Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Слика данашње Србије..
(03-24-2010, 11:08 AM)Red Star Forever link Wrote: Немамо посебну тему, али кад се већ повела прича о нато агресији на Србију, ево управо су ме сирене у 12 часова подсетиле на почетак бомбардовања пре тачно 11 година... Не знам да ли је и у другом деловима Београда и Србије сиренама одата почаст настрадалима, и на тај начин подсетило све нас остале на овај злочин који је учињен Србији и Србима, али код мене је баш добро засвирало...

Е мој брате те сирене су их и довеле ту где сада јесу, на власт !!! И камо лепе среће да су се сирене свугде огласиле симболички у знак сећања на све пострадале и оне који су то преживљавали. Али зашто би господа пљувала у бунар из којег су пили воду и у бунар оних који су им помогли да се дочепају престола како би сада са њима манипулисали. Све то они вешто прикривају. Све су то латински мозгови смислили !!! И то више него маестрално. Пас им мајку !!!

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=Q_6ASMx3M1k[/flash]

Кокеза лопове !!!
Reply
Na današnji dan pre 11 godina, kada je NATO pakt počeo bombardovanje Srbije, predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić je bio fudbaler Meca, ali je odmah napustio lagodan život u Francuskoj i sa suprugom i ćerkom se vratio u Beograd. Lukić je u našem glavnom gradu odigrao dve prijateljske utakmice, na Dorćolu i Lionu, s kojih je upućena poruka da se zaustavi agresija na našu zemlju, ali je bio i u rovu, na prvoj liniji odbrane Beograda, na Kosmaju.

– Tada sam kao Srbin osetio obavezu prema otadžbini, koja je bila napadnuta. Nadam se da se tako nešto strašno nikada više neće desiti. Bio sam dužan da budem u najtežim trenucima uz svoj narod i zato sam napustio Mec, iako sam imao odličan ugovor. Jednostavno, to sam ja – Srbiju i Zvezdu, kada god budu napadnuti, uvek ću ih braniti. Srbiji sam onda bio potreban kao vojnik. Služio sam vojsku, prošao obuku i bila mi je čast da branim domovinu. Doveo sam i dete, jer sam znao da i druga deca u Srbiji proživljavaju pakao, suočavaju se svakodnevno sa sirenama za uzbunu... Oko pola godine pre bombardovanja, veoma uticajni predsednik Meca Karlo Molinaro, koji je tada bio i potpredsednik Francuske fudbalske federacije, nagovestio mi je šta može da se dogodi Srbiji. On je sa Sicilije, tamo je imao rodbinu i pitao sam ga kako bi on reagovao da je na mom mestu. Rekao mi je da bi bio sa svojima! Tako sam i ja postupio. Nisam išao na trgove i mostove, ali jesam kao vojnik branio zemlju. Evo, sada prvi put govorim o tome – rekao je ekskluzivno za „Politiku” Vladan Lukić.

Lukićeve „ratne fotografije”u rovu na Kosmaju do sada su objavljene samo u Grčkoj i to uoči posete Atini bivšeg predsednika SAD Bila Klintona.

– Tada su tamo bile velike demonstracije, a ove moje slike su im poslužile da pokažu kako se brani zemlja. Tokom bombardovanja bilo je i potresnih situacija, kada sam iz jedne kuće u Kumodražu izvlačio mrtva tela jedne porodice koja je tu izbegla dan pre nego što će stradati. Moji ratni drugovi su jedva izbegli smrt dok su postavljali antenu RTS-a na Kosmaju... Ne znam da li je sve to moglo da se izbegne, o tome onda nisam ni razmišljao, iako ovde u Srbiji svi misle da sve znaju, da mogu da budu predsednici države, Zvezde i Partizana, selektori... Izuzetno poštujem veru, verujem u sud svevišnjeg i pravednost. Zato i sada kada napadaju Zvezdu, ne plašim se nikoga, kao što se nisam plašio da s porodicom budem u Srbiji za vreme bombardovanja – kazao je Vladan Lukić u razgovoru za Politiku
Reply
Нека је вечна слава свим погнулим херојима и невиним жртвама агресије нато злочинаца!

Тема посвећена НАТО АГРЕСИЈИ ЈЕОВДЕ
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Сирене се нису огласиле свуда. Жена је погинула док је качила веш, дете док се играло у дворишту, обоје од гелера, а нису се сетили макар сиреном да им одају почаст. СРАМОТА !
Нека је Слава свима и нека почивају у миру, а НАТО-у ће Бог пресудити!
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/...D0%B0.html

Парастос жртвама нато агресије служене је данас у цркви св. Марка у Београду.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Срби који одмажу

Већ дуже време игноришем неке у нашој средини који сво зло, које нас је спопало приписују нашим културним и националним недостацима. Њима смета што ми кривимо непријатеља за наше уништење па траже простоумне анализе наших ''мана'', инсинуирајући да непријатељ има врлине које ми немамо. То сам већ предуго трпео и време је да се ти простоумци сударе са трезним разумом.

С каквим поводом ти људи хуле свој народ није толико ни битно колико је штета коју они своме роду наносе. То је оно као кад лопов узвикне ''Држте лопова!'' и сви се разлете у потрагу док он не клизне са сцене.

Неки који обављају ту бесплатну услугу непријатељском табору имају наивне појмове или верску мотивацију у једном ликвидационом процесу против нашег народа кад није време за опојне теорије. И док ти наивњаци исправљају српске моралне цаке, они свесно или несвесно претварају Србе у стереотипичног ''Унтерменша'', сасвим по хитлеровском шаблону.

Они би хтели да буду Срби над српством, Срби који су еволвирали ван орбите српског рода и сад пребивају у нирвани непријатељских вредносних мера. Неки од њих би хтели да се покајемо што смо се бранили јер то не задовољава њихове верске заблуде да Срби требају да окрену други образ и изгубе дупло више него што им је отето а та теорија другог образа важи само за Србе.

Многи чак и мисле да је наш проблем што нисмо довољно племенити да волимо убице нашег народа. У том процесу не учествују само појединци него и добар део државног апарата. Да ли је српски проблем поквареност српског народа или његове квизлиншке владајуће клике? Ти процеси психолошког ратовања против соптвеног народа и у корист иностраног непријатеља који нас је засипао бомбама и осиромашеним уранијумом су од непроцењиве вредности.
Онај ко сам у себи тражи непријатеља, се свесно или несвесно саглашава са непријатељем. Зар нас НАТО није прогласио за све нељудско не би ли себи дао право да нас ликвидира? Сад кад Срби додају том хуљењу је равно издаји. Такви поступци саботирају отпор према непријатељу и дају му сигнале да код Срба влада метеж.

Људи који протурају тезе о српској моралној лабилности највероватније нису никад јели хлеба са другим народима. Да су Срби били неморални у прошлости, они данас не би ни знали да Вук Бранковић није дошао у бој на Косову, али још важније је, да нас Турци нису напали на Косову, питање Вук Бранковићевог морала не би никад ни било тема. Ми смо и данас у сличној ситуацији.

Космет нам је отет и ми се препиремо око тога какви смо ми а не какав је непријатељ, као да он уопште није фактор. Испада да је цео свет моралан а ми Срби неморални, сви божији народи а ми ђубре! Па како је дошло до тога да ти тако добри и морални народи без повода долазе у нашу земљу да нас пљачкају, убијају и деле? Да ли је у српском народу дошло до збрке појмова?

Данас није популарно да се прича о зверствима и подлости непријатеља него само о ономе што омогућава садистичко бичевање српског националног бића док коначно не издахне или не искрвари.

Јесу ли Срби криви што су Турци Босну продали Аустроугарској? Јесу ли Срби криви што су живели у својим вековним домовима на територији отуђених и отетих република? Да ли су Срби криви што су папе католичиле а Турци турчили по Балкану и ми се нашли у злом окружењу? Јесу ли Срби криви што су Немци изабрали Хитлера који је дошао да нас убија? Јесу ли Хрвати и Срби криви што је Хитлер Далмацију дао Мусолинију а Хрватима Босну а Србима све отео? Јесу ли Срби измислили комунизам или је то био немачки Јевреј који је касније пребегао у Лондон. Шта ви људи причате?

Милан Челик, Вести
20.03.2010.
Reply
http://www.snp1389.rs/index.php?option=c...d=36:vesti

Једна реч, а то је СРАМОТА !
[Image: 2e1f67k.jpg]
Reply
(03-25-2010, 09:21 AM)Виноградар link Wrote: http://www.snp1389.rs/index.php?option=c...d=36:vesti

Једна реч, а то је СРАМОТА !

Како Тадић њих да гања, када су они помогли њему и ДОС-у да дође на власт. Сећам се само каква је ујурдма направљена, када је Хавијер Солана долазио у Србију први пут после бомбардовања... Не знам тачно која је година у питању била, мислим 2002. Када су медији покренули питање тих оптужница за ратне злочине. Јер раније као није био доступан органима кривичног гоњења, а сада што се каже стиже он у БГ и могу да га ухапсе и изведу пред суд.
Наравно цела ствар се наметнула као велика трагикомедија, при чему нико ни у шали није Солани поменио да може бити ухапшен.

Заиста, у каквој ми то земљи живимо?
Reply
Послушајте текст, посебно први дио:

[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
Србија спремна за вансудско поравнање

Београд у више наврата Суду у Хагу, али и хрватској страни, слао дописе у којима се врло јасно изјаснио да је спреман за вансудско поравнање у случају тужбе за геноцид, рекао некадашњи шеф правног тима Србије пред МСП Тибор Варади.

Некадашњи шеф правног тима Србије пред Међународним судом правде у Хагу Тибор Варади изјавио је за "Вечерње новости" да је Београд у више наврата Суду, али и хрватској страни, слао дописе у којима се врло јасно изјаснио да је спреман за вансудско поравнање у случају тужбе за геноцид.
[Image: Tadic_Josipovic.jpg]

Било је и више неформалних иницијатива за поравнање, додао је Варади и закључио да никада није дошло до суштинских разговора, иако је његов осећај био да за то постоји спремност и воља на другој страни.

Министар правде Хрватске Иван Шимоновић изјавио је недавно да би Србија иницирала преговоре, да је желела да се спор око тужбе за геноцид реши вансудски.

Како је раније за РТС рекао правни заступник наше земље Саша Обрадовић, то је одлука која зависи од политичке воље две државе.

"Оног момента када се друга тужена страна, а то је Србија, упусти у поступак, за свако повлачење и обуставу поступка потребна је изјава воља обе стране. Значи договор", истакао је Обрадовић.

Међународни суд правде у Хагу одредио је 20. децембар ове године и 4. новембар 2011. године као рокове Хрватској и Србији да доставе поднеске у вези са тужбом и противтужбом због кршења Конвенције о спречавању и кажњавању злочина геноцида.

Чињенице из контратужбе

Суд је узео у обзир чињенице из противтужбе коју је Србија поднела 4. јануара, у којој се од суда тражи "да пресуди и прогласи да је Хрватска прекршила обавезе из Конвенције тиме што је у току и после операције 'Олуја', у августу 1995, намеравала да уништи српску националну и етничку групу која је живела у Крајини убијењем припаднике те групе, изазивањем озбиљних телесних и менталних повреда члановима групе и намерним подвргавањем чланове групе животним условима који је требало да доведу до њиховог делимичног уништења", наведено је у саопштењу.

У саопштењу се подсећа да Србија од Хрватске тражи да "прихвати последице својих међународно незаконитих дела, тиме што ће Србима из Крајине у потпуности надокнадити сву претрпљену штету и губитке настале као последица геноцида, као и тиме што ће установити све правне услове и обезбедити животне услове за безбедан и слободан повратак Срба у њихове домове".

Од Хрватске се очекује и да "измени закон о празницима, данима сећања и нерадним данима, тако што ће уклонити Дан победе и домовинске захвалности, Дан хрватских бранитеља који се славе 5. августа, као дан победе у геноцидној операцији "Олуја", са листе својих јавних празника", наведено је у саопштењу МСП.

"Будући да Хрватска није уложила приговор на ове тврдње из противтужбе Србије, Суд није сматрао да у овој фази мора да донесе дефинитивну одлуку по питању да ли су наведене тврдње у складу са Правилником суда", поручено је из МСП.

Тужба и контратужба

Хрватска је Међународном суду правде у Хагу 1999. године поднела тужбу против Србије. У њој се тврди да је Београд одговоран за "етничко чишћење" хрватских грађана као "облик геноцида", зато што је "директно контролисао активности својих оружаних снага, обавештајних агената и разних паравојних одреда који су починили злочине на територији Хрватске".

Наводи се да су злочини почињени посебно у Вуковару, региону Книна, источне и западне Славоније и Далмације. Према тврдњи Хрватске, у том периоду убијено је око 10.000 особа, док је више од 7.000 било затвoрeнo у логорима.

Влада Србије је одговорила контратужбом, саопштивши да се "Република Србија одлучила на овај корак јер је Република Хрватска 2. јула 1999. године покренула поступак пред Међународним судом правде у Хагу против тадашње СР Југославије због наводног кршења Конвенције о спречавању и кажњавању злочина геноцида током оружаних сукоба на територији те Републике од 1991. до 1995. године".

Обимна контратужба, у пет томова, садржи детаље везане за злочине почињене над Србима у Хрватској у периоду од 1991. до 1995. године, али и обиман, историјски, додатак о периоду од 1941. до 1945. године.

РТС
19. мар 2010.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)