далеко млађи
Ето, све што сам написао је чаршијска прича, али ја некако увек испаднем у праву. Волео бих да нисам у праву све што сам написао о Просинечком, да је све чаршијска прича, али, шта ћете, резултати га демантују. Ви овде, осим бесмислених аргумената да је он легенда и слично, нисте изнели ништа што њему иде у прилог. Ја сам му изнео статистику, а она је слабија и од Пижонове и од Кристићеве. Тврдим да је Кристић тренерчина за Просинечког.
Иначе, да је Просинечки био тако "важан шраф" у репрезентацији хрватске, па ваљда је логично да га се никада не би одрекли. Ко се одриче тек тако "важног шрафа"? Те приче се своде на оне да му је Мамић нудио милион евра, али, ето, он то није прихватио, јер жели у Звезди да ради за 150 000 евра.
Како год, у животу се гледају резултати, а његов резултат је на полусезони -10 у односу на партизан и сви порази у дербијима. Е, зато желим да оде из Црвене Звезде!
У ситуацији када су ствари 50-50 и ћорава кокош ће у већини случајева бити у праву (овде не вређам тебе Ђука - само дајем констатцију ситуације у целокупном фудбалу, а и у друштву).
Сви ти балвани од тренера од Зенге (једног другог почетника), да и Бајeвић, су у сваком интервију причали фразама "Звезда велика", "Ја војник" бла-бла-бла. Просинечки је искрен, има харизму, верује у себе, има јасан став и тврдоглавост. Ово су за мене особине , ане мане. Узми пример Фергусона - 6 година је Манчестер чекао на титулу, Ферги је био пред одказом; све остало је добро позната историја. Сви смо ми летос знали да све може да оде у три лепе, нико није био слеп. Једино смо ми сви остали "грешници" хтели да помогнемо што више можемо и да не одмажемо екипи са негативном енргијом: "ви сте балвани, не можете, не знате". Ако не верујеш никада нећеш ни успети, ма колико добар био!

Више не желим да пресипам из шупљег у празно. Поштујем твоје мишљење Ђука, али са са њим не слажем. Најбоље је да, како би се рекло на енглеском "Only thing we can agree about is to disagree!".
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !
Манчестер је 30 и више година чекао на титулу, а доласком Фергусона узео је Куп Купова. То су скроз различите димензије и то је неупоредиво, јер енглеска лига је скуп врсних фудбалера и апсолутних фудбалских зналаца, а ово код нас је горе од аматеризма. Тврдим да смо по истој логици могли тако да оставимо вечито и Пижона, пошто је легенда, па би можда он за коју годину направио шампионски тим. Мислим, макар је имао резултат у односу на Просинечког.
Како ствари тренутно стоје, свако у клубу би требало да понесе терет одговорности. Чак и тренер, за кога мислим да ипак има потенцијала и на том месту (о свему осталом а да има везе са Робијем, сувишно је и причати).  Можда је требало да понуди оставку па како буде. Ипак, суштина је да промене које су се извршиле спадају у тзв. козметичке. Аџић отишао, све остало исто. За време УО, Џаја на Убу а ови остали после седнице, трком кући. Ванредни избори на пролеће и надам се суштинским променама, само немој да буде "узели смо Куп и спасли сезону", заслужујемо још једну шансу. Терајте се што пре, ипак.
Ђука нећу да испадне да паметујем,али осим критике изнеси неки конкретан предлог.Шта даље?Не решава се све сменом тренера.Какву организацију клуба желиш?Како изаћи из финансијске кризе?Како створити здраве темеље?Мој ти је савет да будеш мало умеренији,јел сви смо свесни да ствари не стоје добро,али такође треба да будемо свесни да нису катастрофалне.Окрени обрни све је на нама.

Поменуо си Манчестер,исти тај Фергусон каже да Енглеска никад неће имати значајнију улогу у светском фудбалу,јел само 7 играча из првих 11 играју Лигу Шампиона у свом тиму.
(12-17-2011, 09:46 AM)Djuka_zivi_za_Zvezdu link Wrote:Иначе, да је Просинечки био тако "важан шраф" у репрезентацији хрватске, па ваљда је логично да га се никада не би одрекли. Ко се одриче тек тако "важног шрафа"? Те приче се своде на оне да му је Мамић нудио милион евра, али, ето, он то није прихватио, јер жели у Звезди да ради за 150 000 евра.
А како су то могли да га задрже ако је он хтео у Звезду?

И ово за Мамића, није све у парама. Јел би ти радио за милион у Партизану? Тако можда и он не жели да ради са човеком као што је Мамић. Довољно је Роби зарадио у својој каријери, тако да не мора финансијски аспект да му буде на првом месту. Уосталом 150 000 евра су дебеле паре. Један доктор има да се усере 15 година да ради за тај новац.
Звездаш, дај не буди дете. Нити га је ко тражио тамо, нити уопште за њим у хрватској постоји интересовање. Па, Мамић га је имао годинама на тацни и никада му није пало на памет да га позове за било шта. Он је у Звезду дошао као извучени зец из шешира од стране његовог другара Лукића и послужио је прошле сезоне када су отерали Кристића да им продужи век трајања. Направили су му невиђени маркетинг и сада су свесни да његовим одласком и они морају да иду. Немам заиста ништа против њега лично, али није човек који може да тренира Црвену Звезду. Морао је претходно негде да се кали, да стекне тренерско искуство, па ако има резултате да онда дође у Црвену Звезду. То је поента.
Елем, дао сам решење. Ево овако- спортски директор Зоран Стојадиновић који ће да направи најбољи менаџмент, тренер Ивица Јовановић из АПОЕЛА, Драган Џајић почасни председник клуба... За председника још немам идеално решење. Није нереално.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)