Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
То се управо и зове демократија :

демос = народ  +  кратити
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
Наравно да то није демократија, само кажем да нису повређена грађанска права од стране полиције, јер је све било по закону. Е сад проблем је што се закони спроводе онако како некоме у одрђеном тренутку одговара, а не по правилу закон је исти за све. И да додам да смо ми такав народ да би Слоба и дан данас био на власти да запад није учествовао у припремању 5-ог октобра, и кад будем видео да и ови силазе са власти знаћу да су опет они умешани, и опет ће довести неког свог, јер овај народ није способан ништа сам да изведе, само зна да кука и да се жали.
Reply
Ма шта бре спроводе по закону? Да ли знаш шта ће сада све да им накарикају? Немој ми само рећи да си поверовао у то ремећење службеног лица у вршењу дужности? На то иде још много тога, напад на службено лице, верска и национална мржња... Шта је бре ту по закону молим те? Није пријављен скуп? И због тога на робију? Због тога су могли да отерају масу а не да их похапсе!
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
Виноградар, службено лице има право да те приведе у ремећењу јавног реда и мира, а ово јуче је било то по ономе што стоји у закону, и не, нисам поверовао у ремећење службеног лица у вршењу дужности. Ако је тако речено, то значи да хоће да их представе да су се насилно понашали, и то је прича за широке народне масе, које ће помислити, да су сигурно напали полицију и шта ти ја знам. Да је правде ти момци би били пуштени исте вечери, јер ту нема шта да се накарикира, а пошто је време какво јесте, не би ме чудило да их оптуже за све и свашта. А кад су такве ситуације у питању, привођење на информативни разговор је нормална ствар, али није нормално да се то изведе на онакав начин.
Reply
(06-13-2011, 11:55 AM)UrbanBaby link Wrote: Ја немам коментар.

Ја имам. Можда ће неко рећи да сам сваком лонцу поклопац, али ово је јаче од мене!
Због приватних обавеза нисам могао да присуствујем том протесту... а вероватно би и мене морали њих 4-5 да хапсе, и да хватају у клинч као када се коље јуне или крмача, пошто хапшење ових момака је баш тако изгледало.
Зашто овако нису ухапсили једног Ејупа Ганића? Зашто овако нису ухапсили Тихомира Пурду... Зашто овако не хапсе нарко-босове, и дилере дроге, макрое, власнике бордела?!

Дебели, мислим да не капирамо баш исто неке ствари. Зна се шта значи миран протест, а шта значи разуларена хорда жељна нереда и екцеса. Годинама нас убеђују како је Србија демократска парламентарна република где су Уставом загарантована права свим грађанима, наицоналним мањинама, бла бла бла...
Званично њима треба неко или нешто да просипају своју причу односно демагогију. Шта би било и да је неко пријавио миран АНТИ НАТО скуп? Мислиш да би нешто било другачије. Они би само више притисли новинаре да лажу и мажу за њих!

Грађане Србије нико ништа већ деценијама не пита. Они раде по своме, тачније директивама јудео-масонског лобија из САД и Лондона. Ови сада политичари тврдили су како је у комунзму постојала тортура и једноумље, за режим Милошевића такође. Сада када су они на власти, каже се како је демократија, иако 98% њих, и њихових чланова усраних странака не зна и не уме да објасни појам демократије. Они понављају као папагаји да је "демократија владавина већине"...  :-\ Кретени једном речи!
Јер Србија од када су Они на власти тако не функционише! Ево вам примера педерске параде од октобра прошле године. Велика већина грађана Србије каже како то не жели, а они још помажу тако нешто?! Каква је то онда демократија?! Већина овог народа се не слаже да се испоручују генерали наше војске у Хаг, већ да им се суди у Србији, а они све живо поиспоручиваше!? Већина грађана Србије неће да плаћа претплату РТС, јер се ваде очи око финансирања нечега што је надувано, а њима не пада напамет да укину себи извор финансирања.... Могу до прекосутра да набрајам са чиме ова "криминална мањина", управља сиромашном већином.

Данас су обични, радни људи УГРОЖЕНИ!!! Данас им просипају разне лажи и бљувотине преко новина, тв, и осталих медија. Терају да плаћају разне даџбине, порез на порез, да трпе којекакве будалаштине и сл.

Овде на Кафеу смо видели пре неколико месеци када су у Новом БГ хаписли активисту 1389, и буквално га давили на очиглед 50ак људи, јер је лепио плакате на телефонској говорници како је власт лоша, односно режим Тадића и Динкића!? Још су се дерали на момка који је све то снимао?!

Већ годинама уназад појављују се разне маркетиншке агенције које по налогу политичара спроводе анкете, и онда још нафилују гласове, односно мишљење народа. На тај начин се лажно приказује шта Србија и њени грађани мисле!

Став Србије, и њених грађана је НЕЋЕМО у НАТО! Али, и политичари и новинари раде другачије. Раде онако како их наручиоци посла плаћају.

Добро је што се овакви инциденти снимају. Кад они могу нас да снимају, можемо и ми њих! На тај начин ће добар део јавности бити обавештен о томе шта се заправо крије иза "демократије". Зато ширите ове снимке свуда по интернету нека људи виде ко нас води, и ко се све прима у полицију.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
(06-13-2011, 03:25 PM)Виноградар link Wrote: То се управо и зове демократија :

демос = народ   +  кратити

Лоше преводиш [Image: icon_biggrin.gif]

Етнос- Народ који још увек није упознао Бога живога и истинитога.
Лаос-  Народ који је упознао Бога живога и истинитог у светој тајни крштења, народ који се ословио словом божијим, постао словесан, духован, разуман, егзистенцијално присебан, историјски одговоран и метаисторијски интониран.
Демос - Када се говори о неком народу који је постао руља јер се понаша бахато пре свега у духовном животу,  и јер се понаша неодговорно и историјском животу.  У Светом Писму Новог завета у делима апостолским, ни у једном другом спису, ни у једној другој новозаветној књизи, само у делима апостолским именица "Демос" или "Димос" у византиском изговору, појављује само 4 пута, и увек се појављује у најужаснијем у најгорим, најнегативнијим контекстима и у најнегативнијим семантичким конотацијама. "Демос" је увек једна обезбожена, једна безбожна руља, која не жели да спозна благодат Бога живог и истинитог.

Значи: демос = руља  +  кратити  ;D
[Image: 8r-jedans.gif]

[Image: 154iyjt.jpg]
Reply
[Image: protest-NE-U-NATO-foto-m-milankovic_03.jpg]

Ево неких анкета и мишљења из Политике.
http://www.politika.rs/rubrike/Politika/...zu.sr.html

[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Око једне ствари морам да се сложим са Дебелим... А то је да је овај народ толико потонуо да само уз "помоћ споља" може нешто да се "промени"... Дефинитивно! А ово око хапшења и (не)законитих радњи жандара, сувишно је више било шта рећи... Што реча Урбана беба: "немам коментар"...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Капирам ја одлично, и наравно да не би дозволила полиција да протестују, јер такво је нажалост време у Србији. Ганића, пурду и остале, не хапсе због "добросуседских односа", како то већ воле да кажу, због помирења бла бла бла, а народ ко јебе. Погледајте само ко седи у власти, или има фирме, а да је био у отпору. Изгледа "мали" знак захвалности за добро обављен посао .
Рекао бих нешто, и надам се да нећу бити погрешно схваћен. Ми као народ смо сами криви за све што нам се дешава. Нека се пође од убиства на Аустро-угарског принца Фердинанда. Напали би они нас и без тога, али се питам јер смо морали да дамо повод ? То остаје записано, и то се памти, а не да би нас свеједно напали. Био би рат, и прошао би, али ће увек остати да су Срби убили принца најмоћније силе тог времена, и што они неће никад опростити и прећи преко тога.
Затим краљевина СХС. Шта нам је то требало? Ти се братимиш са хрватима, који те никад нису волели, и словенцима који никако не припадају овом поднебљу. Као резултат, долази убиство Александра Карађорђевића у Марсеју 1934, од стране усташа, који су то одрадили уз дозволу, па страних служби.
Затим долази Други светски рат, и највећа грешка коју смо као народ направили, демонстрације 27. марта. Био је један одличан сажетак тога у Политици ове године, на десетак страна, поводом шесдесет година од тог догађаја, па кога интересује нека погледа да пронађе. Наравно Енглези су учествовали у томе, јер им је одговарало да се отвори још један фронт у Европи. Прихватају краља, а он се одриче ђенерала Драже. Питам се колико би данас Србија била бројнијег становништва да је испоштован договор са Немцима. Да ли би становништво било преполовљено, и то само двадесет и неку годину од Првог светског рата, ни дан данас се нисмо опоравили, да ли би целокупна привреда била разорена и да ли би  имали милијарде долара дуга и дан данас ? Овде су убијали народ 10 на једног Немца, јер мислите да би били тако сурови да смо рекли одмах рат, а не прво хоћемо са вама, па нећемо. Нигде у Европи нису вршили таква стрељања.  Шта мислите да ли они иако није више 41, 42 заборављају да су их Срби " испалили". Затим бомбардовање 6-ог априла од стране Енглеза и Американаца као опомена. Па онда опет држава са хрватима и словенцима, и опет грешка.
Распад Југославије не бих пуно коментарисао, али ми се чини да би било боље да није било рата у хрватској, требали су да им дају државу, и Срби би тамо остали на својим огњиштима, из простог разлога што они не би смели да изврше онакав прогон људи, није то више била 41,2,3,цео свет је то пратио,  било би, добили сте шта сте тражили, и здраво, Срби би били и дан данас тамо и имали би утицаја, а овако смо опет ми наивни испали, ем су протерали народ, ем нас на западу гледају као агресоре и кривце за рат.

Косово је такође класична трагедија нашег народа. Проблем са шиптарима је био вишедеценијски, и за то време они су радили на јачању својих лобија у свету, приказивали нас као угњетаваче, а ми смо  ћутали и окретали главу, касније слали војску и полицију доле, али тад је било касно. Не воле Американци њих ништа више него нас, али су у њим пронашли савезника да остваре свој циљ, а то је долазак на Балкан, прављење највеће базе у Европи и прилазак Црноморском сливу и непрегледним залихама разних руда на Косову. Прва грешка је била та што нису грађене фабрике и шиптарке нису радиле нигде, јер на Косову ништа није радило, и имале су времена да рађају, сиротиња се најбрже размножава, то није смело да се дозволи, такав природни прираштај.  Друга грешка, а можда и кључна је била та што нисмо знали да тргујемо. Требало је рећи: "Хоћете базу на Косову?  Ево вам је, али нам решите проблем са шиптарима, или нас пустите да сами то урадимо". Овако, опет смо добили бомбе, опет смо остали без народа на територији, што је много горе него обрнута ситуација, и опет смо испали као главни разбојници, опет нам је држава уназађена, а ништа, ништа нисмо добили.
Руси наши драги и бајни пријатељи ( говорим за политику), увек су нас остављали на цедилу сем, у Првом св.рату. Неко ће рећи па деведесетих је био пијани Јељцин, па јесте али да је био Путин било би боље ? Ево видимо у Либији шта се дешава, а Русија и Кина ћуте ко курве, као што су Амери ћутали 2008 за Грузију. Као народ, они су нам браћа, сетите се како су за врене бомбардоваљња палили доларе, а били су сиротиња као и ми, долазили су њихови добровољци у ратове. Једноставно, политика не зна за љубав и тога треба сви да буду свесни.
Све ово има везе са тим како данас живимо и каква нам је данас држава, надам се да смо као народ нешто научили(а изгледа да нисмо), иначе се бојим да нас једног дана више неће ни бити довољно да би могли да схватимо где смо грешили и те грешке тада да исправљамо. Извињавам се ако ова тема није за овај пост, али ми се чини некако блиска.
Reply
Брате Дебели, имали смо и још увек имамо тему о митовима и заблудама кроз нашу историју... Све ово што си написао има донекле смисла, али то је све шта би било кад би било... Једино што стоји да почевши од трагично настрадалог краља Александра српски властодршци лоше воде народ, доносе лоше одлуке и у свему томе учествују разно разне тајне службе које вршљају Балканом... Далеко од тога да су Срби требали да иду руку под руку са фашистима, али да је било како треба у старту је требало рећи НЕ! Или пак само затражити неутралност, која нам је и нуђена, али неутралност реално није нити ће икад бити у духу српског народа, то су енглези и искористили па нас увукли у говна...  Ма зајебана тема, ако хоћеш настави тамо где смо и писали о томе... Посебно ме боли моменат стварања заједничке државе 1918., само смо помогли усташама да направе своју никад већу државу...

Но, овде је тема друга... Слика ДАНАШЊЕ Србије!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)