Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2010/11
Тек сам сада прочитао правилник ... 

Стварно више нисам паметан шта код нас не ваља односно да ли је уопште нешто добро. Не би ми ово падало на памет да играмо неку другу лигу где је губитак бода у гостима подношљив али у овој нашој је то катастрофа. Нарочито јер имам утисак да ће бити учестало. Пробали смо са једним нападачем, са два и опет ништа. Правило јесте да се против бункера игра преко крила али ми имамо само Коромана који је употребљив у том смислу. Ови јадни Лазовић и Вешовић који то могу да играју, тешко да ће се наиграти. Јеремић можда, Бинић никако. Плус, треба им времена јер су млади а времена Звезда нема, победе су нам потребне одмах и у континуитету. Можда би могло да се игра са два нападача (ставити Коромана и Калуђеровића, на пример) али у скупљеној формацији, без крила и са активнијим учешћем бекова у фази напада. Ово је наравно само размишљање једног очајног навијача, лаика. Који тешко може ишта да промени у том смислу осим да овако напишем понешто. Бар ми је тада лакше.

Браво Јевто, права уметност је ово промашити, свака ти част !!!!!!!!!!
Ствр је проста и јасна НАМА ТРЕБА ТРЕНЕР !!! Пре неколико година смо имали на Северу управо такву паролу и не би било лоше кад би је опет употребили и јасно ставили до знаља управи шта мислимо о тренутној ситуацији ! По мени погрешно је што смо на прво место ставили Аџића и његову смену! Кристићу човеку свака част,за све ове године проведене у клубу,али он није дорастао да води Звезду у овом тренутку!Потребан је тренер,који има име,каријеру и титуле иза себе !Неко ко ће да заокрене стври у свлачионици,да уигра тим и да врати играчима самопоуздање !Ако желимо титулу то је једино решење! Тренер под хитно !
(08-15-2010, 05:00 PM)Гале Делија link Wrote:Кристићу човеку свака част,за све ове године проведене у клубу

Брате на чему му то свака част? Јел на томе што је све ово време као помоћни тренер носио чуњеве, и на прегледима противникових утакмица бројао тачне пасове ....

Не кажем лично теби ово, него све више чујем задњих дана: ''Свака част Кристићу, али ... ''
Да не треба можда и да му се извинимо што није тренер за Звезду ...

Путуј игумане и не мисли на мансатир!
(08-15-2010, 05:00 PM)Гале Делија link Wrote:По мени погрешно је што смо на прво место ставили Аџића и његову смену!

Није погрешно! Кад се смењују људи зна се нека хијерархија. Аџићев избор за тренера је смењен, овај садашњи је привремено решење. Север није задовољан само сменом Достанића, већ тражи и Аџићеву јер сматра да овај не ради добро. Кад се смени Аџић, нови СД ће имати задатак да постави озбиљног тренера. Не мислиш ваљда да би нам било који Аџићев избор за новог тренера нешто добро донео?

Никола, ево и теби да одговорим зашто људи кажу ''свака част, али''. Сви који су иоле упознати са ликом и делом Аце Кристића ће ти рећи да је велики Звездаш, велики патриота, велики верник, добар и поштен човек. Он је фудбал баталио пре тридесете и тада се максимално укључио у обнову манастира Ђурђеви ступови. Међутим, Звезда више нема ни времена ни стрпљења па да ове квалификације узима када је избор тренера у питању. Другим речима, не смемо се више коцкати са тим на шта ће изаћи посао са тренером почетником, већ нам треба неко за кога смо сигурни да ће добро обављати посао. Е зато, људи тако говоре о њему.
(08-15-2010, 03:37 PM)Darko link Wrote:

Браво Јевто, права уметност је ово промашити, свака ти част !!!!!!!!!!

ау ја ово нисам ни видео.. дал је могуће да је ово промашио?
И Политика изгледа почиње опасно да једе говна  >Sad

Зашто Аџић смета „делијама”?
Најватренији навијачи Звезде ултимативно траже одлазак спортског директора, чији резултати рада и нису тако лоши. – Плата 100.000 динара, а претходнику Ивићу годишње 200.000 евра. – Навијачи не воде кадровску политику, али у Звезди могу свакога да отерају

[Image: Adzic,-zvezda-foto-XXXX.jpg]
Иван Аџић

„Аџићу, одлази”, „Аџићу, одлази”, скандирали су огорчени најватренији навијачи Звезде у Смедереву, после нерешеног исхода у дербију првог кола шампионата Србије. Пре тога „црвено-бели” су елиминисани с европске сцене од најтрофејнијег словачког клуба Слована. У три такмичарске утакмице у новој сезони нису забележили победу: два нерешена меча и један пораз, па је и разумљиво велико разочарање „делија”, коју су на свим утакмицама пружали снажну подршку екипи, али ни то ништа није вредело. По њима, главни кривац за неуспехе је спортски директор Црвене звезде Иван Аџић!

Звезда је гладна трофеја, а освојени Куп Србије прошле сезоне је слаба утеха. Порука навијача у Смедереву је била више него јасна: „Хоћемо титулу”. После трогодишњег поста и превласти на домаћој сцени најљућег ривала Партизана, у Црвеној звезди сада желе да буду прваци по сваку цену, али да ли је то заиста и реално? Актуелна управа на челу с председником Владаном Лукићем, за само годину дана је стабилизовала клуб који је био пред стечајем и на ивици банкрота. Од затеченог расула, Црвена звезда је захваљујући Лукићу и његовим сарадницима стала на ноге, али када се после опоравка очекивао даљи напредак, „црвено-бели” су почели неочекивано да се саплићу, прво у Европи, а прекјуче и у Смедереву.

Навијачима Звезде нико не може да оспори огромну приврженост клубу. Али, они не могу да воде кадровску политику, да смењују и доводе кога хоће, иако су „делије”, с чак 19 представника од укупно 81, најбројнија група у највишем клупском органу скупштини. Сада су се окомили на Аџића и ултимативно траже његову оставку. А зашто „делијама” смета Аџић, с којим су покушали физички да се обрачунају и када је овај тек именован за директора, гађајући га флашама на једној пријатељској утакмици на Златибору...

Прелазни рок се завршава 31. августа, а Аџић је овог лета реализацијом два трансфера у Звездину, годинама празну, касу донео 4,1 милион евра: 2,6 од продаје Дејана Лекића шпанској Осасуни и 1,5 од преласка Вујадина Савића у француски Бордо. Црвена звезда је тако, у условима светске економске кризе, зарадила више од Партизана, иако има слабији играчки кадар. Зато на „Маракани” истичу да је Аџић умногоме допринео финасијској консолидацији, додавши да је Лекић продат три пута скупље него најбољи стрелац и званично најбољи играч наше Суперлиге и репрезентативац Србије Драган Мрђа.

Обавезе које Црвена звезда има из прошлости условљавају да сву зараду од трансфера усмерава ка враћању дугова, а не на квалитетна појачања. Зато је Аџић и свој трећи прелазни рок као директор клуба одрадио, за сада, без иједног потрошеног динара! А, дошли су Короман, Миловановић, Тошић, Вешовић и Бинић. Обештећења, и то симболична, биће плаћена само за нападача Рада Андрију Калуђеровића и штопера Јагодине Данијела Михајловића, који би ускоро требало да дође на „Маракану”. Рачунајући и обештећење за могућег новајлију из Гане, одбрамбеног играча Лија Адија, Аџић ће за новајлије највише издвојити око 400.000 евра.

Не тако давно, неколико месеци пре доласка Аџића, његовом претходнику је подигнут кредит од скоро пет милиона евра за довођење играча, а Звезда је неколико година уназад плаћала милионска обештећења за многобројне фудбалере који су били потпуни промашаји. Од свих тих играча данас је само Исах остао у Звезди, а Бразилац Клео тресе мреже, али у дресу Партизана.

Када је постављен за директора, Аџић је затекао тим чија је вредност процењена на око седам милиона евра. Прошле сезоне Звездин тим је вредео тричавих 1,4 милиона евра, а сада само тројица фудбалера Звезде имају већу годишњу зараду од 100.000. Већина њих зарађује од 20 до 80 хиљада, а за ово драстично смањење трошкова највеће заслуге се приписују управо Аџићу.

Према сазнањима „Политике”, Аџићева месечна плата је 100.000 динара, најмања директорска у Звездиној историји. Пре њега спортски директор је био Илија Ивић, који је имао загарантовану годишњу зараду од 200.000 евра. Аџић је смањио и примања тренера, па се од Бајевићевих 500.000 евра стигло до Кристићевих 15.000, а Владимир Петровић и Ратко Достанић су имали око 40.000 годишње. У Звездиној хроничној беспарици и то је важна ставка.

