Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Шта је навијачка култура?
Quote:
petar-DELIJE024 Wrote:Ukoliko ne zelite probleme , molimo vas da pevate chitavu utakmicu i ponashate se normalno . Poz

Mislim da bi se time postigao samo negativan efekat. Pretiti nekom batinama ako nece da peva je apsurdno. Zvezdini navijachi treba da pevaju iz srca zbog Zvezde a ne iz straha od batina.

Pa vidi , to shto si rekao da Zvezdini navijachi trebaju da pevaju iz srca stoji . E sad , da li na velikim tekmama SVI Zvezdini navijachi pevaju iz srca ? I sam znash da ne . Ta masa se mora pokrenuti ako ne milom onda silom . Oni moraju da nauche da ako se ne pridrzavaju necheg najosnovnijeg na Sevrenoj tibini , a to je pevanje svih 90min , a i vishe , nije im tamo mesto .
A to mnogima , nazalost , ne ulazi u vugla , posle svega shto se desilo . Koliko puta su samo moljeni od strane vodja da puste glasa .. Mislim da negde mora da se prelomi . Mozda ne na Romi , mozda ne ove sezone ali u neko dogledno vreme .
Obichan letak nece mnogo uticati na njih . Neshto shto se tiche i njihove bulje ce ih naterati na razmishljanje .

Shto se kontraefekata tiche , verujem da bi ih bilo od strane zlonamernih , i to je jedina stvar koja me kopka da li je ovo moje razmishljanje na mestu .

Toliko ..

Poz
Reply
mislim da je trebala da postoji razlika (i to velika) u cijeni karata za jug i sever.
npr sever 800 a jug 400. to bi bilo najlakse, bar mi se cini.
meni iskreno ne bi bilo zhao ni da dam 1500 za sever ako bi to licilo na nesto.nemam priliku da idem bas mnogo puta godisnje u beograd na utakmice (mada se i to vremenom popravlja) i zato zelim da svaki put bude bolje od prethodnog.
sto se mene licno tice, mozda zvuci nerealno i glupo ali ja bih vise volio da sam bio u mogucnosti da prisustvujem utakmici protiv javora i treningu prije bazela nego sto cu biti na romi...
[/list]
color=red]Siamo nati per amarti e viviamo per seguirti! RSPG[/color]
Reply
Pa receno je da je piksi obecao da se Sever (vise) nece biti dostupan za trebovanje?

Ako to dozvole nek se teraju ...
Reply
Pricamo o oblacenju,a nekima su majice DS skupe. Ok ali onda na buvljaku nemoj kupovati mnogo smo jaci majice nego kupi obicnu crvenu majicu i to je to. Drugo, nemoras kupovati majice na utakmici jer si se istrosio za put i kartu skupi kintu pa preko shopa ....
Sve se moze kad se hoce
Reply
tako je draco, reci im Smile Pzdrav batice ;pljuga
Reply
Pricamo o oblacenju,a nekima su majice DS skupe.

brate bash nisu skupe majce cena je bash pristupachna svma jebiga nek malo manje duvaje popiju koje pivo manje itd itd itd i nek kupe jedan duks ili majcu.
VEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE
Reply
Malo cu se odvojiti od trenutne diskusije i vratiti se na temu zbog koje je topik i postavljen...

Veliki problem je i u edukaciji navijaca iz unutrasnjosti (i ja sam clan jedne od tih grupa). Vecina navijaca sa juga Srbije pravi majice i salove koje su po kvalitetu i dizajnu odgovarajuce onima koje se prodaju na buvljaku i tezgama ispred marakane. Majice koje su se nosile 80-ih godina proslog veka (tipa "krigla piva" kao motiv...) su odaaaaavno izasle iz mode tifo sveta. Ne mogu da razumem kako stariji navijaci, koji su uglavnom organizatori odlazaka na tekme grupa iz unutrasjnosti, ne shvataju da afirmaciju grupe na pogledu vizuelnog izgleda ne prepuste mladjim navijacima... I tome treba stati na put. Ja sam bezbroj puta pokusavao da na to uticem ali jednostavno nema sansi. Mladji navijaci uglavnom bojkotuju majice i zastave koje nose grupe sa uglavnom juga Srbije. Jednostavno smo prestali da stojimo na mestu gde je okacena yastava i da nosimo majice sa logom grupe jer se osecamo kao Indijanci na severu. Cisto da se zna...
Reply
A ne osecas se kao "indijanac" noseci ono sto ti drugi, indirektno, nametnu? Ne osecas se "indijancem" bivajuci, uvek, bleda kopija drugih? .... bivajuci pomodar?

Svaka normalna osoba, pa tako i 'drustvena' grupa,, ne treba da tezi originalnosti, vec da je potrazi 'u sebi', jer je poseduje, Takvima smo sazdani, da bude ono sto Ona Jeste, a ne neciji Reklamni Pano, mali bedni Snob.
Reply
Quote:(i ja sam clan jedne od tih grupa).
Ne mogu da razumem kako stariji navijaci, koji su uglavnom organizatori odlazaka na tekme grupa iz unutrasjnosti, ne shvataju da afirmaciju grupe na pogledu vizuelnog izgleda ne prepuste mladjim navijacima...
Jednostavno smo prestali da stojimo na mestu gde je okacena zastava i da nosimo majice sa logom grupe jer se osecamo kao Indijanci na severu...

Прво кажеш да си "члан групе" а затим да не стојиш на месту где је окачена застава те групе? :o
А волео би да будеш "главни"...
Јел ти нас зајебаваш, мало?
[Image: pobednik.jpg]
Reply
Begbie1989, zasto se vi osecate kao indijanci? Kao prvo nisi ni rekao odakle si vec sa juga Srbije(jug Srbije moze da bude samo K. Mitrovica, Zvecan itd). E sad se zamisli da li si navijac ili indijaner! Kako se ponasas, koliko si redovan itd. Pravi primer navijaca iz unutrasnjosti su Sapcani, Nislije i Novosadjani(jeste da smo organizovani kao mesna zajednica donjeg lapova Big Grin ali smo uvek tu i kapiramo fazon)! Ovi ostali(Subotica, Cacak...) pokusavaju ali jednostavno ne mogu da isprate sve(finansije su ipak glavni problem).

PS. Pozdravljam inace mladje ekipe iz Ca i Su sa kojima sam dobar.

Poz
img]http://img249.imageshack.us/img249/5061/vozd0ug.jpg[/img]
scally city section
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)