Threads: 18
(07-20-2008, 09:51 PM)obelix link Wrote: Споменуо си резултате на интернету, без жеље да будем било какав провокатор, али какве резултате очекујеш од њега? Очекујем да форум буд еместо где ће се идеје оних који воде север пропагирати и да ће наши форуми пратити рад наше трибине.Или ће тако бити или их уопште неће бити.Јер онима који виде трибину уопште не треба овакво место уколико није делотворно за нашу трибину.Да се поново запате којекакве појаве по овим форумима...да се причају којекакве глиупости као раније...то нашој трибини не треба!
(07-20-2008, 09:51 PM)obelix link Wrote: Па зар није сва лепота овог вида комуникације управо у томе да ти можеш да чујеш шта ја као, обичан, просечан, навијач мислим о раду групе у којем учествујем у "оном најосновнијем"? Зар то тебе заиста не занима? Мени би то, да сам на твом месту, искрено занимало. Зар не мислиш да тај "једносмерни" вид комуникације не доводи управо до осипања одређених људи, а са друге стране се трудимо да нам сваки човек буде важан? Па од 100 постова нађу се рецимо 3 која нешто можда допринесу да неко ко је у организацији трибине застане код њих и размисли о томе нешто.
(07-20-2008, 09:51 PM)obelix link Wrote: Неколико пута сам прочитао завршетак твоје поруке и никако ми неке ствари не иду у глави. Нико мене не плаћа да долазим и да навијам, баш као ни тебе па ми није јасно што неко то схвата као обавезу. Ја на Север долазим због своје љубави и добре воље да одвојим време за то. Најискреније ти кажем без икакве провокације и не видим разлог да ми тамо не буде и лепо, не видим разлог да не ћаскам са својим ортацима који су и у групама и који нису. Исто тако је и овде на нету. Немам обавезу да долазим овде. Трибина никада није функционисала преко људи као што си ти који ово схватају као неку опуштену зазанцију.Да су и они који воде север у том фазону...не би ни ти био тако опуштен сад веруј ми...нити би те интерсовао север као што те сад интересује.
Северу баш недостају људи који озбиљно све схватају да би се послови поделили да би и они што "раде" на северу могли по некад да уживају.Мени је највећа сетисфакција задовољни људи на нашој трибини који ће и сутра доћи ту,али да би они били задовољни неко мора да биде озбиљан...то је тако.
Threads: 1
(07-20-2008, 11:32 PM)Ujka Vanja link Wrote: [quote author=obelix link=topic=3347.msg61386#msg61386 date=1216590713]
Неколико пута сам прочитао завршетак твоје поруке и никако ми неке ствари не иду у глави. Нико мене не плаћа да долазим и да навијам, баш као ни тебе па ми није јасно што неко то схвата као обавезу. Ја на Север долазим због своје љубави и добре воље да одвојим време за то. Најискреније ти кажем без икакве провокације и не видим разлог да ми тамо не буде и лепо, не видим разлог да не ћаскам са својим ортацима који су и у групама и који нису. Исто тако је и овде на нету. Немам обавезу да долазим овде. Трибина никада није функционисала преко људи као што си ти који ово схватају као неку опуштену зазанцију.Да су и они који воде север у том фазону...не би ни ти био тако опуштен сад веруј ми...нити би те интерсовао север као што те сад интересује.
Северу баш недостају људи који озбиљно све схватају да би се послови поделили да би и они што "раде" на северу могли по некад да уживају.Мени је највећа сетисфакција задовољни људи на нашој трибини који ће и сутра доћи ту,али да би они били задовољни неко мора да биде озбиљан...то је тако.
[/quote]
Aјмо редом. За ово си потпуно у праву. Немам шта да додам или да одузмем, само нису сви људи на трибини они који воде. Мораш разумети и оне који немају снаге, храбрости, времена, идеје... а хоће да буду део тога у оном основном смислу. Мораш и њима дати неки вентил. То је управо компромис са спортским причама, одвој део форума где ће о томе моћи да се прича и решиће и растеретити многе ствари...
Threads: 1
(07-20-2008, 11:04 PM)Ujka Vanja link Wrote: [quote author=obelix link=topic=3347.msg61386#msg61386 date=1216590713]
али за разлику од тебе мени је Звезда изнад групе или макар подједнако важна. А ко је теби рекао да је мени група важније од Звезде?
[/quote]
Искрено, нико. Стекао сам такав утисак, ако грешим онда извини.
Threads: 38
Пре него што се донесе било каква драстична одлука о судбини овог форума, мислим да би ваљало озбиљно продискутовати о томе какав Север желимо сутра да имамо. Ова деценија се на много начина наметнула као пресудна у раду групе Делије Север, и с тога ми морамо да размишљамо какву трибину нудимо долазећим генерацијама. Да ли желимо да се будуће генерације људи у копу уопште интересују за фудбал или не? Какву поруку шаљемо деци, сутрашњим навијачима, ако Делије.нет, овакав без спортског сегмента, остане једино гласило наше групе? У ком правцу мислите да ће се едуковати један дванаестогодишњак који кад отвори форум види да ама баш нигде нема да се дискутује о спорту?
Ако причамо о фудбалу као игри мени је смешно да коментаришем игру нашег тима,смешно ми је да се упустим у неку озбиљну анализу игре,или играча,тренера...јер је све ово спрдња од фудбала и од игре.Онај који то не види тај тек не зна шта је фудбал.
Коментарисање игре нашег клуба ништа неће променити,нити ће наша трибина функционисати боље због тога...само ће се јављати којекакви "познаваци" лопте да износе своја мишљења.
Наш фудбалски клуб има свој сајт и верујем да на њему може да се коментарише игра и ја би тај сајт препоручио онима који желе да коментаришу игру нашег клуба.Тамо када напишеш нешто можда и прочита неко ко одлучује о нечему везано за то,а кад напишеш на нашем сајту то нема никакву тежину.Ми знамо кад треба да се бунимо,знамо да прпеознамо не залагање на терену...и умемо да одреагујемо у таквим ситуацијама тако да није тачно да смо ми неми на игру на терену и дешавања око самог тима.
Threads: 38
(07-21-2008, 05:29 PM)Ujka Vanja link Wrote: Ако причамо о фудбалу као игри мени је смешно да коментаришем игру нашег тима,смешно ми је да се упустим у неку озбиљну анализу игре,или играча,тренера...јер је све ово спрдња од фудбала и од игре.Онај који то не види тај тек не зна шта је фудбал.
Свако нормалан види да је српски фудбал у говнима до гуше и садашња Црвена звезда јесте део тога. Кад је међународни аспект у питању Звезда је пала на најниже могуће гране. Међутим, ми се никада не смемо помирити са таквим чињеницама. Због генерација фудбалера који су допринели да Звезда буде то што је постала, европски и светски великан, наша је дужност да максимално уложимо себе да се посрнули великан врати на стазе старе славе. Гурањем спортских тема у запећак, мислим да скрећемо са таквог пута. Кад кажем спортске теме, не мислим сад конкретно на тренера, тактику, припреме, прелазни рок итд. већ на уопштено интересовање за спорт које би сваки навијач морао да има.
Threads: 22
Ево и ја да кажем коју...
Пре више година,док сам још био клинац у средњој школи тражио сам сајтове Делија по Гуглу и нашао између осталих и Делије Кафе.Тада је то био сајт са оскудним садржајем и слабим квалитетом дизајна,а нисам сигуран ни да ли је постојао форум,чини ми се да јесте.Таквих сајтова било је на претек.Међутим овај је временом постајао све бољи и бољи док није достигао практично тачку усијања.Правовремени аудио и видео клипови,извештаји тачни,прецизни и са свих могућих текми,безброј слика одличног квалитета,итд. Као што Обеликс рече,кафе је у једном тренутку заиста био авангарда у односу на званични сајт,али и форум.И мени је у тим клиначким годинама био место број један где ћу се информисати о нашој групи,али и где ћу опуштено ћаскати о спорту и другим небитним стварима.
Чини ми се да се занемарује чињеница да овај сајт нема тежњу,нити намеру да се такмичи са званичним,већ да само име кафе говори да је ово сајт на којем ће се,осим о нашој групи,расправљати и о спорту и о стварима невезаним за спорт,итд. Не мислим да су грешке које се повремено догађају у писању неких чланова и нашој неажурности да их истог момента исправимо толико велике и да нарушавају било чији кредибилитет.Мени рецимо много више сметаjу 23 стране зајебанције о Земану са оним Дејом на нашем званичном форуму.У почетку је било ок,али нисмо ми циркус,треба знати где се поставља мера.Па онда нема спортских прича,а тема ''докле више'' бавила се искључиво спортом,само што је свуда провучена група и навијање,онако са стране да пост не би био обрисан.
Да ме неко не схвати погрешно,не желим да подстичем никакав ривалитет између 2 форума,јасно је да се на оном тамо више пише,да је више виђенијих људи активно на делије.нету и он нам је као званичан сајт главни.Међутим,мислим да овај форум такође има своју специфичну тежину,можда не тренутно за време одмора,али дефинитивно ће се поново пробудити када сезона крене.Ако ништа друго сачекати још мало,покушати,видети у ком правцу ће ствари кренути па онда донети одлуку...
Фузија 2 сајта била би најбоље решење,али изгледа да за тим нити постоји обострана жеља,нити расположење за прављење компромиса.
(07-21-2008, 07:16 PM)Ђоле link Wrote: Правовремени аудио и видео клипови,извештаји тачни,прецизни и са свих могућих текми,безброј слика одличног квалитета,итд. . Нема итд...клипови,слике то је оно што ваља на овом сајту...то итд не постоји.
|