Threads: 76
По чему се разликују домаћа и ино гостовања од европских утакмица на Маракани?
Фотке домаћих и ино гостовања :
gostovanje1
gostovanje2
gostovanje3
gostovanje4
gostovanje5
gostovanje6
gostovanje7
Фотке са последње европске текме у Београду (Црвена звезда - Брага) направљене на улазу поред штанда :
delija1
delija2
delija3
delija4
delija5
delija6
delija7
Threads: 9
Како може да постоји навијачка култура у овој земљи када је број правих навијача мизеран? Ови момци усликани код штанда на северу дефинитивно нису навијачи, већ шарлатани, шминкери и позери. Није ми јасно како неко може да носи црвено-белу шајкачу, када се добро зна какве су шајкаче, ко и у ком контексту их ставља на главу.
То што клинци који долазе на стадион свашта стављају на себе, само да је у црвено-белом, делом је заслуга њиховог незнања и навијачке (не)културе, а другим делом њиховог економског стања. Којекакве црвено-беле крпице се могу наћи на тезгама, бувљацима, секонд-хенд продавницама, и то по смешним цифрама. Онај ко размишља економски свакако да ће пре купити тако нешто него дрес или било шта друго на стадиону што је скупо и за око, а камоли за џеп.
Добро је што је отворен штанд на северу, али једна ствар ми није јасна. Ако на неки начин желимо да едукујемо и униформишемо људе који долазе на Звездине утакмице, треба да им понудимо одговарајућу алтернативу. А та алтернатива је плава мајица Делије Север 1989 по цени од 600 динара. Еј, бре, 600 динара за мају?! Па, где ће вам душа?! Разумем ја да је за нормално функционисање сваког навијачког клуба потребан новац, али ово је стварно безобразлук, чак и да је та мајица трејд марк. Групе и подгрупе на северу раде мајице за своје потребе, па ме живо занима да ли их оне коштају 600 динара или 30-50 одсто мање.
О пишању по графитима на северу заиста немам шта да кажем, ту не вреди ништа сем батина. Север дефинитивно није њива нити башта са пољопривредним добрима да по њој уринира како ко стигне. То већ није ствар навијачке, већ основне културе коју велики проценат Срба не поседује. Зато, сваки пут када неко покуша да понови исто, трас у вугла без икаквог објашњења и марш напоље са стадиона.
Што се певања на утакмицама тиче, нешто мора да се мења. Вође и организатори навијања требало би мало да се одмакну од шипке и помере се ка боковима трибине како би били обухваћени и ти делови севера, а можда и да се неко од њих попне који метар горе како би се имао увид у гласовне могућности тог дела трибине. Овако, обрни-окрени, певају само људи у копу, а остали дозивају Душана Басту.
Чини ми се да се људи осећају безбедно када је стадион пун, када је велика гужва, па мисле да могу да раде шта хоће: пишају по графитима, певају шта њима падне на памет, дижу корео када за то није време и остало. А то значи да свако ко се нађе поред таквог неког треба да се понаша као тата и лупа пацке за сваку глупост коју дете направи.
b]Leeee, alealeeee, na-na-na na-na na-na na-naaaa...[/b]
Threads: 13
Quote:чак и да је мајица трејд марк.
E sad si lupio i ostao ziv.
Ti si verovatno navikao na trejd mark by "buvlja pijaca"?
Jedino tamo mozes da kupis cuvene evropske marke po ceni od 200 kinti, mozda ima i za manje para?
Threads: 17
Quote:Добро је што је отворен штанд на северу, али једна ствар ми није јасна. Ако на неки начин желимо да едукујемо и униформишемо људе који долазе на Звездине утакмице, треба да им понудимо одговарајућу алтернативу. А та алтернатива је плава мајица Делије Север 1989 по цени од 600 динара. Еј, бре, 600 динара за мају?! Па, где ће вам душа?! Разумем ја да је за нормално функционисање сваког навијачког клуба потребан новац, али ово је стварно безобразлук, чак и да је та мајица трејд марк. Групе и подгрупе на северу раде мајице за своје потребе, па ме живо занима да ли их оне коштају 600 динара или 30-50 одсто мање.
