Threads: 17
Цигани,
гледајући нашу игру вечерас сматрам да смо одлично прошли. Да су им ушле оне 2-3 стопостотне шансе било би и горе. У свим елементима игре су нас добили. Трчање, целокупна спрема, снага, техника, жеља и воља. Остаје тотално невероватно да наш тим улази у утакмицу са 2 гола заостатка и направи у првом полувремену један једини шут на гол. Откад је дошао Роби, они бесомучно вежбају игру са пуно пасова и утрчавањима у празан простор. После јаче од 6 месеци, данас 4 паса у континуитету нисмо могли да спојимо. Остаје питање како је то могуће? Једини логичан одговор налазим у глави. Блокада код скоро свих играча је толика да су практично све са тренинга једноставно заборавили. Пожелех у једном тренутку да Роби обуче копачке...
Даље, постаје очигледно да свака екипа која врши пресинг на нашим одбрамбеним играчима нам једноставно развали тактику и тако изазивају тоталну конфузију у редовима. Одбрана и голман почињу панично да испуцавају лопту. Када се на то додају и Калуђеровићеве 2 велике прилике (глава и очи у очи са голманом) онда је слика потпунија. Европа не прашта нападачима који дају гол из 3 или 4 прилике.
По ко зна који пут, следи спуштање у сурову реалност. Реално, ова екипа је за такмичење са ”љутим” ривалима од Суботице до Врања у толетовој лиги.
Има ту још једна ствар. Свака утакмица у првенству после лоше игре у Европи је претешка а нарочито за нас када идемо на ноге врло доброј екипи Смедерева. То је тренутно наш дерби и очигледно наш ниво....
Threads: 9
Наша реалност је домаће такмичење, Европа је за нас још увек пут у непознато, а и реално ми у овом тренутку немамо тим за такмичење на 3 фронта. Сада опет нешто премотавам филм у глави, јеботе појели су нас на терену, и само нас је срећа спасла катастрофе (као што је Вентспилс на пример доживео против нас). Изашли смо, видели смо где смо, добили смо по ушима, и то је то једноставно. Не можеш са Лукићем и дебелим коцкаром Аџићем и још неким сумњивим типовима који се мотају ту око клуба (да им не спомињем сада имена) проћи један тим из Француске лиге, неће да може :-[
СВЕ СНАГЕ УСМЕРИТИ НА ОСВАЈАЊЕ ТИТУЛЕ, ТО ЈЕ ПРИОРИТЕТ СВИХ ПРИОРИТЕТА !!!
Threads: 0
Жао ми је што сам био све у праву. Видим, кренули смо сада са причом о освајању титуле. Дајте људи, не заносите се! Како да освојиш титулу у лиги која је комплетна састављена од гробарских филијала, у којој ће против Звезде да већина екипа буквално да гине и где имаш тим који када би носио рецимо дрес Смедерева испао би из лиге? Наш тим је очај живи!!! То је највећи проблем. У свакој иоле озбиљнијој утакмици нема шансе да не прими гол! А, када га прими, нема шансе да се врати у игру, јер су скроз психички неприпремљена и нестабилна екипа. Жалосно, али то је данашња реалност Црвене Звезде!
08-25-2011, 11:31 PM
(This post was last modified: 08-25-2011, 11:39 PM by Дебели.)
Добро смо прошли, што је најјачее од свега. Домаће првенство је наше мерило, ко очекује јачи резултат у Европи, а ту подразумевам да се прође групна фаза, не улазак у групу, у наредних, па рецимо 5-10 год, тај нема појма о фудбалу. Једноставно, нешто што је уништавано јако дуго, треба му дупло више да се опорави, ако не и више. Тако да, нема нервирања, јеби га, ту смо где смо, титула је наш циљ, а до тамо има још велики број искушења. Зато сви на стадион, без икаквих заблуда о Европи у скорије време !!! Свако ко долази на стадион мора да зна, да улаже у будућност Звезде, а да би та будућност била светла и сјајна, у овој садашњости морамо бити прави, најбољи !!!
