Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
Немој бити наиван да и Срби не верују медијима. У сваком народу имаш већи део припадника наивних до зла Бога, са тиме што су рекли на вестима, ТВ, новинама и сл. И све ће им наравно поверовати.

Млађе генерације које долазе, не гледају толико ТВ. Међутим, ту је интернет за даље испирање мозга наивнима.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
(05-18-2010, 03:44 PM)дрвосеча link Wrote: Међутим, ту је интернет за даље испирање мозга наивнима.

Велика је разлика између телевизије и интернета. Наивни којима су у92 и пинки испрали мозгове наставиће тако и на интернету. Али, управо интернет ти нуди да бираш и сам одлучујеш шта ћеш да слушаш, шта да читаш и шта да пишеш (илити куцаш у овом случају). Нема ти бољег примјера од овог форума.
Мислим да су се управо ту зајебали идејни творци глобализације. Као што револуција једе своју дјецу, тако је и глобализација у вјечном сукобу унутар себе, јер све је чешћа појава у свијету протеста и организовања који су почели на некој зајебанцији типа фејсбука. Интернет је немогуће потпуно контролисати, за разлику од телевизије.
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
Знам, али ти на ТВ можеш да гледаш неки други канал осим ртс, пинка, у92, зар не? Твоје је право.

Фејсбук је посебна прича. Слажем се да има неке мале предности, али сада се претвара у аждају које једе људе, јер контролише им све. Људи просто и не контају те ствари.
Мада разлика је између нета и тв, што је тв заправо монолог, а нет дијалог... али ту се врло добро види свест и мишљење обичних људи. На тв долазе познате фаце и водитељи... која је вероватноћа да ће доћи неко и тебе да пита, шта ти мислиш о рецимо неком закону у Србији, о Космету, о геј паради?! Чак и да те случајно стартује тв екипа на улици, не верујем да ће објавити коментар, јер сам видео добро шта иначе тв екипе раде и каква је то шарена лажа.

За нет је мало другачија прича... може рецимо да те банује са форума у92 рецимо... али имаш друге сајтове.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Никад нисам хтео да одговарам на ово, али не могу више, једноставно морам  ;D
Што стално толико пљујеш по фејсбуку? Види сад овако... треба да кренем нпр на утакмицу, да зовем брдо људи, плус што су пола ван Србије. Колико то времена одузима и колики би ми био рачун за телефон? Овако је много брже. Тачно је да фејсбук има 60% лоших ствари, али због чега стално гледати те лоше стране, кад може да се користи у нормалне сврхе?
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
Па управо ти је и рекао дрвосеча то да тај фејсбук има мале предности, али...
Много је мана ту. Мислим, ја лично користим фејсбук, тј. имам налог на истом, међутим...
Као што већ рекосмо - има своје предности, али су мане чини ми се много веће и много штетније него што су предности добре и корисне.
Ајмо овим редом: Предности су у томе што можеш да имаш у тој интернет заједници пријатеље на окупу, да кумуницираш са њима бесплатно (ако изузмемо цену интернета). Даље, може да се направи рецимо одређена група људи који се залажу за исто, навијају за исти клуб и сл. - те на тај начин можеш да шириш ставове своје и својих људи...
Са друге стране, на том истом фејсбуку имаш гомилу других проблема, као што су то што ако рецимо напишеш графит "ПРАВДА ЗА УРОША" на зиду, мала је вероватноћа да те полиција увати, али ако на том Фејсбуку износиш своје ставове, то све може да се контролише. Затим, колико само има клинкица на Фејсбуку које се такмиче која ће више да се скине на својим сликама и више голотиње да покаже.
Мислим, немам ја ништа против тих курвица, али некада ако си хтео да видиш дрољице / да јуриш дрољице, требало је да барем одеш на сплав, а сада ти је то доступно онлајн, с' тим што све то исто је доступно и деци која треба да се едукују и да уместо у нормалне, одрасту у исте такве будале...  :-[

