Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ц.Звезда-славија
Први утисак који морам да истакнем је масован долазак Делија и Звездаша и поред негативног резултата из прве утакмице... Север је већ на добром путу да на свакој утакмици буде пун, али Запад и Исток дефинитивно нису више оне сабласно празне трибине из неких претходних сезона... Имам утисак да дефинитивно свима постаје небитно са ким Звезда игра, већ да долазе да гледају Звезду и да поделе љубав према клубу са онима који седе или стоје поред њих на некој од трибина... Ово није запажање само до синоћ,  и против Рада а и на европским утакмицама са неатрактивним противницима прича је слична... Све то значи да смо на добром путу са акцијом мобилизације Звездаша и свих осталих којима је Звезда у срцу...

Сами прилази стадиону су синоћ били крцати као у нека срећнија времена и владала је врло позитивна атмосфера као да је успех загарантован а не да треба да јуримо 3 гола разлике... Иако су чуда могућа и сви смо се потајно надали у то, реално је већина људи дошла да гледа једну нову, борбену, полетну Звезду, која јури победу, па ако то донесе и пролаз даље, још боље... Лично, задовољан сам се вратио са стадиона иако нисмо прошли даље...

Север синоћ, мало је рећи да је био препун... Игла није могла да падне у појединим секторима... 20-ак минута пре почетка утакмице реке људи су улазиле, и при покушају да прођу што ниже на трибину, заустављали се на првим степеницама... Загревање уз песме са разгласа и звиждуци противничком тиму, прекинути су појављивањем легенде Драгана Џајића у вип ложи западне трибине... Цео стадион је одао почаст легенди вишеминутним скандирањем Драган Џајић!!!

Излазак играча на терен, дижу се најлони и феноменална слика коју прати аплауз са солидно попуњених истока и запада и нешто слабијег југа... Али синоћ веома гласног југа... Севају блицеви на све стране, чак и из кавеза са противничким навијачима... Не доживљава се спектакл сваки дан... А кореографија са црвено-белим стрелицама са обе стране, а у средини на црној подлози жути бројеви који означавају жељени резултат 4:0... На огради порука: Са нама се може све што се пожели... Све ово прати Пуне трибине лудих навијача... Одлично отпевана и доста дуго... Уопштено, у првом полувремену није много песама певано јер све што се певало је дуго и доста добро певано... Смењивале су се По зими киши Сунцу снегу, Напред Звезда ле, Але але але о, дозивање са свим трибинама на Када Звездо играш ти... Голови које смо дали, посебно овај други пред полувреме су додатно усијали атсмоферу и грмљавина се пренела у појединим моментима на све четири трибине, те је прво полувреме било једно од најбољих издања целог стадиона у последњих неколико година... Север, наравно за копље испред свих, али то се и подразумева...

Други део игре почиње доста добро, појављује се и тих фамозних 80 гостујућих навијача (до тада не више од 20-30 у кавезу) а Југ реагује као да је Север... Залетање ка огради,  „размена дресова и осталих реквизита“ али и „наши“ жандари показују да нису мање нежни од чешких, према нама наравно... Ми смо цигани, најјачи смо најјачи одјекује у том моменту са свих трибина, прво са Југа, а када Север наставља са стандардним репертоаром Запад наставља са Ми смо цигани, па је штета што их шипка није чула, овог пута смо требали ми њих да испратимо... Грмели су као никад... Нажалост, сан који смо сањали је остао недосањан након гола који примамо, и тада дефинитивно пада тензија и наступа период лошијег навијања... Далеко од тога да је стало, али је маса утихнула, а коп није стао са песмама којима је пружао подршку момцима на терену... Пред крај добрих десетак минута певамо Ти играш на облацима славе и пратимо натпис са ограде... С обзиром да је поновљено добрих десетак пута у пар наврата је то било више него добро... На крају, уз малу помоћ осталих трибина Мараканом грми Добро знај... Последњи судијски звиждук, песма не стаје, постаје све јача... Фудбалери отпоздрављају прво Северу, а потом и осталим трибинама, а песма и даље одзвања, па се лагано прелази и на Од рођења мог и многи са том песмом и напуштају стадион...

Идемо даље... Крушевац, недеља 30.08. – вечерњи термин...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
Синоћ Север опет на свом нивоу, синоћ 40000 људи на стадиону. То је наша највећа победа! Не спомињање Космета и брата Уроша једина замерка од синоћ.
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Reply
Ближи се крај утакмице а од вође нечујем да почиње ДОБРО ЗНАЈ ал није он ту од јуче и свака му част као и организаторима кореографије.Можда има само Енфилд боље кад цео стадион запева you'll walk alone ал само на почетку а наш ДОБРО ЗНАЈ је отпеван врхунски.
Reply
Ово није зато што навијачи Ливерпула више воле Ливерпул него ми Звезду, већ је због саме композиције песме. Проблем песме добро знај је до мелодије, односно када се пусти на стадиону добро знај, веома брзо се смењују речи у самој песми, а стадион који то пева као спору баладу је на пример на првој строфи, а са стадиона се чује већ пола друге строфе песме и ту долази до раштимованог оркестра и никад Маракана неће то моћи да отпева у један глас, осим ако се не уради прерада песме у спором ритму. Речи песме добро знај су заиста јаке АЛИ потребно је урадити доста спорију верзију песме да би Маракана то отпевала у један глас. То би имало заиста неку посебну  моћ јер би људи певали директно из срца 
Reply
Има ли неко слику када смо навијали(скакали) окренути леђима терену?