Овај тим је апсолутно способан да доминира нашом лигом.Наравно,пре тога играчима треба посадити у главу неке ствари.Пред дерби нам обавезно треба нешто што ће им подићи мотивацију за 250%,јер колико год да се гробље распада,и даље су способни да нас на рачун слепих и потплаћених судија бију на икс ипсилон дербија који тек следе.Мотивациони говор,20 000 људи на тренингу или шта већ,дербији се морају добити,почев од новембарског на Маракани!
За Европу смо још зелени.Након испадања свих тимова из Европе,коефицијент нам значајно пада и велико је питање да ли ћемо следеће сезоне моћи и треће коло да прођемо.За ЛШ и ЛЕ се ради годинама,гради се систем на који смо ми тек ударили темеље.Зато и кажем да Робију и играчима сада треба дати максималну подршку,јер смо ми пре осам месеци кренули да градимо систем који нам се може вишеструко исплатити већ следеће године у ово време,а да не причам о томе где можемо бити за коју годину.Овај играчки кадар је довољан да остави све ривала иза себе + се на зиму враћа Пашеко.Титула је под морањем,а за остало треба времена.Обавезно се морају задржати играчи попут Бајковића,Тошића,Мијаиловића,Евандра,Борхе,Димитријевића,јер су они ти који ће за нпр. две године у ово време јурити групе ЛШ,а тад ће већ имати по седамдесетак мечева у дресу ЦЗ.Омладинска школа да настави са сјајним радом,ове године се пробијају Чаушић и Стојковић,следеће ће Јанковић и још неко и тако у круг.Сад је прилика да изградимо систем који ће нам гарантовати доминацију којој сви тежимо и онда ни Толе неће помоћи пацовима да побегну довољно брзо са брода који тоне!
Наша борба тек почиње - сви у Смедерево !!!
Threads: 17
(08-26-2011, 12:26 AM)Понос града link Wrote:Овај тим је апсолутно способан да доминира нашом лигом.
А извини, на основу чега базираш мишљење да нам је тим способан да апсолутно доминира нашом лигом? Да ли си тај закључак извео на основу утакмице у Суботици или ове против Јавора?
На основу чињенице да овај тим одигра одлично када год успе да се ослободи притиска.Спартак је вршио пресинг 70+ минута с којим нисмо могли да се носимо јер играчи једноставно нису знали како.То није због мањка квалитета,већ зато што се на томе не ради на тренинзима,а много тога је и у глави.Притисак је наравно присутан и због Европе.Много тога је у глави.Сада се све базира на домаћем првенству и иде се ка једном циљу - титули.Самим тим ће доћи знатно сигурније игре и лакше победе.
Threads: 9
08-26-2011, 01:21 AM
(This post was last modified: 08-26-2011, 01:37 AM by Darko.)
Сјајан упис Понос града, подржавам. Наш тим МОЖЕ да освоји ову лигу, чак штавише (после ове вечери) мислим да би титула могла да се одлучи у наредних неколико кола, а да дербији ове сезоне буду само ствар престижа. Наш једини конкурент за титулу је ове вечери претрпео класичан нокаут од аматерског клуба из Ирске изгубивши кући. Они се од тога дуго неће дићи, плус на све то им је трибина у потпуном расулу. Наши играчи треба да се подигну и да наставе да газе у нашем првенству. Наша група такође мора да настави да расте, и да Звезда има још већу подршку од свих нас, почев од Смедерева ! Толе што је намештао, намештао је, проваљен је од стране свих, што донекле говори и утакмица гробља у Ужицу када је после много мечева судија коректно одсудио утакмицу гробара , не навлачећи за исте. Мада старо је говедо толе -воле, треба га Север јебати и даље, без даљњег  Дакле нема места малодушности већ још јача подршка играчима који тренутно представљају нашу Звезду, боље немамо , а мислим да су и они свесни колико смо изнад њих, по ономе што дајемо клубу, и да их је срамота, ако и треба да их буде !
Што се тиче управе имам неко своје мишљење и став. Не треба сада да оду (за дебелог коцкара Аџића ме заболе курац, он је ионако икебана), него до краја ове полусезоне (мада када мало боље размислим неки идеалан сценарио би био да се повуку након сезоне завршене са титулом у нашим витринама, ценим да би и тада Лукић отишао као ипак позитван лик у очима свих Звездаша), дакле ако је Лукић частан човек и прави Звездаш треба да остане за сада, али да у међувремену, пронађе човека или тим људи способних да подигну Звезду на један виши ниво од његове Звезде (пре свега спортског директора). Прошла и ова Европска сезона су показала да он и његов тим људи НИСУ СПОСОБНИ за пројекат Европске Звезде, чак штавише, претрпљене су праве бламаже за све оне људе којима је црвено-бела боја блиска срцу (а има их више милиона). ТО ЈЕ НЕДОПУСТИВО, недопустиво је да ја као Звездин навијач молим Бога да изгубимо само 4-0 ,да не пукне петарда или још већа брука и где нас само луда срећа спашава од исте, па преко пута била Барселона а не јебени Рен ... Дакле има Лукић неких плусева, стабилизовао је клуб колико толико , Гаспром (мада ми није јасан овај уговор када пара нема и када видим колико нам је мали буџет за прелазни рок, и ко нам све игра у клубу), маркетинг, повратак публике (мада је ту група одрадила своју улогу, али ајде), међутим минуси су већи, изостанак трофеја, Европске бламаже, дерби бламаже ... Пробао је ,међутим величина Звездиног имена и грба је ипак изнад његових капацитета, ако је прави Звездаш и човек као што рекох треба да крене ка проналажењу неких бољих решења за Звезду,у супротном неће да ваља :-[
Мислим да није прави тренутак за било какве ''корените'' промене. То је евентуално требало урадити по завршетку прошле сезоне а не сада кад има још пар дана прелазног рока, кад не можемо играче да заваљамо ни у Кину и кад нема пара ни за кафе куварице да се плате. Изгубили смо од бољег и озбиљнијег противника, гурамо даље. Јучерашњи резултати су показали да може да се испадне и од класичних шабана. Али то није наша брига већ, по мени, озбиљан недостатак квалитета за Робијев стил игре. Ми имамо играче који треба да играју као у енглеској конференцији, два шпица и набадај лопту у казнени па шта буде. Свеједно, даље се мора овако а како ће испасти, видећемо. Не ваља ни то што су нас већ навикли на неуспехе али наши су, морамо да их истрпимо. Опет, за сада.
Људи, мени је јако драго што сте ви непоправљиви оптимисти, али мене само занима да ми стручно образложите на основу чега темељите тај оптимизам. Мислим да већина вас бежи од реалности. Од почетка сезоне сам вам лепо рекао да нисмо никог довели, а да је суштинско појачање, већ да су то све неки приватни играчи који играју за џабе и своде се на народну пословицу- дај шта даш! Тврдим да овај тим Црвене Звезде када би обукао дрес било ког клуба у Србији, испао би из лиге. Такође тврдим да ми до титуле можемо искључиво ако то буде нека политичка одлука, јер ће можда ове дилеје што воде државу рећи да нема баш смисла да ови гробари сваке сезоне узимају ове лажне титуле у нашем лажном првенству. Али, и то чисто сумњам да ће се догодити, јер је наш државни врх сувише обојен у црно-бело.
Невероватно ми је да стално читам образложења како смо налетели на јачег противника, да је ово наша реалност... Па, ми сваке године налетимо на неког "јачег противника" и сваке године нам је ово реалност. Да ли је то Славија Праг, Слован Братислава, Рен или било ко други, од нас је увек неко јачи. Ми нисмо способни никог живог да елиминишемо. И што је најгоре, из године у годину смо све гори! Нема никаквог напретка, а читам овде како неко прича да нам је за опоравак потребно дупло више година од ових што су нас уништавали. Слажем се са том тезом, али ја не видим да било шта напредујемо, већ напротив, видим да ми жестоко пропадамо. То је главни проблем.
Сада смо ту где јесмо, требало би захтевати скупштину клуба и видети шта даље. Ови људи што сада воде клуб, посебно Горан Весић као највећи проблем тог клуба, једноставно морају да се за почетак спусте на земљу, а на зиму и да се смене, како се не би одмах сада секло преко колена.
|