Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Митови,легенде предања и обмане о историји
Свака част Чича Кежултри на овако детаљној анализи око ових слика, и грбова, повезаних са нацистима..
Само напред. Чисто због младих нараштаја који долазе, и који немају где да виде овако нешто, па нека и ова тема буде усмерена на едукацију нашег подмлатка.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
брате дрвосеча хвала пуно на похвалама,мада има тог још много али ем немам толико времена да све откуцам,ем мислим да би онда све било пренатрпано...надам се да овако није лоше...

е сад да кажем нешто о симболима који су нам још ближи и који су отргнути од нашег народа...

ЉИЉАНИ:

[Image: 100px-Coat_of_Arms_of_Bosnia_and_Herzego...29.svg.png]

позната слика?
љиљани за које Срби муслиманске вјероисповјести (послије `70-те муслимани,данас бошњаци)говоре да је то њихов "повијесни знак"....

е сад сви знамо да је љиљан симбол француске краљевске лозе (гле чуда ми вечерас играли са Французима,боље рећи алжиро-францима  Wink)...

[Image: 100px-France_Ancient.svg.png]

ГРБ ФРАНЦУСКЕ 13 вијек

[Image: 100px-Blason_France_moderne.svg.png]

ГРБ ФРАНЦУСКЕ 14-15 вијек

и такође налазимо га још и у Италији,Луксембургу,Шпанији,чак и у Америци (француске колоније)....

[Image: 100px-Firenze-Stemma.png]

ГРБ ФИРЕНЦЕ

[Image: 100px-ACF_Fiorentina.svg.png]

ФК ФИОРЕНТИНА

[Image: 100px-Royal_coat_of_arms_of_Scotland.svg.png]

ШКОТСКИ КРАЉЕВСКИ ГРБ

и наравно код нас испод двоглавог орла:

[Image: 100px-Coat_of_arms_of_Serbia.svg.png]

ГРБ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ 19 вијек

дакле све саме хришћанске краљевине и хришћански владари користе крин...

е сад због чега та два љиљана испод двоглавог орла и то још у 19 вијеку када "бошњаци" нису ни постојали?!када није било толико националних подјела...када су се и Срби католици и Срби Православци борили за своју државу од Јадрана па до Скопља...и то не за југославију него за Србију....

ОДГОВОР ЈЕ ЈЕДНОСТАВАН:ЉИЉАНИ СУ СТАВЉЕНИ ЗАТО ЈЕР ЈЕ ДВОГЛАВИ ОРАО СИМВОЛ НЕМАЊИЋА И СРПСКЕ ЦАРЕВИНЕ ( у новије доба тј средњем вијеку) СИМВОЛ ЈЕДИНСТВА ОВОЗЕМАЉСКОГ СА СВЕВИШЊИМ,ЧЕТИРИ С (тј четири бете)) СУ СИМВОЛ ВИЗАНТИЈСКЕ КУЛТУРЕ И ПРОСВЈЕЋЕНОСТИ И СЛОГЕ У КОЈУ СЕ УЗДАМО КАО И НАДЕ ДА ЋЕМО БИТИ СЛОЖНИ,КРУНА ЈЕ СИМВОЛ СРПСКЕ ЦАРЕВИНЕ И СРБСКЕ КРАЉЕВИНЕ,А ЉИЉАНИ,ЉИЉАНИ СУ СИМВОЛ ЈЕДНЕ ДРУГЕ СРПСКЕ КРАЉЕВИНЕ-"КРАЉЕВИНЕ БОСНЕ" ТЈ ВЛАДАРСКЕ СРПСКЕ ПОРОДИЦЕ КОТРОМАНИЋ ОД РОДА НЕМАЊИЋА, И СВЕ ТО СТАВЉЕНО НА ЈЕДАН ГРБ ПРЕДСТАВЉА СИМБИОЗУ ТЈ УЈЕДИЊЕЊЕ ДВИЈЕ СРПСКЕ КРАЉЕВИНЕ,ТЕЖЊУ ДА СЕ ОСТВАРИ ПРОЈЕКАТ КОЈИ ВАТИКАН НИЈЕ ДОЗВОЉАВАО,СРБИЈУ О КОЈОЈ СУ МАШТАЛЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ,НЕ ВЕЛИКУ СРБИЈУ,НЕ СРБИЈУ У НЕКИМ НЕРЕАЛНИМ ВЕЛИЧИНАМА,НЕГО СРБИЈУ У СВОЈИМ РЕАЛНИМ И ИСТРОРИЈСКИМ ГРАНИЦАМА!!!

[Image: 160px-Grb_Kotromanica.jpg]

ГРБ СРПСКЕ ВЛАДАРСКЕ ПОРОДИЦЕ КОТРОМАНИЋ

[Image: 100px-BiH_Federation_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg.png]

САДАШЊИ СИМБОЛ БОШЊАКА

и сад право питање одкуд муслиманима право да узму наш историјски грб,и представе га као свој?одкуд им то право кад су они једини муслимани у свијету који за свој симбол у данашњици узмају крин који представља чистоћу и часност и који је симбол Богородице?кад је крин симбол само хришћана а никада није био нити може бити муслимана...

зато Срби не одричите се свог грба....јер је он историјски ваш,а не некакав симбол непостојеће нације!!!
Reply
Мало је рећи СВАКА ЧАСТ! Одлична тема, одлични аргументи, са све сликама...Треба лепо објаснити, поготово млађој генерацији,све о српским симболима....Чича само тако настави!!!!!!
[Image: vqh84k.gif] [Image: psihodelija11.gif] [Image: czxo5.gif]
Reply
Свака част за ово о љиљанима. Ја сам наравно упознат са том чињеницом, али проблем је што многи људи нису били нешто национално свијесни нити довољно упознати кад је избио рат, а муслимани изабрали грб српске средњевјековне државе за свој. Рат и све око њега је довело до огромног одијума према љиљанима, па се многи наши људи јеже и мрште и на само помињање дотичних симбола. Нове генерације, међутим, морају знати ово!
Што се тиче новог грба и химне, ту су ствари компликоване. Прије свега, те двије новокомпоноване творевине уопште и немају статус грба и химне, већ амблема и свјечане пјесме. Што се тиче покушаја раздвајања браће преко Дрине, ту нема потребе за бригом. Национални занос у РС је по мени све већи у генерацијама које долазе, што ме радује. Потребно је само правилно обликовати младе умове да не застране у те нацистичке секте које нажалост харају и по Републици Српској.
[Image: 35c0qqq.gif]
Reply
Слажем се са ДонУлтрасом..

Quote:и сад право питање одкуд муслиманима право да узму наш историјски грб,и представе га као свој?одкуд им то право кад су они једини муслимани у свијету који за свој симбол у данашњици узмају крин који представља чистоћу и часност и који је симбол Богородице? кад је крин симбол само хришћана а никада није био нити може бити муслимана...

зато Срби не одричите се свог грба....јер је он историјски ваш,а не некакав симбол непостојеће нације!!!

Мало да образложим твоје размишљање..
Муслимани у БиХ, су 90% пореклом Срби, значи чукундеда им је био православац Србин.. но, сви знамо да је ислам одмах по доласку на Балкан вршио превођење у муслиманску веру.. али, интересантно нису били искључиви као Ватикан рецимо да се мора мењати нација.. То мењања нације уследило је тек средином 70-их година прошлог века, када им ћопави загорац и званично додељује "муслиманску нацију", а све дотле су они на пописима се изјашњавали као - неопредељени.
Занимљиво је да ћете ко данашњих "бошњака" чути и то како се њихова историја наслања и досеже до босанског краља Твртка Котроманића, владара који је био повезан са српском династијом и средњовековном државом Немањића, који је слао неке своје одреде на Косовску битку 1389. Но, апсурд је управо у томе. Што се наслањају на краља Твртка, борца против Ислама, а не крсте се сада, и не иду у цркву, већ се клањају, и иду у џамију!? Хрвати по питању своје историје и свега осталога јесу погубљени.. али "Бошњаци" су најстрашније погубљени.. Тешко им признати било какву повезаност са Србима, иако већину презимена одају (јер код Ислама када улазите у веру, онда мењате само имена, а презимена не), а заправо хтели они признати или не, они јесу Срби по нацији, али муслиманске вере.. Сада им нешто дража Турска, и на њу се стално позивају.. али реците ми који се то чистокрвни турчин презва са "вић, ић"!? То је исто као када би вам Енглез Сергеј Роџерс тврдио да је Рус.. јер је тобоже рођен у Москви, и има руско име...
Код муслимана у БиХ се и целокупно културно благо, овде је Кежултра лепо навео и грбове, и језик, наречије, па и писмо.. наслања на Србе и Исток, Православље, а не на Југоисток, и Турску! Они овако испадају смешни свакоме ко има 2 грама мозга.. јер увиђа низ нелогичности, супротности које не иду једне са другима..

"Македонци" имају сличан проблем.. Они као што знамо су Јужни Срби, а не вештачка нација која је створена 1945. указом ћопавог загорца.. Пишу ћирилицом, имају православну веру и то под окриљем СПЦ, говорили су до 1945. потпуно истим језиком и наречијем као што се говорило и у Врању, Лесковцу, и Нишу. Да би се онда уводиле реформе у њихов језик, културу, писмо, и шта све још не.. само да се негира српско порекло, и веза са Србијом!
Данашња БЈР Македонија је спадала под Душаново царство у 14. веку... доласком Турака на Балкан, потпадају под њихов утицај, који је отеран 1912. године када је Српска војска у Првом Балканском рату протерала Турке све до Вардара.. Чувена Кумановска битка 1912. и још једна успешна доле код Битоља. Тиме је Српска војска ослободила своје некадашње територије. Занимљиво је што на крају Првог Балканског рата, земље савезнице Грчка, Бугарска и Србија деле македонску област на 3 дела, односно свака савезница је добила један део.. Епирску Македонију је добила Грчка, Вардарску добија Србија.. а Пиринска Македонија постаје део Бугарске.
1919. када су оформљене бановине у Краљевини СХС (овде се тек намеће апсурд данашњих новокомпонованих нација.. јер у имену прве јужнословенске државе нигде се не помиње реч: Црногорац, Бошњак, Македонац...), сврстани су у Вардарску Бановину. Да би вештачким путем преко броза и његових следбеника 1945. направили Македонију републиком, касније државом, затим нацију Македонци и језик!?
С почетка 90-их година, када се СФРЈ распала, то су и "македонци" затражили сепарацију од Београд и Србије.. вероватно мислећи како ће сами моћи изаћи на крај са нарастајућим шиптарским шовинизмом.. Но, не лези враже.. 2000. године ђаво долази по своје.. и они губе рат, односно Македонија под притиском САД мења Устав, где улазе шиптари као други аутохтони народ државе Македоније, признаје им се језик, писмо, вера, све живо..
Срби у Вардарској Македонији (као и осталим екс ју републикама) на маргинали. С тиме да доле верници и свештенство СПЦ и даље трпе терор од македонских власти!?
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0][Image: stopkrimifudbal.jpg]
Reply
Добра је тема , Чича кежултра је све то лепо преписао са википедије, чак је и слике прекопирао.  Wink Слажем се са већином написаног, али историја је шкакљива тема и немогуће јој је прићи из једног угла.
Конкретно симболи и њихова распрострањеност по свету не могу се гледати тако како чича кежултра жели.  Свастика је фашистички симбол и крај приче, иако је постојао хиљадама година пре фашизма. Онај покрет или личност који су оставили највећи траг у историји под неким симболом, имају  и ''право коришћења истог'' Тако да ма колико свастика била стара, она ће заувек бити позната као симбол хитлерове немачке и нема потребе то сад не знам како анализирати!

Мене су интересовале обмане у историји и ја сам покушао да донесем неке своје закључке, за која сам сигуран да ће многи помислити да су у најмању руку невероватна и нетачна, али ја сам мишљења да се ствари не догађају случајно, нарочито не велике ствари као што су светски ратови!  Понављам... не кажем да сам у праву али ја сам се водио логиком и статистичким чињеницама сакупљених са различитих извора.

пример Други св рат

Чињеница је да су га почели немци, да је у њему изгинуло 25 милиона православних Руса, 3 милиона православних срба, 13 милиона Кинеза. чињеница је да су Јевреји највише профитирали је су 1948 године по први пут у историји добили државу отимајући је Палестинцима. Чињеница је да се у Царској Русији усталио Комунизам, као и у Србији која је подељена и распарчана, стављена под контролу хрвата Тита.

Прича се о холокаусту и о 6 милиона јеврејских жртава и сл, али се те цифре не поклапају са пописима од пре и после рата.

Значи мој закључак је да је рат исцениран од стране Јевреја, да би се добила држава на светој земљи, и да би се највеће православе државе што више ослабиле. У прилог овој тврдњи иде и животињско савезничко бомбардовање Србије 1945 године, када је рат већ био добијен. без икакве потребе, насумично  бомбардовање свих српских, само српских градова, од стране Енглеза и Американаца, као и окретање леђа Краљевој војсци и подршка Титовим бандитима.

Значи не слажем се да је Хитлер имао личне интересе да нападне Србију, мислим да је био марионета. Чак штавише, хитлерова мајка је била собарица у дворцу Ротшилд, дворцу који припада најбогатијој јеврејској породици за који многи мисле да владају светом. Хитлера су одгајили Јевреји.

Хитлер је свастику преузео из хиндуизма, а орлове из римског царства, као и поздрав чак и неке називе јединица.

Ови наши фашисти што се ложе на Хитлера су дебили, слажем се да фашизам нема никакве везе са нама као народом, али се то може објаснити и неким другим феноменом. Фашизам је у принципу лош, и као такав је приввлачан многима који су не схваћени, не прихваћени, који су контраши и сл. Мислим да више из тог разлога и жељом да се буде другачији долази до подржавања оваквих идеја. Из истог разлога се почиње са навијањем за Рад. Цео живот навијаш за Звезду или партизан, и онда се одлучиш за рад, јер су они сами против свих, не поштују кодексе, носе ножеве... Значи нема везе са спортом већ са инатом(у првом случају нема везе са идеологијом већ са инатом)

Први светски рат

Турска је имала власт у Босни када је Аустругарска прогласила љено присвајање. Како је турска била слаба, нису се бог зна како бунили, чак су и неке друге државе искористиле гужву(Грчка истог дана преузела крит чини ми се)

Само је Београд  протествовао, очекујући подршку русије. Русија је неколико година пре тога изгубила рат са Јапаном и била је вољна само да нас подржи путем протеста који је њен амбасадор упутио аустроугарском.

Атентат који је извршен у Сарајеву, почињен је од омладинске организације, дакле није га организовала српска влада иако је цела Србија за то била окривљена и нападнута. Ми смо војно тако слабо стајали, да су нас аустроугари прегазили у старту. То је историја који сви знају, тек када су се умешали и остали снаге су избалансиране а главни фактор победе у  првом св рату била је храброст наших предака.

Оно што се мање зна је да је Тито као каплар служио у аустроугарској војсци. Био је члан такозване домобранске 42 вражије дивизије, био је одличан војник, чак и освојио друго место у мачевању на нивоу целе аустроугарске војске.

''СудеЋи и по ратном дневнику његове јединице, али и по поверљивим биографским подацима који се о њему чувају у Москви, у овом рату Броз је имао све запаженију улогу. Према ратном дневнику његове јединице, од августа 1914. прокрстарио је сва главна попришта ратних окршаја у западној Србији, Другим речима, учествовао је у борбама на Дрини, Гучеву и Мачковом камену и у знаменитим биткама на Церу и Колубари. А према ратним извештајима и српске и аустријске војске, његова дивизија је одиграла важну улогу и у опсади Београда и окршајима код Умке, Остружнице, Бановог брда, Сењака, Аде циганлије и Бежанијске косе.
Без обзира на то што Аустрија ни после три офанзиве није успела да оствари свој ратни циљ, млади аустроугарски наредник је стално напредовао. На Србију је пошао са чином каплара, а из ње је отишао са чином старијег водника. Био је то највиши подофицирски чин у аустријској војсци.''

о свему овоме је писао и Арчибалд Рајс, швајцарац који је од стране владе Србије био позван да као неутрални посматрач дође и поброји зверства аустроугарске војске(по Арчибалду Рајсу зверства су махом чинили хрвати и хрватске јединице)

Зато је мени несхватљиво зашто је после рата основана Краљевина СХС, зашто смо  са непријатељ'ем ушли у федерацију?

Што се тиче наших обележја, грба и заставе све ово је фарса. Наш грб никада није био померен у лево, а померање грба у лево симболише прозападану(проватиканску) оријентацију неке државе.

Такође нема никаве логике да се за државу која је по уређењу република, на државним симболима појављује монархистичка круна. Шта симболише круна, ако немамо краља? Детаљ који је леп???  .Тако се не праве грбови и симболи. АКо је на грбу круна онда ми морамо да имамо краљевску породицу и да по уређењу будемо монархистичка држава.

Ја сам по определењу монархиста, иако сматрам да Караџорђевћи нису достојни српске круне, како због њихових предака који су нас и увели у ово зло звано југославија, тако и због многих ствари које данас раде. (принчеви су се покатоличили например)

Даље су помињани бошњаци и македонци. Апсолутно се слажем са свим написаним, то су вештаке нације, као и црногорци. Нација црногорац не постоји, црна гора као држава је постојала одувек али су у њој одувек живели Срби. Нажалост ови процеси су неповратни. Бошњаци постоје 5 година, а прихватање тога да постоје и у Рашкој сами себи чинимо медвеђу услугу. Све су то вештачки комунистички народи, чије настајање има за циљ слабљење српске државе и православне цркве!

Старија историја

Нисам присталица теорије да су Срби дошли овде у 6ом веку, постоје докази да смо били овде и раније, чврсти докази... Али Деретићеве теорије које махом заснива на лингвистици и промене корена речи не би ли дошао до корена срб, па из тога закључио да су сви на свету Срби не могу да прихватим.

Све у свему, тема одлична, мислим да је историја пуна обмана и тачно је да је пишу победници.
Reply
(09-11-2009, 01:34 PM)николаБГ link Wrote: Добра је тема , Чича кежултра је све то лепо преписао са википедије, чак је и слике прекопирао.  Wink

брате НиколаБГ слике већином јесу са википедије и то само оне везане за грбове република али текстови НИСУ....и то је сигурно...погледај текстове на вики и моје и видјећеш да је ово све писано од моје руке....а већина текстова на вики је и преузета из разних књига...а слике је тешко наћи на неком другом мјесту....ако хоћеш навешћу ти и изворе из књига и старница на интернету...
не знам због чега овакав коментар?...
Reply
Многи заставе грбови симболи ... на овим просторима се преплићу

[Image: cssrsc.gif]

нпр ово је застава која се може видети у музеју у Такову. Нама орлова и круне, боје су као на француској застави, са једне стране маслинова гранчица са друге храстова. Ово би требало да буде застава републиканске Србије како ја капирам.

[Image: bosanskizlatnik.jpg]

Што се тиче муслимана у босни они су заиста изгубили компас, ово је слика Твртковог злазника из 14ог века. Љиљани су одувек били и провлачили су кроз симболе босанских владара, ствар је у томе што су ти владари били Срби махом. Мећутим када је требало изложити муслимане у Босни на независност деведесетих година на свим плакатима, повељама... штампани су и љиљани, који су босанцима требали да укажу на вековну Босанску самосталност. дакле јесте Босна имала своје владаре , али су били Срби, а један маркетиншки потез проф др Евера Имамовића довео је до тога да се љиљан устали у Босни. Ево његовог признања

''Grb i zastava sa ljiljanima su i prije izbijanja rata 1992. godine saživjeli u narodu. To se postiglo zahvaljujući širokoj medijskoj propagandi. Ljiljani su, naime, na sugestiju autora ovog napisa uzeti za osnovno grafičko rješenje i dizajniranje plakata, letaka i drugog propagandnog materijala namijenjen održavanju narodnog referenduma zakazan za 29. februar i 1. mart 1992. godine, na kojem se narod Bosne i Hercegovine trebao opredijeliti za samostalnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. Tako se najšira bosanskohercegovačka javnost upoznala s autentičnim i povijesnim obilježjima svoje zemlje. To je doprinijelo da je po izbijanju rata grb i zastavu s ljiljanima narod spontano prihvatio i pod njima organizirano pružio otpor agresoru.''

Иначе прави Муслимани никада неће носити немуслиманске симболе, као што је крст или у овом случају љиљан. То само говори колико су потурице необавештени, необразовани и колико су религиозни. Нама се догодила слична ствар коришћењем симбола раширена три прста, у чему је већ било приче на делије.нет-у.

Ипак тај симбол иако погрешан је више народски поздрав, никако званичан симбол. Ово што потурице у Босни чине је смехотека Big Grin
Reply
(09-11-2009, 01:41 PM)ЧИЧА КЕЖУЛТРА link Wrote: [quote author=николаБГ link=topic=3657.msg70518#msg70518 date=1252676081]
Добра је тема , Чича кежултра је све то лепо преписао са википедије, чак је и слике прекопирао.  Wink

брате НиколаБГ слике већином јесу са википедије и то само оне везане за грбове република али текстови НИСУ....и то је сигурно...погледај текстове на вики и моје и видјећеш да је ово све писано од моје руке....а већина текстова на вики је и преузета из разних књига...а слике је тешко наћи на неком другом мјесту....ако хоћеш навешћу ти и изворе из књига и старница на интернету...
не знам због чега овакав коментар?...
[/quote]

Чича не знам што си се увредио, није ми то била намера, само ми се учинило да читајући твој упис читам википедију, истим редоследом слике и то. ништа лично. И ја се између осталих извора информишем и тамо... поздрав
Reply
Да рекнем и ја коју за тв дневник.. јер стварно морам да кажем да одавно на делије кафеу нисмо имали овако добру тему..

НиколаБГ се дотакао неколико прича, односно историјских раздобља и личности о којима бих и ја да кажем нешто. Прича јест да је мало дужа.. али вреди је чути.

Над нашим српским народом већ вековима уназад управљају владари.. но, задњих 100 и више година дешава се да нашим владарима управљају људи из сенке. Ситуација је јако сложена, и прилично тешка за објаснити, и сеже јако далеко.. али у што краћем ће бити појашњено.
Ватикан преко своје десне руке САД спроводи овакве ствари задњих 100 година, ако не и више на тлу јужне и источне Европе.. Шта се све десило тада? Октобарска револуција 1917. и увођење комунизма у Русији. Први и Други Балкански рат 1912-13, затим Први св. рат 1914-18, Други св. рат 1939-45.. увођење комунизма у источноевропске земље, као и СФРЈ.. па пад комунизма у истим земљама.. итд, итд.
Октобарска револуција је сама по себи доказ моћи западних сила, тј. Ватикана! Јер подиже се у незгодно време, када је доминирала неписменост свуда, па и у Русији, беснео је рат, и тада Лењин блиндираним возом из Немачке стиже у Петровград, где се подже револуција, а са престола збацује се и протерује династија Романов.
Суштина је да Русија и руски народ са комунизмом имале мали напредак.. али велику кочницу јер се 1928. год на пресол Русије убације нови шпијун Стаљин, прави незапамћене чистке и несагледиве последице по руски народ.. милиони људи су побијени, мучени, протерани.. Наредни руски владари Хрушчов, Брежњев настављају истим тоновима, али нешто блаже. Да би Горбачов растурио СССР, повукао се из источне Немачке, пад Берлинског зида, слом руске војске и државе.. крајем прошлог миленијума отишао у САД да би рекламирао пице!?!? Ако су ово Русима радили.. шта смо им ми били?
Још нешто око овога.. приметићете да је и раније било покушаја да победи комунизам у Европи, нпр. Париска комуна 1871. али безуспешно.. затим покушано је у Шпанији 1936-39. Покушано је и у Грчкој за време Другог св. рата.. али све безуспешно! Зашто? Зато што масони САД и Ватикан, то НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ!!! Друштвено-политички систем је могуће променити само онде где ОНИ то дозвољавају.. Да би било још јасније.. пример вам је Куба и Че Гевара. Јер тамо је чувени револуционар успео са Фиделом Кастром направити комунистичку државу, јер је то САД одговарало како би стално своје пореске обвезнике плашили Кубом, и ратом, односно требало им је извлачити паре... А пазите то да је САД ишла да ратује у 100 држава света, и гони своју војску тамо.. а није могла освојити једну омању Кубу!? Као што рекох рат и оружије су велики бизнис. Када је Че Гевара отишао у сиромашну Боливију да и тамо подигне револуцију - убили су га! Тамо не може да се подигне револуција!
Да не причамо само о другима.. није тако давно било, сетите се Слободана Милошевића, како је дошао на власт, шта је радио, и који моменат је отишао са власти.. још важније, ко га је заменио?

Често ћете чути како је Јосип Броз Тито био совјестски човек!? А да ли је? Званично да, али ако погледате његове потезе, одлуке, јавне посете државницима, говоре.. видећете низ нелогичности за то веровање.. Био је ватиканско-масонски човек САД.. радио је за њихове интересе.. Први је тај што је успео у намери да направи СФРЈ.. односно озакони поделу југославије на 6 делова.. односно, Хрвати неким чудом добијају 1000км морске обале, Барању, Истру, Дубровник, Далмацију, делове Војне Крајине, и Славонију?! Добили су исто као и јанези неколико фабрика из Србије. Србија се цепа на 3 дела, односе јој средства за производњу на 4 стране света, прихвата се већи број Албанаца на Космет, муслиманима у БиХ се даје 1975. националност, Македонцима поред нације добијају и језик и државу. Црногорци су имали државу скоро од када и Србија, али нису нацију.. нацију добише 1945.
Веома битна ствар овде морам рећи, а тиче се Ватикана јесте покрштавање Срба православаца у Далмацији, Херцеговини, Славонији, Лици, Бос. Крајини, Кордуну, и Банији. Покрштавање се дешава задњих 200-ак година! Добили су фанатичне борце и усташко задојење!? Прави Хрвати су вам у Загорију, и они немају нетрпељивост и мржњу према Србима! Ове похрватице су се увек доказивале.

Често ћете чути и бајке како је ћопави загорац успео да га воле на Балкану, и свуда у свету. Но, први поглед увек вара.. на други поглед видећете да ћопави је успео своју причу продати неписменим земљорадницима јер 85% Краљевине СХС у доба 1940. године је било. Узмите себе како исподпросечно интелигентном човеку причате како сте били на месецу уместо Нила Армстронга.. и видећете како ће вам поверовати. Тако и ћопави са неписменим паорима, који су више бранили голи живот од немаца и усташа, балиста, него њега.. а свакако да пријају приче о томе како ће тећи мед и млеко са социјализмом.. Интересантна ствар је за коју знам из прве руке, да је обећавано, како сељаци неће плаћати порез на земљу када комунисти победе.. цело време постојања СФРЈ, сељаци су плаћали порез на земљу!?! Сељачки народ је одвођен у градове ради индустијализације, и то не случајно, већ зато што се ту људи лакше контролишу! Путем телефона, писама, кафанског разговора и сл. Тражиш стан, може али будеш члан партије итд.
Што се спољне политике тиче.. ту се јасно огледа његово шуровање са САД. Најбољи пример вам је Покрет несврстаних. Једина европска земља у тој причи је била СФРЈ, све остало су биле сиромашне колонијалне земље Јужне Америке, Африке и Азије?! Тобоже ћопави им донео ослобођење.. А да ли је? Све те колоније су биле под контролом западноевропских држава: Британије, Француске, Белгије, Шпаније и Португалије. Све до почетка 50-их година прошлог века рецимо у Индији и Пакистану, Јужној Африци, Египту.. платежно средство је била енглеска фунта.. у Конгоу белгијска круна, у Бразилу је владао Португал, остале земље Латинске Америке су биле под Шпанијом.. Већина Афричких земаља је била колонија Француске итд. Да би се оформио Покрет нестврстаних 1954. године, и све те пипке које су колонијалне силе (попут хоботнице) држале своје колоније, биле једноставно пресечене покретом несврстаних. Погледајте сада у тим државама које је платежно средство, и ко заправо има доминацију над њима!? Немојте се фрапирати ако чујете: амерички долар! Имати новац у туђој држави (већу количину мислим), значи имати утицај, мешати се, и контролисати је. Е то вам раде масони САД! Значи само су им господари промењени.
САД је Немачкој пре Првог и Другог св. рата давала ратне кредтите.. и то не случајно, већ намерно.. Први разлог је што је рат велики биснис, покреће буквално све, други је што је Европу требало дестабилизовати, уништити, и осиромашити.. Након Другог св. рата приметићете војску САД у већини земаља западне Европе, у Јапану, Јужној Кореји, Латинској Америци. Руска војска се повукла из Источне Немачке, Пољске, Мађарске, Румуније, Бугарске, Чешке и Словачке 1990. године.. а војска САД и даље остала у својим базама?!
Наравно да је Хитлер био амерички пројектат, и да није убијен у Рајхстагу, како је званично образложење.. пацовским каналима Ватикана отишао је у Америку. У Рајстагу је нађено само угљенисано тело, које су по (лажном) зубном картону препознали?! Осама бин Ладен тајни амерички пројекат, који је довео до тога да трупе САД уђу у Авганистан, земљу која се налази између Русије и Кине, земља од које потиче производња дроге хероина!?! Садам Хусеин, је њихов.. омогућио је првобитно улазак у Кувајт, а затим и Ирак, деценију касније.. САД су помагале Ирак у рату против Ирана 1981. године.

Они раде тако што постављају марионетске владе у те мале и сиромашне земље, постављају и власт и опозицију.. једноставно праве од малих народа РОБОВЕ!!! То се и нама дешава, и земљама у региону, једноставно свуда. Код њих важи правило: Ниси крив за злочин, ако није доказана кривица.. али како ниси платио порез држави - крив си, и одмах те хапсе! Порез им је светиња, и тако праве робове од нас!

Све ово је и у Србији присутно већ деценијама. У данашњој ситуацији бих вам могао доста рећи о томе шта и како се ради.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: