Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2010/11
Па знаш како, то сада зависи из које се перспективе гледа на целу ствар. У питању су два зла па које се одабере. Ђорђевић је милион пута до сада показао да није играч за велике утакмице. Поред своје лимитираности коју генерално поседује има проблем и у глави. Дерби се добија на хладнокрвност а то је оно што он никада није имао. Улетеће крвнички у играча, поломиће га, овај ће да падне као покошен и ето пенала. Ако не буде у шеснаестерцу биће поред. Ако не буде поред попиће црвени за такав старт. Увек се сетим када се ломио резултат против Динамо Тбилисија при резултату 3:2 за нас па када је крволочно улетео са две ноге иза леђа њиховом играчу и добио црвени а ми остали са десеторицом. Када је давао изјаву после те утакмице рекао је да је то урадио да би мало продрмао тим из литергије :o
Игњат је не сумњиво лимитиран али не памтим неке његове крволочне стартове. У сваком случају, саклони ме боже обојице...
Извор: ФК Црвена Звезда-званични сајт

Скупштина ФК Црвена звезда одржала је у петак 22. октобра 2010. године своју редовну седницу. На дневном реду је био нови Статут клуба и извештај о раду председника Лукића.

Седницом Скупштине је председавао Иван Тодоров,  генерални секретар СД Црвена звезда и члан Управног одбора Фудбалског клуба

На почетку рада Скупштине констатоване су оставке 12 чланова (између осталих Марка Вучковића и Дражена Драгаша) Скупштине клуба. За нове чланове Скупштине клуба изабрани су Лазар Лабус, генерални директор ЕУРО РСЦГ, Александар Скулић, директор компаније Руднап и заменик спортског директора Горан Василијевић.

Председник Владан Лукић је члановима Скупштине поднео извештај о раду у коме је између осталог рекао да је маја 2009. године када је изабран за председника „ обећао нову енергију“ и „реорганизацију свих структура Клуба, освајање једног трофеја, опоравак Омладинске школе, долазак генералног спонзора и оживљавање чланства“. „Зауставили смо тренд растућег задуживања, исплатили све заостале плате запосленима, промовисали одрживо пословање а структуру обавеза по кредитима прилагодили реалним могућностима“, рекао је Лукић и додао је „штедња на свим нивоима довела је и до тога да смо већ након 6 месеци на платама фудбалера штедели 1.600,000 ЕУР годишње“. Лукић је посебно похвалио маркетинг клуба истаквши да је на њих „ посебно поносан“. „Сви спонзори су доведени у Клуб од маја 2009. наовамо, сем два која су остала од раније. Уговори су углавном вишегодишњи, чак и на 5 година што додатно стабилизује приходе у следећим сезонама. Доведен је и обећани генерални спонзор Клуба, а то је, као што сви већ знате, Гаспромњефт. Приходи од маркетинга су повећани за 60% у првој сезони, а затим и за додатних невероватних 220% у текућој сезони!“ Говорећи о маркетнингу председник Црвене звезде је истакао да је „ продаја клупских реквизита и опреме порасла је 34 одсто за годину дана, а отворени су Ред Стар шопови у Крагујевцу и Бања Луци а ускоро ћемо имати шопове у Немачкој, Аустрији, Црној Гори и Македонији“. Говорећи о спортским резултатима Лукић је рекао следеће:

„У спортском делу најважнији је освојен трофеј Купа, али и усмерење читавог Клуба на улазак играча из омладинске школе у први тим. План је да најмање 5 играча стартне поставе буде из наших редова. Учешће у европским такмичењима мора се из године у годину подизати на виши ниво са јасним опредељењем да постанемо редовни учесник прво Лиге Европе а затим и Лиге Шампиона. Све то, наравно, уз домаће трофеје. Клуб мора да повећа приходе од продаје играча из својих редова, а странце ћемо доводити једино ако за класу подижу ниво игре у односу на постојећи играчки састав.

Наш Омладински погон брине о 239 играча у 10 старосних категорија. Међу том децом, имамо чак 69 репрезентативаца, а потписана су и 33 професионална уговора или стипендије. Циљеви омладинске школе су стварање врхунских играча и резултати. Апсолутни приоритет нам је стварање играча који ће се лако уклопити у концепт  првог тима. Тренутно Црвена Звезда води у 6 од 7 категорија млађих категорија у Србији. Имамо 52 победе, 3 нерешена меча и НИЈЕДАН пораз уз гол разлику 253:20. Ово је незабележено добар почетак сезоне за Омладинску школу ФК Црвена звезда. Посебно желимо да укажемо на Првенство Европе које се одржава у Србији у мају 2011. где ће учествовати 7 играча нашег 94. годишта. Добрим пласманом на том такмичењу ова генерација има пролаз и на Светско првенство у свом узрасту.“

Говорећи о првом тиму, Лукић је одао признање спортском менаџменту рекавши да „већ другу сезону праве тим скоро без динара улагања“. „Они су успели да радећи у скоро немогућим условима направе прошле сезоне тим коме је сви знамо како отета титула, који је освојио трофеј после две године и данас је први у српском првенству“, похвалио је Лукић спортски менаџмент.

Лукић је посебно истакао покретање чланства и рекао да је то револуционарни пројекат у српском фудбалу. „Почетком јуна смо покренули учлањавање у Клуб. У кампањи сам рекао да ћемо Звезду да вратимо звездашима. Овим пројектом смо у томе успели. Са поносом могу да кажем да данас имамо скоро 13 хиљада регистрованих чланова који плаћају годишњу чланарину клубу и који ће од данас једини имати могућност да бирају руководство клуба. Звезда се од данас организује по принципу Барселоне и Реала, а чланова сваки дан има све више. Није далеко дан када ће по стотинак хиљада чланова плаћати чланарину, бирати у клубу и живети уз Звезду“.

Говорећи о финансијској ситуацији у Клубу Лукић је рекао да „ нико не треба да живи у илузији да су сви финансијски проблеми решени“. „Звезди је много дуго било тешко, дугови из прошлости су велики да би се све решило за годину дана. Желим да се захвалим свом тиму који се бави финансијама на огромном напору који сваки дан улажу да се реши проблем по проблем. Ми нисмо ничији миљеници, сваки динар који је дошао у клуб крваво зарадимо. Дакле, проблеми нису решени али је много боље“, поручио је Лукић члановима Скупштине

Лукић је своје излагање завршио речима да је „Звезда је покрет коме по оданости нема премца у спорту. Наш покрет сваког дана расте, његова снага је џиновска, део смо свог народа и своје земље и нико то не може да промени“.

Нови Статут Црвене звезде уводи много новина у организацију клуба. Звезда поред постојећег у комерцијалну употребу уводи и стари грб, под којим је основана, као и да се уводи клупска слава – Ђурђевдан. У Звезди ће убудуће Председника клуба бирати на општим изборима сви чланова Клуба који плаћају чланарину. Скупштина броји 150 чланова а на сваких нових десет хиљада чланова број чланова се повећава за 50. Тиме је Звезда дата члановима на управљање као што је то случај у Реалу и Барселони. Повећава се број чланова Управног одбора на 19 чланова а уводи се Одбор за хитна питања. Новим Статутом, Лукић је испунио још једно изборно обећање „да ће се скупштина састајати сваке године“. Сада се уводи обавеза да се Скупштина сазове 60 дана по завршетку домаће сезоне са једном тачком дневног реда – пословни и спортски резултати у протеклој сезони.

Уведене су функције почасног председника кога бира две трећине чланова Скупштине  и председника Скупштине. До сада је председник Клуба био и председник Скупштине.

Уводи се Веће клупског савета Црвене звезде – нов орган и једини који ће чинити људи који нису у Клубу а угледни су чланови друштва, Цркве и познати су у својим професијама али су звездаши и који броји девет чланова. Они ће бити јавна контрола рада руководства Клуба и даваће своје мишљење на завршне рачуне, на извештаје о спортским и пословним резултатима, на планове клуба. Тиме је Црвена звезда постала први спортски клуб у земљи који је омогућио друштвену контролу својих финансија. Чланови већа су: Кирил Кравченко – заменик Генералног директора ОАО Gazpromneft, Александар Дибаљ – заменик Генералног директора ОАО Gazpromneft, Јури Масијански – заменик Генералног директора ОАО Gazprom, Петар Шкундрић – министар раударства и енергетике Републике Србије и председник СД Црвена звезда, владика Григорије – епископ СПЦ, владика Захумско – херецеговачки, Владимир Југовић – заслужни спортиста. Још три члана овог тела биће изабрани на првој седници Већа клупског савета

Скупштина ће упутити предлог Скупштини града Београда да једна улица у нашем граду понесе име прве Звездине звезде и једног од најбољих наших играча свих времена Рајка Митића.

За председника Скупштине ФК Црвена звезда изабран је Светозар Мијаиловић. Изабрана је Дисциплинска комисија на чијем челу се налази адвокат Александар Ђорђевић. На предлог председника Лукића за нове чланове Управног одбора ФК Црвена звезда изабрани су Драгомир Марковић, генерални директор Електропривреде Србије и Слободан Бабић, председник Управног одбора компаније Руднап.

