Threads: 3
на отварање нове теме ме нагнао расизам од појединих чланова овог форума.....
дакле прво ћу се потрудити да објасним тим и таквим у шта они уствари вјерују и чиме се поносе,а надам се да ће се тема касније развити....
Прво прије свега Срби као народ никада нису били расисти и то је свима јасно...наравно да смо сви поносни на своју боју коже,облик лица,боју очију... али никада нисмо говорили да смо зато другачији од осталих (ни бољи ни гори)...
друго Срби јесу аријевски народ јер су припадници словенских народа а самим тим и индо-европске бијеле расе...говоре својим матерњим језиком-српским који такође спада у оне језике из индоевропског стабла....(назанимљивије је да наш језик има највише сличности са језиком аријеваца-санскритом доста истих ријечи нпр огањ,брат,мати.... али касније ћу нешто више о томе)...али Срби за разлику од неких који су се самопрогласили Аријевцима никада нису хтјели да тлаче друге и узимају их за робове само зато јер су ови друге боје коже ...
треће-не разумијем како људи могу да буду толико глупи и након једног читања „Мајн кампфа“ закључе да је Адолф Хитлер апсолутно био у праву...али ти и такви људи не знају врло битну чињеницу...Хитлер је цијелу своју национал-социјалистичку творевину зла направио на Словенима,њиховим обичајима и знаковљем...а опет је заговарао нестанак свих нас са земаљске кугле...е сад главни разлог за то је величанствена побједа српске војске у Првом свјетском рату (гдје је Хитлер би на страни поражених-Централних сила којима је циљ био трансферзала преко цијеле Европе преко Балкана)...Срби су то зауставили...Срби су прије свега показали пркос аустругарским тежњама да овладају балкансим полуостравом,и 28. јуна 1914 године извршењем атентата на Фердинанда показали да „Србија није шака пиринча да је позоба свака врана која наиђе“...то је за неуспјелог умјетника Хитлера био велики ударац и као припадник царске војске схватио је коме се за то треба кад тад осветити...е сад буни чињеница што је знак на својој творевини Трећем рајху узео из словенке митологије ( свастика знак сунца и кретања свега на кугли земаљској),а први пут га је видио у војсци у Котору...орао који је био такође један од сибола Њемачке је преузет из Византије...и још мноштво мноштво ствари...
И сад право питање како људи са ових простора могу да нађу узоре у тој и таквој идеологији кад је велика већина ствари узета из њиховог поднебља,из њиховог народа,само вјешто маскирана?!како људи могу да славе кољача који је под симболима њихових предака послао у смрт милионе људи из њиховог народа?
Нажалост много ових ствари није познато и људи чим виде свастику или келтски (српски) крст помисле овај је нациста...нажалост...зато топло препоручујем људима који мисле овако да почну да истражују своју историју своје јунаке,своје митове...и схватиће да су ти које они спомињу и прослављају само блиједе копије наших митова,легенди ....ЗАТО ПРЕСТАНИТЕ ТРАБУЊАТИ О ХИТЛЕРУ И НЕКОМ НАЦИОНАЛ-СОЦИЈАЛИЗМУ,ЈЕР ЈЕ ТО СВЕ УКРАДЕНО ОД ВАШИХ ПРЕДАКА И САМО ОКРЕНУТО НА ЗЛУ СТРАНУ ДО ЉУДИ КОЈИ ВАС И ДАН ДАНАС СМАТРАЈУ НИЖОМ РАСОМ И СВОЈИМ ПОДАНИЦИМА...ИСТРАЖУЈТЕ СЕБЕ И СВОЈЕ ПРЕТКЕ А НЕ НЕ ЊЕМАЧКЕ,ИТАЛИЈАНСКЕ ЈЕР ВЈЕРУЈТЕ МИ СВИ БИ ОНИ ХТЈЕЛИ ДА ИМАЈУ ИСТОРИЈУ КАО РУСИ ,СРБИ,ГРЦИ АЛИ НЕ МОГУ ЈЕР ОНА ТАКО ВЕЛИЧАНСТВЕНА НЕ ПОСТОЈИ!!!И ЗАТО ФАЛСИФИКУЈУ ИСТОРИЈУ И НАЗИВАЈУ НАС КАКО НАС НАЗИВАЈУ...нажалост сви смо тако и учили у школи и тек се у задње вријеме клупко почело одмотавати...
Извињавам се свима ако сам био мало неразумљив али следећих дана ћу надам се боље објаснити неке од ових ствари...
Threads: 2
Свака част за тему!!!Драго ми је што је отворена ова тема да се стане на пут колико може (бар на овом форуму али надам се и шире) овим новокомпонованим фашистима,расистима,усташама и зборовцима.Да им се стави до знања да ''они'' никад српски националисти нису били нити ће икада бити.Никад им место у Србији није било па неће ни сада.Жалосно је то што се данас те организације и њихови чланови и симпатизери (познате као назови патриотски оријентисане) слове за ''много'' опасне и као национално свесне и родољубиве,бивају (не)свесно рекламирани на сваком кораку од стране медија електронских и штампаних, а Делије истински и прави националисти без икаквог интереса од национализма од свог постојања бивају маргинализовани.Чији су то интереси?Ко их плаћа а ко финансира да блате срспство и српску историју и ко их наговара на то антисрпско деловање још није познато, мада претпоставке увек постоје?!?!?! Зна се ко је највећи мрзитељ и џелат Срба и Православља, и коме највише од памтивека сметамо као народ!!! Али ничија није горела до зоре па неће ни њихова!!! Драго ми је што су још увек у мањини и у Србији и у осталим српским земљама, али да са њиховим идејама постају све више опасни за српство то никако не сме да се оспори и занемари и томе се мора стати на пут!!! Нису српски национализам и српске идеје настале ни у Загребу ни Будимпешти ни Бечу ни Берлину ни Дрездену као што они изгледа мисле и потенцирају, већ у Шумадији на Космету на Равној Гори, Романији, Динари и Мањачи,Дурмитору и осталим слободарским и деловима српских земаља!!!
Кокеза лопове !!!
09-04-2009, 12:48 PM
(This post was last modified: 09-04-2009, 12:57 PM by ЧИЧА КЕЖУЛТРА.)
Брате Кука знао сам да ћеш се ти први уписати у тему...ко ће ако не син Горе Равне  ...
А ову сам тему и покренуо баш због тога,да мало више истражујемо своју и историју братских нам народа а да ове ткз боље речено самозване „националисте“ и „родољубе“ и квази патриоте,бар потакнемо да мало више истажују СВОЈЕ а да се ману туђих идеологија и туђих заглупљивања...јел опет понављам ми за разлику од неких других имамо чиме да се дичимо и поносимо...за Немањиће и нашу славну историју од 10 вијека па наовамо знамо,али прије 10 вијека имали смо и још славнију историју коју ови народи на које се ови нео-нацисти угледају присвојише себи и украдоше добар дио наше историје!!!
Дакле-
ПОРИЈЕКЛО И ИСТОРИЈА СРБА (и других словенских народа)
Постоје двије теорије о поријеклу Срба:
1.конвенционална(коју смо сви учили у школи)-да су се доселили на Балкан у 6 вијеку и да тек од тада почиње српска историја ( а гдје су прије тога?!)
и
2.аутохистичка(доста старија од ове данашње али бачена у запећак првенствено због неких наших владара који су се хтјели слизивати са европом па тако прихватише да смо оно што нисмо,и наравно каснијег комунистичког система који је то једва дочекао) -о томе да су Срби одувијек и били на Балкану и да су имали своје царство и прије оног Душановог
Дакле прва која нам је свима позната говори да су се Срби на Балкан доселили крајем 6 и почетком 7 вијека из Малорусије (Украјине) и подручија данашње Русије , Бјелорусије и Њемачке,а да су са собом донијели име Срби...да сад не давим вјерујем да је свима позната ова теорија...али данашње технологије и нагли развој науке доприњели су томе да ова теза сваким даном почиње бити на све лабавијим ногама јер према генетичким истраживањима Срби су мјешавина разних групација 30 % словенских,21 % илирског 15 % келтског 6 % хеленског....самим тим долазимо до закључка да Срби могу бити само старосједиоци на Балкану а никако досељеници као неке друге нације...
али то није толико ни битно јел:питање је шта Србе чини Србима ...цитираћу један дио из једног чланка:
„Ми нијесмо Срби зато што у највећем проценту имамо овај или онај ген, већ зато што вјековима живимо у православљу Светог Саве, његујемо Косовски мит, пишемо ћирилицом... једном ријечју, баштинимо исте вриједности као и Срби у Србији, Срби у Републици Српској, Македонији и широм свијета.“ И оно што забрињава:
„Као што је вјерско питање одвојило Муслимане и Бошњаке, па и Хрвате, од Срба, тако и атеизам који је углавном створен у пет деценија комунистичке индоктринације, дефинитивно одваја савремене Црногорце од Срба."
е сад ту долазимо до друге теорије која каже да су Срби увијек и били на овим просторима и да смо ми уставри само наставак културе Лепенског Вира...мада у другој теорији постоји мноштво разилажења али сви се слажу у једном Срби су старосједиоци на Балкану и то нико не може да оспори!!!сад да не бих писао све својим ријечима даћу један занимљив линк који објашњава о поријеклу Срба тј Серба или Сораба...
http://www.srbijazemljaheroja.com/staroporeklo.html
и да цитирам Ернеста Ренана француског филозофа који је ово написао давне 1871 године:
„Изговарајући се германском етимологијом тврдите да то лоренско село припада Пруској.Имена Вин(беч) Вормс и Мајнц су галска;никада вам нећемо тражити те градове,али шта ако једног дана Словени затраже своју Пруску у правом смислу,Померанију,Шлезију,Берлин...због тог што су сва та имена словенска.ако на карти означимо села Оборита и Венеда (СРБА) шта бвисте на то казали?“...
Threads: 15
Зар свастика није преузета из будизма? Друго, званична историја је званична историја. Кажеш, гдје су Срби прије шестог вијека, а ја те питам има ли каквих стварних доказа о њиховом постојању овдје прије тог периода? И наравно, потпуно подржавам став да се овим младим горанима који повезују српски национализам и нацизам или фашизам, мора стати у крај.
09-04-2009, 08:01 PM
(This post was last modified: 09-04-2009, 08:05 PM by ЧИЧА КЕЖУЛТРА.)
дакле микеланђело питаш за доказе-ево једног стећак у Горњим Мочиоцима...стар више стотина година,а вјероватно и коју хиљаду...дакле свастика није преузета из будизма него су будисти то само узели за свој свети знак прије свега јер су живјели у непосреној близини Аријеваца (понављам Аријевац није оно о чему је Хитлер говорио!) и једноставно га присвојили себи...свастику можемо наћи широм Европе од Троје (о којој ћу исто писати),преко Србије па све до Карпата и руских степа...занимљиво је да је много,много распростарњенија у источном (словенском) дијелу Европе (у западном врло ријетка)...једноставно свастика је била симбол среће,благостања и бога сунца у прастарој индо-европској религији...
званична историја у Америци исто тако говори да је "Милосрдни анђео" била акција спашавања албанског живља од великосрпског насртања!да су Срби били злочинци и прије овог рата...код нас је историја до прије 15 година говорила да су четници били кољачке јединице и свесрдни помагачи окупатора...да не небрајам више...
стварни докази:ВИНЧА!!!Bинчанска култура!!!и топоними од Индије па све до Шпаније!препоручујем ти књигу од Јована Деретића "Срби,народ и раса" (много наглабања и информација које зачуђују али вриједи прочитати јер има и доста вјеродостојних информација) али поготово ти препоручујем радове од Живојина Андрејића,Драгољуба Антића и Илије Живанчевића мало их је теже наћи али...и имаш књигу која се до скора налазила на уличним бањалучким сајмовима од Мавра Орбинија "Краљевство Словена"...много тога за прочитати али вјеруј ми једном када почнеш читати и сам мало истраживати више не можеш стати и полако одбацујеш догме које су ти други наметнули...
(09-04-2009, 07:33 PM)Mikelandjelo link Wrote: И наравно, потпуно подржавам став да се овим младим горанима који повезују српски национализам и нацизам или фашизам, мора стати у крај. Тачно тако брате.То је и суштина теме да се коначно отклони та заблуда и лагарија која се налази у народу и која све већем облику покушава да заживи, и која трује српску омладину.Неко је нешто загаламио на форуму о расизму и фашизму,па је дечко претпостављам на основу тога покренуо тему и то од почетка.Степеник по степеник.Да се такве глупости више не понављају и да се стави до знања да таквим глупостима није место ни овде на форуму а ни на нашој трибини.Доста је бре више те зајебанције и дивљења СС дивизијама, Зборовима и осталим глупостима!!! Који је то српски национализам!!! Ау сачувај Боже!!!
Кокеза лопове !!!
Threads: 19
Тема је добра.. и добро је да причамо о овоме, да се оградимо од националне изопачености - шовинизма!
Туђе поштујемо, а своје волимо! То није грех. Знамо шта је наше (Од Вардара па до Купе), и имамо право да се боримо за то.
Данас нас у Србији сврставају све у исти кош, и ове шовинисте, и националне политичке странке и национални строј, и све живо!?
Нисмо ми као навијачка групација били део њих, нити су они део нас!
Патриоте јесмо, и идеолошки смо најближи монархији. Борба за српство никада није долазила у питање, напротив, ту смо одувек били без компромиса.
[url=http://www.delije-caffe.net/forum/index.php?topic=3990.0]
(09-06-2009, 08:07 PM)дрвосеча link Wrote: Тема је добра.. и добро је да причамо о овоме, да се оградимо од националне изопачености - шовинизма Тачно тако. Делије као навијачка група никада нису биле део таквог неког изопаченог правца. Много боли то што те организације које си навео и још пар које ниси (а сигурно знаш на које мислим) данас слове за патриотске и националистичке, а са собом уместо обележја Немањића, скривено или не носе обележја фашистиче Немаче, Италије или Збора а позивају се на српски национализам. Мало им је што су почели тим глупостима и квази патриотизмом да трују Србију па су своје фашистичке пипке протегли и до Републике Српске и што је најгоре од свега опасно угрозиле и СПЦ. Свој ''национализам и патриотизам'' свели на мржњу према црнцима, јеврејима и шта ти ја знам према коме још што је сушта супротност српског народа и наше православне вере. Све што раде то раде на силу. Много ме боли то што су те ''патриоте и националисти'' који су постали као Срби тек 2004. сад соле памет и позивају на Православље и национализам оне који су много пре њих били националисти, славили крсну славу и ишли у цркву и постили пост и вршили причешће. Жалосно је то што данас у Србији идеалисти минхенске пивнице носе епитет српског националисте тј. што их медији тако представљају и тако називају. А ''они'' прави српски националисти на чијој је трибини и у чијим је срцима национализам живео и испољавао се и у време када се о српском национализму није смело ни шушнути, и данас као и тада бивају деградирани!!!
Кокеза лопове !!!
Threads: 0
Ја сам можда мало млађи и неразумем ваша казивања, али ми је довољно да схватим и да вас потпуно подржим јер мислим да је све што причате тачно. И драго ми је, јер сваки пут када кажем да сам Делија или Циган (још од првог пута кад сам рекао) или како год, увек се нађем у овим вашим горе постовима. Драго ми је јер то сам увек желео да будем, јер сам се увек гнусао лажних патриота такозваних националиста или нациста или да не упадам сад у разглабање ових речи, знате на шта мислим. Драго ми је што припадам овој групи људи мојих истомишљеника.
Тренутно се бавим неким другим књигама, такође јако озбиљним и интересантним па не могу да одвојим времена да читам толико дубоко о нашој историји. С тога очекујем још ваших постова из којих ћу надам се научити доста и проследити то знање како странцима тако и нашим људима.
На УБ09 имао сам прилику да за доручком, ручком и вечером као волонтер у ЕХПО центру седим са много странаца које сам упознао са баш оваквом нашом историјом. Иако нисам имао неко знање (поред оног школског и мало напреднијег о Првом и Другом светском рату) импровизовао сам али сам имао доста самопоуздања и причао сам као прави историчар  . Тада сам био јако поносан на себе и своју земњу јер сам у потпуности успео да привучем њихову пажњу. Много тога сам и сазнао од људи из Африке о расизму управо на овом континенту (наравно од старијих људи). А онда сам им објаснио да код нас расизам никада није постојао и да је Србија земља отворена за сваког добронамерног човека без обзира које боје коже био. Рекао сам им да расизам покушава ових година да се настани на овим просторима али да никада неће успети јер су велике организације попут Делија велики противници. Њима је то звучало чудно јер се расизам најпре устали у навијачким организацијама. Ти људи су ми обећали да ће посетити опет Србију. Мени је то било довољно да будем испуњен током целог одмора.
Велики поздрав од мене!
"Učiniću mu ponudu koju neće moći da odbije"
|