Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ФК Црвена звезда 2008/09
Ден тана: Играчи не гладују, а неки би могли

"Имали смо одличан састанак. Играчи су изнели своје мишљење, договорили смо се да им до краја месеца исплати сва дуговања и да освојимо куп. Пошто смо у Звезди сви једна велика фамилија, договор је да наши проблеми остану у кући, а не да правимо шалу од свега тога ", рекао је тана многобројним новинарима.

Испред играча пред медије су изашли Никола Лазетић и Огњен Короман, који су истакли да ово није био ултиматум, већ само жеља фудбалера да чују план управе за излазак из кризе и да ли ће им и када бити исплаћена дуговања.

"Спемни смо да збијемо редове и да у наредним утакмицама покажемо да вреди", рекао је Лазетић, а Короман се надовезала да сви желе да Звезда из кризе изађе "још јача" и да је састанак са председником био добар.

Ден тана је, као и више пута до сада, био конфузан у одговорима, али није јасно представио план за исплату дугова играчима, односно одакле ће наћи новац, као и то како да мисле да задрже тројицу странаца (Исах, Паркер, клео), чији останак у Звезди "виси о концу".

По ко зна који пут председник Звезде обећао је да ће ускоро обелоданити колико тачно дугује један од највећих клубова на Балкану, који је у ДУБИОЗА. "У уторак имамо Управни одбор, а онда ћемо у четвртак, петак саопштити тачан дуг", рекао је Ден тана.

Упитан како ће клуб наћи новац за исплату дуговања играчима до краја овог месеца, Ден тана је дословно одговорио: "Паре стижу. Оно што смо обећали, биће испуњено".

Председник Звезде је рекао и да је прослеђена понуда Филипу Цептер да буде један од спонзора клуба и да се одговор очекује за два, три дана, а додао је и да то "није једина компанија која жели да помогне".

Логично питање је било - где су до сада биле те компаније и зашто се о томе није говорило?

Одговор Ден тане био је: "Има разлога (за то)".

Челник црвено-белих индиректно је рекао да клубу нема помоћи ни од државе. "Када сам долазио за председника звао ме један човек из политичког врха и рекао ми да ће ми помоћи. Звао сам га потом пет, шест пута, али се не јавља на телефон", испричале је Ден тана, не желећи да открије име тог политичара .

Председник Звезде је рекао и да новинари нису добро разумели Мирнеса Шишића, који је изјавио да неки играчи немају ни за сок и кафу, додајући и да се у Србији не гладује, мада би "неким играчима добро дошло да гладују, јер би више трчали" (!!!???).

"Нека Драги Мићовић оде у Рад!"

Исах, Бернард Паркер неће тражити раскид уговора, јер, тврди Ден тана, све ће им обећано бити исплаћено, а што се тиче Бразилца Клеа, којем Звезда још од децембра дугује 200.000 евра, "ствари иду набоље".

"У преговорима смо са његовим менаџером који је из Португала. Не знам ко стално инситира да је његов менаџер Ранко Стојић", рекао је Ден тана, а када су му новинари навели да је то рекао један од финансијера Звезде Драги Мићовић, председник Звезде је плануо: "Нека Драги Мићовић онда оде на Бањицу и буде у Раду или нека њих тројица (Мићовић, Стојић и Мишковић) направе нови клуб!".

Ден тана не намерава да уручи отказ генералном секретару Саши Козић, јер је "њему најтеже, пошто га зову сви којима Звезда дугује", а за спортског директора Илија Ивић рекао је да је "велики звездаш и вредан човек, који вероватно ни не би дошао у Звезду да је знао каква је ситуација ".

Председник Звезде тврди и да УЕФА и ФИФА неће суспендовати Звезду, рекавши да су такве информације "глупости".

У јавности се полемише и око идеје да навијачи помогну клубу добротворним прилогом, али Ден тана има своје виђење тог предлога: "Провео сам много година са нашим људима по свету и сведок сам неких ствари и могу да вам кажем да Срби тешко дају пет долара у добротворне сврхе, а камоли више. То је одлика Јевреја и неких других народа ".

мондо http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text...est=130790

Ово стварно више нема смисла.Без обзира што је овај идиот марионета Мишковића и Мићовића,његов сваки јавни наступ је велика шамарчина за наш клуб.
Миша Тумбас је за овог Сеп Блатер!
(04-10-2009, 03:59 PM)Рођак са Севера link Wrote:"Нека Драги Мићовић онда оде на Бањицу и буде у Раду или нека њих тројица (Мићовић, Стојић и Мишковић) направе нови клуб!".
Тај део је измењен и сад стоји
Quote:"Нека Драги Мићовић онда оде на Бањицу и буде у Раду или нека Стојић дође у Звезду. Он није пријатељ Звезде како неки говоре!".

толико о нашем "новинарству"
-Краткорочно - ми смо у тешкој дубиози, по мојим сазнањима, последњи пут је рачун Црвене звезде био блокиран због 39 милиона динара. Ја не знам због које количине пара је сад блокиран, али не верујем да је сума већа од тих 39 милиона. Кажеш 500.000 евра ништа не решава. Не знам како си дошао до те цифре, али рецимо да се на овај начин прикупи тих 500.000 евра - мислим да ће то бити довољно да се рачун одблокира. Кад се рачун одблокира, то отвара врата примени ПРАВИЛНИКА
О БЛИЖИМ КРИТЕРИЈУМИМА ЗА УТВРЂИВАЊЕ ОПШТЕГ ИНТЕРЕСА У ОБЛАСТИ СПОРТА
("Сл. гласник РС", бр. 39/2006). На основу овог правилника звезда може да тражи паре од државе и то директно. Ево шта предвиђа правилник:
чл.1.
Овим правилником уређују се ближи критеријуми за утврђивање општег интереса који се остварује програмима организација у области спорта (у даљем тексту: организација), критеријуми за финансирање развоја врхунског спортског стваралаштва и ближи критеријуми за финансирање изградње, опремања и одржавања спортских објеката од интереса за Републику Србију.

Услови да би звезда добила паре од државе су предвиђени у чл.3.:
1) да је регистрована у складу са законом;
2) да има седиште у Републици Србији;
3) да је директно одговорна за припрему и извођење програма;
4) да је са успехом реализовала одобрени програм из претходне године и да је поднела детаљан извештај о његовој реализацији, укључујући доказе о наменском трошењу добијених средстава;
5) да испуњава, у складу са законом, прописане услове за обављање делатности које су у вези са предлогом програма;
6) да није у поступку ликвидације, стечајном поступку или под привременом забраном обављања делатности;
7) да није у последње три године правноснажном одлуком кажњена за прекршај или привредни преступ везан за њену делатност;
8) да нема блокаду рачуна, пореске дугове или дугове према организацијама социјалног осигурања.

-Наравно да улога навијача није да контролише улагање новца у клуб, у супротном не би се окупљали на трибинама већ у рачуноводству клуба. Али ајде, поштено, који навијач, не размишља о улагањима у звезду сад...? Има ли таквих. Ово је критично стање за клуб и мислим да навијачи имају и право и моралну и сваку другу обавезу да буду упознати са финансијама.

-Рецимо , са тих 19 представника, имају ли Делије већину на Скупштини?

-Ако је клуб изгубио утицај и у заједници прволигаша и у судијској организацији, ако нам на Маракани суде као да смо ми гости, ако имамо само 1 играча у репрезентацији, ако лешинари из жуте, црвене и црне штампе свакодневно испирају уста дешавањима у звезди, ако на утакмицама репрезентације или дербију нема места за звездиног председника на трибинама.....извини, али изгубили смо поштовање као клуб, као институција, ако баш хоћеш као бренд. Са друге стране, Делије одржавају онај стандардни ниво звезде, чини ми се да је то тренутно једина светла тачка у клубу.

Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
(04-10-2009, 06:51 PM)buteo serbiano link Wrote:-Рецимо , са тих 19 представника, имају ли Делије већину на Скупштини?

-Ако је клуб изгубио утицај и у заједници прволигаша и у судијској организацији, ако нам на Маракани суде као да смо ми гости, ако имамо само 1 играча у репрезентацији, ако лешинари из жуте, црвене и црне штампе свакодневно испирају уста дешавањима у звезди, ако на утакмицама репрезентације или дербију нема места за звездиног председника на трибинама.....извини, али изгубили смо поштовање као клуб, као институција, ако баш хоћеш као бренд. Са друге стране, Делије одржавају онај стандардни ниво звезде, чини ми се да је то тренутно једина светла тачка у клубу.
прво што се тиче дуга и државе, она да је хтела помогла би до сад сто пута али није. Дотични "финасијер" финансира и 90% странака па неће држава да му се замери у његовом уништавању клуба.

- за број чланова Делија у Скупштини сам те исправио невезано за утицај већ ради баратања чињеницама
- А иначе та иста јавност, савез, држава, судство, мурија готиве Делије у пичку материну. Тачно је да смо нажалост једина светла тачка тренутно, али то не значи да су Делије бренд, поготово не већи од Црвене звезде.
Коме је држава било шта дала из куртоазије или из неког поштовања? То је овде немогуће. Хоћу да кажем да мора, али МОРА да оде ова управа и да дође друга која ће да  гребе и уједа да би звезда добила помоћ од државе. Предложио сам начин на који је то могуће извести, ево још једном: скупимо паре за деблокаду рачуна, отерамо управу, доведемо нову, која поступи по оном правилнику и тражи паре. То је само предлог, ако неко има неки бољи нека каже, па на истој смо страни људи, ајде дајте мало иницијативе.

Што се тиче судства и полиције, не морају да нас готиве, осећања су обострана, али што се тиче јавности, мислим да грешиш....па 2/3 те јавности су звездаши, не мрзе ваљда сами себе. Није јавност ни прес, ни курир, ни сос смеће ни....остали шабани нећу ни да их помињем. Јавност су ови клинци испред моје зграде што носе црвено беле дресове и којима су Делије узор, јавност је мој ћале који још увек слуша преносе на радио Београду као пре 20 година, ми смо бре јавност.
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
(04-10-2009, 08:12 PM)buteo serbiano link Wrote:Што се тиче судства и полиције, не морају да нас готиве, осећања су обострана, али што се тиче јавности, мислим да грешиш....па 2/3 те јавности су звездаши, не мрзе ваљда сами себе. Није јавност ни прес, ни курир, ни сос смеће ни....остали шабани нећу ни да их помињем. Јавност су ови клинци испред моје зграде што носе црвено беле дресове и којима су Делије узор, јавност је мој ћале који још увек слуша преносе на радио Београду као пре 20 година, ми смо бре јавност.
90% људи у Србији нас сматра за деликвенте, наркомане, криминалце и слично.
Знаш како се каже :"Тамо где су сви луди - нико није луд"

Предајем се, ако има неко паметан нека предложи нешто или одосмо у курац
Ја сам био у Србији
Србија је на робији.
Леже Срби у кафани
што пијани што заклани.
Леже Срби украј друма,
из глава им никла шума.
А из сваке српске главе
теку мутне три Мораве...
(04-09-2009, 10:01 PM)Eric Cantona link Wrote:Свима раскид уговора и са омалдинцима у нове победе  Wink
То ваљда сви желимо а није неоствариво.

(04-10-2009, 08:45 AM)buteo serbiano link Wrote:2. Када се навијачи изјасне за неког од предложених кандидата,  ОБАВЕЗНО легалним средствима  присилити садашњу управу да поднесе оставку. Не дозволити им да оду док не поднесу извештај о дугу клуба и СВИМ СИЛАМА ИХ ЛЕГАЛНО(!) ПРИСИЛИТИ да одустану од тога да им клуб  врати "позајмице" на које се позивају. Мислим да су нанели огромну штету звезди и да добар део дуга од 20 и нешто милиона евра који се помиње представља дуг према њима - члановима управе. Побогу људи, па они су рекетирали звезду, као дају позајмице, а добро знају да им је задатак био да дају - поклоне паре, а не да зеленаше. Пазите сад који је принцип: они као позајме паре звезди, онда као чланови управе донесу одлуку да клуб узме кредит код комерцијалних банака да би се њима вратиле паре, уз камате које убијају. ТО ЈЕ БРЕ ЛУДОСТ. Мислим да је могуће и да имају дил са банкама. Натерати их да потпишу да одустају од својих потраживања према звезди, па да видимо колико стварно дугујемо осталим повериоцима. ЊИМА, члановима управе НИ ДИНАР!!!

Ау, брате сад си ме убио у појам.
Требао би Сабор, хитно.
Државна безбедност брани државу од народа,
Државна безбедност да не сруши се држава!

http://www.youtube.com/user/IstinaZaUrosa

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)