Скупштини је присуствовао председник Спортског друштва Црвена звезда мр Петар Шкундрић.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
(10-22-2010, 07:39 PM)ЦЗБГ link Wrote:Звезда поред постојећег у комерцијалну употребу уводи и стари грб, под којим је основана, као и да се уводи клупска слава – Ђурђевдан.

Колико ја знам, ФК Црвена звезда је и до сада имао своју славу, а то је био Свети Никола.

http://www.delije.net/forum/viewtopic.ph...ht=#215478 (Четврти упис)

Да ли је могуће да се нису распитали у вези тога када су доносили одлуку?
Један од бољих дербија с наше стране. Шта све то вреди када ми играмо са 10 играча а противник са 12. Психољубе у лудницу с тобом ! Уз то промашимо 2 супер прилике, тј. Каду и Трифуновић.
Ади је ГЕНИЈЕ !!!!
Миловановић се није ни видео (боље да је играо Пирели, бар би кидао као питбул).
Вешовић по мени један од најбољих у 1. и онда га Кристић вади на полувремену .........

Има овде још доста да се ради, али мислим да смо на путу, икао нисмо победили невидљиве 8 утакмица !
Уметност је направити немогуће - могуће, могуће - једноставно, а једноставно - елегантно !
Не знам једна од горих утакмица Звезде коју сам одгледао...Ади једина светла тачка,све остало је катастрофа,јесте да је имало удела то што су се гробари бранили некад са свих 11 али толико безидејно,толико да нема залагања,сви се некако закопају на једном месту нико не трчи нико не прави разлику,да је то страшно.

Ђорђевића под хитно продати,истерати...јер ово није прва његова грешка,сваки његов контакт са лоптом је био дискутабилан и увек је мало фалило да се опет понови она његова катастрофа са почетка утакмице.
Тошић такође,чекали смо и чекали оно је катастрофа како је он играо,али катастрофа...

Вешовић и мени исто није био лош и не видим што је он избачен у полувремену,борио се,кидао у првом као лав.

Све у свему,очајно...под хитно на зиму појачања,под хитно консолидација редова иначе је врло изледно да и ова сезона иде ка томе да останемо без титуле.
Тек кад се отарасимо најгоре капитена у историји клуба и Миловановића онда тек можемо да причамо о фудбалу, а до тада дешаваће нам се овакве ствари.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Koроман се исто трудио , али не могу да заборавим онај потез кад је ушао у "дуел" са стојковићем.  :o
Jeдна је Србија!
Дуго трпим, али нећу кењати после једног пораза !!!

Игра очајна, имали смо посед и иницијативу,али идеју не, Кау очигледно није за велике утакмице, од њега сам очекивао много више. О Капитену било шта рећи, стомак ми се окрене, траку треба да да некоме, и да ако држи до себе, сам оде и каже извините ја не могу више, волим сплавове, волим пиво и пустите ме, доста сам зарадио за живота, желим у томе да уживам, а не да се ломим по Српским пољанама

Ли Ади, Нинков, Вешовић, Исах једини који играју фудбал. Али очигледно Вешовић још није спреман за 90 минута борбе,трчања и свега што носи сениорски фудбал, па чак и у Србији

Миловановић и Тошић су џаба долазили, надам се да ће после припрема бити макар 20 посто бољи

нама треба много нових играча, ако желимо титулу, СТОКА ће на пролеће да затвори све што може, неће играти Европу биће свежији и... поново ћемо највероватније гледати крај који НИКО НЕ ЖЕЛИ !!!

Делије МОБИЛИЗАЦИЈА !!! ПУНИМО СТАДИОНЕ, САДА ЈАЧЕ НО ИКАД !!!

Короман
Какав потез? Ја колико сконтах онај педер је налетио на њега и пао ко да га је метак погодио.

Психо нас је опет укопао и мислим да овај човјек не смије имати више мјеста у нашем тиму. Пун ми је курац и оног Кадуа и његовог "плејмејкинга", нек се носи у три лијепе и он и онај голубовачки мафијаш који га је довео. Декса се није видио на терену, остали исто углавном мршаво.

Позитивну оцјену заслужује само Ади, напросто је штета што мора да сарађује са онаквим ретардом на штоперској позицији. Короман и Вешовић су се трудили, али слаба вајда.

Надам се да након овог пораза нећемо киксати још негдје, јер онда нам нема спаса ни ове сезоне.
[Image: 35c0qqq.gif]
Хоћемо ли икада имати тренера који има муда да игра дерби нападачки. Стока није могла да стоји на ногама,а ми првих 10 минута играмо бункер. И каже,није задовољан. Па јесам ја правио тактику тарзане један ненормални. Говорим себи,шта очекујеш од једног штопера који је био помоћник свим незналицама који су водили наш клуб задњих пар сезона али џаба,емоције навиру.

Forum Jump:

Users browsing this thread: