(08-04-2010, 09:04 AM)Виноградар link Wrote: http://www.srbijazemljaheroja.com/wordpress/?p=17125
СТРАШНО!!!...
не контам само како људи не схватају када већ иду на море, и ако већ некако морају у усташију, шта који крац иду у Далмацију, они знају да је то српска вјековна територија, и баш зато нас и највише тамо мрзе...знају да је то тамо требало бити српско море, а комплекси раде ли раде...што нпр не оду у Истру, шта год ко говорио, тамо је тачно други менталитет народа, а и има више Италијана а и не занемарљив број Срба, чак мислим да Срба и Италијана има више него Хрвата тамо...што не оду тамо...и не одсједну нпр код неког нашег српског домаћина,и њему дадну паре, много боље него да дају правим усташама?!... а и боме имају шта видјети горе, много више него ли у Далмацији, српске цркве, византијске грађевине, нпр Еуфразијана најстарији византијска црква овдје, иако је сада преуређена у католичку >

( , све је у њој православно од фрески па надаље...лијепо покупујете храну код куће, даднете Србима који се горе боре за опстанак новац за смештај, и укратко ништа не даднете хрватској држави...а видите многе споменике наше културе , да баш НАШЕ, јер горе сем италијанских и српских споменика ништа ја хрватскога нисам видио......лично сам ове године био у Истри, код старих породичних пријатеља, који су остали тамо, и ни најмањи проблем нисам имао, чак сам улицом шетао у нашој Православна браћа мајици...и обиљежио хр градове нашим наљепницама

...укратко ако већ идете код пријатеља, рођака или шта већ у данашњу хр, покупујте себи намирнице кући, и не дајите ништа у усташку касу...а ако хоћете да идете на море, моја топла препорука је Грчка, прелијепо море!...а ако већ морате у хр, онда само у Истру, ионако је више Италијанска него хрватска...