навијање:
Reply
(08-28-2009, 02:24 PM)Darko link Wrote:...ту долази до раштимованог оркестра и никад Маракана неће то моћи да отпева у један глас...
Ако смем да додам - већину песама не можемо да отпевамо једногласно због тога што доста људи почиње да тапше онда када то није потребно, а са тим тапшањем аутоматски убрзавамо певање. Ево за пример "Све што желим...". Када прву строфу певамо и тапшемо, обавезно долази до брзања. А на једној утакмици је речено са шипке да идемо без руку и да пратимо бубањ - тада је песма звучала баш онако како треба.
Eво и примера да и уз руке песма може да задржи исти ритам и да се пева пуних 5 минута:
...а и ваљало би научити текст ове песме...
Да је Вук Караџић данас жив, рекао би - пиши као што певаш на трибини. Дакле:
"Исе сто миало, кати магико,
опу пас еси, та ме панта го
на су трагудо...
Триле оле оле..."
И још један линк за исту песму: По мени, мало је бољи звук.
А што се саме утакмице тиче, све похвале за наше издање. Већ је неколико људи изнело критике због оних туча, бацања столица (је л' ломиш столице и у својој кући, пријатељу?), пада навијања после примљеног гола... Ал' јеби га, дешавало се и дешаваће се... Честитке људима који су осмислили кореографију, честитке целом Северу који је ту кореографију одрадио како треба и свима на стадиону који су грмели скоро свих 90 минута. Ако се добро сећам, на крају другог полувремена смо скандирали "ово је Звезда!", али дефинитивно је требало да сви који су на овај или онај начин посматрали утакмицу на крају скандирају "ово су Делије!".
Људи са дужим стажом на форуму су ми замерили што после сваке утакмице и скоро у свакој поруци морам да имам неку замерку. Али шта да радим, не могу да кажем да је све било идеално, кад није тако. Унапред се извињавам што ћу рећи нешто лоше о нашем издању, чиним то са намером да се те ствари исправе и да већ на наредној утакмици буду боље него што су биле против Славије. Не знам ко су момци који стоје код средње шипке, до централних степеница, на сектору ближе западу. Нећу да улазим у то шта су радили до сада и које су њихове заслуге. Стигли су до шипке, то је за поштовање, ја им за то скидам капу. Против Динама сам заиста желео да свакоме од њих појединачно пружим руку и честитам за феноменално анимирање масе и дизање атмосфере у том делу трибине. Али, и против Рада и сад против Славије је ситуација била другачија. Сви до једног су седели/стајали окренути терену и гледали фудбал. Таквих на Северу има доста, то је чињеница, није то оно што ми је засметало, али мислим да човек који се попео на шипку мора да свих 90 минута да све од себе како би покренуо људе у близини. То је сврха пењања на шипку, зар не? Када је испред мене човек који урла и скаче по оним шипкама, онда и ја добијем снагу да урлам и скачем док не паднем мртав. А када испред себе видим човека који се попео на шипку, седи и ћути, онда ни мени баш није до навијања и онда је сасвим очекивано да ће атмосфера у том делу трибине пасти. Још једном кажем - не доводим у питање њихову репутацију на трибини, само мислим да то што неко може да се попне на шипку није привилегија, већ велика обавеза према остатку Севера.
Свака част, браћо! Сви у Крушевац! А кад дође Металац, да се поново тресе пола Београда!!!
Είσαι στο μυαλό. Κάτι μαγικό. Οπου πας εσύ. Θα'μαι πάντα εδώ. Να σου τραγουδώ.
U školi sam  učio i ćirilicu i latinicu. Šteta što većina ljudi sa ovog foruma nije imala tu sreću...
Reply
Навијање са делије.нет:

[Image: psihodelija1s.gif] [Image: cetnici-s.gif] [Image: Delije_sever.gif]
Reply
разн258.7кажуCHAPJoseXVIIFranBossсценнародопоShinБаклТокаKeyeIrisGeorПушкШандJeweБутрсторЗнам
TescсферKjelTulpOLAYExenRicaPhilСиорSourЛашупромОльшBaldSchiChriTaftDoveGillJohnсердGarnSchi
СтанMagnWaltBrycGrimУлухCorrNialSeonIKEAАккиХанаLycrBarbPeteNikiblacMariClasClasElegNormустр
KurtPlusAntoThatTintДмитMikeкараJohnGlorавтоJonaXVIIМиниLAPIChetZoneсторMorgZoneфоруGHOSZone
ЮнггдебюZoneАнтоEugeРусаАксеSebaXVIIСодеЗундDzhiHendтрилВенгХрапDeleдвижлатиБобрконцЛобкОкре
НечаредаsoliмесяРоссPanaMabeBonnRainCitrBookZS-0cell6200Brad8958PoweТемеAVTOARAGFachискуJazz
Б470CompпазлкотоформIrinSylvMicrПоляGripReliPhilMoulCafeккалAndrНажиMicrLoacChriчитаThesEcho
БедоЛитРСмысдороИльимашиПечаXVIIСодеЛюбиForeMiliШнейКисеКармСувоЧелнBoriРоссWorlМатуKickВсер
JaniКагаминуПучкBrucоднаThisFunnJoneГрубDUNGШведЮнусСнегInvaоднаПолиMicrUsefMikeНефемесямеся
месяиллюСтихImagRobeOZONБелоBookЗамяФормБранFredСодеtuchkasразвХали
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)