Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimate fight
Quote:Вуле, свака част за фотке. ;pljuga
Ниси моје фотографије,ја сам их само нашао на нету.
Reply
Quote:Ипак Октагон је за мене закон! То је прави ринг. Једва чекам ултимат фајт.

Кизо ај не лупај бре, какав октагон.. Уличари и модерни гладијатори као још један продукт модерног доба. Нико од њих мозга нема, нема знања, нама ферплеја... само снага и муда...

Верујем да би било занимљивије да се куваним моткама бију, а ако је нерешено поделити им по који трозубац или мачете. Било би још више крви, а то је оно што се тражи зар не?

Кикбокс, тајландски бокс и класичан бокс... једино што је добро од борилачких спортова. Уличне туче нису спорт
Reply
Quote:
KizaLion Wrote:Ипак Октагон је за мене закон! То је прави ринг. Једва чекам ултимат фајт.

Кизо ај не лупај бре, какав октагон.. Уличари и модерни гладијатори као још један продукт модерног доба. Нико од њих мозга нема, нема знања, нама ферплеја... само снага и муда...

Верујем да би било занимљивије да се куваним моткама бију, а ако је нерешено поделити им по који трозубац или мачете. Било би још више крви, а то је оно што се тражи зар не?

Кикбокс, тајландски бокс и класичан бокс... једино што је добро од борилачких спортова. Уличне туче нису спорт

Прочитао сам мој пост... изгледа свађалачки, нисам тако хтео да га напишем. Поента је била да мма, ултимат, приде како год да се зове то песничење, не може се назвати и није племенита вештина. Некако ми је као америчко рвање, или кечинг. хајде да смислимо нешто што ће бити атрактивно, крваво, и првући шире масе.

Тако долази до ситуације као што је била у Пиониру када је Гидра организовао Ултимат а 7000 људи виче ''уби, Уби''... На страну сви навијачки повици који имају више фолкорни него прави значај, али када два храбра момка размењују ударце без икаквих правила и заштита, циљ није савладати већ повредити противника, а сала виче ''Убиј''.. то се спортом не може звати и мало ме нервира када људи то воле. Наравно свако има право на своје мишљење...
Reply
Никола, трипујеш се.
На Гидрином последњем меморијалном турниру су учествовали боксери, рвачи, и само се један борац водио као "улични борац".
А грешиш и за публику. Публика је на пример у Арени негодовала што се у последњем мечу џин "борио" против лика који је читав метар био нижи и негодовала је када је судија пустио да један доминантни такмичар атакује већ сломљеног противника (Денис и Гоце)...и када се Гаги борио против усташе, нико није вико "убиј, убиј"...већ су сви викали : "Гаги, Гаги..." Ниси био тамо, причаш напамет.

А да ли се борци такмиче у обичном рингу или у октагону, не капирам, какве то везе има?
[Image: pobednik.jpg]
Reply
Ма кечери су закон немате ви појма ;pljuga
Жао ми је што нисам био али и они су нашли да га организују у месецу брљављења, хедонисања и (што је најважније) трошкова за улаз од 1200 кинти. Нисам се кад је нешто слично (утакмице, концерти нпр) никада либио да дам кинту али сад ме у'ватише у погрешно време.
такође било ми је изненађење да се Семи Шлихт (ваљда сам добро написао?) бори а сад видим да је добио лаког противника. Нека их! Послужио је својој сврси.
Све у свему, лепо је да се нешто овако организује (али 'де у јануару мајку му) и надам се да ће овај град видети доста сличних (и бољих) наравно спектакла у будућности!
За следећи турнир нека доведу Мирка Филиповића да улетимо да га ломимо штанглама Big Grin Big Grin
[Image: 22zw40.jpg]
Reply
Поред Семија био је још један див из Холандије. (обојица су високи преко два метра око 2,20) Ја сам их побркала. Тај други див се борио против малецког, такође Холанђанина. Мада ни Семи није имао равноправног противника. Да су се та два дива борила, то би већ имало неког смисла.

http://www.mmabeograd.org.yu/1-IZMENE/LO...20RING.htm

Quote:Ма кечери су закон немате ви појма ;pljuga

Јел сакупљаш сличице? Big Grin
Reply
Ма бебо губиш поенту. Кажу на ММА турнирима учествују боксери, кикбоксери, рвачи... у 90 посто случајева су то пропали или недоказани спортисти. Они који су заиста добри су они који долазе директно из ММА. Спаривање боксера и каратисте се своди на причу да ли је јачи супермен или бетмен, и глупо је. Ајде да се организује један турнир у ком би се рукометаши, фудбалери и ватерполисти такмичили заједно у некој трећој дисциплини у којој се преплићу сви спортови. незамисливо је.

Е тако је и мени као неком ко на борилачке спортове гледа искључиво као на спорт незамислив ММА. Прихватљив за широке народне масе, експлозиван и крвав, није ништа друго до деградација борилачком спорта и изједначавања истог са уличном тучом. Нажалост већини људи сви ти спортови нису ништа друго до туча, тако да разумем то незнање.

Оног тренутка када било који меч у мма буде имао допинг контролу, када националне федерације буду признате од стране МОК-а и када буду постојала првенства у кадетској и пионирској конкуренцији онда ће то бити спорт... До тада ... то је туча коју могу само да упоредим са борбама паса..
Reply
Не бих да се стављам ни на чију страну, у ствари ово не схватам као препирку већ као суочељавање ставова, али донекле је Никола у праву... Не кажем да не гледам борбе о којима причате, али ипак је то далеко од бокса или кик-бокса... То су вештине са традицијом и огромном организационом структуром, олимпијски спортови, где је циљ како каже Никола победити а не повредити или изломити противника... Друго, разумем га, брани своје спортове Big Grin

Све у свему, много би ми драже било да Србија има неког ехтра познатог боксера као што су некада била браћа Качар и да као некада устајем у пола ноћи и са маторим гледам борбу једног од њих за светску титулу (једна од признатијих организација из света бокса ибф или вбо) у ако се не варам полутешкој категорији...

Овако, има брдо бораца жељних туђе крви и све ми је некако слично, уосталом моје мишљење је да је овај спорт добио на популарности управо због тога што нема више великих звезда у боксу... Нема некога као што је Тајсон, Фореман, Али, Холифилд... Кик бокс, реално није имао тако велике мега звезде, али је било интересантно јер је наша земља увек имала сјајне борце, светски крем, освајачи златних медаља на разним такмичењима и освајачи појасева у свим категоријама...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
ма ово је све легализованаулична борба и ништа друго.
Reply
Никола, мислим да трагично гледаш на ММА и да си превише искарикирао целу ствар. Борилачке вештине нису толико међусубно различите као што су различити ватерполо, фудбал и кошарка.

Е сад што је теби незамисливо да гледаш борбу између боксера и рвача, то је друго. Тачно је да је боксер немоћан када га рвач обори на земљу. И ту се виде недостаци боксерске вештине. Исто тако кад је тај боксер на ногама, могу се видети предности те борилачке вештине у односу на рвачку.

Мени су те борбе ок. Неизвесније су и за саме борце и за публику.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)