Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Да ли нам треба монархија?
(04-20-2009, 03:38 PM)rukometas_bg link Wrote:[quote author=Звездашица link=topic=3489.msg66970#msg66970 date=1240239961]
не знам,можда има људи који мисле да Србија може поново да ради на том ситему
А какав је то систем? Само би уместо председника на челу државе био краљ. И даље би имали парламент који би био изабран од стране народа, све би било исто. Само што би уживали много већи углед у свету.
[/quote]

надам се да би у том систему било мање посланика џабалебароша из безброј секташких странака које се се финансирају из буџета. астрономске су им плате, астрономске пензије. не би тога било кад би се увела монархија.
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

http://www.youtube.com/user/IstinaZaUrosa
Reply
(04-20-2009, 07:22 PM)Majka Mara link Wrote:[quote author=rukometas_bg link=topic=3489.msg66971#msg66971 date=1240241910]
[quote author=Звездашица link=topic=3489.msg66970#msg66970 date=1240239961]
не знам,можда има људи који мисле да Србија може поново да ради на том ситему
А какав је то систем? Само би уместо председника на челу државе био краљ. И даље би имали парламент који би био изабран од стране народа, све би било исто. Само што би уживали много већи углед у свету.
[/quote]
надам се да би у том систему било мање посланика џабалебароша из безброј секташких странака које се се финансирају из буџета. астрономске су им плате, астрономске пензије. не би тога било кад би се увела монархија.
[/quote]
Е па баш зато политичке странке не смеју да покрену то питање. Реално праламент не треба да има више од 50 посланика
Reply
Брат Пијанац је добро осликао ситуацију која влада како овде на форуму тако и у васцелој Србији... Много испраних мозгова, много глобалистичко-усташке пропаганде је допрело до оних који треба да буду носиоци српског духа, православља, идеје монархизма, а то смо ми Делије...

Став трибине је добро познат, ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!!! Како мислите да убедите људе око себе да Урош није убица, да ми нисмо само дивљаци и нешколована банда, како мислите много тога да промените у главама ваших најближих ако су вама испрали мозгове и убедили вас да је монархија исто као република и да је престолонаследник овакав и онакав... Зар не видите шта вам ради пропагандна машинерија?? Освешћујте се Срби док нам не буде касно свима!!!

ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!!!
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(04-20-2009, 03:38 PM)rukometas_bg link Wrote:А какав је то систем? Само би уместо председника на челу државе био краљ. И даље би имали парламент који би био изабран од стране народа, све би било исто. Само што би уживали много већи углед у свету

Знам, немам ја ништа против монархије...мислим да би баш лепо било да Србија има успех као пре,али исто тако мислим да народ често заборави на лоше стране тога и мисли само на добре.
Имати краља на челу Србије уместо председника је дивна ствар. И управу си да би Србија изгледала много боље у свету него сада, само се плашим да тај краљ не буде лош. Монархија је супер ако је краљ добар и хоће да се бори за своју земљу. Али искрено, колико има данас људи који неће продати и душу за мало новца? Не много,а и они који су стварно добри..дешава се једно од три ствари:

а) Дођу на власт,али су ту за јако кратко време
б) Никад не достигну моц председника/краља
ц) Власт их промени.

не знам...једноставно се плашим краљева јер имају већу моћ од председника, а не знам да ли постоји човек коме Србија сада може толико да верује.

А и колико би монархија могла да промени садасње стање у Србији?Колико би било шта...било који председник.... могло да промени живот обичних људи у Србији?Шта ако би се народ надао( као што смо се надали сваком политичару до сада и говорили " Биће боље! ") и када би се то остварило, а када се на крају ништа не би променило?

(04-20-2009, 08:49 PM)Red Star Forever link Wrote:. Много испраних мозгова, много глобалистичко-усташке пропаганде је допрело до оних који треба да буду носиоци српског духа, православља, идеје монархизма, а то смо ми Делије...

Што се тиче Српског духа и православља, мислим да је глупо да се правдам колико идем у цркву јер то није мерило да ли особа носи православле у срцу или не. Такође се нећу правдати колико носим православље у срцу јер то није ни на мени ни на теби да одлучујемо.То зна Бог.

Е сада, што се тиче монархије, знам да је то наша традиција и да је велики део Српског духа. Као што понових милион пута, немам ништа против монархије( мада изгледа да ме погрешно схватате), само сам скептична да ће да успе.То Је све. Не видим зашто бисмо одjедном нашли идеалног краља, када не можемо да нађемо ни идеалног председника?Мислим да је проблем у Србији што имамо лоше људе, а не само лош систем!

А ако ћемо већ да поредимо религију и монархију( мада нема потребе....има других православних земаља у којима не влада монархија)...
Онда, зар у Библији не пише да је Исус Христос јахао магарца? Народ је био срећан тада, али то не значи да ми сада треба да јашемо магарце да бисмо били срећни!
Све државе покушавају да иду даље,а не да се враћају у неки систем из прошлости. Не видим, зашто би Србија враћала монарију, када нам то не гарантује успех. Ка сшто већ напоменух, можемо да завршимо и са лошим владаром који ће користити своју моћ да управља Србијом како oн хоће, а не како народ то жели. Само сам скптична у вези монархије. То је све. Али то је само моје мишљење.Можда и нисам управу- Можда би Србија и успела са монархијом...само ја када погледам  шта све може да крене наопако, једноставно не видим разлога за покушај.
КрВ ТеЧе МоЈа ЦрВеНо БеЛиХ БоЈа
Reply
(04-21-2009, 01:02 AM)Звездашица link Wrote:Знам, немам ја ништа против монархије...мислим да би баш лепо било да Србија има успех као пре,али исто тако мислим да народ често заборави на лоше стране тога и мисли само на добре.
Краљевина вероватно да има и лоших страна али их има много мање, а неупоредиво више позитивних од овог система.
Пошто видим да се највише плашиш јер може да се деси да краљ буде лош, наведи ми једног јединог председника од распада краљевине који је био добар. Значи само једног
Reply
(04-21-2009, 01:02 AM)Звездашица link Wrote:Шта ако би се народ надао( као што смо се надали сваком политичару до сада и говорили " Биће боље! ") и када би се то остварило, а када се на крају ништа не би променило?

Е видиш овакво размишљање и овакав профил грађана управо одговара садашњој политичкој структури. Ти нам кажеш да си скептична према монархији, али не знаш ваљано да нам објасниш који је разлог твог скептицизма, осим евентуално да се плашиш новог разочарења. А када би само мало дубље загребала у срж приче о монархији и када би анализирала нешто изван онога што ти се сервира путем медија, схватила би да немаш разлога за скептицизам. Све је ово типичан пример медијског заглупљивања нације, који већ дуго живи у Америци, а све је распрострањенији и у остатку света. Политичари су нас зајашили и намеравају још дуго да нас јашу правећи међусобно договоре и стварајући све могуће и немогуће коалиције. А народ ће да се брани тако што ће да буде збуњен, апатичан, незаинтересован, да се случајно не би поново наложио на нешто, па после схватио да је погрешио. А и што народ мање зна, то се мање нервира и тако се долази до те неке равнотеже где је свакако вук сит, али су овце само наизглед на броју. Ја разумем да овако апатично размишљају пензионери, али не желим да прихватим да српска омладина хоће да иде линијом мањег отпора.

Просто је невероватно како се на наше очи, а опет некако неприметно, урушавају сви истински симболи Српства. Све истинске вредности око којих би поштени Срби могли да се окупе се из дана у дан урушавају, а народ ћути и трпи. Проблем Космета се релативизује, црква се блати, монархија такође, па што да будемо скромни и да не кажемо и ово, покашавају да уруше и углед Црвене звезде као још један од симбола овог народа. Није све ово случајно, нека веза сигурно постоји, размислите мало....
Reply
Наравно да је монархија најлепше државно уређење бар за мене лично ,али то је  код нас у нашем народу доста дискутабилно као и цела српска историја.Ја бих лично волео да  видим Србију као монархију, јер јахали су нас и комунисти, јашу нас ови нови комунисти, такозване демократе па би ред био да видимо и монархију која би нам ако ништа друго вратила онај понос  који је Србија имала почетком 20. века па макар и само на папиру било све то ... бар би нам срца била пуна.Као што је већ познато Срби су на емоцијама најјачи народ и неприкосновен у томе.Неко је овде на форуму рекао да престолонаследник незна две реченице на српском, неко му одбрусио па да се надовежем на то. И мене много боли та чињеница да престолонаследник слабо стоји са матерњим језиком, то је за мене неопростиво. Разумем ја и емиграцију, живот у туђини педесет година и шиканирање и комунисте и све остало, али ..... то се није смело догодити. Можеш и на марсу да живиш али српски језик не сме да се натуца.Поготово не један престолонаследник. Ипак је то лоза Карађорђевића а то није мала ствар. То је лична карта оне најјаче Србије, нешто по чему је Србија препознатљива у свету.Али опет и та тежња и моја жеља за монархијом сваког дана је све више плаши и чини ми се све даља и даља када видим слабо залагање чланова династије за сопствени народ.Знам ја да немају никакву власт и да ништа није боље него под влашћу комуниста, али волео бих бар да видим неку симболику жељу и покушај ако ништа друго. Много бих волео да видим престолонаследника или некога члана династије у посети народу на Косову и Метохији, Републици Српској ... да прошета и Бања Луком и Косовском Митровицом и Палама и Лепосавићем и Требињем и Звечаном ... и свим осталим градовима где живи српски народ. Па чак и да оде у Републику Српску Крајину ... иако је нажалост под контролом Ватикана и тамо неке најновије Хр.....(ај да не блатим форум са именом те државе  а и мука ми је од саме помисли на њу ;D ) Кад је могла она вашка Вучић(уз благослов ватикана)  да оде може и неко од краљевске породице да обиђе Крајину у име српског народа и династије Карађорђевића. Па да и обиђе и највећа страдалишта српског народа и Газиместан,Цер,Лијевче Поље и Прибиловце и Величане и остале масовне гробнице српског народа по Херцеговини и осталим деловима земље где су Срби као народ геноцидисани, да се поклони и ода почаст тим мученицима. Али не ... престолонаследник седи у Белом двору и пакује новогодишње пакетиће а принчеви играју билијар ... данас је то слика династије Карађорђевића на моју жалост а верујем и осталих чланова овог форума.А и како да само Србију направимо монархијом а где нам је Република Српска а где нам је Република Српска Крајина а и Космет нам је разапет.Много је све дискутабилно и много  тога треба да се искристалише и да много ствари дође на своје место да би српска монархија поново заживела.Још кад видим ко пропагира монархију и ко жели да је врати ... желудац ми се преврће и пожелим да монархија никада више не заживи. Волео бих да се то мења и да се промени и да монархија заживи поново у српском народу као уређење, али бојим се како стоје ствари да то ја нећу дочекати. Било како било нисам противник монархије ни најмање, ма како се коме чинио овај мој упис ни али има много ствари које мени ту нису по вољи ... Можда навучем и негативних коментара, ипак само износим своје неко виђење и своје мишљење. Али ипак остаје ... ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА !!! 
Кокеза лопове !!!
Reply
Јако добра тема,па ето и ја да допринесем овој несмуњиво занимљивој дискусији.

Начелно сма противник монархије,у облику у ком би краљ доносио важне одлуке,јел тај облик владавине не постоји нигде у свету,сем у неким арапсим земљама.

По мени разлози ЗА су:
-срби као припадници словенске групе народа,морају константно бити под чврстом руком,да имају јасне интересе,отелотворене кроз вођу,који је ауторитет,али и не користи ту власт са негативним примесама,то је онда тиранија(пример русије,која је изашла из кризе под руководством Путина)
-строга хијерархија се добро показала на нашој трибини где се тачно зна ко шта ради,и све одлуке се доносе,на демократски начин
-кроз историју у нашем народу је дубоко укорењена потреба за вођом,персонификацијом власти,с једне стране непоколебљивим вођом,али с друге стране праведним
Разлози ИЗМЕЂУ:
-у ново доба економија је постала,практично смисао живота,наравно ја као поједнимац се трудим да што мање,будем део тог потрошачког друштва,е сад питање је колико ће монархија допринети,нашем економском просперитету,наш престолонаследник може да искористи свој утицај у свету уколико га има,и да утиче на доношење неких судбоносних одлука везаних за наш народ,али мој је аргумент је да њега ништа до сад није спречавало да утиче и без формалне круне на глави,утиче на болне одлуке у последње 2 декаде.
-Непостојање јасног осећаја за припадност народу,како ми се чини,пример непознавања језика је једна од препрека за нашег престолонаследника.
-не пресудан,али сам га ставио у ову категорију,је проценат српске крви нашег престолонаследника,то јест колико се он уствари осећа припадником овог народа
Разлози ПРОТИВ:
-по мом мишљењу после Петра Првог,који је био прави вођа,харизматичан и способан,један од највећих владара од оснивања наше државе
-након владавине Петра Првог,долази до владавине Краља Александра,који је одредио даљу судбину нашег народа,стварајући утопијску творевину Југославију,он је један од криваца за данашња страдања нашег народа,наравно ненемерно,у шта сма уверен,али ипак то показује способност владара да предвиди будуће околности и да мудро поступа,након њега долазе још слабији владари који су за разлику од Петра Првог били поприлично невешти у политичким играма,престолонаследник Александар ми не зрачи неком харизмом,и немам неко поверење у њега
-монархија кошта,и финансираће се из буџета...

Мој предлог је да се престолонаследник кандидује на следећим изборима који би фактички имали карактер референдума,и са задовољством ћу гласати за њега,уколико понуди нешто опипљиво.
Моји претци су крварили за ту монархију,па уколико треба и ја ћу...али сад су нека друга времена,па видећмо.
Reply
Ево и ја нешто да Зборим
ја мислим да је ѕа нас најбоља Монархија,бар ја тако размишљам
Reply
(05-18-2009, 09:32 PM)Goldy link Wrote:Ево и ја нешто да Зборим
ја мислим да је ѕа нас најбоља Монархија,бар ја тако размишљам

Е ако си нам отворио очи!
КОСОВО ЈЕ СРПСКО,СРПСКО ОСТАЋЕ!
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: