Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
Ко прати анти-мондијалистичке текстове и блогове по нету, ово за њега није ни мало изненађујуће, само се чекало кад ће то кренути да се примењује. Врло суморна предвиђања у вези овог многи имају, а најфаталнија да ћемо доћи у позицију да зависимо од те хране, а нема горег ропства  од глади и потребе за храном...
Reply
(06-05-2010, 09:30 AM)Мобилисан link Wrote: У овом случају, наше је само да не купујемо ова говна, па макар и гладовали.

Јбг царе... ово је комплексан проблем, поготово за Србију.
Прво, мислим да људи наши и немају неку развијену свест о ГМХ. Друго, сит гладном не верује. Треће, и наша производња домаћа је уништена јер је кинеско јефтиније... ако (не)верујеш, погледај у максију бели лук какав је - кинески?! А да не говорим о њиховим свим другим сра*има које раде.
Било је чак у новинама писало да кинези купују доле у Јужној Србији, околина Лесковца неку земљу, да се баве производњом хране... Жали боже те хране од њих произведено. Да не би неко помислио како сам расиста, или ксенофоб... нисам. Али гледајући њихове садашње производи никако немају квалитет, ретко шта. Само да је јефтино, брзо потрошно, и прави ново...

(06-05-2010, 10:41 AM)фрактура link Wrote: Врло суморна предвиђања у вези овог многи имају, а најфаталнија да ћемо доћи у позицију да зависимо од те хране, а нема горег ропства  од глади и потребе за храном...

Слажем се.
А то је управо шанса о томе да сви будемо део једне светске државе, и сви верни једном центру моћи. Зато и кажем свима. Немој да ико од вас продаје своју очевину, дедовину. Обилазите то парче земље, и уређујте га. Није то срамота радити. Боље окопати своје, и јести природно из земље, него ове сплачине, хемију, да не кажем дрогу!
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?...amfilohije

Шта мислите о овоме? Намерно или не?
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
http://www.mondo.rs/s172396/Press_izbor/...ilica.html

Ево докле смо ми данас дошли ...  :-\ >Sad

А одавно се носим мишљу да сутра свог сина назовем Душан Силни ... е не звао се ја Никола, ал ћу истерати то.

Reply
Од дебилних забрана било какве врсте једина ствар коју сам више мрзео јесу невешта образложења која их прате. Па тако и ова крава из Савског Венца која је рекла следеће:

Quote:U kancelariji matičara na Savskom vencu objašnjavaju da su u interesu deteta Đukanoviću pokušali da objasne da je neobično da ima dva prezimena.

"Obilić je prezime i neuobičajeno je u našoj sredini da detetu to bude ime", kaže Milica Novaković.

А шта ћемо са именима (дакле не презименима) Милић као Милић од Мачве или Милић Јовановић  ;D или име Батрић и слично. Да се разумемо, мени јесте глупо да неко има име коју звучи као презиме, али се ја као службеник у Општини ако је то већ вековна пракса нашег народа не бих усудио да неком то забраним. 

По мени је много већи дебилитет кад неко да детету име које је исто као и очево нпр. случај Бјековићи. Како се то не сете да забране, уста их јебем.

А што се тиче неуобичајних имена, каквих сам ја имена нагледао у животу, дође ми просто да жалим људе, претпостављајући какву су ''тортуру'' због тога доживели. Ево само јуче у бившем 4. општинском суду на НБГД сам налетео на три имена која су да те Бог сачува: Милоратка, Марчела и Алаин. П.С. последње двоје нису странци у питању. А један мој бивши комшије који је иначе пореклом из неког села и кога сам ја цео живот знао као Драган је у ствари рођен као Прибислав  Big Grin па се после сам прекрстио, кад је постао пунолетан.

А моја другарица из одељења се прошле године породила, добила ћерку и дала јој име Евгенија  :o

Како ли се у овим случајевима не сете општинари да реагују?

Наравно да је овде у питању сметња што је име у питању Обилић, јер да је неко од ова горе наведених нико не би обратио пажњу.

Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
Ја мислим да је најбоље да га је назвао Мурат, или Сулејман... или пак Фрањо... све у име добросусетских односа Србије, и да покажу да смо "спремни за Европу"... >Sad

И ја сам се наслушао свакаквих имена, да не понављам сада све... али десило се да у НС, мој познаник који је страшно желео сина, пореклом из Црне Горе. А жена му родила другу ћеркицу, и друго дете требало је да се зове Никола (желео је сина), но тврдоглав човек, па још уписали му ћеркицу под именом Никола?!  :-\

Лепо си навео ово за Милић као име. Ништа друго, него њихово иживљавање.
Reply
По мени је много већи дебилитет кад неко да детету име које је исто као и очево нпр. случај Бјековићи. Како се то не сете да забране, уста их јебем.
[/quote]

Није дебилно некада се у Србији добијало презиме онако како ти се зове отац није исто али је слично,тако да не можеш да кажеш да је дебилно
исто тако на пример :
Петар 1 Петар 2 итд....  :-[
ГОМИЛА НЕЛОГИЧНИХ ПОТЕЗА...због љубави!
Reply
Постоји такође и Јевто Савић познат човек у историји..ко зна о Вуку зна и о њему!!!
ЈЕВТО САВИЋ па мој ортак се презива ЈЕВТИЋ па га зову ЈЕВТА
...Милић Вукашиновић
Није дебилно...
ГОМИЛА НЕЛОГИЧНИХ ПОТЕЗА...због љубави!
Reply
(06-08-2010, 02:34 PM)xepojm link Wrote: Није дебилно некада се у Србији добијало презиме онако како ти се зове отац није исто али је слично,тако да не можеш да кажеш да је дебилно
исто тако на пример :
Петар 1 Петар 2 итд....  :-[

Сам си рекао, није исто, а није ни слично, а и то је било глупо, јер се губила нит, овако макар можеш лакше да пратиш породично стабло. Уосталом није џабе ту праксу укинуо Књаз Милош.

Ово за Петар 1, Петар 2, не разумем каква је поента тога? То код нас  постоји само у династичким породицима и то да би се разликовао који владар са истим именом и презименом је кад био на престолу.

Тај обичај давања детету истог имена као и оцу је западни обичај, стран нашем народу, а и генерално је глуп, али тиме нек се западњаци баве, надам се само да се неће запатити код нас.
Устани стисни песницу, време је да кренеш на улицу, ништа не пада само са неба, бори се за оно што ти треба!!!
Reply
Све ово што смо причали на претходним страницама, ја сам направио видео клип
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)