Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
EVROPSKA GOSTOVANJA-veteranske price
njule
DELIJA junior

Evo i malo dopune mog teksta iz Sofije od Brata njula sa Delije neta.
ovo sto je napisano za Sofiju stoji.Ostalo je jos par stvari.Celog dana je u Sofiji bila ludnica i jurnjava njihovih navijaca.neke vece okrsaje nisam video,zato sto zabari nikakav jaci otpor nisu ni pruzali.Secam se da su nosili plave jakne sa natpisom "ultras" na ledjima i do jaja sampine salove.To je meni tada bilo skroz novo.U jednom trenutku njih 7-8 izlece sa stanglama i motkama za zastave i krecu u nasem pravcu.nas je bilo trojica,svi klinci i bez nekog velikog navijackog iskustva.Oni samo prolaze pored,dotrcavaju do pandura,pazi sad,kome nesto panicno objasnjavaju i pokazuju u pravcu iz koga su izleteli trceci.Trojica cigana iza njih laganeze,opusteno nastavljaju svoj put ka njima.pandur nesto zabarima kao:"Pa sta se sada meni zalite,snalazite se sami",ledena lica zabarska i nastavak trcanja.Toga dana je stvarno bila ogromna dominacija nas Cigana po gradu,drvene hokejaske palice,koje su stigle pitaj Boga odakle i lik koji ih je nosio u narucju i delio ljudima,kafane,kafici koje su bile bagatela za nas.Vecina zabara ulazi na utakmicu tek kada sa Zulu W. usli.Protiv panathinaikosa je bilo nekog zaletanja grka na nas kroz onu sumicu ispred stadiona,to sam kasnije cuo,ali nije bilo nista vece.Tada je majstor sa navijacima Zvezde iz unutrasnjosti zamalo ostao bez busa.Greskom je krenuo da parkira na mestu gde su vec krenuli da se skupljaju zeleni i gde ima je bilo zborno mesto za buseve. .Izvukli su se bez posledica,neko je od putnika obavestio vozaca o pogresnom koordinastnom sistemu,ore nego sto su bili registrovani.
Pozdrav
Reply
andrejsirac
DELIJA junior

Evo jos jedna mala dopuna sa Delija neta od Brata andrejasica, to jest njegov opis i secanje.
meni je ta sofija 92 bas ostala u secanju.Kad se samo setim koliki je konvoj autobusa bio na autoputu,da ne preteram ali ja mislim da nas je bilo bar 15-20 hiljada(ne mislim autobusa haha).Verovatno je razlog tome bila niska cena prevoza i karte,sve ukupno cak i tada smesnih 30 maraka.Znam da sam ja bio u 16. autobusu Top-toursa,pa ti vidi koja je to kolona bila.POlazak ispred mare uvece i taljiganje do zore uz strah da me na granici neskinu zbog godina(tada samo 16).Sofija iznenadjujuce cista i uredna s obzirom na tadasnje njihovo siromastvo,ali jedan detalj necu zaboraviti do kraja zivota:nas 50-ak delija stojimo ispred jednog roštilja na ulici i cekamo red za svoj cuveni bugarski cevap(cca 50 cm),majstor rostiljdzija meša meso u nekoj plastičnoj posudi..meša,meša i u jednom momentu izduvava nos sa strane i vraca ruke u meso sa svim ostacima sline na prstima!!!!Zamisli koje je to razbezavanje bilo sa lica mesta!DAlje sledi zujanje po gradu i sad vec cuveno kupovanje palica za hokej(1-2 dem),skupljanje ispred hotela u kom su bili Italijani,malo prozivanja(tuca se nesto nesecam,a i bio sam mali),odlazak na stadion i zavodjenje reda od strane bugarske policije na nekim ogromnim strasnim konjima...Da u tom parku ispred stadiona je bila neka tuca ali nista strašno.Stadion pravi bugarski sa nekim šugavim drvenim klupama,atmosfera dobra u prvom poluvremenu dok smo vodili i nadali se polufinalu(..i gledaš zvezdu svetskog šampiona kako ide pravo do londona alealee..),a posle se baš i nismo proslavili čini mi se.Kraj i tužan povratak kući uz neko maltretiranje bugarske carine zbog prolaska 28 reprezentacija srbije u hokeju sa 8000 palica

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)