Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Звезда-рудар МОБИЛИЗАЦИЈА!!!
Ја рачунао - ако се за дерби капије отварају 3 сата пре утакмице, тако ће бити и за европску утакмицу... и зајебем се, па дођем у пола 6 Smile. Али добро, могло се видети доста занимљивих ствари, нпр. лик који пролази поред керова и на сав глас пева "оообија трафике, ооообија трафике, министар полиције..." ;D. Недуго затим пролази други уз "Урош Мишић један је од нас" и "не, нема тог закона".
Ово ми је прва европска утакмица на Северу и приметио сам оно што на претходним евро-утакмкицама нисам примећивао са других трибина (иако сам био близу Севера), а то је прилично добра атмосфера и добро певање чак и пре изласка играча на терен.
Да не разглабам о навијању, многи су то писали пре мене. Могу само да демантујем оне који причају о "бледом и лошем" навијању. Схватам да су то углавном мишљења људи који су били до запада или до истока, али сами су криви. Оно што ме је мало изнервирало се десило док сам пре уласка на стадион стајао у хладу код благајни. Долази човек и тражи, цитирам: "две карте за Север, ал' дајте ми места близу запада". Тад ми беше жао што нисам имао код себе јебених хиљаду динара, да му платим 2 карте за Запад. И како онда да очекујемо да ће на секторима до истока и запада да буде добро навијање?
Оно што ме је одушевило је максимална дисциплина и поштовање педерских правила из УЕФА, ниједна бакља, петарда, удар, дим... ништа! Неко рече да је дошло до туче пред крај утакмице, али нисам приметио где се то десило. Једино се плашим евентуалних срања због паљења хрватске заставе и "скандирања која подстрекују мржњу на националној основи" (или како се већ то каже), ал' ко их јебе!
Све похвале за људе са шипке на средини трибине, који су на моменте успели да засене оног са микрофоном.
А кад је већ неко покренуо причу о озвучењу, ја не могу да верујем да глодарска говна имају дуж трибине 3 - 4 звучника од по 500 W. Па, изнајмљивање таквог озвучења не може да кошта више од 2000 динара дневно. Ај нека буде 2800 дин, због лакшег рачунања. Једна утакмица у 2 недеље (14 дана) на Маракани, па прерачунајте. За то би требало издвојити 200 дин. дневно. Па сад то поделите на 10000 људи на Северу. Нека прођу момци са кесама и нека свако у просеку убаци по 10 динара, обезбедили бисмо озвучење за све утакмице у сезони, а било би и кусура за батерије за микрофон.
А сад да се наштелује грло за 6. август, па да буде бар за 50% више људи и бар 50% боље навијање (јер увек може боље). Видимо се на Северу!
Είσαι στο μυαλό. Κάτι μαγικό. Οπου πας εσύ. Θα'μαι πάντα εδώ. Να σου τραγουδώ.
U školi sam  učio i ćirilicu i latinicu. Šteta što većina ljudi sa ovog foruma nije imala tu sreću...
Reply
Витомиц 85 слажем се са тобом у потпуности око озвучења. Мислим да би на некој од наредних утакмица требало поделити летке у којима би се људи замолили да на следећу текму понесу 50-100-200 дин., колико ко може и да се тачно назначи у коју сврху се скупљају паре! Мислим да би одзив био велики... Реално, боље озвучење нам је неопходно, јер небројено пута ми се дешавало да не чујем која песма почиње са шипке и да морам да сачекам да она почне да се пева како бих се укључио! Такође, пошто је заочекивати да убудуће Север стално буде добро испуњен мислим да би требало поставити пар људи на делове трибине према истоку и западу како би тамо подизали атмосферу, јер је евидентно да је тамо лошије навијање! И још једна ствар, мислим да људе који само позирају на трибини не треба одмах напушавати и претити им, већ им лепо објаснити да уколико нису спреми на учествују у раду трибине пређу на запад или исток...
ДЕЛИЈЕ МОБИЛИЗАЦИЈА! СВИ НА СТАДИОН!
Reply
не лепо нека свако од нас понесе по један звучник и тако, лепо седимо и гледамо утакмицу, па није то концерт, ми требамо да певамо, а сами знате да је најбоља атмосфера кад од масе крене песма а не од вође!!!вођа служи само да управља (изједначава) гласове!!!
Молим те пресвети оче,молим се овом хлебу и вину!!
Молим те Исусе Христе да Уроша врате на нашу трибину!!!
Reply
Ти Ђенерале ако не чујеш шта се говори са шипке, уради оно што се прича годинама,заузми место у централна два сектора,као на мањим утакмицама,и нећеш имати проблема.
Озвучење је добро,а најбоље би било кад не би морали да га користимо, ево пример у Зрењанину или Новом Саду(незгодна трибина за навијање) користимо  један мегафон,а навијање је увек одлично,тако да не мора увек озвучење.
Reply
(07-24-2009, 06:07 PM)Ђенерал link Wrote: Витомиц 85 слажем се са тобом у потпуности око озвучења. Мислим да би на некој од наредних утакмица требало поделити летке у којима би се људи замолили да на следећу текму понесу 50-100-200 дин., колико ко може и да се тачно назначи у коју сврху се скупљају паре! Мислим да би одзив био велики... Реално, боље озвучење нам је неопходно, јер небројено пута ми се дешавало да не чујем која песма почиње са шипке и да морам да сачекам да она почне да се пева како бих се укључио! Такође, пошто је заочекивати да убудуће Север стално буде добро испуњен мислим да би требало поставити пар људи на делове трибине према истоку и западу како би тамо подизали атмосферу, јер је евидентно да је тамо лошије навијање! И још једна ствар, мислим да људе који само позирају на трибини не треба одмах напушавати и претити им, већ им лепо објаснити да уколико нису спреми на учествују у раду трибине пређу на запад или исток...
Ћути, шта би тек било да разглас није радио (по својој старој доброј навици Smile) и да су се користили само мегафони? ;D
Као што неко рече некад давно на некој теми, изгледа да је већину људи блам да певају, па се ућуте чим укапирају да нико око њих не пева или чим чују свој глас. А кад нека песма почне да грми и кад не чују сами себе, онда ће и они да почну да урлају без проблема. Такође је евидентно да је људима много лакше да певају онда када чују вођу преко разгласа. Наравно да није фора да човек са шипке пева и буде гласнији од нас 10000 током целе утакмице, али је ово још један од разлога за набавку јаког озвучења.
А сад схватам да сам можда испао помало неекономичан са оним предлогом за изнајмљивање озвучења. Кад се упореди (број људи на Северу * сума коју просечно да сваки човек) и цена по којој би се могла купити потребна опрема, мислим да нас не би делило много утакмица од куповине озвучења које би трајно остало у власништву Делија (ваљда постоје бар 2 - 3 особе које могу да преузму на себе улогу "главног и одговорног").
А што се тиче објашњавања и убеђивања људи да пређу на запад или исток, ја се лично не бих усудио да се прихватим тог посла. Разлог је што долазим сам на утакмице, без било каквог друштва које би било иза мене и немам појма како ће неко да реагује на мој предлог да пређе на другу трибину. "Мис'им, ш'а ти мени причаш који курац 'де да идем, мајмуне, ш'а тебе боли туки 'де ћу ја да будем и ш'а ћу да радим!?", и томе слично, па томе додај пар промила алкохола (може и нека друга супстанца) и онда бирај хоћеш ли песницу, столицу, или нож, што да не? Не долазим на утакмице да бих правио срања и тражио ку*ца (потпуно свестан "ризика" да у очима појединаца не будем "прави навијач"), него да бих певао и скакао и лудовао, ако ће то да онима на терену олакша да дођу до победе.
И још један предлог за побољшање атмосфере на трибини... Учини ми се неких пола сата пре почетка утакмице да сам чуо трубу на трибини. Изгледа да су то ипак биле оне справе које производе један једини тон, али одвојте минут да размислите како би то изгледало кад би се уз додатних пар бубњева на трибини појавила и труба. Ја се најежим сваки пут кад чујем почетне тонове "Добро знај" (верзију са диска), мислим да би било исто и кад бих тај звук чуо на трибини. А ако целу песму прати труба која даје мелодију и бубњеви који дају ритам, не само да би се подигла атмосфера, већ би се драстично смањио ако не и потпуно елиминисао број песама где долази до брзања и двогласа.
Извињавам се на дужем посту који баш и нема директне везе са овом утакмицом. Из непознатих разлога сам већ други пут банован на форуму делије.нет, тако да је ово једино место где могу да износим предлоге за које сматрам да су више - мање конструктивни.

П.С.
@звездинаподршка: Већ сам написао негде изнад, али си ти у међувремену послао своју поруку... Није моја идеја била да вођа пева а ми седимо и слушамо. Лепо је кад од масе крене песма, али се то релативно ретко дешава. Ипак је онај ко има микрофон задужен и да покрене песму а и да координира трибину, тј. да изједначава гласове. Е, сад, сети се ситуација са претходних неколико утакмица, кад почетком другог полувремена креће бакљада, уз ПТЛН, где сви урлају и нико не чује ни бубањ ни разглас. Или рецимо ситуација са утакмице против Рада (погледај снимак на youtube) кад је раширена шеталица. Певали смо "Добро знај" и због тапшања у последњој строфи и самим тим неизбежног убрзавања се јавља двоглас. Ја сам на тој утакмици био негде испод шеталице, негде на половини, и ако ћемо искрено, уопште нисам чуо када је та песма престала, а почела ПТЛН. Боље озвучење уз минималну употребу истог би било идеално.

@zvezdinsin: Ја сам редовно у централна 2 сектора (тачније, у сектору ближем западу, али одмах до степеница... такорећи на самој половини трибине), тамо где се налазе оне мање шипке и имам озбиљних проблема да чујем разглас у појединим ситуацијама. Разлог што ту стојим је језгро од кога се на свакој утакмици шири лудница и због тога не бих да мењам локацију. А и замисли шта би било када би сви који желе да чују разглас покушали да се нагурају у доњу половину централна 2 сектора... Можда то чак ни физички није изводљиво.
U školi sam  učio i ćirilicu i latinicu. Šteta što većina ljudi sa ovog foruma nije imala tu sreću...
Reply
Па нисам теби рекао да пређеш,прочитај мој пост,а то што тиче убеђивања,ти настави да певаш и лудујеш,па ће они који то не раде схватити да су залутали на трибину или ће да ти се придруже.
Reply
(07-24-2009, 08:09 PM)zvezdinsin link Wrote: Па нисам теби рекао да пређеш,прочитај мој пост,а то што тиче убеђивања,ти настави да певаш и лудујеш,па ће они који то не раде схватити да су залутали на трибину или ће да ти се придруже.
Знам, али си рекао да пређе у централна 2 сектора. Ја само кажем да се у појединим ситуацијама чак ни ту не чује разглас, осим ако ниси у доњој половини трибине.
Reply
да ли је било неке туче на полувремену код улаза...био сам на средини трибине и видео сам неке варнице,али не знам шта је тачно било и да ли је у опште и било туче....
До краја ЗВЕЗДИ веран!!!!!!
Reply
(07-24-2009, 08:41 PM)Xepoj link Wrote: да ли је било неке туче на полувремену код улаза...био сам на средини трибине и видео сам неке варнице,али не знам шта је тачно било и да ли је у опште и било туче....

Шта је било било је... Како, зашто, због чега, зар стварно мислиш да су то питања за јавни део форума??! И ако би неко кренуо у детаљисање само би показао да је залутао овде и завршио би каријеру на овом форуму...

У сваком случају, треба радити на томе да се сличне ситуације не понављају на трибини...
Quote:"Бебе нек се рађају, порука је Севера, нећемо да Србија буде земља педера "
Reply
(07-24-2009, 08:01 PM)vtomic85 link Wrote: Из непознатих разлога сам већ други пут банован на форуму делије.нет, тако да је ово једино место где могу да износим предлоге за које сматрам да су више - мање конструктивни.
Πο мени си и одавде требао да будеш банован и то одавно...
[Image: nemapredajeforum.jpg] [Image: zvezdatezoveforum.jpg][Image: 55629437.jpg]
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)