Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Видео записи старијих Звездиних утакмица
Брате кад помену тај 99. вечити дерби сетих се и ја гужве опасне, катастрофалне !!! Стајало се на ивицама степеника на трибини, једни преко других или наслоњани једни на друге, једва се дисало, поготово ми клинчарија. Да је било столица било би и прелома потколеница 100% Smile. Уђеш кроз тунел на трибину и то је то нема мрдања, нема даље. Код гола Крупниковића ниси могао ко човек да се радујеш и скачеш. Једино је остало да се врпољиш и да мало мрднеш и то је то  Smile. Тад се форсирала и она фора сссссссссс кад мурија са керовима истрчава на атлетску стазу  Smile (капирате на шта мислим). А са ким код сам причао и дан данас кад причам о том дербију, свако прича исту причу о кашњењу на утакмицу. Сви су на утакмицу каснили у самом поласку. То се ваљда тако намести или шта већ. Додуше тада сам био клинац и увек сам шибао по чуку и кусур времена раније ал тај дан сам опасно окаснио. Не само ја него изгледа и остали. Па чак и аутобус са нашим играчима. Као да је јуче било памтим сцену клупског аутобуса како се приближава стадиону, а Горан Ђоровић се држи за главу и не верује призору и гужви коју види на капијама стадиона. Ту ћу сцену памтити док сам жив. Јеботе живот какви су то дербији били, и сад се најежим док пишем !!!
Кокеза лопове !!!
Reply
У праву си Капетaне Кука какви су то само дербији били. А после тога  на реду је био 100 дерби,не знам да ли си био, ја јесам. Опет са ћалетом и опет на запад.Иако сам био баш мали  памтим доста добро неке ствари. Сећам се да је био пуна Маракна,као кутија шибица, око 100 000 људи(чак је и југ био пун),потрефило се, да се  утакмица игра баш на ђурђевдан.  ВЕома значајан дерби јер ,чини ми се, да је победник одлучивао првака државе тада. Памтим да сам током целог меча гледао атмосферу на Северу много више него фудбал доле на терену . Повео је партизан 1-0, па је Звезда изједначила на 1-1, и негде пред  сам крај меча Звезда постиже погодак за 2-1, опште лудило је уследило и на западу, сећам се да сам пао пар редова доле, ћале ме је касније једва пронашао у оноликој маси људи. Ни данас ми није јасно како је успео да ме нађе тада
Reply
Ма то је посебна прича, доживљај за памћење. Поред благајни карте су се и продавале и на оним прозорчићима дуж целе северне трибине. А на трибини делиријум. Мислим, али неко нека ме исправи ако грешим да је тада први пут после оне старе југословенске лиге урађена кореографија са картонима и приде барјацима у средини. Јеботе то је за мене био Дизниленд, нешто невероватно !!! Џаба је све писати јер то словима не може да се опише ни атмосфера ни доживљај ни резултат !!!

Ајде ако неко може да пронађе на youtube онај дерби мислим из 1994. године са ЈНА, 1:0 за партизан кад нам је Брновић дао гол главом у 82.минуту на као и много пута кикс Милоја Wink. Ја се уби' тражећи !!!
Кокеза лопове !!!
Reply
(01-27-2010, 02:08 PM)Капетан Кука link Wrote: Ајде ако неко може да пронађе на youtube онај дерби мислим из 1994. године са ЈНА, 1:0 за партизан кад нам је Брновић дао гол главом у 82.минуту на као и много пута кикс Милоја Wink. Ја се уби' тражећи !!!

Јест' да није слатко гледати дербије које смо губили, али ево овог што тражиш!

Ајде одмах да убацим и нешто што би нас орасположило. 88. дерби, само неколико дана после великог пролаза против Бајерна.

Волео бих када би неко од старијих који су присуствовали овој утакмици дао своје виђење исте. Чуо сам да је била јако занимљива и садржајна са навијачке тачке гледишта.  Smile
Reply
Ја се дивим људима који имају добро памћење,кад погледам снимак онда се тек сетим текме,дал је то због година или незнам шта је.88 дерби код 3:0 гробари почињу да праве срање,прекидају текму на неколико мин. и ту пада концентрација наших играча  и тад стајемо да их пунимо.Чини ми се да је на југозападу била нека поправка трибине па је било много фосни,дасака и осталог грађевинског материјала и то су искористили бацањем на стази и терен да прекину текму.Знала је стока кад да прави срање јер је већ у 18мин било 3:0 и ко зна колко би их напунили до краја.Надам се да нисам помешо утакмице.
Reply
И ја се дивим људима који имају добро памћење, ја се неких утакмица уопште не сећам, ко да имам црне рупе у глави... Мислим да је Пијанац поставио клип са утакмице Звезда-Реал 4-2. То ми је била мислим друга утакмица коју сам гледала. Сећам се да је било -15, ћале ми био на путу а маму сам на брзину смувала да идем и  са неколико старијих другова буквално побегла и дошла на север , и чим смо ушли у ону масу више ми није било зима. Било је то незаборавно вече за мене , јест да нисам видела два гола јел сам више гледала око себе , него утакмицу...
Ја бих молила неког да постави клип са утакмице Звезда-Партизан 86/87 3-1, то ми је била прва утакмица коју сам као клинка гледала. Сећам се да смо већ у 20-ом минуту водили са 3-0, и онда је судија поништио гол Пиксију, после су партизани смањили . То је мислим била прва година Милкова како је прешао у партизане..
Интересантно да се ових утакмица сећам, а неких наредних година уопште....
Reply
Куп UEFA 1978/79.

¼  ФИНАЛЕ

Црвена Звезда – West Bromwich Albion  1:0

Београд ; 7. Март 1979. године
Стадион : МАРАКАНА
Гледалаца : 50 000 хиљада

Састав Црвене Звезде:

1.Стојановић
2. Јовановић
3. Крмпотић
4 Муслин
5. Милетовић
6. Јуришић
7. Петровић
8. Благојевић
9. Савић
10. Миловановић
11. Шестић

Тренер – Бранко Станковић

(1/3)

(2/3)

(3/3)

*Квалитет слике доста лош, покушао сам га мало поправити, али је опет доста лош ...
Reply
Куп UEFA 1989/90.

Црвена Звезда - Galatasaraj 2:0

(1/3)

(2/3)

(3/3)
Reply
Финале Купа 1990. године. Црвена звезда - Хајдук (не овај Џомбин ;D ) 1:0

Reply
37. ВЕЧИТИ ДЕРБИ - 7. Март 1965.

Партизан - Ц.Звезда 1:2

Стадион: ЈНА