У Црвеној звезди посебно истичу да је трансфер Дејана Лекића пословни потез године у Србији. Аџић га је довео за џабе из Земуна, уз договор да клубу из Горње вароши припадне 20 одсто када буде одлазио у иностранство. Звезду је Лекић коштао свега 50.000 евра, а продат је за два милиона! За разлику од већине својих претходника, Аџић је радио готово без динара, резултати су били бољи, а клубу је донео доста новца. Уколико буде присиљен да оде, а вође „делија” верују да свакога могу да отерају из Звезде, а камоли Аџића, остаће нејасно зашто толиком жестином нису тражили да оду Ивић или Горан Буњевчевић, који су директно утицали на Звездино срозавање у провалију.

Пред Аџићем и његовим замеником Гораном Василијевићем су свакако тешки дани, као уосталом и пред Црвеном звездом... Зато ултиматуми и присилна решења нису искључени, али питање је колико би били добри. Чини се да је Звезди сада, више него икада раније, потребно чврсто јединство, како се у постојећој крајње деликатној ситуацији не би урушило и све оно што је поправљено за нешто више од годину дана.

----------------------------------------------

Џајићева подршка

Поводом лошег почетка сезоне, огласио се и Драган Џајић, највећа легенда Црвене звезде. Он се тренутно налази на одмору у Црној Гори, а за „Политику” је казао:

„Овај тим Звезде вреди и уверен сам да ће то доказати на наредним мечевима. Једна или две утакмице нису мерило и не могу се на основу тога доносити закључци. У квалификацијама за Лигу Европе имали смо изузетно мотивисаног противника, убедљиво најтежег кога смо могли да добијемо. То што нисмо победили у Смедереву не мора ништа да значи. Дешавало се раније да будемо прваци иако смо губили у првом колу. У Црвеној звезди је доста доброг урађено за само годину дана и то нико не може да оспори.

----------------------------------------------

Кристић отписан, Ђукић први кандидат

После неуспеха у Смедереву, челници Црвене звезде више не рачунају на младог тренера Александра Кристића, у кога су брзо изгубили поверење. Утакмицу у Смедереву је посматрао и бивши селектор Србије и тренер Партизана Мирослав Ђукић, иначе навијач Црвене звезде! Он је тренутно први кандидат за Звездину ужарену клупу, али с њим још нико није разговарао из нашег најтрофејнијег клуба. Некима смета што је Ђукић био шеф стручног штаба Партизана, али за друге на „Маракани” то уопште не представља проблем.

Поред Ђукића, у Смедереву је био и професор Миодраг Радановић, дугогодишњи члан стручног штаба Црвене звезде, који је у завршници прошле сезоне водећи БСК из Борче приредио прворазредну сензацију тријумфом на „Маракани”, где га стално заобилазе. У игри је наводно и Бранко Бабић, који је био тренер ОФК Београда, Војводине, подгоричке Будућности...

Лазар Делић
објављено: 16/08/2010
http://www.politika.rs/rubrike/Sport/fud...ma.sr.html
кад видим које се замене помињу ја сам више за то да истрпимо Кристића. Негде сам видео да Сосу Бабића Звезда хоће,то би можда на неки бум и позитиван шок донело резултате за неко време,али на дуже стазе немамо тренера. У том случају боље трпети оно што имамо. Ми смо играли нерешено против смедерева,али да је Јевтић дао оно што је теже промашити,да је Короман уместо најдебилнијег решења шутнуо тамо где треба,верујем да би се сад о Кристићу причало као добром решењу.Шта би било кад би било али опет нисмо имали ни среће.А после једне утакмице давати оцену о тренерским способностима човека је прерано.

Дакле или неку тренерчину или оставити човек па шта буде буде,а довести новог тренера само ето као да би било покушавамо нешто је безвезе.

Аџић осим свега лошег што је урадио дакле смена Пижона,довођење неквалитетних играча,довођење играча касно,остављање Достанића на клупи...мене је почео да живцира и са тим надрканим ставом нико ми ништа не може.
Једини прави бум, по мом мишљењу, био би Ђукић. Не због тренерских способности већ због тога кога је тренирао. Ово остало што је горе написано, стоји. Или врхунски тренер који сам саставља тим или Кристић да остане. А што се тиче новинског чланка који је цитиран, ствари су по мени јасне. Новине режима који потпуно стоји  иза највећег конкурента, јасно желе да кажу да им овакво (лоше) стање у ФК Црвена Звезда итекако одговара. Волели би вероватно и да је горе, мислим чак и да се труде да буде тако али их јебе чињеница да се на стадион долази у великом броју, без обзира на име противника. Уједно, мислим и да је то последња линија одбране која штити Звезду од потпуне пропасти. Ваљда нисам претерао.

Forum Jump:

Users browsing this thread: