Threads: 0
....још једна ствар: Да су заиста дали тих скоро 4,5 милона евра, па зар би звездин рачун био у блокади?
Паре сигурно нису доносили у џаковима, морали су да уплате на жиро рачун ФК Црвена звезда.
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
Threads: 29
04-16-2009, 04:47 PM
(This post was last modified: 04-16-2009, 05:00 PM by rukometas_bg.)
(04-16-2009, 03:47 PM)buteo serbiano link Wrote:Где си нашао овај извештај? Скинуто са неког сајта или шта?
Ако је извештај аутентичан, најбитније су ставке под тачкама: 25., 26. 31. и 32. То је оно што су они изложили ( а пренео http://www.redstarbelgrade.com/newsconte...&News=2193 ), али лажу душмани, не верујем им ништа.
Quote:На одлуку Заједнице фудбалских клубова Суперлиге Србије да се Фудбалски клуб Црвена звезда казни са одигравањем једне првенствене или куп утакмице на свом стадиону без присуства публике због неспортског понашања својих навијача на првенственој утакмици Партизан – Црвена звезда, одиграној 8. априла 2009. године, наш Клуб издаје следеће саопштење.
Фудбалски клуб Црвена звезда изражава незадовољство поводом доношења овакве одлуке, уз наводе конкретних примера да ФК Партизан није кажњаван за сличне изгреде својих присталица на стадиону Маракана.
Један од примера је из 2007. године, када је 11. априла на јужној трибини нашег стадиона поломљено 1847 комада столица, а да је цена једне столице износила 1750 динара. Том приликмо су на јужној трибини у тоалету поломљене и комплетне санитарије.
Још један пример је 16. април 2008. године, када је на јужној трибини стадиона Фудбалског клуба Црвена звезда, поломљена 381 столица, а 18. октобра исте године у 134. „вечитом дербију“, последњем на нашем стадиону, укупна штета од поломљених столица на јужној трибини је износили преко 2 милиона динара.
ФК Партизан никада због ових изгреда није кажњен сличном дисциплинском мером, па се због тога поставља питање да ли су на снази двоструки аршини и зашто је због лоше организације меча ФК Партизан на свом стадиону, Фудбалски клуб Црвена звезда кажњен одигравањем једне једне првенствене или куп утакмице на свом стадиону без присуства публике.
Због пропагирања фудбала у Србији и напора да се публика врати на стадионе, сматрамо да су гледаоци највише оштећени, јер ће се дерби кола играти пред празним трибинама.
http://www.crvenazvezdafk.com/src/saopst...ontent.htm
Као неко ко је доскора изучавао рачуноводство, могу да кажем је оно што су поставили - једно велико ништа и да је могао да га састави напреднији шеснаестогодишњи клинац. Оно личи на завршни рачун задатка из рачуноводства, само што нигде немамо текст задатка. Нигде детаљног приказа сваке од наведених приходи/расходи ставке, нигде информација коме се дугује, колико, под којим условима, на шта је тачно трошен новац, какав је карактер прихода... Понављам, на онај начин су могли да ставе цифре какве су год желели, јер ми немамо ама баш никакво покриће за ово што су поставили. Разумем ја да морају да постоје одређене пословне тајне, али у ситуацији у којој смо ми(поготову после најновијих дешавања), све ово је морало да буде детаљно приказано. Ово су могли да саставе, ураде у екселу и одштампају за мање од два сата.
Threads: 1
Ја такође не верујем у овај извештај. Ви сте све напоменули, и сматрам да су господа то урадила само да би оставили дупе у фотељама, јер како је раније речено, дат им је рок до петка, а они да су брже боље смислили какав такав план! Такође, заиста не могу да верујем да је ова управа направила дуг од 6. милиона за 6. месеци :o За Пиксија и могу да верујем, али а 6. месеци, заиста ми није јасно... Можда су легле камате, ко зна шта се ту све дешава... Све у свему, ја чисто сумњам да ова управа може да учини нешто са оним идиотима, где пре свега мислим на дан тану, коме су навијачи за све криви јер пале стадионе, вређају га и срамоте клуб!!! >
Threads: 2
Ајој ЉУДИ МОЈИ,БРАЋО МОЈА,ДЕЛИЈЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!Ово данас што је изјавио ДОБРОВОЈЕ ТАНАСИЈЕВИЋ,ДАН ТАНА,КОНОБАР,како год, ме је разочарало!Ма разочарало је МАЛА РЕЧ!!!веома сам љут,у исто време и увређен >  !Ја сам се најежио,брука и срамота,невероватно да је тако нешто изјавио!!!!!Прво сам то видео у вестима и ево још сам у шоку!!!!!!Рекао је навијачи Звезде који се зову ДЕЛИЈЕ певају и праве глупости,пале стадионЕЕЕЕЕ(нека каже које стадионЕЕЕЕ !!!! ???Десио се ЈНА,а који су други стадиони?).Али није ми то толико засметало колико ово да ПЕВАМО!По њему ми треба да будемо као Американци(пошто је то његова филозофија),да седимо,једемо и пијемо ! Ево у осталом шта је све изјавио у вези ДЕЛИЈА :
Други проблем који ми много смета је понашање навијача. То траје од утакмице у Кули када сам био в.д. председника, па до последње утакмице јуче. Навијачи, који се зову Делије, на свакој утакмици певају и праве глупости, пале стадионе. Мене је срамота и страшно сам увређен јер они нису свесни да на тај начин вређају играче, управу клуба и руше углед клуба. Ако ти навијачи не постану прави навијачи Звезде, и ако се ти навијачи не удруже са управом и са играчима, да сви заједно градимо будућност и да вратимо Звезду, ми немамо никакву шансу. Ако ми радимо на три различита фронта, спаса нема. Једино јединство може да нас спаси. Чуо сам њиховог представника, а чули сте га и ви, као и многи други, да ће они да скупљају неке паре и да ће они те паре да дају управи клуба. Прва ствар, веома важна, Звезда је клуб и нико не може да има Звездин клуб поред Црвене звезде. Или радимо заједно или нам нема спаса. Ја не желим да будем председник Звезде да бих је уништио, већ желим да је вратим близу места где је била почетком деведесетих. Ако исти тај господин жели да ја будем председик Црвене звезде и да радим на начин на који он планира, спреман сам, али да ми плати 100 хиљада месечно пошто ја тренутно овде немам плату. У том случају ћу ја да радим по његовом плану јер ја сматрам да он нема план и да не зна о чему прича.”
Преузето са : http://www.redstarbelgrade.com/newsconte...&News=2195
Прва ствар да тај човек мора да оде одма после ускрса,а може и пре!Неко ко неподржава своје навијаче,неко ко наше навијање(које је међу најбољим у Европи) и нас који смо једини уз клуб сво ово време,увек и без обзира на све,он нас назива особама који желе Звезди зло!!!!Алооооо бреееееееее!!!!!Па НИКО од нас више не воли и не даје Звезди!!! НИКООООО!!!!!!Како сме само да изговара такве речи??? >  !!!!Нисмо смели да дозволимо да уопште дође на чело клуба!Знали смо шта ће да буде,али без борбе смо га пустили у фотељу!!!!Е сад хтели ми или не,сад борбу ову коју водимо како он каже још од Куле,морамо да што пре завршимо,јер клуб док год је такав човек на челу неће ''оздравити'' !!!!!
Друга ствар!!!!!Када се јесенас бирао председник,тражио се неко ко ће да ПРВО врати дугове,затим да врати Звезду тамо где припада(у Европу и да осваја трофеје у Србији ) !!!!на сва УСТА је говорио како ће он да помогне Звезди,како има план да извади клуб из очајне ситуације,да врати трофеје,да доведе Европу на Маракану.....!!!!И шта већ пола године ништа живо неурадише!Живе од данас до сутра,сваки дан неки нови скандал,нова брука за клуб и навијаче!!!А он и компањона исту причу воде!!!!ДОКЛЕ?????Сад као да се каје што је у Звезди,уместо да је почео да враћа дугове,он их још више нагомилава!!!Говорио је да од Звезде не прима плату,асад каже АКО ХОЋЕТЕ ДА БУДЕМ ПРЕДСЕДНИК ДАЈТЕ МИ 100000 ЕВРА МЕСЕЧНО,ЈЕР ЈА ДОСАД НИСАМ ПРИМИО НИ ДИНАРА ОД ЗВЕЗДЕ!!!!!Ало мајсторе,ап сам си се хвалио како непримаш плату,да радиш ово добровољно,сад би ти за исти посао 100000! >  >  >  Е па неможе!!!! Мислили смо ма није Дан Тана битан,он је само фигура,али и да је најмања фигурица,ОН више несме да води клуб!!!!!Пре свега због ове данашње изјаве!!!!СЕВЕР МУ НИКАД ОВО НЕСМЕ ОПРОСТИТИ !!!!!!!!!!!!!Од сад на свакој утакмици јаче него икад да се чује глас против ДОБРИВОЈА ТАНАСИЈЕВИЋА !!!!!!!!!
Threads: 29
Имамо једно питање ако је неко разумео оног конфузног чичицу.
Јел се мени учинило или је његова идеја да чланство у клубу кошта 10 000дин или 120 евра и да тако мисли да привуче за почетак 12 000 људи?
Threads: 38
(04-16-2009, 09:10 PM)Храбро срце link Wrote:Други проблем који ми много смета је понашање навијача. То траје од утакмице у Кули када сам био в.д. председника, па до последње утакмице јуче. Навијачи, који се зову Делије, на свакој утакмици певају и праве глупости, пале стадионе. Мене је срамота и страшно сам увређен јер они нису свесни да на тај начин вређају играче, управу клуба и руше углед клуба. Ако ти навијачи не постану прави навијачи Звезде, и ако се ти навијачи не удруже са управом и са играчима, да сви заједно градимо будућност и да вратимо Звезду, ми немамо никакву шансу. Ако ми радимо на три различита фронта, спаса нема. Једино јединство може да нас спаси. Чуо сам њиховог представника, а чули сте га и ви, као и многи други, да ће они да скупљају неке паре и да ће они те паре да дају управи клуба. Прва ствар, веома важна, Звезда је клуб и нико не може да има Звездин клуб поред Црвене звезде. Или радимо заједно или нам нема спаса. Ја не желим да будем председник Звезде да бих је уништио, већ желим да је вратим близу места где је била почетком деведесетих. Ако исти тај господин жели да ја будем председик Црвене звезде и да радим на начин на који он планира, спреман сам, али да ми плати 100 хиљада месечно пошто ја тренутно овде немам плату. У том случају ћу ја да радим по његовом плану јер ја сматрам да он нема план и да не зна о чему прича.”
Коначно је изгледа испливао прави разлог зашто је Добривоје јесенас добио подршку финансијера у односу на Бингулца. Изгледа да су још тада проценили да је матори довољно луд да се отворено супротстави Делијама. Невероватно је са колико се жара све те струје обрушују на нашу групу. Цела ова акција још није ни почела, а они се максимално труде да је минирају. Мене у целој причи највише нервира то што покушавају да се ките нашим перјем и да наше идеје представе као своје. Уопште ме не би чудило да паралелно са нашом акцијом и они организују неку сличног карактера. Ал' нек знају да им то ништа неће поћи за руком, јер ми имамо једну огромну предност у односу на њих. Наше су намере, за разлику од њихових, часне и искрене!
Још једна ствар ми је засметала ових дана од кад се повела прича о нашој акцији. У емисији ''Око'' се догодила једна врло опасна замена теза. Задњих десетак минута је иза гостију стајала слика једне наше кореографије и на њој је писало: ''Решење за Звезду: Навијачи или спонзори?'' Навијачи су свима више пута ставили до знања да желе спонзоре, а не финансијере. Навијачи дакле нису алтернатива спонзорима, тако да је њихов напис био скроз нетачан. Изгледа да ће нам се клипови у точкове подметати са свих страна. Али, нема кукања, главу горе, ДО КОНАЧНЕ ПОБЕДЕ!
Ево тек сад сам прочитао "излагање" овог Козића....мила мајко која је то демагогија...па јел он мисли да смо ми расли у саксији >
Козић: "Сви који познају фудбал знају да је то једна специфична грана где постоји углавном четири извора прихода: тв права, улазнице, комерцијална права (спонзори, продаја свог знака, логоа, простора), продаја играча."
Све би било у реду да пре тога, у истом тексту није рекао : "Међутим, реалан приход те године износио је само 4,7 милиона евра, док је 6,9 милиона прихода који је садржан у 11,6 милиона практично чинила ревалоризација ламеле А и ламеле Б које представљају пословни простор који Црвена звезда издаје закупцима"
Онда закључујемо да су извори прихода ФК Црвена звезда : тв права, улазнице, комерцијална права (спонзори, продаја свог знака, логоа, простора), продаја играча АЛИ и издавање пословног простора....?
Имамо ми и музеј, зар не? Колико знам и ту се остварују приходи од улазница? ...или можда грешим?
Шта је са спортском двораном на стадиону? Јел се и она издаје?
Има бре овде још милион прихода који се нигде не приказују, тј. приказују се како коме одговара
Козић у истом тексту скаче сам себи у уста, а види се да им је главни, заправо једини сигуран извор прихода издавање пословног простора. Продаја играча може да донесе много пара, али није сигуран посао (правници то зову алеаторан посао)
Ево још једно питање: Да ли постоје неке фирме које су основане од стране ФК или СД Црвена звезда, чиме се баве те фирме (ако постоје) и која им је намена....у крајњој линији ко их је основао. Не тврдим, само питам. Познато је да је омражени нам клуб из комшилука за време ове њихове претходне булументе оснивао и гасио у оквиру фк читав низ сестринских фирми, од ауто-школе до фирме која изнајмљује лимузине за свадбе. Зна се зашто....Мислим да би ово требало питати управу....ако неко зна - нек одговори
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
Threads: 28
(04-16-2009, 11:20 PM)buteo serbiano link Wrote:Козић у истом тексту скаче сам себи у уста, а види се да им је главни, заправо једини сигуран извор прихода издавање пословног простора. Продаја играча може да донесе много пара, али није сигуран посао (правници то зову алеаторан посао) Козић је дипл.правник....
Д. ЋУЋУЗ, 16.04.2009 20:17:34
Мишел Платини, председник УЕФА
ЦИРИХ
СПЕЦИЈАЛНО ЗА “НОВОСТИ”
ЦРВЕНА звезда има рок до краја идућег месеца да сведе дуг на нулу, јер ФСС мора да лиценцира клубове у УЕФА за наредну сезону до - 31. маја. То је из седишта у Ниону поручио секретар Дисциплинске комисије Петер Лимахер.
- Нама у УЕФА, најискреније, није свеједно што је један такав гигант дошао на руб искључења из клупског такмичења уколико му ФС Србије не изда лиценцу коју је већ требало да добије. Да би се то десило, морају да се подмире дуговања према играчима, особљу и клубовима, као и да се пружи гаранција да клуб може нормално да функционише.
* Шта мислите о намери навијача да својим прилозима помогну?
- Њихова идеја је израз љубави према клубу, али они добро знају да су донекле и сами криви за један мали део Звездиног финансијског дебакла. Навијачи би требало да се уједине и да од чланарине обезбеђују средства за путовања на гостовања, али и да, уколико воле Звезду, а сигуран сам да је воле, за своје изгреде санкције сами плаћају.
* Да ли верујете да Звезда може да изађе из кризе?
- Управа је морала, пре него што је преузела вођење клуба, да обезбеди да се покрије дефицит који су наследили, било из своје касе, било преко маркетинга. Очекујемо да Звезда добије помоћ људи који имају средстава, пошто верујемо да таквих има у Србији, како би је поново довели на прави пут и омогућили јој да опет засија на европском небу - закључио је Лимахер.
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
|