Што се тиче цене, то је једноставно најјефтиније могуће, јер ако је цена испод тога, онда цела та прича нема сврхе. Не раде се мајце и цео тај маркетинг само да би се улепшала трибина.
Threads: 4
Quote:Фотке са последње европске текме у Београду (Црвена звезда - Брага) направљене на улазу поред штанда :
delija1
delija2
delija3
delija4
delija5
delija6
delija7
Kako si ih nagovorila da ih slikas?
Stvarno su ono DNO DNA!
Lice mi na one nemacke navijace.
img]http://img249.imageshack.us/img249/5061/vozd0ug.jpg[/img]
scally city section
Threads: 2
Страшно. Да ствар буде још и гора, летци који су ишли уз карту никаквог ефекта нису имали, што се из приложеног да видети. Стварно не могу да разумем те људе. Исто ми нису јасни људи који крену да навијају пре текме, и касније када је најпотребније навијати, цепати грло и дати свој максимум, исти ти људи немају ни снаге ни воље за навијањем. Крену да позирају, сморе се, једва нешто певуше, чак неко и седне на столицу и опуштено одмара.
Верујем да си морала много да их убеђујеш док нису пристали да се сликају :rofl
...ОТИШЛИ СУ СВИ, КУЋИ БИЈЕНИ, НАЈЈАЧИ СУ ЗНАЈТЕ ЦИГАНИ!
Threads: 18
Quote:али ово је стварно безобразлук, чак и да је та мајица трејд марк. .
Ti si lud  ampion .
Inace,ko kaze da letci nisu imali odjeka? Bar 10 puta je bolje i kop i tribina izgledala sto se tice NAVIJACKOG IZGLEDA....a to sto stoje slike ovih,to je normalno...njih ce jos dobar period biti,ali daj boze kao protiv brage,sve manje i manje.
Threads: 0
Bravo Lucky star, Ja sam odavno imao u planu da otvorim ovakav topik, sa slikama... ali mi se ne nosi aparat na stadion...malo me blam
Samo nisi trebala da im skrivas face, ko ih jebe, valjda ce ih neko iz njihovog okruzenja prepoznati i reci im da su "izasli na televizor" u negativnom kontekstu.
Ja bih ove nesrecnike stavio u informator! Pa na sledecoj tekmi da se prepoznaju, pa da ih bude blam, i njih i takve kao oni...
Samo ih treba etiketirati!
600 dinara za majicu 1989 nije mnogo jer to nije majica kao na pijaci na koju stancuju natpise i grbove i tako prodaju za 300din. Na budzi malo kvalitetnije majice (ima ih na ponekim tezgama) kostaju od 400-800 dinara. Na 1989 majici ima nasiven grb Delija na grudima, i u donjem levom uglu, etiketa nije ona bela na kojoj pise Made in New Pazar, vec takodje ima grb Delija, cini mi se i da je pamuk kvalitetniji....bla bla bla sve u svemu cini mi se da vredi majica tih para.
Quote:Inace,ko kaze da letci nisu imali odjeka? Bar 10 puta je bolje i kop i tribina izgledala sto se tice NAVIJACKOG IZGLEDA....a to sto stoje slike ovih,to je normalno...njih ce jos dobar period biti,ali daj boze kao protiv brage,sve manje i manje.
Погрешно си ме разумео. Мислио сам да дељени летци нису остварили никакав ефекат на дотичне особе, а не да је укупан ефекат нула.
Чињеница је да званични производи полако преовлађују, што је наравно за сваку похвалу.
...ОТИШЛИ СУ СВИ, КУЋИ БИЈЕНИ, НАЈЈАЧИ СУ ЗНАЈТЕ ЦИГАНИ!
|