Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Песме кроз историју
Марјане, Марјане
Марјане, Марјане
запамтићеш вечно
све Београђане.

Ево и снимка са једне од утакмица

Reply
(12-25-2007, 12:01 AM)Фрикинг link Wrote:
negativac Wrote:jos jedna o zakonu

Kad Zvezda gol da,zapalicu baklju ja
pa makar lezao,i puna tri meseca
u centralnom zatvoru,po novom zakonu
i pevacu tada ja-Bando crvena!
  • Зар није ..

Кад Звезда погодак да,упалићу бакљу ја
    па макар лежао пуна три месеца
    у централном затвору по новом закону
    певаћу тамо ја бандо лоповска...
    на на на на на на на на на на Бандо лоповска

Јесте све то, ал' има она што се певала Јочићу:

па макар лежао пуна три месеца
певаћу министру ја пичко жандарска...

И, ова сад за нашег уроша:

па макар лежао свих десет година
певаћу тада ја правда за Уроша...
Кад Шавија завија,
ЦЕО СЕВЕР НАВИЈА
Reply
(10-03-2008, 05:44 PM)Веља link Wrote:И, ова сад за нашег уроша:

певаћу тада ја правда за Уроша...

Песма треба да иде овако :
певаћу тада ја бандо црвена...

Први пут кад се певала, тако је кретало са шипке, само што су је људи изокренули.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Reply
jel se to tony vratio?!
Reply
@Игор
Знам да је са шипке пошло бандо лоповска па је "изокренута", али какве везе има, мало ли је песама 'изокренуто' од стране осталих, па се тако певале и после.... Добре су све верзије, у сваком случају...

@Radza
Јесте се тони вратио... Smile
Мислим, осим што се вратио у БГД, ето, вратио се и на кафе...  Wink
Чукамо се на приват...
Кад Шавија завија,
ЦЕО СЕВЕР НАВИЈА
Reply
На коју мелодију се певала песма : Волим само стадион, алкохол и жене ништа друго у животу не привлачи мене, ја сам из Београда, лудак каквог нема, ја сам Звездин делија и јак сам као стена!
НАПРЕД ЗВЕЗДО, ЦЕО ЖИВОТ ЈА САМ ТЕ БОДРИО....
Reply
Quote:Један од разлога што сам се укључио у ову тему је и то што ме интересује порекло ове песме, да ли је наша и када је певана, да ли је некада певана чешће, на стадиону... Искрено, један "друг" Smile , гробар, пустио је пре неки дан на мобилном. Наравно гробарска верзија (мења се име клуба у тексту), па не знам да ли су је препевали или шта је већ у питању... Ако неко зна нека одговори и још једном кажем, мислим да би било добро да користимо ову тему и додајемо старе, па и нове ствари које нису написане!

И мене ово занима.Значи,да ли је пјесма наша или гробарска???
[Image: 33xd4ph.jpg]
Reply
(12-22-2007, 11:07 PM)UrbanBaby link Wrote:Та песма за коју питаш је обрада exyu мегахита (седамдесетих!) сарајевске групе Код (песма "Дени").

Даље, одговор постоји на нашем званичном сајту... Па да не би ја сад препричавао, ево прекопираћу:
"Песма се пева од почетка осамдесетих. Певана је током читавих осамдесетих , али никада није нешто нарочито заживела зато што је певана само у тешким тренуцима за клуб. У то време навијачка свест није била на високом нивоу и многи су уместо да певају ћутали или галамили на играче, зато што би био лош резултат по нас.
Можда је само неколико пута лепо одпевана. Код Гробара не памтим да сам је икада чуо осамдесетих и то је једна од реткох мелодија из тог периода која није певана и на југу и на северу !
Смислио је један од старих вођа са севера."

Иначе, колико ја имам информацију, последњи пут је певана 96-97 године на кошаркашким утакмицама. Тада су спортски резултати били катастрофални и у неким моментима смо чак били и са 4 играча на терену... Мислим да је након тога скоро па потпуно запостављена, а као што сам и написао у оном мом питању које је цитирано, истина је да се последњих година може чути од гробара и то снимљена "ЦД (мп3)" верзија...

пс. Ако има сведока из поменутог периода, могао би да исприча неку занимљивост (на теми која је прикладна за то). Ипак то и није било тако давно (пре 12-13 година)...  Wink
Reply
(06-16-2009, 12:12 PM)Вечити ДЕЛИЈА link Wrote:[quote author=UrbanBaby link=topic=2554.msg58086#msg58086 date=1198364853]
Та песма за коју питаш је обрада exyu мегахита (седамдесетих!) сарајевске групе Код (песма "Дени").

Даље, одговор постоји на нашем званичном сајту... Па да не би ја сад препричавао, ево прекопираћу:
"Песма се пева од почетка осамдесетих. Певана је током читавих осамдесетих , али никада није нешто нарочито заживела зато што је певана само у тешким тренуцима за клуб. У то време навијачка свест није била на високом нивоу и многи су уместо да певају ћутали или галамили на играче, зато што би био лош резултат по нас.
Можда је само неколико пута лепо одпевана. Код Гробара не памтим да сам је икада чуо осамдесетих и то је једна од реткох мелодија из тог периода која није певана и на југу и на северу !
Смислио је један од старих вођа са севера."

Иначе, колико ја имам информацију, последњи пут је певана 96-97 године на кошаркашким утакмицама. Тада су спортски резултати били катастрофални и у неким моментима смо чак били и са 4 играча на терену... Мислим да је након тога скоро па потпуно запостављена, а као што сам и написао у оном мом питању које је цитирано, истина је да се последњих година може чути од гробара и то снимљена "ЦД (мп3)" верзија...

пс. Ако има сведока из поменутог периода, могао би да исприча неку занимљивост (на теми која је прикладна за то). Ипак то и није било тако давно (пре 12-13 година)...  Wink
[/quote]

Хвала !!!
[Image: 33xd4ph.jpg]
Reply
Овако, пошто против рада играмо прву првенствену утакмицу у наредној сезони на нашој Маракани написао бих текст песме која је први пут отпевана на последњем мечу између нас и радара (упућенији од мене исправите ме ако грешим слободно), иде овако

Сисај раде ле, сисај раде ле, много брзи стеееее , са Севера ори сееее
На мелодију сисај раде ле, много брзи стеееее , са Севера ори сееее ха ха ха  ;D, шалим се не знам тачно на коју мелодију иде, ко зна нека каже
Пс. Зашто се више не пева иначе мени омиљена песма – Црвено бели ми смо са вама и кад је радост и када је бол сва срца наша су увек уз вас, немојте никад издати нас
Пс.2. Зашто је Дени потпуно избачена из репертоара нашег Севера, када је то песма која би у тешким тренутцима подигла цео стадион на ноге (јер једноставно речи и мелодија су заиста прејаки по мом мишљењу). Ко јебе гробаре што певају, папагаји били, папагаји остали  :-\
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)