Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2011/12
Е пошто немаш доказе, молим да се више пијачне приче које ''сви знају'' не износе као ваљани аргументи. Поготово што нам пристрасност не дозвољава да реално сагледамо ствари. Сви кажу да пенал није био, а нико да каже да је капитен за тај старт требао да фасује црвени картон. Да ли би издржали са играчем мање и онаквом игром до краја утакмице? А, Бога ми, како смо примили други гол, ни слободњак са 17 метара не би био безазлен.

Шта мени иде највеше на полни орган? Бусамо се да смо велики, највећи, а понашање људи из клуба, а и све више оних на трибини је све мање у складу са величином о којој причамо. Кукњава никада није била одлика великих! А ми смо достигли тај степен да из сваке утакмице коју одиграмо к'о цаве извучемо нешто на шта ћемо да се вадимо. То није Звезда!
Брате ја нисам мурија да имам доказе. Причам на основу онога што видим. И нисам се синоћ залетео и написао, него сам сачекао данас. И данас, опет видим исто. Видим да нас је судија масакрирао. На страну наша лоша игра. Да је у Суботици у питању била само наша лоша игра, судије нико неби поменуо. Не знам шта добијамо ћутањем? Ћутање је знак одобравања. Наша величина се не мери количином ћутања.
"Језгро је твоје лудница жива, било да дајеш ил' голове примаш..."
Наравно да се не сме ћутати о судијској крађи, али је дегутантно то радити када вас је противник самлео на терену. Да смо ми били не знам колико бољи, па нас је судија покрао, могли бисмо да кажемо нешто против суђења. Овако, када је поред ова два комада, бар још два могло да улети у мрежу, немамо права ни да се јавимо. Одиграли смо језиво лоше, недопустиво лоше и ово је скроз реалан резултат. Не би било заслужено да смо играли нерешено!
(08-15-2011, 05:56 PM)Red Star Forever link Wrote:Друга ствар... Покушавамо да развијемо теме у неком нормалном правцу, па ето примећујемо неке недостатке, питамо остале за нека решења, нпр. Северов и мој упис о плану Б, када нам противник прочита игру и постави високи пресинг... Е видим баш се јавила гомила људи са знањем како то решити, али зато сви ти стручњаци су присутни да пљуну управу и да кажу  да је Лукић крив што су фудбалери играли ко бабе... Ах, да заборавих да истакнем да је он такође крив и што се судије издркавају по Звезди на свакој утакмици...

Нисам доста дуго писао овде на форуму,али ево да напишем нека своја мишљења.

Звездина игра под Просинечким формирана је по угледу на Барселонину игру,значи држање лопте у поседу највећи могући део утакмице.Рецимо ако је наш посед од 60%-70% то значи да је противник има само 30%-40% времена ефективног трајања меча за своје акције.Што је вероватно и најлогичније.Наравно ова тактика подразумева и одличну техничку обученост играча,одличну контролу лопте и уиграност.Одбранаод  противничког пресинга на задњу линију се решава са доста више трачња и откривања других играча,такође подразумева одсуство панике и техничку поткованост играча одбране и задњих везних.Значи одговор је брже ослобађање лопте,и већа покретљивост остатка тима.Такође онај ко се брани не може рачунати да ће моћи да издржи ритам пресинга више од 20 минута.Једноставно противнички играчи се изморе.Спартаков пресинг је дао резултат из простог разлога јел нисмо довољно трачали.Класичан пример је црвени картон Мијаиловићу,а било је још таквих примера.Друго решење су дуге лопте,а за тај систем немамо играче и скакаче.Барселонина одбрана није ништа посебно,али једноставно противник нема довољно прилика да угрози гол због изванредне контроле лопте и времена које Барселона држи лопту у свом поседу.Звездина одбрана као и Барселонина одбрана се заснива на зонском пресингу,неколико играча има своју зону одговорности и напада противничког играча,најчешће 2 или 3.Да резимирам,сам Просинечки је рекао да Звездину игру базира на домаинцији,ако нема доминације нема ни резултата,тако да у нашој тактици зависи све од залагања играча.

Мене овај пораз претерано не брине,више је то опомена.Стварно није за очекивати да Звезда буде у врхунској форми крајем јула и почетком августа.Ни највећи европски тимови се не прослављају у првим колима.У сваком случају време ће показати,али замисао Просинечког је одлична.Питање је само да ли он има играче за такву тактику.Не тако давно једва смо прошли Левадију која је квалитету испод Венспилса,и мучили смо се против разних тимова.У последњих не памтим колико година,смо победили колико се сећам само Младост из Апатина 2-0 чини ми се у првом колу и то на Маракани.Заборављамо да нам не игра најквалитетнији играч на средини терена Евандро,такође и највеће појачање овог прелазног рока Пашеко,око чијег прелска сам се баш обрадовао јел пратим бразилски шампионат баш помно.Јак,доста добар техничар,али није стрелац као Борха,већ игра и напред и назад.Тако да нам управо ова 2 играча недостају,пре свега Евандро,просечан играч за бразилску лигу,али за нашу лигу одличан,за Европу квалитетан.

Улазак у ЛЕ је јако важан пре свега због финансија,и може значити најмање 5 милиона еура у каси.Бонус од Гаспрома,паре од Уефе,плус новац од карата...Рен није непобедив,победили су Дижон који је јако скромног квалитета,који је притом могао да постигне још који гол,и да прими који мање.ПСЖ је инвестирао огромне паре ове сезоне,али још нема никакву игру.На крају француска лига је у овом тренитку слабија од руске лиге на пример по већени параметара.Да ли је Вентспилс био бљесак или реално стање,одговор ћемо сазнати у четвртак....Напред Звездо!
У реду. Написано је шта је написано.

