Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Ма прјатељу шта је све непостојеће по законима,али се све чини....пусти ме тих прича
Reply
и не кажем предати се,већ пишем да се на тај начин борити не може.већ на друге начине.Јер чим се ти обратиш багри на власти да те штити,обрао си бостан,према томе бориш се на ундерграунд начин...а не преко мајмунерије на власти и у клупама општинског суда или неког другог.Трошиш.време,новац(а многи га немају за то),а исход не зависи у оваквим слулајевима од брзине и способности судства,нити хитности поступка,већ од пријатељства којима располажеш,а исто тако и правда се истерује на тај начин,или ти пресуда
Reply
Јеси ли сигуран да би у уговору стајало да не сме да затрудни? Можда би је уцењивали на други начин али мислим да то у уговору не би смело да стоји. Ја бих потписао а онда бих се тужио са њима. Какво год да нам је судство, понекад може изненађујуће добро да функционише. Судство, инспекције.... Али људи баш због обесхрабрујућег става никада ништа не покушавају. И која банка је у питању?
Reply
Да сигуран сам 200% да је то стајало у уговору, рећу ћу ти касније која је тачно банка, уколико се добро се сећам војвођанска банка је у питању. Нисам веровао док ми радница банке, другарицина сестра није потврдила да то код њих стоји у уговору. Она неће да их тужи, нема она ни пара а ни везе нигде, треба да се уда сад и има превише обавеза, и нашла је други посао којима то није био проблем, дали су јој и регуларно трудничко, са 100% платом, све како треба. Међутим другаров брат је адвокат, па ћемо да видимо са њим шта може да се уради. Има нас које не мрзи да се вучемо и 5 година по суду ако треба  ;D
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
Лепо је говорио мој деда да су државне јасле закон.Код мене у ЖТП можеш да узмеш слободан дан малте не кад хоћеш.Ово је страшно шта раде људима по Србији.Па зар сам зато 10г. био на улици мајку им ј.. демократску.
Reply
Хм...
Када сам ја пре пар месеци наводио примере идиотизма и дрскости наше власти, речено ми је да ширим негативну енергију, али да је Србија "још увек уређена земља"  ???

Желим само да кажем, да не позвивам људе на никакве оружане побуне, нити митинге... већ само да се овим примерима почињу људима отварати очи. Када на личном примеру видиш да те хебу у здрав мозак.

Ово што се ради, и што сте навели пример, јесте слика данашње Србије. Нешто против чега заправо и не можеш да се бориш, јер је реч о таквом механизму који је направљен да гази нас све редом. Постављен је онај на врху, на пирамиди власти, он поставља своје сараднике, у полицију, војску, судство, економију, медије и др. Затим ти исти полтрони и крвопије, постављају своје сараднике - послушнике. И тако се огледава систем власти. Држава једна је јака онолико колико је систем службеника - државног апарата јак и повезан.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Оно што ти је речено тад и даље стоји! У међувремену си једино успео да порадиш на томе да се таква слика о теби дебело зацементира. И немој да изврћеш оно што ти је речено. А није ти речено да је Србија уређена земља, већ слободна. Ту се мислило на ону слободу да свако ван радног времена може да ради шта хоће, а не оно што си ти тад наметао. Јеби га, десило се да је Виноградару нешто њему битно запало у радно време, он је морао да се сналази и прошао је тако како јесте. Да ли ће том дечку твоја јадиковања, кукњаве и клетве које стално сејеш помоћи да нађе нови посао? Чисто сумњам! И шта представља то твоје ''отварање очију''? Јел' он такав, ''отворених очију'', требао да одустане од пута на Космет јер је претпоставио шта би могло да га чека? Кад би размишљали позитивније исцимали би се да дечку некако помогнемо, јер се од клетви и срџбе неће нешто 'леба најести.

Једино што си у праву је то за механизме. Али главни шрафови нису овде код нас у Београду, овде седе пуки извршиоци и слуге. Главни шрафови механизама седе на ко зна ком океанском острву и уређују животе људи на глобалном нивоу. Ми, обична раја, смо ту немоћни. Ми можемо или да се томе повинујемо или да кукамо или да импровизујемо како да о(п)станемо нормални. Па ко шта воли! Ја лично сам за ово треће!
Reply
Па види овако.
Слобода је опет релативна ствар.
Да познам момка лично, као и свим мојима, увек би помогао. Али дечко између осталог и не живи у БГ.

А ја бих волео да се и моје речи не изврћу, јер ја не јадикујем. Увек код неких проблема, давао сам и предлоге за решење. Тако да мени се јадиковање погрешно ставља. А за клевете и срџбе ћеш наћи ћеш и код других људи који учествују у дискусијама.

Још нешто. Овај крелос што је Виноградару дао отказ због Видовдана, дао би му сутра због нечег другог. Једноставно, они тако размишљају, а њему би цео живот било криво што није отишао.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Нисам ни помишљао да не одем, то једноставно нисам стављао у разматрање. Отишао сам, добио отказ и не кајем се ни мало. Њега ће Бог казнити (а и ми ускоро ;D )
Помоћ није потребна хвала, као што рекох онај ко хоће да се снађе да ради било шта снаћи ће се. Чак шта више на крају ми је и драго што не радим за Србомрзца. Да се гони по суду не може јер нисам имао уговор за стално, већ наравно на 3 месеца са продужавањем, тако да он може да ради шта хоће. Оваких је пуна Србија, само о томе се ћути, ваљда ће се једном и о томе проговорити. Што се тиче банке, да у питању је војвођанска банка, и у понедељак ће бити подигнута тужба против исте.
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
Треба човек увек да се упозна са прво својим правима,да би знао како и да делује,рецимо ја сам променио баш пуно послова,има и у мени по мало кривице,оно јесам ја вредан,али не иде ми прихватање ауторитета од руке,посебно не када неко злоупотребљава то,једном приликом конкурисао сам за једну позназу фирмзу компјутера,за магацинског радника.Фирма је баш позната раме уз Паком...малте не,али нећу наводити име,мада и што да не.Пс Центар.Уредно све,примила ме лепа тета,и рекла да се у наведеном дану појавим у 07х и кренем.Колеге сам имао одличне...одлично се слагали,пошто нисма туту мутав брзо сам се са људима спријатељио,све то ок,али све време рада,мало мало чујем како се те стрије колеге жале да је тај и тај отишао на одмор,да следећи иде неко други,а они немогу да постигну све....пошто имам баш искуства са разним скотовима,одмах ми је било сумњиво...али нисам хтео да се много трипујем ,већ ајд не могу ништа да изгубим...1.дан прође,други....задовољни сви самном,а није ни тежак посао..пакујеш компонете у кутију и утовараш у комби који вози по Србији...негде средином недеље дође кандидат....још један...одлично...дође после њега још један....значи иманас тројица нових...још боље...е сад долази оно галвно...мени кажу дечко иди кући....и чекаћеш 2 дана да ти јавимо дали си задовољио пробни рад(није ни било речи  о пробном на ратговору већ одмах почињем са радом)одмах сам схватио јајарски фазон којим се служе,а донекле је ту и моја кривица,одмах док сам се спремао...узмем број телефона ових нових другара колега,чујем се наредних дана са њима,и њима је исто речено...а док су радили пристизали су нови кандидати.О чему се ради,багра олошка је хтела док су сезона годишњих одмора,да покрије рупе радника који су искористили то право,тиме је нас зајебала искористила и нико није плаћен,е сад шта је још поента са почетка овог уписа сам рекао...много је важно да се прво упознамо са својим правима...рецимо ја тада нисам знао ...да сам у старту могао да их тужим,јер су они мени и осталима морали одмах да дају УГОВОР О РАДУ,значи кад се крене и са пробним радом,и уопште...морају да дају уговор у раду,,,у супротном можеш да их тужиш,ако се одлучиш да на тај начин потражиш своју правду..(мада мени ништа нема лепше него кад прођем кроз магацин,па онако једну молерску удрарим по оним кулама са кутијама а оне све пљас доле...то ми боље од судког намиривања)шалу на страну,ово сам написао јер много мало људи зна нека своја основна права прииком запошљавања или кад су већ у радном односу.А скотови то користе.....али понављам донекле својим незнањем сам и сам био крив.Мада они то свакако неби смели да користе,већ ако неко незна своја права треба да их упознају са вама,као што сам доживео од низ фирми које су биле коректне.То је то.....Ма на ову тему могу да докторат пишем....ма иди...радим у једној другој фирми...длази шеф нема посла...и каже ај ти и ти...доле претоварајте млека.... Big Grin Big Grin  ко је био у војсци зна нашта мисим....а ред са палетама 30 метра  Big Grin Big Grin ајд сад...нећу добијеш отказ(а сам се издржаваш)оћу је прећутно одобравање за даље карање...на радном месту..шта радити...ја сам пртетоварио млеко...онда ме ударило лудило неко..па сам пошто је била недеља толико попиздео да нисам хтео кући..а онда говеда кажу...немој толико да радиш кичму да повредиш,после треба боловање да му узмеш.....  :Smile одмах ми је прорадила молерска  Big Grin Big Grin Big Grin  ууу ал се распицао ја....како год тумачили ово што сам написао,из ова два примера може што шта да се научи,а и није ван теме,а опет понешен причом....члана Виноградар....и још нешто....немој неко да ме погрешно тумачи...можда сма глуп,или нисам довољо европејси образован,али мени је то потраживање и тужакање суду...по мало...оно као цинкање. пичкарски ..нестрпљив сам ,не могу да чекам на то.....али ок ...то сам ја.Значи поента (уговор о Раду) Wink
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)