(05-18-2010, 10:31 PM)Виноградар link Wrote: Тачно је да фејсбук има 60% лоших ствари, али због чега стално гледати те лоше стране, кад може да се користи у нормалне сврхе?
Пази, мислим да је јако опасно да на овај начин гледамо такве ствари. Мислим, да будемо у фазону - зашто увек да гледамо лошу страну, јер...
Тако неко сутра може да каже - "зашто гледамо лошу страну ширења геј популације код нас? Нека буде више педера, биће и више рибица за нас"...  :o
То ти је буквално тај фазон... Јер, не кажем да треба да гледамо само "црну" страну, него треба да сагледамо обе и то тачно из оних углова из којих је то потребно.
Што у преводу значи - треба искористити предности, када је Фејсбук у питању, али треба и пажљиво сагледати мане / опасности и деловати против њих.

(05-18-2010, 03:44 PM)дрвосеча link Wrote: Немој бити наиван да и Срби не верују медијима.
Ма не, не. Нисам то ни рекао. Само у свом предходном посту хтедох да кажем да смо погубили "медијске ратове" у смислу презентовања нашг дела приче свету... А, то шта медији презентују нама - то је посебна прича...
Кад Шавија завија,
ЦЕО СЕВЕР НАВИЈА
Reply
(05-18-2010, 10:31 PM)Виноградар link Wrote: Што стално толико пљујеш по фејсбуку?

Пљујем зато што видим колико је то велика опасност по нас. Већина људи око нас то још не капира... али није све тако безазлено као што изгледа.
Е ово око позивања људи, то је тек смехотека... замисли да мене неко мора преко фејсбука, или интернета позивати на утакмицу Звезде  :o Ниво свести таквих људи који позивају се и долазе на стадион је колико и кора обланде. Једина ствар која је битна око позивања јесте време одигравања утакмице. А то уистину можеш из новина сазнати, или преко званичниог сајта, д.нета, д.кафеа итд. И да ли је случајно померена утакмица за недељу. Све остало је шарена лажа, да не кажем спрдачина. Сви ти људи које позиваш на утакмицу преко фејсбука имају и своје мејлове, мсн, скајп (све то је бесплатно)... пошаљи им позив преко тога, ако је већ господи требају какве позивнице. Зашто фејсбук мора бити центар света?! Није утакмица свадба коју правиш 1 у животу, па ти сада требају позивнице... утакмица се игра сваки викенд. И зашто никоме не треба позивница за европске утакмице ЛШ, или Лиге Европе... зар не?

Ако ћемо у проценте... ја мислим да има недостатака и више од 60%.

Вељо, бесплатну комуникацију као што рекох Виноградару можеш да имаш и преко мсн, скајпа, обичног мејла... скајп поседује видео конекцију, па можеш да се гледаш са саговорником, а можеш и да четујеш, можеш и преко слушалица да се чујеш као телефоном, а то није никаква наука... зар не? Тако да то и није нека предност фејсбука.

Прављење циљане групе људи је по мени безвезе... разлога је више. Нпр. Правиш антипедерску групу... немој бити сигуран да жандари то не посматрају. Такође свака група која позива на национално освешћивање је под присмотром... типа Ратко Младић. С тиме да група подршке Ратку Младићу имаш бар 30, што свакако није добро, јер се снага расипа. А друго, чак и ако се једна група подршке направи, ко ће бити тај који ће водити ту групу? Иначе оснивају се групе неконтролисано јер смо постали као племићи у преткосовско време, када свако на шупљу главу хоће круну да стави?! Људима је битно да се учлане у групу, иако нису добро ни погледали шта има у њој... толико глупих идиотских група има, да је то плач мајке Божије.
Е сада... ако је некоме стало до циљане групе нпр. Београд, воли Београд... па идеш момчино на БГ кафе... ако је неком стало до Звезде, Уроша... имаш званични сајт ФК, д. нет, д. кафе и сл. Ако је некоме стало до Србије и Космета, имаш на стотине наших добрих сајтова,па тамо кажи шта имаш. Рецимо, banjalukaonline.com некада имао преко 10.000 чланова, данас је затворен?! Зар није бањалучанима например лепше да су тамо на свом матичном сајту, него да "фејсбуче"?!
Гледао сам тамо својевремено и неке навијачке дискусије-безвезњарија... А да не говорим још о томе када дође на некој групи до размене мишљења са ујковцима, шипцима и мујама... :-[

Док већина људи у Србији није знала шта је то фејсбук пре 2.5 године, ја сам имао тамо налог, и то више што ме фамилија из иностранства наговорила да дођем. А мислио сам, налог више или мање, не смета. Но, како је читаве хорде људи дошле тамо, и правити спрдњу од самих себе, и мени одузимати време... то сам се ја склонио, и све живо побрисао!!! Након тога нисам више никада отишао. Чак ме и питају: "како живиш без фејсбука?"  ;D Као и пре њега, одговарам!

Вељо, ми смо погубили медијске ратове, јер су нас погрешни људи водили годимана уназад. Просто, дозвољавали су све те лажи, и нису се претерано потрудили да нешто промене. Важнија им је била задњница у фотељи, паре на рачуну, него шта се дешава са државом и народом.
Reply
(05-19-2010, 02:22 PM)дрвосеча link Wrote: Вељо, ми смо погубили медијске ратове, јер су нас погрешни људи водили годимана уназад. Просто, дозвољавали су све те лажи, и нису се претерано потрудили да нешто промене. Важнија им је била задњница у фотељи, паре на рачуну, него шта се дешава са државом и народом.
Дрвосеча а шта мислиш да су нас водили неки други људи да би добили тај медијски рат? Ја мислим да не би. Јер смо били осуђени да рат изгубимо пре него што смо и почели да ратујемо, тј. пре него што су почели да нас нападају и истребљују. Јер такве су биле околности у свету. Срби су им били на сметњи. И њима и њиховим мрачним плановима. Немој да се заваравамо, ко год да је био лидер и вођа у тим ратовима ми смо били осуђени на медијски пораз. Ту нема приче !!! Сад је најлакше причати шта би било кад би било. Замисли да је био рат, а да су ове данашње политичке фигуре биле на челу земље и целокупног српства? Замисли шта би се са српским народом десило? Ја не смем ни да помислим ево искрено да ти кажем !!!
Кокеза лопове !!!
Reply
(05-19-2010, 02:22 PM)дрвосеча link Wrote: Е сада... ако је некоме стало до циљане групе нпр. Београд, воли Београд... па идеш момчино на БГ кафе... ако је неком стало до Звезде, Уроша... имаш званични сајт ФК, д. нет, д. кафе и сл. Ако је некоме стало до Србије и Космета, имаш на стотине наших добрих сајтова,па тамо кажи шта имаш.

Ма слажем се ја са тиме, него кажем као малу предност тог фејсбука то шторецимо ту можеш да упознаш и неке људе који баш и неће да дођу на д.кафе рецимо о ситуацији са Урошем и сл. Мислим, немој погрешно да ме схватиш, нисам ја сада неки Бог зна какав подржиоц фејсбука, наводим само одређене примере. Ја лично сам направио налог одавно, али нисам нити посећивао нити ишта до предпрошле године кад сам имао саобраћајку па по изласку из болнице нисам избијао из куће пар месеци, тада сам доста посећивао фејсбук и том приликом видео све те мане које носи са собом...
Мислим, генерално није лош као сајт који ће да окупи познанике. Рецимо другари из средње школе - јбг моја школа нема свој сајт / форум па да се тамо сви окупимо, са те стране је ок.
Мене само нервира што је (нарочито младим нараштајима) постао "центар збивања" јебени фејс. То ми иде на живце и није ми најјасније...

(05-19-2010, 02:22 PM)дрвосеча link Wrote: Вељо, ми смо погубили медијске ратове, јер су нас погрешни људи водили годимана уназад. Просто, дозвољавали су све те лажи, и нису се претерано потрудили да нешто промене. Важнија им је била задњница у фотељи, паре на рачуну, него шта се дешава са државом и народом.

Осим што су нас погрешни водили, мислим да је и проблем био фактор - стране силе.
Јер да смо ми одиграли марионетски рецимо '89, када се то од нас тражило, тј. од Милошевића, мислим да неби губили нити медијске нити ове праве ратове, али... Данас би увелико били све само не Србија. Међутим, сви видимо да садашње власти нас воде у том смеру, само постепено, а не нагло како би нас то одвело да је Слоба прихватио захтев Американаца и дао им да граде базу на Космету. Ту базу коју данас они ето - имају.
Међутим, мислим да Слоба то није дао директно из више разлога.
Прво, можда због реакције народа, друго исплатљивије је било да се мало (?!) пуца, па онда да се постигну сви ти циљеви...
Највише ми је што се те вањске политике тиче код Милошевића сметало то што је увек испадао јајара и није смео да иде до краја.

Јер, ипак је он дошао на власт "ниодкуда", играо као њихов пијун, док је њима то одговарало, те када им више није требао за те задатке, кренуо је у неке обрачуне, а за које је опет био јајара да их изведе до краја...
Кад Шавија завија,
ЦЕО СЕВЕР НАВИЈА
Reply
Дрвосеча, мислим да си само потврдио оно што сам и ја рекао, разумијемо се.  Wink

(05-20-2010, 10:04 AM)Веља link Wrote: Највише ми је што се те вањске политике тиче код Милошевића сметало то што је увек испадао јајара и није смео да иде до краја.

Јер, ипак је он дошао на власт "ниодкуда", играо као њихов пијун, док је њима то одговарало, те када им више није требао за те задатке, кренуо је у неке обрачуне, а за које је опет био јајара да их изведе до краја...

Па Слоба и јесте био њихов човјек, као и многи други, и зато и јесте играо како су они свирали. Кад се мало узјогунио, а више им није требао, бацили су га као искориштен кондом, као и са свим осталим својим пијунима.
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
е да и ја кажем нешто за дневник  ;D

овако-прво лице књига тј фаце боок је замишљен колико сам упознат са ситуацијом, за мали број корисника, за неки пројекат дружења на енглеском колеџу неком...е сада у самој својој сржи је одлично замишљен, људи који студирају већину времена проводе учећи и немају баш времена за ваннаставне активности толико често...и зато су преко фаце боока могли размјењивати искуства, ставове  о неким темама, можда и поставити који клип за лакше учење колегама, неку слику коју нису други могли наћи и слично...олакшати и убрзати напоран процес савлађивања градива...наравно ту се могло дати и одушка па поставити и неку зезанцију и будалештину, неку пјесмицу,љубавну поруку или слично...

е сад када је фаце боок добио комерцијални узлет, ту смо дошли до проблема, нарочито код овдашњег живља...Срби као народ су конструисани тако да лако усвјају све што долази са стране...тако смо усвојили у нашем примјеру оне "америчке заставе југа на трибини", "дресове на трибини","пјесме романиста на трибини" (дајем само примјер) а нисмо схватали да је важно бити оригиналан и правити "своје заставе","облачити своју робу, у свом фазону-ултраса" и "пјевати пјесме на своје мелодије"....е Север је ту нпр направио заокрет према оном добром, ономе чему цијели народ треба тежити-да буде свој и оригиналан, јел може, а боме и има се чиме подичити у оригиналности...
али да се вратим на причу...дакле појава фаце боока код нас је довела до тога да клинци и "клинци у глави" помисле да је боље отићи на то, тамо поставити коју слику, видјети дјевојчицу неку занимљиву, прегледати небулозне коментаре истомишљеника на своје слике, клипове и давати исто тако небулозне коментаре на туђе...јер мисле у фазону "ми смо на нету, имамо онлајн дружење, ми смо кул, ми смо презезнути и слично", и то онда има ефекат домина, ако немаш то ниси "Ин", ниси "кул", што рече некада" ни кучета ни мачета", данас ни фејса ни скајпа, а људи слаби на карактеру,или са недовољно изграђеним карактером лако падају на то, и онда се заразе и готово.... а не знају да је 3 пута љепше отићи мало до кафане, диска тамо се напити са другарима, умјесто на сликама видјети дјевојчицу уживо, мало је штипнути , приближити јој се, освојити је, сутрадан отићи на пиће са њом, касније ко зна шта...него је "барити" коментарима по нету...е сад примјећује се да код Серба уопште нема те линије за напредак учење, сазнавање,одржавање контакта када сте презаузети (има али у много малом броју) што је био и примарни циљ свега...
данас када би свијест навијача требала бити много већа него ранијих генерација који су вјечито имали празну касету у видео-рекордеру да сниме атмосферу на Наполитанској,Лацијевој или Атлантиној трибини она као да иде доле, баш због претјераног ширења ових модерних технологија...
такође ту је и бит оног-"хоћу да постанем славан, па бар на 5 минута", па тако можемо видјети надрогиране и пијане клинце, полуголе цурице од 13 ,14 година како такве своје слике постављају на нет,мале зиљавушице које се љубе а не знају ни шта је пољубац и остале гадости и идиотизме и још се поносе са њима, по угледу на своје идоле које су нашли на интернету или неком другом медију...и онда иду коментари њихових другара-"јао супер си", "мачкице","мацо куцо" и слично....ово је нормалном човјеку одвратно и јадно али ето некима никада из дупета у главу не дође-нажалост...
лично мој кум има двије златне дјевојчице од баш 13,14 година...лијепе , паметне, успјешне у школи, елоквентне...ма све...и њему не пада на памет да им купи компјутер или мобилни...то ће им требати онда када почну чешће излазити,више контакта имати...а док су основна школа и почетак средње, сва сазнања о томе ће добијати у школи, гдје и треба...по мени то је сасвим исправан став...формирај човјека од дјетета већ на вријеме...нажалост многи родитељи то нису урадили када је требало...ни родитељи а нажалост ни друштво., онакво какво је ствара више дебила него здравог друштва...

дакле закључак је да је фаце боок замишљен као нешто што ће успјети да поправи  живот новим сазнањима,да нас убаци у неке токове када смо презаузети, да допуни живот неким битним инфо и контактима а не да сам од себе постане нечији живот у фазону на послу си а трчиш кући да видиш шта има на "фејсу"...има тога још али ми се не да бити толико на овој канти и куцати Wink....

е сада медијски рат, ми бисмо изгубили са било којом власти...тако је што би се рекло било записано негдје на неком мјесту...није ту Слобо толико крив колико свијест народа...Хрвати и Муслимани су нпр још од `70-тих знали ко су и шта су и како и зашто се боре, већ тада правили лобије и школовали кадрове за предстојеће борбе, а глупи Срби су као и увијек све у задњи трен сазнали и припремали па тако да си 90 % Срба-`89м-те питао шта си он би рекао-Југословен...Срби су увијек свим срцем билу у свему што раде, па тако нису могли ни претпоставити шта им се спрема, какав подмукао напад са леђа...и само смо због тога добили ногу у дупе у медијском рату!!!...нисмо имали кадрове, подршку, технику и ону злоћу коју мораш имати у себи да лажеш и петљаш, имали смо само патриотизам (брате Кука погледај ону књигу "Како сам водио медијски рат", знаш коју већ  Wink)...други су све то имали...и зато су тако били и омиљени у демократским еУропским круговима...и сада су...и дан данас наши медији можда имају оперму, можда имају и кадрове, злоћу свакако имају али немају патриотску линију коју би требали имати...негдје се у дос круговима изгубила...и дан данас 20 година послије рата ми медијски сада због неких других разлога рат губимо...питај Јапанца ко је крив за рат ко је чинио злочине и сачекај одговор и све ти је јасно....
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)