Када се деле санкције, а има већ доста материјала за то према неким корисницима, онда су Модератори престроги и ако се само придржавају правилника. Када се мало попусти, онда после првог пораза нашег клуба креће се са писањем свега и свачега. Дакле, ово нека буде последња опомена корисницима. Можда не би било лоше да неки поново прочитају ”Правилник” јер има овде кандидата за трајно искључење. Шта год да се деси у блиској будућности, пљување и псовање било којег играча, члана управе, тренера или корисника овог форума неће да се толерише.
Ми, Звезда, требамо да гледамо у своје двориште и решимо проблеме код нас у кући којих је било и превише у Суботици.

Дакле, Спартак - Црвена Звезда 2:0 (Реално!)

Окрећено се Рену и пребацујемо позитивну енергију на Четвртак и ову јако значајну утакмицу за наш клуб...
Слажем се са Севером и не бих да урушавам његову функцију на овом форуму, али морам само нешто да додам...

Пре свега, Ултра Сепаре, као што видиш нећеш проћи са казном јер су уредници решили да некима само још овај пут прогледају кроз прсте... А разлог? Кажеш ниси никог вређао? Мрзи ме да јурим цитат, али прочитај сам своје уписе, када у једном од њих кажеш за Лукића, Аџића и управу да су кретени! Ако то није увреда...

И... Камо среће да је још више уписа на овој теми као што је то упис Војника Севера... Сјајна анализа и приказ наше игре, тј. објашњење система који форсира тренер... То је управо оно што се тражи у фудбалу... Једноставност и практичност, а из тога произађе и резултат и лепота! Управо сам желео да чујем од некога другог идеју, тј. решење за тај високи пресинг, да не буде да се ја као нешто разумем... Значи на прву, другу, ослобађање што пре, трчање... И позитиван резултат је ту!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Једноставно играч не може себи да дозволи да не зна шта ће са лоптом, па да се врти  у круг и мучи и  дави и на крају упропасти акцију. Брзина, окретљивост прецизна додавања на прву.. Некада се Звездина игра огледала у брзини, приступу са крила, једноставно развуку противничке играче по терену ови не знају где су, свако убацивање лопте прецизно и свака завршава у голу. Некада се много више радило на физичкој способности па сваке припреме на планину па удри по кондицији. Ко има прилику да погледа можда има на тјубу за 60 година клуба продавао се диск 200 најлепших голова Црвене Звезде, ту можете видети сву лепоту наше игре. Роби је произишао из таквих метода тренирања и зна каква игра треба, само да се момци потруде да схвате и да дају максимум на свакој утакмици.
http://www.zurnal.rs/2011/08/16/penal-lu...index.html

Извињавам се на линку, али овде је вест прва изашла. Зна ли неко нешто више о овоме?
Ми много лошије играмо на гостовањима него на Маракани. То се видело у току пролећног дела првенства.

Ове ливаде по којима играмо никако не одговарају нашем стилу игре. Много је тешко (да не кажем немогуће) развити пас игру по ораницама у Кули, Суботици, Ивањици, Чачку, Карабурми...
Такође, не иде нам на руку и разлика у димензијама терена на гостујућим теренима. Противник ту лакше може да употреби једино решење против наше пас игре - пресинг. На терену мањих димензија је много лакше вршити пресинг а самим тим противник троши мање снаге док врши пресинг. До сада нисам видео ни једну екипу да је покушала да изврши пресинг на Маракани. Него сви паркрају аутобус испред гола, и надају се да ће наши имају лош дан и слабу реализацију. Када би неко покушао да нам изврши пресинг на Маракани, убеђен сам да би могао да прими и 10 голова.

Дакле, уз овај стил игре, са оваквим играчима доминираћемо и без проблема ћемо побеђивати на Маракани. Највећи проблем је на гостовањима у ТСЛ. Како решити тај проблем?

Мислим да Роби зна које је решење. А то је искусан штопер са добром техником, и са сигурношћу у пасу, који не паничи под притиском. Уопште ме не чуди зашто од како је дошао на место тренера у децембру инсистира на овом профилу играча. Ади можда и може да се уклопи у овакав профил ако среди проблеме и глави. Вилотић се не уклапа у овај профил. Пре свега под притиском нема добра решења. Има 24 године, и током целе каријере је учен да лопту испуцава што даље од гола у класичној батађориној школи фудбала. То се тешко исправља са 24 година. А и његово залагање на терену је упитно после свега што се издешавало, а његова игра у Суботици само потврђује то. Ћосић има штофа да постане такав играч, али он је још много млад, недовољно  физички снажан, и треба му искусан играч поред њега да му улива сигурност и повећа самопоуздање.

Дакле, једино решење да нам се на гостовањима не понављају овакве утакмице је да ли ће стићи квалитетан и искусан штопер, јер он треба да представља кичму тима, од кога крећу све акције, и који треба да спречава евентуалне контре противника, као и да доминира у скоку. Таквог за сада немамо, а надам се да ће после двомеча са Реном господин Иван Аџић коначно довести тог чувеног што би он рекао, штоФера.
Какав безобразлук у Журналу... Новинар, случајно или намерно спомиње дуг Звезде од 42 милиона евра!!?? Коме бре дугујемо толико? Јел то они сад намерно пласирају такве неистине и измишљотине?! Дуг је у најгорем случају, али у најгорем дупло мањи!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)