11-30-2007, 09:13 AM
Quote:Звезде Ultimate fight-a i K1 borbi - Lord of rings у Београду
Место: Београдска арена
Време: 12. јануар 2008.
Skymusic организује највећи спортски догађај у нашој земљи под називом "Lord of rings". По први пут у нашој земљи, али и у овом делу Европе имаћете прилику да 12. јануара у Београдској арени гледате највеће светске звезде Ultimate fight-a i K1 борби.
Редослед борби:
1. Evgeniy Lotin (Russia) vs.Andy Jekel (Holland) (mma)
2. Dave Dalgliesh (Holland) vs.Antony Rea (France) (mma)
3. Aziz Jahjah (Holland) vs. Serbian Fighter (k-1)
4. Daniel (Norway) vs. Thai Fighter (muhai thai)
5. David Bielkhelden (Sweden) vs. Siyar Bahardurzada (Avganistan) (mma)
- 20 minuta pauze
6. Andrey Rudakov (Russia) vs. Roan "Jucao" Carneiro (Brasil) (mma)
7. Valentine Overeem (Holland) vs. Kresimir Bogdanovic (Bosnia) (mma)
8. Denis Stojnic (Bosnia) vs. Goce Sandovski (Holland) (mma)
9. Alistair Overeem (Holland) vs. Miodrag Petkovic (Montenegro) (mma)
10. Stefan Leko (Croatia) vs. Adnan Redzovic (Bosnia) (k-1)
Е курац ће Леко да се бори са балијом у Београду... То је промењено и у главној борби вечери ће се борити против Гагија Јовановића из Звезде. Много смо се цимали око тога, и мислим да смо успели.
Овај догађај није никакав К1 турнир, то је само млаћење пара и узимање од људи који не знају о чему се ради. Наша грешка је(као кикбокс клуба Звезда и кикбокс савеза уопште) што нам турци организује меч у сред Београда, али нажалост људи на челу клуба и савеза(оре свега Бора Пелевић) немају слуха за професионални спорт. Зато је и дошло до овога и зато ће само на име К1 балије имати у Арени 10-ак хиљада људи.
да појасним...
К1 турнир је турнир у кикбоксу по специфичним к1 правилима(дозвољена колена, без хватова и клинча из тајландског бокса) На турниру учествује 8 бораца, турнир је елиминациони и само је један победник који се добије исто вече. Победник се квалификује за даље талмичење и тако све до финала у токију у децембру сваке године. Таквих турнира има доста по целом свету и одржавају се једном до два пута месечно.
Дакле разлика је између к1 турнира и меча по к1 правилима. Мечеве по тим правилима организује чак и наш распали савез али то нема везе са турниром, исто је и овде случај. Муслимани(не знам која је то прича скај мјузик) организује ово и једини меч вредан пажње је меч Стефана Леко-а(иначе хрват, ради за немачку)... против надам се Гагија из Звезде.
ово је престиж фајт, тј не доноси ама баш ништа борцима сем пара. Како сам чуо најјефтиније карте ће бити 20 евра.
Верујем да ће борбе по квалитету бити добре. али сама организација ми и није нека позивница за цео ''спектакл''