Quote:Kakva je knjiga "Engleska, moja Engleska"?
Engleska moja Engleska je napisao jedan od brace Brimson, koji su poznati po tome, da u knjige ubacuju razne izvestaje itd. koji su im drugi navijaci poslali odnosno opisuju stvari u kojima nisu sami ucestvovali...
Najbolji primer je ova Eurotrashed, koja je sastavljena iz clanaka/izvestaja koji su pisali navijaci sirom evrope...
Engleska moja Engleska se po mom secanju vise bavi fenomenom huliganstva i navijackog pokreta. Nema bas mnogo opisanih desavanja, akcija. Opisuje takve stvari kao sto je npr. veza izmedju navijaca i politike npr. povezanost navijaca sa strankom BNP (British National Party) itd.
Inace nisam bas puno stvari zapamtio u vezi te knjige, tako da ako je neko sa foruma skoro procitao, moze malo detaljnije to da opise.
Quote:NIK HORNBI
stadionska groznica!
super kniga pisana na foru dnevnika jednog arsenalovog navijaca od prve utakmice pa na dalje
Sto se tice ove knjige, sudeci po filmu knjiga nema veze sa pravim navijacima vec sa simpatizerima, kao sto je napisao bl_regency.
Lik jeste fanatik ali u tom smislu da nije propustao utakmice, sto mu je predstavljalo veliki problem u odnosima sa devojkom, da je znao napamet ceo tim, rezultate itd. itd.
Knjigu Millwall je takodje pisao simpatizer koji nije bio u "ekipi" i gostovanja su mu vise izgledala kao izleti/pijanke nego neka akcija itd.
Naslov te knjige je pomeni pogresan, to jest previse obecava.
Od knjiga koje su prevedene na srpski bi preporucio "Subota je dan za akciju" i "Zaletanje"
Knjigu "cuveni fudbalski huligani" nisam citao ali je mozete naci (po delovima) na ovom linku:
http://www.mods69.com/forum/viewforum.ph...b937a5fafc